Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ
  • [02] Δ.Κουτσούμπας:Επιχείρηση αποπροσανατολισμού, η συζήτηση για Εξεταστική, σχετικά με τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
  • [03] Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κεντρική ομιλήτρια στην πρώτη εκδήλωση του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας στις 19/4 στο «Χυτήριο»
  • [04] Τη διαφωνία του με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλος
  • [05] Δ. Μάρδας:Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital control, θα δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση
  • [06] ΟΟΣΑ: Η G20 πρέπει να λάβει μέτρα κατά των χωρών που δεν δεσμεύονται στην αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
  • [08] «Πιθανό να απασχολήσει τη συνάντηση Μέρκελ-Ομπάμα η κατάσταση στην Ευρωζώνη»
  • [09] Για την προώθηση των επενδύσεων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν στην Αθήνα
  • [10] Την αποτυχία της ΕΕ να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα διαπιστώνει ο Δ. Παπαδημούλης
  • [11] Ενώπιον της Κομισιόν φέρνουν το θέμα των απολυμένων της "Ηλεκτρονικής Αθηνών" Στ. Κούλογλου και Μ. Σπυράκη
  • [12] Παραιτήθηκε ο Π.Δούρος, από τη θέση του διευθυντή στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού
  • [13] Ν. Παρασκευόπουλος: Στόχος της Εξεταστικής η κάθαρση στη χρηματοδότηση
  • [14] Αλ. Τσίπρας: Η αντιπολίτευση «στρίβειν διά των αγωγών και μηνύσεων»
  • [15] Ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς μετά τις επαφές του Τσίπρα, σε Παρίσι, Στρασβούργο, Βρυξέλλες, σύμφωνα με το euobserver
  • [16] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα
  • [17] Η κλήρωση που οδηγεί στο Σαν Σίρο

  • [01] Η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ

    Η τουρκική στάση στο Αιγαίο βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, «αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο».

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα, στη βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα». Παράλληλα, η Ελλάδα «παραμένει προσηλωμένη σε μία πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Δ.Κουτσούμπας:Επιχείρηση αποπροσανατολισμού, η συζήτηση για Εξεταστική, σχετικά με τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

    Ως «επιχείρηση αποπροσανατολισμού» του λαού ενόψει του επικείμενου «πακέτου μέτρων» που «σφαγιάζει» τα λαϊκά δικαιώματα, χαρακτήρισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τη σημερινή συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής, σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ από τις εγχώριες τράπεζες.

    Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια συσκότισης του χαρακτήρα και των αιτίων αυτής «της αντιλαϊκής επίθεσης» όταν κυριαρχεί η θεώρηση ότι για όλα φταίει η ανορθολογική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι σχέσεις διαπλοκής με τα κόμματα που κυβέρνησαν και με τα ΜΜΕ.

    Παρότι ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, καθώς όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα να γίνει αυτός ο έλεγχος αλλά να γενικευτεί και για το πλήθος των θαλασσοδανείων που έχουν δοθεί σε μεγάλους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους και για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από το κράτος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αυταπάτες για τα αποτελέσματα.

    Αιτιολόγησε πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις, πριν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοίμαζαν «σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και μπαράζ μέτρων κατά του λαού», χρησιμοποιούσαν τον αποπροσανατολισμό, την άσφαιρη αντιπολίτευση και έφτιαχναν εξεταστικές επιτροπές που «δήθεν θα έβαζαν το μαχαίρι στο κόκαλο, άλλαζαν την ατζέντα ή προσπαθούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης». «Είναι σίγουρο πλέον, γιατί το τρικ αυτό έχει πολυχρησιμοποιηθεί, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η πείρα δείχνει ότι το μαχαίρι ποτέ δεν μπήκε στο κόκαλο, ούτε μπορεί στην πραγματικότητα να μπει από αυτούς που μας κυβερνάνε και βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης.

    [03] Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κεντρική ομιλήτρια στην πρώτη εκδήλωση του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας στις 19/4 στο «Χυτήριο»

    «Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης». Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, του νέου κόμματος, η επίσημα έναρξη της λειτουργίας του οποίου θα γίνει στις 19/4 στο θέατρο «Χυτήριο» σε ανοιχτή εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια τη πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται το εξής: «Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».

    Όπως αναφέρεται, το νέο κόμμα θα διέπεται από αρχές όπως η διαφάνεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις θεμελιώδεις ελευθερίες και θα έχει ως κύριους στόχους τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας και γενικά «τη δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας».

    «Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ? την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν. Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.

    Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.

    Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.

    Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι η αρχή θα γίνει την Τρίτη, 19 Απριλίου στις 7.00 μ.μ., στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44), με μια ανοιχτή εκδήλωση και ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τέλος παρατίθεται και το σάιτ του νέου σχηματισμού: www.plefsieleftherias.gr

    [04] Τη διαφωνία του με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλος

    Τη διαφωνία του με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραίτησής του εάν τα μέτρα υπερβαίνουν τη συμφωνία του καλοκαιριού.

    «Αυτά τα ζητήματα, ενός τελικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, θα έρθουν στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Εκεί εγώ θα πω τη διαφωνία μου? Όχι μόνον για αυτό το ζήτημα. Αν, όμως, έχω την αίσθηση ότι μας ζητούνται μέτρα που να υπερβαίνουν τη συμφωνία του καλοκαιριού- και εγώ θυμίζω ότι ήμουν εισηγητής στα μέτρα εφαρμογής της συμφωνίας- και των δημοσιονομικών στόχων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τότε έχω το δίλημμα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση. Μπορώ, όμως, να ακολουθήσω τον δρόμο της προσωπικής μου παραίτησης» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στον ραδιοσταθμό Βήμα.

    «Βλέπω ότι τα καθήκοντα του παράλληλου προγράμματός μας πρέπει να αποδειχθούν σε όλους τους τομείς, βλέπω ότι το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ακόμη καθυστερεί, η μεγάλη μεταρρύθμιση στην υγεία, που οφείλουμε να κάνουμε και να αφορά και το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, πρόκειται να νομοθετήσουμε για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και να βάλουμε και πολλές άλλες διατάξεις που αναβαθμίζουν το σύστημα υγείας, ακόμη καθυστερούν» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Δ. Μάρδας:Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital control, θα δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση

    Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital control, πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, επαναλαμβάνοντας: «Τα capital control είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις, κάτι που έχουμε επισημάνει χιλιάδες φορές, αλλά δεν αποτελούν τη μοναδική αιτία που κάποια εταιρεία οδηγείται στο λουκέτο».

    Ανέφερε: «Τα capital controls δημιουργούν προβλήματα στην επιχειρηματικότητα, δεν χρειάζεται να το τονίζουμε, το έχουμε πει 15.000 φορές, αλλά από το σημείο τού "προκαλώ κάποια προβλήματα" μέχρι το σημείο ότι "είναι η κύρια αιτία", καταλαβαίνετε... υπάρχει διαφορά».

    Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ), ο κ. Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η διοίκηση της οποίας υποστηρίζει ότι ευθύνονται τα capital control και η πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς πέρυσι, απάντησε: «Η κύρια αιτία για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα φανεί στην απόφαση του δικαστηρίου. Για την περίπτωση της Ηλεκτρονικής, όσα αιτήματα είχε κάνει η εταιρεία για την εξαγωγή υλικών με σκοπό την πληρωμή εισαγωγών, όλα είχαν εγκριθεί. Θα πρέπει να δούμε ποιες πραγματικά ήταν οι αιτίες που η εταιρεία οδηγήθηκε στη πτώχευση».

    [06] ΟΟΣΑ: Η G20 πρέπει να λάβει μέτρα κατά των χωρών που δεν δεσμεύονται στην αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών

    Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα κατά των χωρών που δεν εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες φορολογικής διαφάνειας, αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε έκθεσή του προς την ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20).

    Ο Άνχελ Γκουρία κάλεσε τη G20 να απαιτήσει από όλες τις επικράτειες να δεσμευθούν στην αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών (Automatic Exchange of Information) και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων τους εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΟΣΑ. Ζήτησε, επίσης, από τις χώρες της G20 να εξετάσουν περαιτέρω την ανάπτυξη αμυντικών μέτρων κατά των επικρατειών που δεν θα συμμορφωθούν. Ο ΟΟΣΑ είναι έτοιμος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, να συνδράμει άλλες πρωτοβουλίες, όπως την πρόταση που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της G5 (Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Βρετανίας) για τη διαμόρφωση ενός κανόνα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για τους πραγματικούς δικαιούχους (σ.σ.: των offshore εταιρειών).

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

    Με σύνθημα "όχι στην Παιδεία των περικοπών" πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, ζητώντας να αποσυρθεί η διάταξη που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

    Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ενώ παράλληλα, μέσα στο κτίριο πραγματοποιείται εκδήλωση - βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα "Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ".

    [08] «Πιθανό να απασχολήσει τη συνάντηση Μέρκελ-Ομπάμα η κατάσταση στην Ευρωζώνη»

    Απαντώντας σε ερώτηση, εάν κατά τη συνάντηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της επίσκεψης του τελευταίου στην Έκθεση του Ανόβερου στις 24 Απριλίου, θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Είναι ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας. Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας. Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ. Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί».

    Την Κυριακή 24 Απριλίου ο Μπαράκ Ομπάμα και η Άγγελα Μέρκελ θα εγκαινιάσουν από κοινού την Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Ανόβερου, καθώς οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

    [09] Για την προώθηση των επενδύσεων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν στην Αθήνα

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2106.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, ειδικότερα στα προεδρεία και σε εκπροσώπους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων, στις 10:00

    Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατάινεν θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Το Επενδυτικό Σχέδιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα» λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με θέμα «Info Day: Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη» που διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 12:00, στην Αίγλη Ζαππείου. Αμέσως μετά, στις 13:00, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους προέδρους των ελληνικών συστημικών τραπεζών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 14:00, και αμέσως μετά ο κ. Κατάϊνεν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Τη στιγμή που η έλλειψη ρευστότητας ταλανίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ο αντιπρόεδρος Κατάινεν επισκέπτεται την Ελλάδα για να υπενθυμίσει στις επιχειρήσεις τις ευκαιρίες που ανοίγει μπροστά τους το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ, ευκαιρίες που, στην περίπτωση της χώρα μας, έχουν μείνει ως επί το πλείστον ακόμα ανεκμετάλλευτες. To Eυρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων έχει, ήδη, στηρίξει 57 επενδυτικά σχέδια και 165 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜμΕ, με αποτέλεσμα να ωφελούνται 136.000 ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε όλη την Ευρώπη. Συνολικά έχει ήδη κινητοποιήσει 82 δισ. ευρώ? και αυτή είναι μόνο η αρχή. Με τη συνεχή στήριξη, τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι τώρα καιρός να εισέλθουν δυναμικά και οι ελληνικές επιχειρήσεις στον κύκλο των ωφελούμενων από το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ. Εργαλεία υπάρχουν. Καιρός να τα εκμεταλλευτούμε».

    [10] Την αποτυχία της ΕΕ να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα διαπιστώνει ο Δ. Παπαδημούλης

    «Η Ειδομένη και το Καλαί αποτελούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αποτυχίας της ΕΕ να διαχειριστεί με τρόπο δημοκρατικό, δίκαιο και ισορροπημένο το προσφυγικό ζήτημα». Αυτό απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε ερώτηση εάν η Ειδομένη είναι το νέο Καλαί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδ Il Fatto Quotidiano.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «η ΕΕ δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις που η ίδια έχει λάβει (το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του περασμένου Σεπτεμβρίου) και παραμένει καταφανώς αδύναμη να επιβάλλει κυρώσεις ενάντια σε εκείνα τα κράτη-μέλη και σε υποψήφια κράτη-μέλη που κρατούν τα σύνορά τους κλειστά».

    «Όσο η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με την δική της έλλειψη αποφασιστικότητας, επιδεικνύοντας ένα τεράστιο κενό ηγεσίας, η κατάσταση και στις δύο περιοχές θα χειροτερεύει. Εντούτοις, ακόμα και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη προς οργανωμένα κέντρα υποδοχής» προσθέτει.

    [11] Ενώπιον της Κομισιόν φέρνουν το θέμα των απολυμένων της "Ηλεκτρονικής Αθηνών" Στ. Κούλογλου και Μ. Σπυράκη

    Επείγουσα γραπτή ερώτηση για τις ομαδικές απολύσεις στην Ηλεκτρονική Αθηνών κατέθεσε σήμερα στην Κομισιόν, ο Στέλιος Κούλογλου.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτά την Κομισιόν εάν υπάρχει η δυνατότητα στήριξης, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής, προκειμένου να επανενταχθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην εργασία.

    Ο κ.Κούλογλου είναι σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) της Έκθεσης με τίτλο "Δραστηριότητες, αντίκτυπος και προστιθέμενη αξία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) μεταξύ 2007 και 2014" της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. στην Παγκοσμιοποίηση,.

    Τι είδους στήριξη μπορεί να παρέχει το ΕΤΠ; Μπορεί να συγχρηματοδοτεί μέτρα, όπως:

    βοήθεια για αναζήτηση εργασίας συμβουλές σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης επιχειρηματικότητα και σύσταση επιχείρησης.

    Μπορεί ακόμη να παρέχει επιδόματα κατάρτισης και κινητικότητας/μετεγκατάστασης, ημερήσια αποζημίωση, ή παρόμοιες μορφές στήριξης. Δεν συγχρηματοδοτεί μέτρα κοινωνικής προστασίας, όπως συντάξεις ή παροχές ανεργίας.

    Στην Κομισιόν φέρνει και η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη το θέμα του «λουκέτου» στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» καθώς πρόκειται για μια ακόμη μικρομεσαία επιχείρηση που έκλεισε λόγω εξωγενών οικονομικών συνθηκών.

    Η κ. Σπυράκη ρωτά την Κομισιόν αν μπορούν οι έως χθες εργαζόμενοι στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση. Παράλληλα όμως, ζητά να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει υπ? όψιν τη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls.

    [12] Παραιτήθηκε ο Π.Δούρος, από τη θέση του διευθυντή στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού

    Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού υπέβαλε σήμερα ο Παναγιώτης Δούρος. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά.

    Ο Παναγιώτης Δούρος επιστρέφει στο Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, όπου εργαζόταν από το 2005.

    [13] Ν. Παρασκευόπουλος: Στόχος της Εξεταστικής η κάθαρση στη χρηματοδότηση

    Για θολό νομοθετικό τοπίο και συνθήκες που ευνοούσαν δωροδοκίες και προνομιακά δάνεια σε κόμματα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, υπεραμυνόμενος της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής και τονίζοντας ότι, στόχος είναι να υπάρξει κάθαρση στη χρηματοδότηση.

    «Δεν έχουν γίνει αποκαλύψεις. Δεν υιοθετούμε την τακτική ηχηρού λόγου, αλλά θέλουμε να δώσουμε εξηγήσεις γιατί όλη η πολιτεία έχει ανάγκη την κάθαρση», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβέρνησης για Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

    «Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει αποδιοπομπαίους τράγους, στιγματισμό αντιπάλων της, αλλά να αντιμετωπιστεί η διαφθορά με όρους κράτους δικαίου. Η κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευτεί τη θέση της βοηθά στο να έρθει στο φως όλο το τοπίο της δανειοδότησης και να διαχωρίσει δικαίους και αδίκους», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε:

    «Η Εξεταστική Επιτροπή δεν θα παρέμβει σε υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη, αλλά θα δει ορισμένα πράγματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

    Το θέμα των δανείων, κυρίως των κομμάτων, αποτελεί ένα κομμάτι στο όλο περιβάλλον της διαφθοράς. Οι δανειοδοτήσεις όμως κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είχαν πρόσθετο βάρος στην ελληνική κοινωνία».

    Ο κ. Παρασκευόπουλος, μίλησε ακόμα για «νομοθετικά κενά που υπήρχαν στην εποπτεία των δανειοδοτήσεων των κομμάτων, αλλά και για συνθήκες που έδιναν την δυνατότητα να αναπτυχθούν δωροδοκίες, να δίνονται δάνεια με προνομιακούς όρους ή να διαγράφονται», τονίζοντας ότι αυτό το θολό τοπίο πρέπει να ψάξει η Εξεταστική

    «Όταν μπορεί ένα κόμμα να παίρνει δάνειο πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες του με προνομιακούς όρους πρέπει να εξεταστεί. Και βεβαίως, πρέπει να ρωτηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος για τις δανειοδοτήσεις. Αλλά πολλοί σε αυτό το παιχνίδι ανακατεύτηκαν. Πέρα από τις τράπεζες, πρέπει να εξεταστούν και όσοι άλλοι είχαν ευθύνες», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ενδείξεις για να ερευνήσουμε».

    [14] Αλ. Τσίπρας: Η αντιπολίτευση «στρίβειν διά των αγωγών και μηνύσεων»

    Στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να καταλογίσει στον ίδιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι επιχειρεί να «διατηρήσει» τη σιωπή του για «κρίσιμα ζητήματα», στα οποία η κυβέρνηση ζητεί πολιτικές απαντήσεις για τη «στρατηγική» του «στρίβειν διά των αγωγών και μηνύσεων».

    «Κύριε Μητσοτάκη, σήμερα σκοπεύω να ασκήσω πολιτική κριτική και να ζητήσω εξηγήσεις. Ελπίζω να μην απαντήσετε ακόμη μία φορά με μηνύσεις και αγωγές, γιατί εδώ και καιρό έχετε ακολουθήσει αυτήν την τακτική, προκειμένου να διατηρήσετε την σιωπή σας» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Ολομέλειας επί της πρότασης που έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την νομιμότητα και τους όρους των δανειοδοτήσεων των κομμάτων και των ΜΜΕ από τις τράπεζες.

    Επικαλούμενος τις δύο μηνύσεις που υπέβαλαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε αυτές οι μηνύσεις έγιναν «γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα και να ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις». «Και εσείς αντί για απαντήσεις επί της ουσίας έχετε εισαγάγει φαίνεται τη στρατηγική του "στρίβειν διά των μηνύσεων και των αγωγών"» πρόσθεσε.

    «Είναι ευκαιρία να δώσετε σήμερα στον ελληνικό λαό ξεκάθαρες απαντήσεις πως αυτή η χώρα έφτασε έως εδώ. Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά όταν μάλιστα αποκαλύπτεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια της», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

    Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός προς τον πρόεδρο της ΝΔ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν υπερασπίζεται τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό αλλά τις θέσεις τρίτων, σχολιάζοντας την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα. «Υπάρχει ένα κλίμα αναγνώρισης της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στο όνομα αυτής της αναγνώρισης αύριο έρχεται στη χώρα ο Πάππας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

    «Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός και, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε να δώσει εξηγήσεις «τι εννοεί όταν λέει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του ΔΝΤ στα θέματα της αγοράς εργασίας, για τα θέματα της αγοράς εργασίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

    «Όταν όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ως δικαίωμα της κυρίαρχης εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των συμφωνημένων στόχων σπεύσατε να το ονομάσετε μονομερή ενέργεια. Και κανείς άλλος δεν έσπευσε να το πει αυτό, ούτε το ΔΝΤ με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα. Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως, θα έλεγα», είπε ο κ. Τσίπρας.

    «Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός

    Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών. «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής», είπε ο πρωθυπουργός.

    «Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Τα πρόσωπα και οι πολιτικές που στήριξαν το τρίγωνο διαπλοκής τράπεζες-κόμματα- ΜΜΕ βγάζουν τις τελευταίες άναρθρες κραυγές,είπε ο Αλ. Τσίπρας

    «Την ίδια ώρα που η κοινωνία μας βρισκόταν στη δίνη της λιτότητας, που χάνονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με την πρωτοφανή επιβάρυνση των φορολογουμένων, την ώρα που βούλιαζαν τα Ταμεία, ποιο θράσος επέτρεψε την αναχρηματοδότηση των δανείων των κομμάτων και ΜΜΕ; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε;» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ανάγκη συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής και κατήγγειλε το τρίγωνο διαπλοκής τράπεζες-κόμματα- ΜΜΕ που σχεδίασε και υλοποίησε κρατικές πολιτικές προς όφελος των οικονομικών ελίτ.

    «Τα πρόσωπα και οι πολιτικές που στήριξαν αυτό το τρίγωνο βγάζουν σήμερα τις τελευταίες άναρθρες κραυγές με στόχο να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά είναι αργά», είπε ο πρωθυπουργός.

    [15] Ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς μετά τις επαφές του Τσίπρα, σε Παρίσι, Στρασβούργο, Βρυξέλλες, σύμφωνα με το euobserver

    Ικανοποιημένη είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα euobserver, η ελληνική πλευρά μετά τις επαφές που πραγματοποίησε χθες και προχθές ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Παρίσι, το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, όπου το βασικό θέμα που συζήτησε ήταν τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με τους προέδρους της Γαλλίας και της Ευρωβουλής Φρανσουά Ολάντ και Μάρτιν Σουλτς συμφώνησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ στο Βέλγιο ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μέρος σε συνάντηση με τον επικεφαλής και άλλα στελέχη του πανίσχυρου γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Springer.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον euobserver πηγή που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ικανοποίηση, δεδομένου ότι τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος όσο και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις και μοιάζει να κατανοούν το ότι η Ελλάδα έχει κατορθώσει περισσότερα από το αναμενόμενο και το ότι οι δανειστές θα πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη τους.

    [16] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα

    Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC.

    «Είμαστε πολύ κοντά (σε μία συμφωνία για τους στόχους των μεταρρυθμίσεων), συνεπώς δεν συμφωνώ με όλη αυτή τη συζήτηση για κρίση. Εάν συγκεντρωθούμε στο σημείο που βρισκόμαστε και προσπαθήσουμε και πετύχουμε σύντομα μία συμφωνία, θα την έχουμε πολύ πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

    Ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «θα έρθουμε στο θέμα του (ελληνικού) χρέους και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει τώρα ή αργότερα». Η Ευρώπη, είπε, είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα για το χρέος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα. «Νομίζω ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους Ευρωπαίους εταίρους. Το ΔΝΤ πραγματικά βοηθά την Ελλάδα όσον αφορά το θέμα του χρέους, επειδή το ΔΝΤ δηλώνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα. Το αν πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πόσο πολύ και πότε, μένει να συζητηθεί, αλλά το ΔΝΤ βασικά στηρίζει την Ελλάδα σε αυτό», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

    «Συνεπώς, χρειάζομαι πραγματικά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, για να υπάρχει η σωστή ισορροπία και να υπάρχει η σταθερή ισορροπία που χρειαζόμαστε», συνέχισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι έρχονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. «Υποσχεθήκαμε στην Ελλάδα, ότι αν είναι αναγκαίο, θα κάνουμε περισσότερα για να ελαφρύνουμε το βάρος του χρέους της και η υπόσχεση αυτή συνεχίζει να ισχύει και τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να συζητήσουμε τι περισσότερο χρειάζεται. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχθώ είναι ότι το ΔΝΤ θα φύγει, χρειάζομαι τη συμμετοχή του. Οικονομικά συμμετέχει, αλλά επί της ουσίας η συμμετοχή του είναι επίσης πολύ σημαντική, έχει μεγάλη εμπειρία και μας κρατά εστιασμένους. (Το ΔΝΤ) διασφαλίζει ότι αυτά που κάνουμε είναι αξιόπιστα και ότι θα εμμείνουμε σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει, επομένως για μένα το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

    [17] Η κλήρωση που οδηγεί στο Σαν Σίρο

    Πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση των ημιτελικών του Champions League και η κληρωτίδα έβγαλε δύο μεγάλα παιχνίδια στον δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 28 Μαίου στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μονομαχήσει με την Μπάγερν Μονάχου.

    Η κλήρωση:

    Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

    Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 & 27 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 3 & 4 Μαίου.

    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των ημιτελικών του Europa League, όπου η Σαχτάρ Ντόνετσκ τέθηκε αντιμέτωπη με τη Σεβίλη και Λίβερπουλ κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

    Η κλήρωση:

    Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Σεβίλη (Ισπανία)

    Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)

    Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 18 Μαίου στο «Ζανκτ Γιάκομπ» της Βασιλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2016 - 12:32:28 UTC