Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και η βιωσιμότητα του χρέους στο Eurogroup της επόμενης Τρίτης
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Οι διατάξεις για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης θα κατατεθούν ως τροπολογία
  • [03] Β. Αποστόλου: Θα προστατέψουμε τη φέτα στις διεθνείς αγορές
  • [04] Ο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στον κόσμο των γυναικών με την ταινία «Julieta»
  • [05] Η ΑΕΚ στον θρόνο με 2-1 επί του Ολυμπιακού

  • [01] H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και η βιωσιμότητα του χρέους στο Eurogroup της επόμενης Τρίτης

    H πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος καθώς και η πρόοδος των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το Eurogroup της επόμενης Τρίτης σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η ατζέντα της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναφέρει πως οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την «πορεία της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής του ESM στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση». Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν «τo μηχανισμό για τη λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης, οοποίος θα ενεργοποιείται εφόσον κριθεί αναγκαίο για να διασφαλίσει την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων, καθώς και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων».

    Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημειώνεται στην ημερήσια διάταξη πως η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών «για την πρόοδο των συζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα», σύμφωνα με τις «κατευθυντήριες αρχές» και τη «σταδιακή προσέγγιση πιθανών πρόσθετων μέτρων» για το χρέος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup στις 9 Μαΐου.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Οι διατάξεις για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης θα κατατεθούν ως τροπολογία

    Οι διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, θα κατατεθούν ως τροπολογία στη Βουλή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Β. Αποστόλου: Θα προστατέψουμε τη φέτα στις διεθνείς αγορές

    Tην ανάγκη να προστατευθεί η φέτα αλλά και όλα τα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) κατά τις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

    Παρεμβαίνοντας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, ο Β. Αποστόλου τόνισε τα εξής: «Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας για διασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης για τη φέτα, όπως για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις.Με την Συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η Ε.Ε. με τη Νότια Αφρική και τον Καναδά αμφισβητείται σαφώς νομικά, αλλά και ηθικά, η ύπαρξη των ελληνικών δικαιωμάτων στη φέτα. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πλευράς μας.Οφείλουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό απ? όπου κι αν προέρχεται. Αν θέλουμε οι γεωγραφικές ενδείξεις να θεωρούνται μια «επιτυχημένη ιστορία» της πολιτικής ποιότητας της ΕΕ, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία τους».

    Συνεχίζοντας, ο Β. Αποστόλου ανέφερε ότι η φέτα δεν είναι απλώς ένα εμβληματικό αγροτικό προϊόν, αλλά «ένα προϊόν με πολλαπλή συμβολή στην ελληνική αγροτική οικονομία και η βάση στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας», η ενίσχυση της οποίας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την αγροτική πολιτική της χώρας. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τους εμπορικούς της εταίρους υποχρεώνει την ελληνική πλευρά να θέσει το θέμα της φέτας. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση μας σε όλα τα όργανα και με όλους τους τρόπους, ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της ΠΟΠ «Φέτα» στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Β. Αποστόλου.

    [04] Ο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στον κόσμο των γυναικών με την ταινία «Julieta»

    Mε την ταινία "Julieta", που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στον «κόσμο των γυναικών», που για μία ακόμη φορά πλημμυρίζει από χρώματα.

    Η ταινία, όπου πρωταγωνιστεί η Έμα Σουάρεθ η οποία υποδύεται μια ηλικιωμένη γυναίκα και η Αδριάνα Ουγάρτε που ενσαρκώνει το νεότερο εαυτό της, αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας, καθηγήτριας ελληνικών και παθιασμένης με την μυθολογία, που βυθίζεται στην κατάθλιψη αφού η κόρη της εξαφανίζεται, ενώ δεν θέλει πολλές επαφές με εκείνη. Ο λατρεμένος της σύζυγός της Χοάν, τον οποίο υποδύεται ο Ντανιέλ Γκράο, έχει ήδη αποβιώσει. Ήταν ψαράς και χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

    «Νομίζω ότι έφθασα σε ένα μέρος ?ένα μέρος που δεν θα εγκαταλείψω ποτέ στο σύνολό του το οποίο είναι το σύμπαν των γυναικών? ο κόσμος των γυναικών» δήλωσε ο Ισπανός δημιουργός, ο οποίος έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάννες για την ταινία "Όλα για τη Μητέρα μου" (All About my Mother) το 1999.

    Ο διάσημος σκηνοθέτης δεν είχε κάνει μια ταινία με επίκεντρο τις γυναίκες από την εποχή του "Γύρνα Πίσω" (Volver) πριν από δέκα χρόνια. Στη "Julieta" εξερευνά ένα επίσης αγαπημένο του θέμα ? τη μητρότητα.

    «Έχω γυρίσει πολλές ταινίες σχετικά με τις μητέρες αλλά πιστεύω ότι αυτή η μητέρα? εάν την συγκρίνεις με άλλες μητέρες, είναι η πιο ευάλωτη μητέρα» υπογράμμισε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη.

    «Εάν την συγκρίνουμε με όλες τις μητέρες στις ταινίες μου που είναι όλες τους ισχυρές γυναίκες που έχουν την ικανότητα να παλεύουν ενάντια σε εκείνο που μοιάζει υπεράνθρωπο? αλλά μετέτρεψα την ίδια τη Julieta σε θύμα των απωλειών της».

    [05] Η ΑΕΚ στον θρόνο με 2-1 επί του Ολυμπιακού

    Για 15η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στον τελικό που έγινε σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τους Μάνταλο (39) και Τζιμπούρ (51΄). Το γκολ της πειραϊκής ομάδας σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες (84΄).

    Ένας τίτλος που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του «Δικέφαλου» στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, εντάσσει τον (υπηρεσιακό) Στέλιο Μανωλά στην «χρυσή βίβλο» των μόλις πέντε προπονητών (Νεγρεπόντης, Τζανετής, Μπάγεβιτς, Ραβούσης οι άλλοι τέσσερις) που έχουν κατακτήσει Κύπελλο με την ΑΕΚ και ως παίκτες.

    MVP του τελικού αναδείχθηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 May 2016 - 20:32:22 UTC