Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μνημείο χονδροειδούς προπαγάνδας χαρακτηρίζει η ΝΔ το Non Paper του Μ. Μαξίμου για την πορεία της διαπραγμάτευσης
  • [02] Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης θα ζητήσει από τον Ντόναλντ Τούσκ ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Έχει κλείσει η διαπραγμάτευση ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ - Κατοχυρωθήκαν οι κόκκινες γραμμές
  • [04] Περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα στην Κέρκυρα
  • [05] Ο πρόεδρος Ερντογάν υπεραμύνθηκε του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης
  • [06] Στο «Μπερναμπέου» θα παίξουν την πρόκριση Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

  • [01] Μνημείο χονδροειδούς προπαγάνδας χαρακτηρίζει η ΝΔ το Non Paper του Μ. Μαξίμου για την πορεία της διαπραγμάτευσης

    Μνημείο χονδροειδούς προπαγάνδας χαρακτηρίζει η ΝΔ το Non paper του Μαξίμου για την πορεία της διαπραγμάτευσης υπογραμμίζοντας πως «κατάφερε να είναι, ταυτόχρονα, άκρως παραπλανητικό και άκρως αποκαλυπτικό».

    Είναι άκρως παραπλανητικό, αναφέρει η ΝΔ, για τις συντάξεις τις οποίες λέει ότι προστατεύει ενώ τις συρρικνώνει από 10% έως 35%, για το αφορολόγητο που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν στις 12.000 ευρώ και το συρρικνώνει στις 9.091 ευρώ και τη δήθεν προστασία των αδυνάμων «όταν τους περιφρονεί και τους εμπαίζει με δραματικές μειώσεις σε όλες τις συντάξεις και ιδιαίτερα στις προσωρινές , στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει ασφαλιστικές εισφορές, άμεσους και έμμεσους φόρους».

    Άκρως αποκαλυπτικό είναι το σημείωμα του Μ. Μαξίμου, αναφέρει η ΝΔ, όταν αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι «η δήθεν ??κόκκινη γραμμή??, αφού πρώτα εξαφανίστηκε, κατέληξε "θηλιά" για την οικονομία και τους Έλληνες.

    Αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πληρώσουν όχι 5,4 δις. ευρώ, αλλά 9 δισ. ευρώ.

    Ενώ την ίδια ώρα "σαρώνουν" τα διαθέσιμα από παντού».

    «Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσο θα συνεχίζεται ο Γολγοθάς της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    -- Στις 12 το μεσημερι συνεδριαζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για να εκλέξει τον γραμματεα της

    Στις 12.00 θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ με τη νέα της σύνθεση όπως προέκυψε από το 10ο συνέδριο του κόμματος.

    Σε αυτή τη συνεδρίαση θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μονάχα μία υποψηφιότητα -αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη.

    Σύμφωνα με το νέο καταστατικό, τα μέλη της Π.Ε. είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά. Στην σημερινή της σύνθεση, η Π.Ε. της ΝΔ θα απαρτίζεται από τα 150 αιρετά μέλη, ενώ τα ex officio είναι 136 - δηλαδή στο σύνολό της, η Πολιτική Επιτροπή αριθμεί 286 μέλη.

    Οι κυριότερες από τις αλλαγές που ψηφίστηκαν στο συνέδριο και προβλέπει το νέο καταστατικό της ΝΔ είναι οι εξής:

  • Το συνέδριο θα είναι ετήσιο με 2000 συνέδρους.

  • Προβλέπεται 5ετής θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος.

  • Καταργείται η Εκτελεστική Γραμματεία.

  • Προβλέπεται διαχωρισμός κόμματος-κράτους.

    [02] Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης θα ζητήσει από τον Ντόναλντ Τούσκ ο Αλέξης Τσίπρας

    Την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης , με στόχο να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα, θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τούσκ με τον οποίο έχει προγραμματίσει το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία .

    Αυτό έγινε γνωστό από πηγές της κυβέρνησης

    Νωρίτερα,ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup με ανάρτησή του στο Twitter ειχε ανακοινώσει οτι δεν θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup της Μ. Πέμπτης Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιόλογηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει "σε επόμενο στάδιο".

    [03] Έχει κλείσει η διαπραγμάτευση ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ - Κατοχυρωθήκαν οι κόκκινες γραμμές

    Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη, αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Εξηγούν ειδικότερα ότι από τα μέτρα 3% του ΑΕΠ που αντιστοιχούν σε 5,4 δισ., έχουν υλοποιηθεί ήδη μέτρα που αντιστοιχούν σε 2,8 δισ., ενώ τα υπόλοιπα μέτρα ύψους 2,6 δισ. θα ληφθούν στο διάστημα των επόμενων 2,5 ετών, με μέση ετήσια επιβάρυνση 1,1 δισ.

    Οι πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι η ελληνική πλευρά έχει κατοχυρώσει όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των πιο χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση.

    Σχετικά με το ΔΝΤ αναφέρουν ότι το Ταμείο, παραβλέποντας τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, αμφισβητεί ότι με τα μέτρα αυτά είναι εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% στο 2018, και επισημαίνουν ότι το ζήτημα αυτό, αποτελεί στοιχείο διαφωνίας ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

    Επισημαίνουν επιπλέον ότι προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το πρόσφατο Eurogroup ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης ενδεχόμενων αποκλίσεων από τους στόχους, με τρόπο που θα είναι α) αυτόματος, β) αξιόπιστος, γ) αντικειμενικός και δ) θεσμοθετημένος.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του προγράμματος. Ωστόσο σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση υπό αίρεση είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα και με το διεθνές νομικό σύστημα. Επισημαίνουν ότι οι νόμοι που ψηφίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν άμεση εφαρμογή και η ισχύς τους παύει μόνο με άλλον νόμο. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία, με την οποία τεκμηριώνεται ότι η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αρνητική για το οικονομικό κλίμα καθώς προεξοφλεί την αποτυχία του προγράμματος και αποτρέπει τις επενδύσεις.

    Η Ελλάδα, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, έχει αντιπροτείνει την θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους και ο οποίος, όπως αναφέρουν, καλύπτει πλήρως τις τέσσερις παραπάνω προϋποθέσεις που έθεσε το Eurogroup.

    [04] Περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα στην Κέρκυρα

    Ξεκίνησε και στην Κέρκυρα, το πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο του νησιού τόσο κατά την προσεχή εορταστική περίοδο του Πάσχα, όσο και κατά την θερινή περίοδο.

    Η περιπολία με ποδήλατα παίρνει «σάρκα και οστά» και στο νησί των Φαιάκων, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που ασκεί το αρμόδιο υπουργείου, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας.

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα και συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ηςΔιεθνούς Έκθεσης.

    Στην πράξη αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, καθώς εξασφαλίζει, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

    Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται, κατά την θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

    Οι αστυνομικοί, ποδηλάτες, υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, γεγονός που αποτυπώνει και την βαρύτητα που αποδίδεται, από την Ελληνική Αστυνομία, στην προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ενώ παρακολούθησαν ειδική εκπαίδευση, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

    Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή και επιμέρους στόχευση της λειτουργίας τους αποτελούν, η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

    [05] Ο πρόεδρος Ερντογάν υπεραμύνθηκε του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως το κράτος πρέπει να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα θρησκευτικά δόγματα, δίνοντας απάντηση στην τοποθέτηση του προέδρου της εθνοσυνέλευσης και βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ισμαήλ Καχραμάν που κάλεσε σε αφαίρεση της αρχής περί κοσμικότητας από το Σύνταγμα.

    Σε σχόλια που πραγματοποίησε κατά την επίσκεψη του στο Ζάγκρεμπ και μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Ερντογάν τόνισε πως ο Καχραμάν εξέφραζε τις προσωπικές του απόψεις όταν υποστήριζε ότι η Τουρκία χρειάζεται ένα θρησκευτικό Σύνταγμα. Η εν λόγω πρόταση έρχεται σε αντίθεση με τις ιδρυτικές αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι, με το κράτος να διατηρεί όμως τον κοσ?ικό του χαρακτήρα.

    «Οι απόψεις μου για αυτό το θέμα είναι γνωστές?Η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος πρέπει να τηρεί ίσες αποστάσεις από τα όλα τα θρησκευτικά δόγματα?Αυτό είναι κοσμικότητα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Τα σχόλια του Καχραμάν προκάλεσαν έντονες συζητήσεις και αποδοκιμασίες από την μεριά της αντιπολίτευσης, ενώ μια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από υποστηρικτές του κοσμικού κράτους μπροστά από το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, οδηγώντας σε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

    «Δεν πρέπει να αποφεύγουμε το θέμα του θρησκευτικού συντάγματος», είχε δηλώσει ο Καχραμάν, επισημαίνοντας πως: «για ποιο λόγο, εμείς ως μουσουλμανική χώρα να αποφεύγουμε τη θρησκεία; Είμαστε μέλος στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης. Είμαστε παρόντες στην Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης. Είμαστε ισλαμική χώρα. Στο νέο σύνταγμα δεν πρέπει να υπάρχει η κοσμικότητα. Πρέπει να είναι θρήσκο σύνταγμα».

    Η αρχή περί κοσμικότητας περιλαμβάνεται στο ισχύον σύνταγμα της Τουρκία με τη διατύπωση «Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι δημοκρατικό, κοσμικό και κοινωνικό κράτος δικαίου». Ο δρόμος για να προστεθεί η αρχή περί κοσμικότητας στο τουρκικό σύνταγμα έγινε το 1928 με την αφαίρεση της διάταξης «η θρησκεία του κράτους είναι το Ισλάμ, που περιλαμβανόταν στο σύνταγμα του 1924. Η αρχή περί κοσμικότητας εντάχθηκε στο σύνταγμα το 1937.

    [06] Στο «Μπερναμπέου» θα παίξουν την πρόκριση Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης

    Για 70 λεπτά στο «Ετιχαντ» διεξαγόταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του εφετινού Champions League. Στο τελευταίο 20λεπτο η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε για το γκολ που θα της χάριζε... μισή πρόκριση, αλλά δεν το πέτυχε... ελέω Χαρτ. Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στο 0-0 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης και, πλέον, οι δύο ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» στις 4 Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

    Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι... άλλη ομάδα, ωστόσο, η απουσία του Πορτογάλου δεν αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνιση των «μερένγκες» στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Όταν η «βασίλισσα» ανέβασε... στροφές «άγγιξε» το γκολ τρεις φορές, πρώτα στο 71΄ με την κεφαλιά του Χεσέ στο δοκάρι, στη συνέχεια στο 79΄ με τη νέα κεφαλιά του Κασεμίρο που εξουδετέρωσε ο Χαρτ και στο 85΄ ήρθε η απίστευτη επέμβαση του Άγγλου διεθνούς πορτιέρε στο εξ επαφής βολέ του Πέπε.

    Οι γηπεδούχοι, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Αγουέρο στο 46΄ (άουτ), δεν ανησύχησαν καμία άλλη φορά την εστία του Κέιλορ Νάβας. Ήταν φανερό ότι η Σίτι δεν ήθελε να ρισκάρει με προφανή στόχο να μη δεχτεί γκολ και πέτυχε απόλυτα το στόχο της, ενώ και οι «μερένγκες» προτίμησαν χωρίς το μεγάλο τους «αστέρι» στην ενδεκάδα να διαφυλάξουν πρώτα τα νώτα τους και μετά να επιτεθούν. Όταν αποφάσισαν να το κάνουν ήταν η ομάδα που πλησίασε περισσότερο στο γκολ και δεν το πέτυχε λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων του Χαρτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 April 2016 - 22:32:29 UTC