Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε από Γραμματέας και μέλος της ΝΔ ο Α. Παπαμιμίκος
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Κάποιοι εταίροι μας εντός της ΕΕ επιδεικνύουν φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα για το προσφυγικό
  • [03] Ο Τ. Νίκολιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το προσφυγικό ζήτημα που βιώνει η Ελλάδα
  • [04] Πρώτο μάθημα ιταλικών για τους Σύρους πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο Πάπας
  • [05] Στους 350 οι νεκροί από τον σεισμό στον Ισημερινό
  • [06] Επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία
  • [07] Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν στην Αθήνα για την αξιοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ
  • [08] Δ. Παπαδημούλης: Το προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα - Να αναλάβει δράση ο ΟΗΕ
  • [09] Εκτός ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
  • [10] Αντιδρούν στο ασφαλιστικό οι δημοσιογράφοι εξαγγέλλοντας 48ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ

  • [01] Παραιτήθηκε από Γραμματέας και μέλος της ΝΔ ο Α. Παπαμιμίκος

    Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και από αυτή του μέλους της ΝΔ υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αφήνοντας αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

    Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. Όπως είπε .κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.

    Ο κ Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

    Εκτός ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

    Με εισήγηση του προέδρου της ΝΔ παραπέμφθηκε στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

    Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Απόστολος Κράτσας ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ καθώς και από κάθε άλλου είδους κομματική ιδιότητα.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Κάποιοι εταίροι μας εντός της ΕΕ επιδεικνύουν φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα για το προσφυγικό

    Το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης και Νέας Σμύρνης του Δήμου Νέας Σμύρνης εγκαινίασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι είναι μία πραγματική κοσμηματοθήκη της Ιστορίας μας και της Εθνικής μας Κληρονομιάς. «Απ΄ αυτό το Μουσείο, απ΄ αυτή την κοσμηματοθήκη ιστορίας, θέλω να συγκρατήσουμε δύο μηνύματα τα οποία αποτελούν σταθμά χρέους για μας αλλά και δείκτες πορείας γι΄ αυτά που πρέπει να υπερασπισθούμε στο δύσκολο μέλλον το οποίο μας περιμένει» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Όπως ανέφερε «Πριν απ΄ όλα οφείλουμε να θυμόμαστε την προσφορά της Ιωνίας στο Πνεύμα και τον Πολιτισμό, από την Αρχαία Ελλάδα», καθώς επίσης και το γεγονός ότι από τον ίδιο χώρο, μέσ΄ από τον κουρνιαχτό της Μικρασιατικής Καταστροφής, ήρθε ένα άλλο κύμα ανθρώπων του πνεύματος, που μπόλιασε ξανά, στον 20ο αιώνα πια, τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας. «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνεισφορά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας -και της ίδιας της Σμύρνης- στην αναγέννηση του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού» ανέφερε ο Πρόεδρος.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη στην Σμύρνη, στην Μικρά Ασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, μιας και μιλάμε για μια Πόλη που φιλοξενεί αρκετούς από εκείνους που κουβαλάνε αντίστοιχες μνήμες. «Να θυμόμαστε λοιπόν το αίμα που χύθηκε, το αίμα όλων εκείνων των ανθρώπων όχι γιατί θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση. Σας διαβεβαιώ ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι γιατί η προστασία του Ανθρώπου, η υπεράσπιση του Ανθρώπου, δεν είναι δεδομένη σήμερα. Το βλέπουμε, το ζούμε» υπογράμμισε.

    Αναφερόμενος στο Προσφυγικό ζήτημα, επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιοι -ακόμη και εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης- οι οποίοι επιδεικνύουν φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα, εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και τόνισε ότι « Εμείς, οι Έλληνες, οι οποίοι έχουμε την παράδοση των Ικετών της Αρχαιότητας, μπορούμε και πρέπει να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας -και το πράττουμε καθημερινά- με ποιον τρόπο οφείλουμε να υπερασπισθούμε τον 'Ανθρωπο και την αξία του».

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 'Ανθρωπος κινδυνεύει σήμερα από την απειλή της νέας βαρβαρότητας, που έχει αυτή την μορφή της τρομοκρατίας η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. «Με δεδομένο λοιπόν, ότι η υπεράσπιση του Ανθρώπου, τούτη την ώρα δεν είναι αυτονόητη για πολλούς, εμείς θα θυμόμαστε το αίμα που χύθηκε, ακριβώς για να υπερασπισθούμε τον 'Ανθρωπο. Όχι μόνο τον Έλληνα, αλλά τον 'Ανθρωπο γενικά, σε μια από της πιο κρίσιμες φάσεις της Ανθρωπότητας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    Η έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο, διακρίνεται σε τέσσερις περιοχές: Hπρώτηαφορά σε μια γνωριμία με τους τόπους, τα μακροσκοπικά γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και την ιστορική τους εξέλιξη. Ηδεύτερηαφορά στην ιστορική εξέλιξη και στην μετάβαση από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη με ενδιάμεσο σταθμό την καταστροφή και την προσφυγιά των Σμυρνιών. Ητρίτηαφορά στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στην κληρονομιά της Σμύρνης και το πολιτιστικό μνημονικό απόθεμα και το σύστημα αξιών που δημιουργήθηκε στη Σμύρνη και μεταλαμπαδεύτηκε στη διάδοχο πόλη. Τέλος, ητέταρτηπεριοχή περιλαμβάνει τις δράσεις εκείνες που στηρίζονται στη συμμετοχή των πολιτών.

    [03] Ο Τ. Νίκολιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το προσφυγικό ζήτημα που βιώνει η Ελλάδα

    Για το προσφυγικό ζήτημα που βιώνει η Ελλάδα απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς , που βρίσκεται σε ανεπίσημη επίσκεψη στην Κέρκυρα με αφορμή τον εορτασμό της 100ης επετείου από την έλευση και φιλοξενία 150.000 Σέρβων στρατιωτών και πολιτών κατά τη διάρκεια του Α'Παγκοσμίου Πολέμου.

    « Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση , όπως και η Σερβία, κατά το παρελθόν. Η Ελλάδα και η Σερβία δεν είναι η αιτία για αυτό το γεγονός, αλλά αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αυτού του θέματος . Η Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας εσείς είσαστε μέλος και εμείς θέλουμε να γίνουμε μέλος, στηρίζει την αρχή η οποία βασίζεται στην ελεύθερη κίνηση των πολιτών, στην ελεύθερη μετακίνηση των πληθυσμών, στο να επιλέγει κανείς την χώρα την οποία επιθυμεί να ζει .Η Σερβία δεν μπορεί να λύσει αυτή την κρίση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είχαμε κανένα δυσάρεστο συμβάν με τους πρόσφυγες . Όταν λοιπόν εμφανίστηκε στην Ευρώπη το θέμα το να κοιτάει ο καθένας από τη δική του πλευρά, το συγκεκριμένο πρόβλημα , όταν είδανε κάποιοι ότι μειώνεται η δημοτικότητά τους, τότε η Ευρώπη αποφάσισε με διαφορετικό τρόπο να επιλύσει το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι λοιπόν έχουμε την Αρχή που λέει ότι η Ευρώπη, αποδέχεται πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να επιθυμεί να γίνει πόλεμος στη χώρα του, για να πάει σε μία άλλη χώρα; Ενώ εκείνος που αντιμετωπίζει το θέμα της πείνας θα πρέπει να παραμένει στον τόπο του να συνεχίζει να πεινάει;» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ενώ πρόσθεσε:

    «Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε αυτό. Είναι γεγονός ότι η Σερβία δεν είναι ο τελευταίος προορισμός . Από τη στιγμή που κλείσανε τα σύνορα για τους οικονομικούς πρόσφυγες τα κλείσαμε και εμείς . Αλλά εδώ είναι δυσάρεστη η στάση απέναντι στην Ελλάδα. Δύο φορές συμμετείχα σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες στις οποίες δεν είχε προσκληθεί Έλληνας εκπρόσωπος . Βεβαίως δεν έλαβα ποτέ απάντηση στο ερώτημά μου, γιατί δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την Ελλάδα .Εσείς θα πρέπει να είστε επίμονοι προς αυτή την κατεύθυνση. Είσαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η προσφυγική κρίση δεν είναι δικό σας πρόβλημα και δεν μπορεί μόνο η Τουρκία να επιλύει μόνη της αυτή την κρίση. Γι αυτό εύχομαι να βρείτε μία κοινή λύση με όλους για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το θέμα της Αφρικής» .

    [04] Πρώτο μάθημα ιταλικών για τους Σύρους πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο Πάπας

    Oι 12 Σύροι πρόσφυγες που ταξίδεψαν το Σάββατο από τη Λέσβο στη Ρώμη έπειτα από πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου παρακολούθησαν ήδη το πρώτο μάθημα ιταλικών, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαξιμιλιάνο Σιγκνιφρέντι, ένας εκπρόσωπος τύπου της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά.

    Σε κάθε μία από τις τρεις οικογένειες μουσουλμάνων, μεταξύ αυτών 6 παιδιά, διατέθηκε ένα μικρό διαμέρισμα σε ένα κτίριο της συνοικίας Τραστεβέρε.

    Συνολικά 80 άνθρωποι ζουν σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα, μεταξύ αυτών οικογένειες Σύρων που έφθασαν πρόσφατα από το Λίβανο χάρη στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» που άνοιξε ο Άγιος Αιγίδιος και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις, με την υποστήριξη των ιταλικών αρχών.

    Εντός ολίγων ημερών ή μερικών εβδομάδων, οι τρεις οικογένειες τις οποίες προσκάλεσε ο ποντίφικας θα μετακομίσουν σε πιο ευρύχωρα διαμερίσματα τα οποία αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται στο Βατικανό, όπου θα συναντηθούν με τις δύο οικογένειες χριστιανών προσφύγων που φιλοξενούνται από το φθινόπωρο.

    Η Ντανιέλα Πομπέι, υπεύθυνη για τους πρόσφυγες στον Άγιο Αιγίδιο, αφηγήθηκε ότι μόλις έφθασαν στο κέντρο υποδοχής, οι Σύροι το συνέκριναν με «ένα πεντάστερο ξενοδοχείο».

    «Δεν θέλουμε να βρίσκονται σε ένα κέντρο στην περιφέρεια της Ρώμης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσής τους» υπογράμμισε η ίδια.

    Για αυτό ακριβώς από χθες Κυριακή τα μέλη των τριών οικογενειών «παρακολούθησαν τα πρώτα τους μαθήματα ιταλικής γλώσσας. Μια νέα ζωή ξεκινά για εκείνους. Άρχισαν ήδη να κάνουν περίπατους στο Τραστεβέρε» εξήγησε η υπεύθυνη.

    Μόλις έφθασαν στη Ρώμη οι πρόσφυγες υποβλήθηκαν σε μια ενδελεχή διαδικασία ταυτοποίησης στο αεροδρόμιο, όπως το επιβάλλει η ιταλική νομοθεσία. Κατόπιν ενδέχεται να καταθέσουν αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ιταλία.

    Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, οι οικογένειες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, «μια θαυμάσια προσωπικότητα».

    [05] Στους 350 οι νεκροί από τον σεισμό στον Ισημερινό

    Στους 350 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τον Ισημερινό, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

    Τουλάχιστον 2.068 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη δόνηση που είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν κτίρια, να καταστραφούν δρόμοι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της χώρας.

    Από το Πορτοβιέχο, απ' όπου ανακοίνωσε τον νεώτερο απολογισμό, ο πρόεδρος Κορέα εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο. Προέβλεψε μάλιστα ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα στοιχίσει "δισεκατομμύρια δολάρια".

    Στην κατεστραμμένη, παραλιακή πόλη Πεδερνάλες, οι επιζώντες πέρασαν τη νύχτα τους καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες ή σε στρώματα που είχαν ρίξει στο έδαφος, δίπλα στα ισοπεδωμένα σπίτια τους. Στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούσαν τους σκοτεινούς δρόμους ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να συνεχίσουν το έργο τους.

    Σε μια γειτονιά, πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν σε ένα εν μέρει γκρεμισμένο σπίτι, αναζητώντας τρία παιδιά και έναν άνδρα που έχουν παγιδευτεί μέσα. "Τα ξαδερφάκια μου είναι εκεί. Προηγουμένως ακούγαμε θορύβους, κραυγές. Πρέπει να τους βρούμε" είπε ένας 18χρονος την ώρα που οι πυροσβέστες έψαχναν στα συντρίμμια.

    Στο γήπεδο της πόλης, που έχει παραμείνει ανέπαφο, έχουν στηθεί σκηνές. Σε ορισμένες συγκεντρώνονται τα πτώματα, σε άλλες γιατροί παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες ή μοιράζουν νερό, τρόφιμα και κουβέρτες στους σεισμόπληκτους. Πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους με επιδέσμους, αλλά όσοι έχουν υποστεί σοβαρότερους τραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

    [06] Επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία

    O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν να βοηθήσουν περαιτέρω προκειμένου να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής αυτής επικοινωνίας, ο επικεφαλής του ρωσικού Κράτους υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, όπως επίσης η ανάγκη του κλεισίματος των συνόρων Συρίας- Τουρκίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

    Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει το ζήτημα των συνόρων, τα οποία σύμφωνα με τη Ρωσία διασχίζουν μαχητές για να εισβάλουν από τη Τουρκία στη Συρία.

    Και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών προσθέτοντας από την πλευρά του ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σημείωσε συγκεκριμένα μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν μια «έντονη συζήτηση» σήμερα σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διατύπωσε σήμερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, προτρέποντας τους κεντρικούς πρωταγωνιστές στη σύρραξη να επιτείνουν την πίεση με στόχο να δώσουν ώθηση στην προοπτική της διασφάλισης της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

    [07] Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν στην Αθήνα για την αξιοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ

    Στην προώθηση των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης χωρίς κρατική ή τραπεζική επιχορήγηση και επιπλέον της χρηματοδότησης που παρέχουν τα ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία αποσκοπεί το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ, τις δυνατότητες του οποίου ανέλυσε στην εκδήλωση Info Day, ενώπιον Ελλήνων επιχειρηματιών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την ανάπτυξη και την απασχόληση Γίρκι Κατάινεν.

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Κατάινεν έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ:

    «Σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να συμβάλω στην προώθηση των επενδύσεων και στη δημιουργία επιχειρήσεων μέσω της αξιοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ. Μία δυνατότητα είναι να αξιοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για τη δημιουργία Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), γι? αυτό και θα συναντηθώ με εκπροσώπους των τραπεζών, δεδομένου ότι πάντα χρειαζόμαστε έναν ενδιάμεσο νομικό κρίκο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυτών.

    Τα αποτελέσματα ως τώρα των χρηματοδοτήσεων των ΜμΕ είναι πολύ ικανοποιητικά, με περισσότερες από 136.000 τέτοιες επιχειρήσεις να χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Θέλω, λοιπόν, να ενθαρρύνω τις ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιήσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για τη δημιουργία ΜμΕ, αλλά και τους ιδιώτες επενδυτές να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εδώ στην Αθήνα, στην περίπτωση που χρειάζονται χρηματοδότηση».

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε για την επίσκεψη Κατάινεν:

    «Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν είναι σημαντική γιατί ήρθε στην Ελλάδα να προωθήσει το Επενδυτικό Σχέδιο του Προέδρου Γιούνκερ. Είναι μια επιπλέον ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας με χρήματα που δεν προέρχονται ούτε από το ΕΣΠΑ, ούτε από τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Είναι μια επιπλέον δυνατότητα να γίνουν επενδύσεις και να ενισχυθεί η απασχόληση. Αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την αξιοποιήσουμε στη χώρα μας και γι? αυτό υπάρχει ένας σημαντικός συνομιλητής που είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία μπορεί να δώσει κάθε πληροφόρηση όσον αφορά τη χρησιμοποίηση αυτής της δυνατότητας. Είναι, θα έλεγα, μια δυνατότητα ιδιωτικού δικαίου, δεν υπάρχει ποσόστωση, δεν περνάει κανείς από το κράτος, αλλά απευθύνεται απ' ευθείας στην ΕΤΕπ».

    Το πρώτο έργο έχει προεγκριθεί και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της εταιρείας.

    [08] Δ. Παπαδημούλης: Το προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα - Να αναλάβει δράση ο ΟΗΕ

    Την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις αναφορικά με την Συρία και τους πρόσφυγες, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αργεντινής «Clarin».

    Επιπλέον σημειώνει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν για τον τερματισμό του πολέμου και την ανοικοδόμηση της χώρας,, καθώς επίσης ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Αργεντινή και η Βραζιλία να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Καναδά και να δεχθούν πρόσφυγες βάσει ενός παγκόσμιου προγράμματος μετεγκατάστασης, τονίζοντας πως «μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να αναληφθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών ώστε η προσφυγική κρίση να πάψει να αποτελεί ευρωπαϊκό ή περιφερειακό ζήτημα, αλλά να καταστεί και στην πράξη παγκόσμιο».

    [09] Εκτός ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

    Με εισήγηση του προέδρου της ΝΔ παραπέμφθηκε στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

    Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Απόστολος Κράτσας ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ καθώς και από κάθε άλλου είδους κομματική ιδιότητα.

    [10] Αντιδρούν στο ασφαλιστικό οι δημοσιογράφοι εξαγγέλλοντας 48ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ

    Την απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στην ενημέρωση, τα οποία προσήλθαν σήμερα σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

    Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, τονίσθηκε από όλους τους ομιλητές, η ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου και τη διάσωση του αγγελιοσήμου. Η ΠΟΕΣΥ, σε άμεση συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου μετά το πέρας της κοινής σύσκεψης με όλους τους φορείς του κλάδου, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής: 48ωρη απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου μέχρι τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 23 Απριλίου.

    Επίσης, σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 22 Απριλίου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου.

    Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με σκοπό την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2016 - 20:32:25 UTC