Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το "ναι" στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ καταγράφει προβάδισμα 7%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [02] Η ΑΕΚ έκανε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ και πέρασε
  • [03] Προβάδισμα για τον τελικό η Ατλέτικο μετά το 1-0 επί της Μπάγερν

  • [01] Το "ναι" στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ καταγράφει προβάδισμα 7%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Σε 45% ανέρχεται το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την αποχώρηση της Βρετανίας βρίσκεται στο 38%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

    Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.003 πολίτες και διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου.

    Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 17% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο.

    Οι πιθανότητες να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα ανέρχονται σε 73% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα στον ιστότοπο του IG, ένα ποσοστό που καταγράφει άνοδο σε σύγκριση με το 64% της περασμένης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον βασικό παράγοντα που συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού αυτού.

    Εντούτοις, στη δημοσκόπηση, το στρατόπεδο υπέρ της «αποχώρησης» έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Survation της 24ης Μαρτίου και κατά 4% σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων που διενήργησε το ινστιτούτο φέτος, την 20η Φεβρουαρίου.

    Ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το δημοψήφισμα, οι δημοσκοπήσεις μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων καταγράφουν σταθερό προβάδισμα της «παραμονής» στην ΕΕ, ενώ οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται διαδικτυακά καταδεικνύουν ότι η μάχη είναι περισσότερο αμφίρροπη, με μερικές εξ αυτών να δίνουν προβάδισμα στο «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] Η ΑΕΚ έκανε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ και πέρασε

    Έστω κι αν χρειάστηκε τον 3ο και τελευταίο αγώνα, η ΑΕΚ «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 ανδρών, επικρατώντας του ΠΑΟΚ, 61-54, στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση έκανε το 2-1 στη σειρά και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας στις 3 νίκες τον πρώτο της κανονικής περιόδου, Ολυμπιακό.

    Τα δεκάλεπτα: 14-13, 29-27, 45-39, 61-54

    [03] Προβάδισμα για τον τελικό η Ατλέτικο μετά το 1-0 επί της Μπάγερν

    Το πρώτο βήμα για να βρεθεί ξανά στον τελικό του Champions League μετά από το περυσινό... διάλειμμα έκανε απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο «Βιθέντε Καλντερόν», στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων και δεύτερο χρονικά της διοργάνωσης κι έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη (3/05) στο Μόναχο.

    Οι «ροχιμπλάνκος», που μπήκαν πιο δυνατά και στα πρώτα 30 λεπτά «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξαν το σκορ στο 11΄ με ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει στη διοργάνωση. Ο Σαούλ Νίγκεθ απέφυγε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή και με αριστοτεχνικό πλασέ νίκησε τον Νόιερ (1-0). Η Μπάγερν ήταν... άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος. Πίεσε από τα πρώτα λεπτά την εστία του Όμπλακ, είχε δοκάρι με τον Αλάμπα στο 54΄ και τρεις πολύ καλές φάσεις στη συνέχεια με τους Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι και Ντάγκλας Κόστα, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε.

    Τεράστια ευκαιρία για να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στον τελικό του Μιλάνου έχασε η Ατλέτικο στο 75΄ με τον Τόρες να σημαδεύει το δοκάρι του Νόιερ και στο «ριμπάουντ» ο Κόκε δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό τερματοφύλακα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 April 2016 - 22:32:25 UTC