Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική
  • [03] Γ.Αμανατίδης:Συνεργασία πανεπιστημίων Ελλάδας-Τουρκίας αποφασίστηκε στη συνάντηση της Σμύρνης
  • [04] Ευκ. Τσακαλώτος: Ετέθη η ατζέντα με τους θεσμούς
  • [05] Σε 35.945 υπολογίζονται σήμερα οι πρόσφυγες στην Ελλάδα
  • [06] Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών και προσφύγων στο Κερατσίνι
  • [07] Η εκεχειρία στη Συρία δεν έχει χρονικό όριο
  • [08] Τα σπουδαία μνημεία του δήμου Αχαρνών επισκέφτηκε ο Αρ. Μπαλτάς
  • [09] Η ποιητική και εικαστική «γλώσσα» του Ελύτη σε έκθεση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του ΑΠΘ.
  • [10] Η τολμηρή εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα
  • [11] Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος
  • [12] «Εμείς αντάμα και οι τέσσερις χώρια»
  • [13] «Τέλος» ο Τούντορ από τον ΠΑΟΚ
  • [14] Ιντέγε: «Γιατί είπα όχι στην πρόταση των Κινέζων»

  • [01] Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε ο Αλ. Τσίπρας

    Στο «Digital Economy Forum 2016» θα μιλήσει απόψε, στις 20:00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Intercontinental, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γγ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία.Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

    [02] Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική

    Την ανάγκη, η Ελλάδα να κινηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την ευκαιρία της μεγάλης ψηφιακής επανάστασης, μιας επανάστασης που, όπως είπε, αλλάζει τον τρόπο της ζωής μας, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016 που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με κεντρικό μήνυμα «Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΠΕ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως ο ίδιος έχει μια έντονη σχέση με την τεχνολογία κάτι που του επιτρέπει, όπως υποστήριξε, να κατανοήσει τις προοπτικές του κλάδου καλύτερα.«Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ασχοληθώ με τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου έγιναν σημαντικά βήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως «υπάρχουν σημαντικές παθογένειες».

    Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα βασικά βήματα που είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την ενίσχυση του θεσμού της "Διαύγειας", που τον χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό, έτσι ώστε ο πολιίης να ελέγχει πως το κράτος ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην καθολική εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στα προγράμματα "Εργάνη", "Ατλας" και "Ηλιος", καθώς και στην αναβάθμιση και εξέλιξη του ΤΑΧΙS, ασκώντας έντονη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. «Δυστυχώς, το 2015, στη χώρα σε πολλούς τομείς αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που προέκρουσαν σε αγκυλώσεις της αριστεράς» τόνισε, παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας τον τελευταίο χρόνο συστηματικά διολισθαίνει. «Ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας δείχνει ότι η Ελλάδα έπεσε από την ομάδα των χωρών που συγκλίνουν, στην ομάδα των χωρών που καθυστερούν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι περήφανη. Αυτό εντάσσεται σε μια συνολική εικόνα υστέρησης. Σε ολους τους δείκτες παρατηρείται μια σημαντική απόκλιση, σε σχέση με τις χώρες που είναι στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης με την Ελλάδα» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συστηματικη αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον κλάδο».

    Οπως υποστήριξε, το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης πολεοδομικών αδειών δεν προχωρά αν και είναι έτοιμο, το σύστημα "Ατλας" για το ασφαλιστικό απαξιώνεται, στο σύστημα προμηθειών του δημοσίου καθυστερεί η ένταξη φορέων, ενώ για το ψηφιακό σχολείο τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα εισήγαγε βασικούς κανόνες στην εκπαίδευση και η οποία εγκαταλείπεται «στον βωμό του αριστερού εξισωτισμού».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική. «Με το να προσλαμβάνουμε ανθρώπους με ρητορική ή καριέρα είναι χολέρα, δεν προωθούμε αυτές τις πολιτικές» δήλωσε καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μια εθνική ψηφιακή στρατηγική και να σταματήσουν οι παθογένειες. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική ψηφιακή στρατηγική που θα ξεπερνά το περιοριστικό πλαίσιο του τρόπου που το δημόσιο προκηρύσει ψηφιακά έργα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα εργαλεία για να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους πολιτες να επικοινωνούν με το δημόσιο.

    «Η δημόσια διοίκηση έχει σήμερα πολλά δεδομένα, αλλά καμιά στρατηγική πως να τα χρησιμοποιήσει...Χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα κίνητρα για να εμπεδώσουμε την αναγκαία εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εκεί τα "κάπιταλ κοντρόλς" ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε ψηφιακή τεχνολογία για τη μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις με ψηφιακό αποτύπωμα. «Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους κλάδους όπου η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε άλλους κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός» είπε κάνοντας λόγο για πολλές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα.

    «Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πολλές. Απαιτείται ένας συγκεκριμένο σχέδιο και μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένες δομές για να τις υλοποιήσει» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ζητά την εμπειρία του ΣΕΠΕ για την κατάρτιση του προγράμματός της. «Ζητήσαμε από τεχνοκράτες, προτάσεις για το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν έχουμε πρόθεση να καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας σε ένα αποστειρωμένο γραφείο. Θα αναβαθμίσουμε ψηφιακά τη ΝΔ. Ξεκινάμε από τη χρηματοδότηση του κόμματος μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «οι επενδύσεις στις νέες εφαρμογές είναι αναπτυξιακά εργαλεία».

    «Οι πολιτικοί πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να έρθει η ανάπτυξη ήταν από μεγάλα έργα υποδομών. Αυτά ανήκουν στο παρελθον. Οι επενδύσεις στην επανάσταση των εφαρμογών μπορούν να φέρουν εξίσου ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [03] Γ.Αμανατίδης:Συνεργασία πανεπιστημίων Ελλάδας-Τουρκίας αποφασίστηκε στη συνάντηση της Σμύρνης

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης την επικείμενη συμφωνία για τη συνεργασία ελληνικών και τουρκικών πανεπιστημίων, η οποία, όπως είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM, έγινε στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στη Σμύρνη.

    Όπως εξήγησε ο κ. Αμανατίδης, μιλώντας στην εκπομπή ΑΠΕριττα, με τους Κώστα Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, εκπρόσωποι από δύο πανεπιστήμια της Τουρκίας συναντήθηκαν με Έλληνες ακαδημαϊκούς από το ΑΠΘ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασιών.

    Έκανε δε γνωστό, ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συγκεκριμένες συμφωνίες για συνεργασία και είπε ότι τα αποτελέσματα αυτών των συμφωνιών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

    Ο κ. Αμανατίδης τόνισε, επίσης, ότι για τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Ηγουμενίτσας και Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης, συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα προχωρήσει στην άρση των εμποδίων ώστε να υπογραφεί και αυτή η συμφωνία.

    [04] Ευκ. Τσακαλώτος: Ετέθη η ατζέντα με τους θεσμούς

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της 1ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με τον υπουργό, «ήταν μια εισαγωγική συζήτηση κατά την οποία ετέθη η ατζέντα» των διαπραγματεύσεων.

    [05] Σε 35.945 υπολογίζονται σήμερα οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

    Σε 35.945 υπολογίζονταν σήμερα στις 8:00 οι πρόσφυγες σε όλη την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

    Με 1.437 νέες αφίξεις στα νησιά το τελευταίο 24ωρο και καμία αναχώρηση από την Ειδομένη προς την ουδέτερη ζώνη με την ΠΓΔΜ, ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα αυξάνεται όλο και περισσότερο.

    Υπολογίζεται ότι στα νησιά βρίσκονται σήμερα 7.281 άτομα, 4.270 στη Λέσβο, 700 στη Σάμο, 1.466 στη Χίο, 91 στη Ρόδο, 116 στην Κω, 495 στη Λέρο, 24 στην Κάλυμνο και 119 στη Σαμοθράκη.

    Στις δομές της Αττικής φιλοξενούνται 9.432 πρόσφυγες. Στο Σχιστό βρίσκονται 1.801 άτομα, στον Ελαιώνα 709, στους τρεις χώρους του Ελληνικού 3.766, στο λιμάνι του Πειραιά 3.050 και στο Λαύριο 106.

    Στο ξενοδοχείο της Φθιώτιδας βρίσκονται 160 πρόσφυγες, στον Χέρσο Κιλκίς 3.646, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς 3.256, στη Νέα Καρβάλη 800, στην Ελευθερούπολη Καβάλας 200, στην Κοζάνη 420 και στη δομή των Διαβατών 2.200. Οι πρόσφυγες εντός του camp στην Ειδομένη υπολογίζονται και σήμερα σε 8.55

    [06] Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών και προσφύγων στο Κερατσίνι

    Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες από το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, οι οποίοι κρατώντας πλακάτ ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

    Οι μετανάστες βρέθηκαν στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι και εξέφρασαν την πρόθεσή τους η πορεία διαμαρτυρίας τους να φθάσει στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

    [07] Η εκεχειρία στη Συρία δεν έχει χρονικό όριο

    Η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία είναι ανοικτή κατά την άποψη των Ηνωμένων Εθνών και των μεγάλων δυνάμεων, δήλωσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα, απορρίπτοντας μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η εκεχειρία θα πρέπει να ανανεωθεί δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή της.

    Ο ντε Μιστούρα σχεδιάζει την έναρξη ουσιαστικών ειρηνευτικών συνομιλιών τη Δευτέρα (14/3) οι οποίες, όπως είπε, θα εστιάσουν στα κεντρικά ζητήματα της διακυβέρνησης, της διεξαγωγής εκλογών σε 18 μήνες και ενός νέου Συντάγματος. Αυτός ο γύρος των συνομιλιών δεν θα συνεχιστεί πέρα από τις 24 Μαρτίου, οπότε και θα γίνει μια διακοπή προτού συνεχιστούν και πάλι.

    [08] Τα σπουδαία μνημεία του δήμου Αχαρνών επισκέφτηκε ο Αρ. Μπαλτάς

    Αρχαιολογική Συλλογή, Θολωτός Τάφος, Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Τρία από τα σημαντικότερα μνημεία του δήμου Αχαρνών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, στο πλαίσιο των περιηγήσεών του σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Αττικής.

    «Ως υπουργός θέλω πολύ να βγαίνω από τα "τείχη" του υπουργείου, δυστυχώς όμως ο χρόνος δεν το επιτρέπει, αλλά ευκαιρία σαν αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί παίρνουμε και μια αισιοδοξία για τις προσπάθειες που γίνονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός, στο τέλος της αρχαιολογικής διαδρομής που πραγματοποίησε στην περιοχή, συνοδεία του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, βουλευτών Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Σκουρολιάκος και Γ. Δέδες), της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Ανατολικής Αττικής, Αναστασίας Λαζαρίδου, αρχαιολόγων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    [09] Η ποιητική και εικαστική «γλώσσα» του Ελύτη σε έκθεση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του ΑΠΘ.

    «Εάν η γλώσσα αποτελούσε απλώς ένα μέσο επικοινωνίας, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Συμβαίνει όμως να αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών. Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις» (απόσπασμα από την ομιλία του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη στη Στοκχόλμη, κατά την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1979).

    Αυτή τη «γλώσσα» που άρθρωσε ο ποιητής (ποιητική και εικαστική), αυτό τον «κόσμο τον μικρό τον Μέγα» του Οδυσσέα Ελύτη επιχειρεί να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει, ακριβώς 20 χρόνια μετά το θάνατό του (18 Μαρτίου 1996) και 105 από τη γέννησή του, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ στη μεγάλη έκθεση με τίτλο «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και Ζωγραφική», που εγκαινιάζεται την επόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου.

    [10] Η τολμηρή εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα

    Ενημέρωση και αποτίμηση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, καθώς επίσης και ενημέρωση για το προσφυγικό, αλλά και για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

    Αναφορικά με την ενημέρωση και αποτίμηση του ταξιδιού στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως επισημάνθηκε ότι η επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αποτελεί σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης. Σημειώνουν ότι η συμφωνία αυτή, που δεν επιτεύχθηκε μέχρι τώρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, επιτυγχάνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αποδεικνύεται, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ότι η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, επισημαίνοντας ακόμη πως σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ζητήθηκε ευθέως ο τερματισμός των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων και η άρση του casus belli.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Μαρτίου.

    [11] Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος

    Άρχισαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την 1η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

    Από ελληνικής πλευράς, παρών είναι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Στις 18.30 αναμένεται η συνάντηση του «κουαρτέτου» με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

    Τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων αφορούν στον προσδιορισμό του ύψους του δημοσιονομικού κενού και τον τρόπο κάλυψής του, στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, στις αλλαγές στο φορολογικό, στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην πλήρη ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, είναι χαρακτηριστική η σημερινή δήλωση του Επιτρόπου επί των Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ότι «ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος έως την 1η Μαΐου».

    [12] «Εμείς αντάμα και οι τέσσερις χώρια»

    Επιστολή προς στους 12 ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Super League, με εξαίρεση αυτών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, έστειλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος, μετά την άτυπη συνάντηση που έγινε την Τρίτη (8/3), στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στην Αθήνα, μεταξύ μεγαλομετόχων των σωματείων. Με την επιστολή αυτή ζητείται η σύμπραξη όλων, εκτός των 4 «μεγάλων», για το πρωτάθλημα και γίνεται κάλεσμα για συνάντησή τους στις 17/3, προκειμένου να «...σκιαγραφήσουμε και να οριοθετήσουμε το ποδόσφαιρο που πραγματικά θέλουμε σε όλα τα επίπεδα».

    Όπως αναφέρει ενδεικτικά: «Θα παρουσιάσουμε στους τέσσερις «μεγάλους», το ποδόσφαιρο όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι. Η παρουσίαση θα γίνει σε κάθε έναν ξεχωριστά και εν συνεχεία και στους τέσσερις μαζί. Εάν το αποδεχθούν έχει καλώς. Εάν δεν το αποδεχθούν, ή κάποιος από αυτούς δεν το αποδεχθεί, πάλι έχει καλώς.

    Θα έχουν και θα έχουμε τις εξής επιλογές:

    α) Εμείς μεν, να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με 12 ή 14 ομάδες με play offs και play out.

    β) Οι δε άλλοι τέσσερις, ένα πρωτάθλημα με τέσσερις, με play off και play out.

    [13] «Τέλος» ο Τούντορ από τον ΠΑΟΚ

    Παρελθόν για τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Ιγκορ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του από τον «Δικέφαλο», αφενός λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που έχει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και αφετέρου για τις υποτιμητικές δηλώσεις που έκανε ο ίδιος εσχάτως για το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

    Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόλυση του Ίγκορ Τούντορ, λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και των υποτιμητικών σχολίων για την ποιότητα της ομάδας. Ο Βλάνταν Ίβιτς θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας ως το τέλος της σεζόν».

    [14] Ιντέγε: «Γιατί είπα όχι στην πρόταση των Κινέζων»

    Ο Μπράουν Ιντέγε εξήγησε με δηλώσεις του στο BBC γιατί απέρριψε τη δελεαστική πρόταση ομάδας από την Κίνα και προτίμησε να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Νιγηριανός φορ τόνισε πως προτίμησε την ευτυχία της οικογένειας του από τα χρήματα.

    «Ήταν απίστευτα τα χρήματα που έδιναν σε μένα και τον σύλλογο και σίγουρα θα έβαζαν σε σκέψη κάθε ποδοσφαιριστή, όμως επέλεξα να μείνω στην Ελλάδα. Η οικογένεια μου λατρεύει τη χώρα αυτή, έτσι επέλεξα την ευτυχία από τα χρήματα. Είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα. Ειλικρινά δεν έχω λόγο να φύγω από τον Ολυμπιακό. Μου έδειξαν αγάπη, οπότε αυτό είναι το μέρος που θα μείνω» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιντέγε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 March 2016 - 15:32:31 UTC