Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Κοντονής: Η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια με την κυβέρνηση της Αριστεράς
  • [02] «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν αυτοαποκλειστεί από τον διάλογο για τις μεταρρυθμιστικές λύσεις»
  • [03] Στο Παρίσι για σειρά επαφών με διεθνείς παράγοντες ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] Συμφωνία μεταξύ Alpha Bank, Eurobank και KKR για τη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων
  • [05] Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται και φέτος στη έκθεση «Ποσειδώνια», 6 - 10 Ιουνίου
  • [06] Στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η αξιοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων, πλην Πειραιά και Θεσσαλονίκης
  • [07] «Μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων καταλογίζει ο ανακριτής στον Μαρτίνη και τη σύζυγο του
  • [08] Έλληνες ερευνητές στις ΗΠΑ ανοίγουν νέο δρόμο για την αντιμετώπιση του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου
  • [09] Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου, που βρέθηκε στην Πεντέλη
  • [10] Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία
  • [11] Αυστραλία: Σύλληψη 18χρονου, που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση
  • [12] Η Ισπανία επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επαναπροσέγγιση Αβάνας - Βρυξελλών
  • [13] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στους «θησαυρούς» της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων
  • [14] Ανοίγει η αυλαία του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών
  • [15] Εγκαίνια του αγωγού TAP παρουσία του Αλ. Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη
  • [16] Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Θα επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης 6 δισ. από αποκρατικοποιήσεις στο τέλος του 2018
  • [17] Τα ανώνυμα τηλεφωνικά μεταδεδομένα είναι αρκετά για να αποκαλύψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

  • [01] Στ. Κοντονής: Η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια με την κυβέρνηση της Αριστεράς

    Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μίλησε, χθες το βράδυ, σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο.«Η κυβέρνηση κέρδισε μία σπουδαία μάχη» σημείωσε ο κ. Κοντονής, αναφερόμενος στη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, για να προσθέσει πως «υπάρχουν ακόμα προβλήματα που είναι μπροστά μας».

    Ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε: «Η κυβέρνησή της Αριστεράς δέχεται πολεμική προπαγάνδα για τη συμφωνία, όμως, δεν έχουν ίχνος λογικής τα επιχειρήματά τους. Η ΝΔ λέει πως είναι νέο μνημόνιο ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά θα λειτουργεί μόνο αν δεν πετύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα».

    Για τους μισθούς και τις συντάξεις ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι «κάποιοι διαστρέφουν την πραγματική εικόνα και κρύβουν την αλήθεια». «Εμείς συμφωνήσαμε σε μικρά πλεονάσματα για να μπορούμε να τα πετύχουμε. Αισιοδοξούμε γιατί σε συνθήκες απόλυτης στενότητας καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους. Το πλεόνασμα για 1% το έτος 2017 δεν είναι εφικτός στόχος;» διερωτήθη ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε: «μέχρι τότε δεν θα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις».

    Κατηγόρησε όσους δημιουργούν πανικό στην κοινωνία και επισήμανε πως «η κυβέρνηση πέτυχε να εξαιρεθεί από τον μηχανισμό η υγεία, η άμυνα και οι κοινωνικές παροχές».«Πού τα ξαναείδαμε αυτά, από εκείνους που κυβέρνησαν και έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα με τα μνημόνια και έρχονται τώρα και μας κάνουν και μαθήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Κοντονής και υποσχέθηκε πως «η κυβέρνηση της αριστεράς είναι εκείνη που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».

    [02] «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν αυτοαποκλειστεί από τον διάλογο για τις μεταρρυθμιστικές λύσεις»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας με την πολιτική που ασκούν και με τη συνεργασία τους με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ έχουν αυτοαποκλειστεί από τον διάλογο του κέντρου για τις μεταρρυθμιστικές λύσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του, χθες το βράδυ, στην ΕΡΤ.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε: «Το Ποτάμι δεν θα πάει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα έρθει στο Ποτάμι. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν η ένωση των υπαρχόντων σχημάτων. Αυτό που ενδιαφέρει, τουλάχιστον εμάς, είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, σε στέρεη βάση, κάτι μεγαλύτερο που θα περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους».

    Για τα σύννεφα που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει μια κουβέντα που δίνει παραπολιτική τροφή στην πραγματικότητα, που δεν της αξίζει, σημειώνοντας ότι: «Οι αρχηγισμοί του τύπου "είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα και ελάτε μαζί μας", σε κάθε εκδοχή δεν μας αφορούν. Κάποιοι, οι οποίοι έχουν μια κυβερνητική εμπειρία, εμπειρία εξουσίας δηλαδή, θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται στο δικό τους στρατόπεδο, στη δική τους πλευρά. Εμείς λέμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Λέμε ότι πρέπει, χωρίς αρχηγισμούς, χωρίς να έχουμε βιδωθεί στις καρέκλες μας, να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και μεταρρυθμιστικό στο κέντρο».

    Ερωτηθείς για το αν κ. Μητσοτάκης είναι κεντρώος, απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, ενός συντηρητικού κόμματος. Πολλές από τις επισημάνσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σωστές και είναι και δικές μας επισημάνσεις. Αλλά, η ΝΔ έχει αρκετά δεξιά βαρίδια και έχει και αρκετές ευθύνες γι' αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν -όπως όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν».

    Χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια των αντιπάλων του Ποταμιού ότι «ο Θεοδωράκης ή οι βουλευτές του Ποταμιού θα συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα σε συνδυασμούς άλλων κομμάτων».

    Σχετικά με την υπερφορολόγηση που επιβαλλει η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ποταμιού επισήμανε ότι υπάρχει μια εμμονή στην κυβέρνηση με φορολογικά μέτρα και πως προστατεύει τις σπατάλες του κράτους, ενώ προσθέτει καινούριους φόρους.

    «Ακόμα και με το ασφαλιστικό αυτό συνέβη, προστέθηκαν φόροι και εισφορές» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για «περικοπή της σπατάλης στο Δημόσιο» αναφέροντας ενδεικτικά τα δισεκατομμύρια που μπορούν να εξοικονομηθούν αν καταργηθούν ή ενοποιηθούν άχρηστοι οργανισμοί και αν το δημόσιο αξιοποιήσει την περιουσία του και πάψει να πληρώνει ενοίκια για όλες τις υπηρεσίες του.

    «Αλλά όταν κάποιος παίρνει εκατό χιλιάδες ενοίκιο από το Δημόσιο έχει βρει τον τρόπο να διατηρεί αυτό το ενοίκιο και να μην απειλούνται τα εκατό του χιλιάρικα» είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Στο Παρίσι για σειρά επαφών με διεθνείς παράγοντες ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν ξεκινούν οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί . Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη θα μεταβούν στον ΟΟΣΑ όπου θα συναντήσουν τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία και το επιτελείο του.Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Γκουρία και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.

    Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.

    Το ασφαλιστικό και μεταναστευτικό αναφέρονται επίσης στην ατζέντα.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

    [04] Συμφωνία μεταξύ Alpha Bank, Eurobank και KKR για τη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων

    Τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας διά της οποίας θα αναθέσουν σε πλατφόρμα υπό τη διαχείριση της Pillarstone τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων και συμμετοχών τους σε επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν σήμερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Alpha Bank, Eurobank και KKR Credit.Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπό την επιφύλαξη της τελικής εγκρίσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει την από κοινού επένδυση σε συνεργασία με την KKR και τις τράπεζες.

    Η πλατφόρμα θα παρέχει σε μεγάλους Έλληνες εταιρικούς οφειλέτες νέα μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τεχνογνωσία για τη λειτουργία τους προκειμένου να σταθεροποιηθούν, να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών. Οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετέχουν στο θετικό αποτέλεσμα καθώς η απόδοση των επιχειρήσεων θα ανακάμπτει.

    Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πλατφόρμα, τόσο από άποψη εμβέλειας όσο και μεγέθους, η οποία διαθέτει επίσης την ευελιξία να επιτρέπει τη συμμετοχή και άλλων δανειστών διά της συνεισφοράς δανειακών χαρτοφυλακίων ή της προσθήκης υφισταμένων χρηματοδοτήσεων προς μία συγκεκριμένη επιχείρηση σε εκείνες των υπολοίπων τραπεζών.

    Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι «η πλατφόρμα σκοπεύει να δώσει την ευκαιρία σε βιώσιμες ελληνικές εταιρίες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ρευστότητα και τεχνογνωσία για τη λειτουργική τους αναδιάρθρωση, στοιχεία τα οποία θα τις βοηθήσουν να επενδύσουν, να αναπτυχθούν, να ανακάμψουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής της Τραπέζης για την ενεργό διαχείριση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων.»

    Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων Ομίλου της Eurobank, δήλωσε ότι «σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της Eurobank για τη στήριξη των ελληνικών εταιριών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, η πλατφόρμα με τις KKR, Pillarstone, EBRD και Alpha Bank θα προσφέρει σε αυτές τις επιχειρήσεις στρατηγική και τεχνική υποστήριξη καθώς και νέα χρηματοδότηση. Είναι κρίσιμο να ενεργήσουμε άμεσα σε αυτόν τον τομέα για τη δημιουργία των συνθηκών για την ανάκαμψη των εταιριών και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, η οποία καθίσταται δυνατή από τα νέα κεφάλαια και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή και των υπολοίπων Ελληνικών τραπεζών στην πλατφόρμα.»

    Ο Johannes P. Huth, Επικεφαλής της KKR Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, δήλωσε: «Έχουμε αναπτύξει αυτή την πρωτοποριακή προσέγγιση σε συνεργασία με τις Eurobank, Alpha Bank και EBRD, και προσδοκούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να παράσχουμε μακροπρόθεσμα κεφάλαια σε ελληνικές εταιρίες.»

    Ο Noel Edison, Διευθυντής των Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της EBRD, δήλωσε: «Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στο τέλος του 2015 ήταν ένα ουσιώδες βήμα προς την χρηματοοικονομική σταθερότητα. Τα επόμενα σημαντικά ορόσημα συμπεριλαμβάνουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δανείων που υπο-αποδίδουν. Η πλατφόρμα θα παρέχει σε εταιρίες με οικονομικές δυσκολίες νέα χρηματοδότηση και λειτουργική τεχνογνωσία στον τομέα του turn-around, τα οποία αποτελούν προϋποθέσεις για να επιλυθεί το αδιέξοδο μεταξύ των πιστωτών και να στηριχθεί η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.»

    Ο John Davison, CEO της Pillarstone, δήλωσε: «Η πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Pillarstone, προσφέρει στις ελληνικές εταιρίες νέες πηγές χρηματοδοτήσεως και λειτουργικής υποστηρίξεως για να μπορέσουν να αποδώσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Αποτελεί μοναδική προσέγγιση βασισμένη στο μοντέλο συνεργασιών, το οποίο ωφελεί μεγάλο φάσμα ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών.»

    ΌΠως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την επιφύλαξη της εκπληρώσεως ορισμένων αναβλητικών αιρέσεων.Η HSBC Bank plc ενήργησε ως συντονιστής και σύμβουλος structuring της συναλλαγής για την Alpha Bank και από κοινού με την Mediobanca για την Eurobank.

    [05] Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται και φέτος στη έκθεση «Ποσειδώνια», 6 - 10 Ιουνίου

    Περισσότεροι από 19.000 επισκέπτες, αναμένεται να επισκεφθούν φέτος την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», που για μια ακόμη μια φορά πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.Την πρώτη θέση, όσον αφορά τη ζήτηση για εκθεσιακό χώρο, κατέχει και πάλι η Κίνα, ενώ ενόψει της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του λιμανιού του Πειραιά από την cosco, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εμπορευματικές μεταφορές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και στις εταιρείες του κλάδου.

    Εξάλλου, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία ετοιμάζουν για άλλη μία φορά εντυπωσιακά περίπτερα, όπου θα παρουσιάζονται τόσο τα ναυπηγεία όσο και οι κατασκευαστές εξοπλισμού.Στην έκθεση, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες του κλάδου της ναυτιλίας, ενώ στην τελετή εγκαινίων αναμένεται να παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Lim Kitack, ο οποίος θα είναι, επίσης, ο κύριος ομιλητής στο TradeWinds Shipowners Forum, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου.

    Στο επίκεντρο των εργασιών του Forum θα βρεθούν τα πιο φλέγοντα θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι αγορές νέων και μεταχειρισμένων πλοίων καθώς και η διάλυση πλοίων, το επενδυτικό κλίμα και η έλλειψη χρηματοδότησης, οι αποτιμήσεις πλοίων, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι της τεχνολογίας και το "συνδεδεμένο" πλοίο.

    [06] Στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η αξιοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων, πλην Πειραιά και Θεσσαλονίκης

    Στη δικαιοδοσία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα ανατεθεί η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, πέραν των 14 που αφορούν στη συμφωνία με την Fraport, και οι λοιποί λιμένες, πλην του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

    Αυτό διευκρίνισε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας με αφορμή τα δημοσιεύματα μετά την ενημέρωση που έκανε χθες στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ σχετικά με το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για πολλά περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.

    Συγκεκριμένα κ. Πιτσιόρλας διευκρινίζει ότι: «Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, πέραν των 14, και οι λοιποί λιμένες, πλην του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δεν είναι στο πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan) και θα περάσουν στην δικαιοδοσία του νέου Ταμείου».

    [07] «Μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων καταλογίζει ο ανακριτής στον Μαρτίνη και τη σύζυγο του

    Ποσό 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, που φέρεται να εισέπραξε ως "μίζα", είναι αυτό που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του Γεωργίας, σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής Διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.Με εντολή των δικαστικών Αρχών, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν στην εκτέλεση των δύο ενταλμάτων του ανακριτή, ενώ έκαναν εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη.

    Η υπόθεση αφορά - σύμφωνα με την κατηγορία- δωροδοκία περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Στη δικογραφία, που χειρίζεται ο κ. Τσιρώνης, αναφέρεται πως μέρος του ποσού της δωροδοκίας καταβλήθηκε για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα, ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου και αφορούσε την περιουσιακή κατάσταση του ζεύγους Μαρτίνη, ενώ διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελείς, κάποια από τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μέσω δικαστικών συνδρομών:

    Το 1998 μετά από εισήγηση της επιτροπής προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν για την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού - κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ- υπογράφηκε σύμβαση με τη γερμανική εταιρία "Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ". Το συνολικό κόστος της συμφωνίας ήταν 12 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ).

    Οι εισαγγελείς καταλογίζουν στον κ. Μαρτίνη πως, ως πρόεδρος, φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η συγκεκριμένη εταιρία, η οποία υπερκοστολόγισε τις υπηρεσίες της, ώστε να διαθέσει το επιπλέον ποσό ως "δώρο" για την επιλογή της στον πρόεδρο του Νοσοκομείου.

    Από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται πως το επίμαχο ποσό των 3,2 εκατομμυρίων μάρκων "ξεκινά" από λογαριασμούς της γερμανικής εταιρίας και καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε ελβετική τράπεζα, μέσω διαρκούς εναλλαγής λογαριασμών-στάσεων. Έτσι το 2001 μέρος των χρημάτων, που αφορά 1,1 εκατομμύρια μάρκα καταλήγουν στην εξωχώρια εταιρία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα τη Λιβερία, η οποία κατά τις δικαστικές Αρχές έχει ιδιοκτήτες το ζεύγος Μαρτίνη. Μέσω αυτής της εταιρίας, αγοράστηκε το κτίριο δίπλα στο Νοσοκομείο. Το 2010, η εξωχώρια εταιρία μεταβίβασε την ψιλή κυριότητα του κτιρίου στη Γεωργία Μαρτίνη και την επικαρπία στον Ανδρέα Μαρτίνη.

    Διαβάστε επίσης:Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία

    [08] Έλληνες ερευνητές στις ΗΠΑ ανοίγουν νέο δρόμο για την αντιμετώπιση του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου

    Έλληνες επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα ένζυμο που αυξάνεται στο αίμα των ασθενών με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Το «μπλοκάρισμα» αυτού του ενζύμου μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα της νόσου (ουλές στο δέρμα, διόγκωση σπλήνας, δυσλειτουργία νεφρών κ.α.).

    Η ανάπτυξη ενός φαρμάκου που θα αναστέλλει τη δράση του εν λόγω ενζύμου SHP-2, μπορεί να προσφέρει μια νέα θεραπευτική δυνατότητα γι' αυτή τη χρόνια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλεί εκτεταμένη φλεγμονή και βλάβη στα όργανα του σώματος. Η νόσος, που είναι ανίατη μέχρι στιγμής, πλήττει κυρίως νέες γυναίκες στα 20 και στα 30 τους. Από «λύκο» υπολογίζεται ότι πάσχουν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

    Η ανακάλυψη του ενζύμου-στόχου, που παρουσιάσθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Journal of Clinical Investigation", έγινε από ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Κονταρίδη, ενώ συμμετείχαν ο καθηγητής ανοσολογίας Γιώργος Τσώκος (πρόεδρος επίσης του συμβουλίου ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο Βασίλης Κυττάρης.

    [09] Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου, που βρέθηκε στην Πεντέλη

    Στις τρεις σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι, στην κοιλιά και στο θώρακα, από κυνηγετικό όπλο, οφείλεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 20χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, σε θαμνώδη περιοχή στην Πεντέλη.

    Ο νεαρός αγνοούνταν από τις 10 Μαΐου και οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στο ΑΤ Γλυκών Νερών.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [10] Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία

    Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, με βάση ενταλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.

    Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

    [11] Αυστραλία: Σύλληψη 18χρονου, που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

    Ένας Αυστραλός έφηβος εμποδίστηκε να ταξιδέψει στη Συρία και συνελήφθη από τις αρχές, καθώς φέρεται να σχεδιάζε τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

    Οι αρχές της χώρας συνέλαβαν σήμερα έναν 18χρονο, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να παραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση μετά την ακύρωση του διαβατηρίου του, τον Φεβρουάριο, ενώ ο ίδιος φέρεται ν' αναζητούσε ένα πυροβόλο όπλο.

    [12] Η Ισπανία επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επαναπροσέγγιση Αβάνας - Βρυξελλών

    Ο Ισπανός υπουργός των Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να έχει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία επαναπροσέγγισης μεταξύ της ΕΕ και της Κούβας.Ο Γκαρσία Μαργκάλο, συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ κι αντάλλαξαν απόψεις σε πολλά θέματα. Μεταξύ αυτών, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Αβάνας και των Βρυξελλών.

    Ο Ισπανός διπλωμάτης, σχολίασε θετικά τη συμφωνία αυτή, μεταξύ της ΕΕ και της Κούβας, η οποία επιτεύχθηκε μετά την ολοκλήρωση διετούς κύκλου διαπραγματεύσεων.

    Οι δύο χώρες ενδιαφέρονται άμεσα για την ανάπτυξη των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεών τους, μετά την απόφαση της Μαδρίτης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του οικονομικού χρέους της Κούβας που ξεπερνά τα 2 δισ ευρώ.

    [13] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στους «θησαυρούς» της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

    Ναυάγια, καταποντισμένοι αρχαίοι οικισμοί και λιμένες, ακόμα και βυθισμένα αεροσκάφη, είναι τα πεδία έρευνας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ), που είναι μια ειδική περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μοναδική σε όλη την επικράτεια. Με αρμοδιότητα τη διάσωση και ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, η ΕΕΑ έχει δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας. Συγχρόνως όμως και πολύ γοητευτικό.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισκέφτηκε το κεντρικό κτίριο της ΕΕΑ στην Αθήνα και συνομίλησε με την έφορο Δρ. Αγγελική Σίμωσι για τις ενάλιες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα υποβρύχια μουσεία, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα «ανοίξουν» φέτος το καλοκαίρι, το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ του Πειραιά, με εγκεκριμένες μελέτες, που όμως καθυστερούν να υλοποιηθούν.

    [14] Ανοίγει η αυλαία του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

    Πρεμιέρα η αυριανή ημέρα για το 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών.

    Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2006. Εμπνεύστριά του ήταν η τότε πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών (inArts), Μαριάννα Στραπατσάκη.

    «Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με το σκεπτικό οι φοιτητές της πανεπιστημιακής Σχολής να έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις εργασίες τους, καθώς επίσης και τη δυνατότατη να έρθουν σε επικοινωνία και επαφή με καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ευρώπης, αλλά και ευρύτερα του κόσμου. Οι δράσεις του Φεστιβάλ συμπεριλάμβαναν την πρόσκληση καλλιτεχνών διεθνούς φήμης, τη διοργάνωση επιστημονικής και καλλιτεχνικής διημερίδας και η προβολή των εργασιών των φοιτητών του Τμήματος μέσω εκθέσεων, συναυλιών, εγκαταστάσεων και διαδραστικών δρώμενων. Τα φεστιβάλ πραγματοποιούνταν σε συνεργασία με το εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και έγιναν πολύ γρήγορα θεσμός, που αγκαλιάστηκε από όλους τους Κερκυραίους, αλλά και τα Αρχές του τόπου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Στραπατσάκη.

    Στο επταήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων, ενώ, ταυτόχρονα, αναδεικνύονται συνολικά τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας των δύο Τμημάτων στον χώρο των σύγχρονων Τεχνών του Ήχου και της Εικόνας.

    «Δέκα χρόνια Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών και μου φαίνεται σαν να ήταν χθες, όταν όλοι μας ήμασταν μία δεκαετία νεότεροι και η Ελλάδα μία άλλη χώρα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών και νυν πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Νταλίλα Χονοράτο.

    [15] Εγκαίνια του αγωγού TAP παρουσία του Αλ. Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη

    Οι επενδύσεις είναι εδώ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και η απόδειξη είναι τα εγκαίνια κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα γίνουν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων και σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε το γεγονός με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάνοντας για λόγο για "ευτυχή συγκυρία". Το ίδιο το έργο θα δώσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές εταιρίες, που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή του, και σε συνδυασμό με άλλα δύο έργα, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό Φυσικού Αερίου (IGB) και τον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων και της αξιολόγησης, μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα σε ενεργειακό "παίκτη" στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη καιστις 12.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

    Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ενεργειακές σχέσεις Αμος Χόκστιν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς , με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    Στις 3μ.μ θα αρχίσει στο ξενοδοχείο "MET" η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον χώρο του Λιμανιού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

    Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρασυνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μάρδας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

    Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιακούμπ Εγιούμποβ και ο υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίγιεβ . Την Αλβανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκο Πελέσι και ο υπουργός Ενέργειας Ντάμιαν Γκικνούρι. Τη Βουλγαρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμισλαβ Τόντσεβ και η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα. Τη Γεωργία ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι , o υπουργός Εξωτερικών Μίκελ Γιανελίτζε και ο υπουργός Ενέργειας Κάκα Καλάτζε . Την Ιταλία ο υπουργός Επικρατείας Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα . Την Τουρκία ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ . Την Ελβετία ο υφυπουργός Ενέργειας Βάλτερ Στέινμαν, τις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος Άμος Χόκστιν. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα ενέργειας Μάρος Σέφτσοβιτς .

    Διαβάστε επίσης:Π. Σκουρλέτης: Σε νέα αναπτυξιακή πορεία η Ελλάδα με τον αγωγό TAP

    [16] Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Θα επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης 6 δισ. από αποκρατικοποιήσεις στο τέλος του 2018

    Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο της είσπραξης 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του χρόνου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι το ταμείο θα είναι βασικός πυλώνας του νέου υπερταμείου που δημιουργείται, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων εκτίμησε ότι μέσω της δράσης του νέου Ταμείου θα επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης 6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι επόμενοι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ, πέραν από την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε πορεία αξιοποίησης, είναι η ιδιωτικοποίηση μέρος της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ της ΔΕΗ, του Ελευθέριος Βενιζέλος, τουριστικών λιμένων και μαρίνων και ακινήτων του δημοσίου.

    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους στόχους του νέου ταμείου: «Είμαστε σε οριακή στιγμή, δίνεται καθημερινή μάχη, αλλά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Νομίζω ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βάλει και την κυβέρνηση σε άλλη λογική, καθώς ήδη έχουν ληφθεί μεγάλες αποφάσεις που βάζουν τα πράγματα σε μια τροχιά ώστε να τρέξουμε για την ανάπτυξη». Ακόμη είπε ότι «Η κοινωνία έχει συνειδητοποίηση τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων στην πορεία προς την ανάπτυξη και συγκρατημένα μπορούμε να είμαστε λίγο αισιόδοξοι και να προσδοκούμε ότι θα γίνουν και αλλά βήματα».

    [17] Τα ανώνυμα τηλεφωνικά μεταδεδομένα είναι αρκετά για να αποκαλύψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

    Τα ανώνυμα μεταδεδομένα των τηλεφώνων για τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα των χρηστών είναι αρκετά για να «προδώσουν» ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες, όπως αποκαλύπτει -και προειδοποιεί- μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Υπάρχει έτσι πλέον η επιστημονική επιβεβαίωση ότι μια μυστική υπηρεσία, όπως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, μπορεί να μάθει διάφορα «επώνυμα» πράγματα μόνο με την ανάλυση των ανώνυμων δεδομένων, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιωτικότητα των πολιτών.

    Τα μεταδεδομένα αφορούν στοιχεία όχι για το ίδιο το περιεχόμενο της επικοινωνίας, αλλά άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Η σημασία τους άρχισε να γίνεται αντιληπτή το 2013, όταν έγινε γνωστό ότι η NSA τα συλλέγει και τα αναλύει μανιωδώς, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει γίνει σαφές τι ακριβώς μαθαίνει από αυτά. Η νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί όντως να μάθει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

    Οι ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας Πάτρικ Μούτσλερ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 May 2016 - 8:32:32 UTC