Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: O πρωθυπουργός μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό
  • [02] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020
  • [03] Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στον γιο του εκλιπόντος Π. Τέτση
  • [04] «Πλημμύρισε» αλληλεγγύη η πλατεία Συντάγματος
  • [05] Πορεία προσφύγων στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [06] Κυπελλούχος και με ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

  • [01] ΝΔ: O πρωθυπουργός μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό

    Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα είπε ότι ελάχιστες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι το μόνο που ξέρει είναι να διχάζει και πως τώρα κατασκευάζει νέα τεχνητή γραμμή σύγκρουσης.

    «Ο "ανθρωπισμός"(δικός του) και η "ακροδεξιά"(όλοι οι άλλοι). Προφανώς για τον κ.Τσίπρα ανθρωπισμός είναι οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περιφέρονται ανά την Ελλάδα πεινασμένοι, διψασμένοι και αβοήθητοι. Ενώ, κατά τον κ. Τσίπρα, "ακροδεξιά"είναι η αναγκαία φύλαξη των συνόρων της πατρίδας και η αυτονόητη διαμονή των παράτυπων μεταναστών σε κλειστούς χώρους για λόγους δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός δεν καταλαβαίνει πως η πολιτική«αφύλακτα σύνορα - ξέφραγο αμπέλι» είναι ακριβώς εκείνη που φτιάχνει τις «Χρυσές Αυγές» της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    «Ανίκανος και αναξιόπιστος, αφού με την ιδεοληψία του μετατρέπει σε απέραντο καταυλισμό την Ελλάδα, προσπαθεί και πάλι να κοροιδέψει και να διχάσει τους Έλληνες. Μάταια όμως. Ένα είναι βέβαιο. Η εποχή του πέρασε», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    Μαξίμου: Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ονειρεύεται άλλες εποχές και δεν το κρύβει

    "Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ονειρεύεται «άλλες» εποχές και δεν το κρύβει. Προφανώς, ονειρεύεται τις εποχές διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του. Αυτές ακριβώς που οδήγησαν τον τόπο στην κατάντια που με κόπο ανατρέπει, μέρα με την ημέρα, η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτές τις εποχές του «παλιού», στις οποίες τρεις φορές γύρισε την πλάτη -μπροστά στην κάλπη- ο ελληνικός λαός τον τελευταίο χρόνο" αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε απάντησή του στον κ. Γ. Κουμουτσάκο.

    "Δυστυχώς για τον ίδιο," προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου "αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το μεσημέρι, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η ακροδεξιού χαρακτήρα ρητορική στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματος" θέτοντας εν συνεχεία το ερώτημα "άραγε, θα συμφωνήσει με τον εκπρόσωπό του και ο πρόεδρος της ΝΔ, ομολογώντας ότι το ευρωπαϊκό προφίλ που πασχίζει να χτίσει δεν είναι παρά μία βιτρίνα;"

    "Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις επιλογές του. Ακόμη και σήμερα, με την πρωτοφανή του ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, απέρριψε -ξανά- τη λογική της ΝΔ για «κλειστά σύνορα» και κέντρα κλειστού τύπου στη λογική των φυλακών" καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντησή του στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ.

    [02] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020

    Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας.

    Τις σχετικές πληροφορίες για το θέμα, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να τις αναζητήσουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).

    Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφτηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Το Σάββατο ήταν οι κεντρικοί ομιλητές σε ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε αντίστοιχη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι κομβικό σημείο γιατί θα δημιουργήσει ένα πολύ σταθερότερο μακροοικονομικό περιβάλλον ικανό να δώσει τη μεγάλη ώθηση στην οικονομία». Επεσήμανε, δε, ότι «το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας, παρά το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον, δείχνει μια δυναμική» η οποία, με τα κατάλληλα μέτρα, θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, το β' εξάμηνο του έτους. Στην κατεύθυνση αυτή κομβικό ρόλο έρχονται να παίξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, στη φιλοσοφία και τους στόχους των οποίων αναφέρθηκε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε οι πόροι που θα διατεθούν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».

    [03] Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στον γιο του εκλιπόντος Π. Τέτση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον γιο του εκλιπόντος ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση, και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια καθώς και την λύπη του γιατί αύριο δεν θα μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του, λόγω των προγραμματισμένων επισκέψεών του, σε Κω και Ρόδο.

    Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, απένειμε στον Παναγιώτη Τέτση το βραβείο «Γιάννης Μόραλης» σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Μεταξύ άλλων είχε πει για τον Παναγιώτη Τέτση:

    «Βραβεύουμε τον Παναγιώτη Τέτση των χρωμάτων. Αυτόν που συνθέτει πανδαισίες χρωμάτων, που οργανώνει συμπόσια χρωμάτων και αποκαθιστά το ουράνιο τόξο στις πραγματικές του διαστάσεις. Τον Παναγιώτη Τέτση ο οποίος εκπροσωπεί το εκτυφλωτικό φως του Αιγαίου. Και κατά τούτο, αν είχαμε να κάνουμε το ισοδύναμο στο χώρο της ζωγραφικής ο Παναγιώτης Τέτσης είναι ό,τι ο Οδυσσέας Ελύτης στο χώρο της ποίησης . Ό,τι και αν προσθέσω θα΄ναι λίγο , δεν θέλω να φτωχύνω αυτή τη μεγάλη και τόσο συμβολική εκδήλωση. Τελειώνω μόνο με κάτι που ταιριάζει απόλυτα στη ζωγραφική του Τέτση. Δεν είναι δικό μου. Ανήκει στην Ακαδημαϊκό κ. Κική Δημουλά , με αναφορές στο Σιμωνίδη τον Κείο. Έχει πει ότι η ποίηση είναι η ζωγραφική που μιλά. Και η ζωγραφική - η πραγματική ζωγραφική βεβαίως - είναι η ποίηση που σωπαίνει».

    [04] «Πλημμύρισε» αλληλεγγύη η πλατεία Συντάγματος

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι Αθηναίοι έφταναν στην πλατεία Συντάγματος και άφηναν σακούλες με ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, βρεφικά είδη, είδη υγιεινής. Σχεδόν 10.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και με αμείωτο ρυθμό συνέχιζαν να προσέρχονται στην πλατεία.

    «Από τις 10 το πρωί δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να έρχονται και να προσφέρουν» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ μέλος του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και υπογραμμίζει ότι η προσέλευση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. «Είναι συγκινητική αυτή η ανταπόκριση. Δεν περιμέναμε όλη αυτήν την ευαισθησία που έχει δείξει ο κόσμος και τα κύματα αγάπης που σήμερα εισπράξαμε».

    Άνθρωποι σε αναπηρικό καροτσάκι, ηλικιωμένοι, γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, νεαρός κόσμος, όλοι περνούσαν και άφηναν και κάτι για τους πρόσφυγες, τους άστεγους, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι 200 εθελοντές παραλάμβαναν τις σακούλες και τις ταξινομούσαν. «Κατευθύνουμε τον κόσμο ανάλογα με το τι προσφέρει σε ποιο τομέα να τα τοποθετεί. Έχουμε μαζέψει τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια ακόμη και χαλί» μας λέει ένας από τους εθελοντές.

    Τα δυο φορτηγά που διατέθηκαν από εταιρεία μεταφορών γέμισαν με κούτες, τσάντες ακόμη και βαλίτσες, ενώ αυτοκίνητα εθελοντών έκαναν αμέτρητες διαδρομές προς τις αποθήκες όπου θα γίνει η ταξινόμηση, διαλογή και τέλος η παράδοση. «Τελικός προορισμός είναι τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Ελληνικό, Πειραιά και γενικά όπου υπάρχει δομή εδώ στην Αθήνα, ενώ θα σταλούν αρκετά πράγματα και στην Ειδομένη. Παράλληλα, θα προσφέρουμε ένα μέρος και στην ?Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος?, αλλά και στο Στέκι Μεταναστών» υπογραμμίζει ένα μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    [05] Πορεία προσφύγων στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    «Σταματήστε τους πολέμους», «Άσυλο στους πρόσφυγες, όχι στον ρατσισμό», «Ίσα δικαιώματα τους Αφγανούς πρόσφυγες», «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ευρώπη να εύχεσαι να?ναι ασφαλής ο δρόμος». Με αυτά τα συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία περίπου 100 πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί και Ιρακινοί, ξεκινώντας από την άδεια πλέον πλατεία Βικτωρίας. Όλοι πρόσφυγες που ζούσαν τις τελευταίες εβδομάδες εκεί, μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής στον Σχιστό. Ο δήμαρχος Αθηναίων κατόπιν συνεννόησης με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα προχώρησε σε επιχείρηση αποκατάστασης της πλατείας. Με την συνδρομή μεταφραστών από μη κυβερνητικές οργανώσεις εξηγούσαν στους πρόσφυγες που διέμεναν σε παγκάκια και στον δρόμο πώς να μεταφερθούν στον Σχιστό στο κέντρο υποδοχής.

    Στις 4 το μεσημέρι πρόσφυγες κυρίως από το κέντρο υποδοχής στο Ελληνικό μαζί με τους ανθρώπους του «Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων» ξεκίνησαν την πορεία τους. Με βαριά βήματα, σιωπηλοί και με μάτια γεμάτα απόγνωση έκαναν μια ολιγόλεπτη στάση στην πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου οργάνωσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Κρατώντας γερά τα πανό τους θέλησαν να δηλώσουν την παρουσία τους, για να μην ξεχαστούν.«Σήμερα είναι κυρίως μια αντιπολεμική πορεία» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων», Αχμέντ Μουχαμαντί. «Αυτοί οι άνθρωποι γλίτωσαν από έναν βέβαιο θάνατο και εδώ τυραννιούνται από έναν αργό θάνατο» τόνισε.

    Εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό αύριο, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 «ζητάμε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσουν επιτέλους τα ατελείωτα βάσανα των προσφύγων και να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του πρόσφυγα και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας. Πρέπει να δοθεί μια λύση για αυτούς τους ανθρώπους. Τις τελευταίες εβδομάδες έχω μιλήσει με τόσο κόσμο, έχω ακούσει τόσες ιστορίες, έχω γνωρίσει τόσο κόσμο που είναι απελπισμένος που υπάρχουν μέρες που γυρνάω στο σπίτι μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σκέφτομαι τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι» εξομολογείται ο κ. Μουχαμαντί. Η πορεία κατά τις 6 το απόγευμα κατέληξε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [06] Κυπελλούχος και με ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

    Έναν ακόμη τίτλο Κυπέλλου Ελλάδας, τον 17ο στην ιστορία του, πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο πολυνίκης του θεσμού, Παναθηναϊκός, ισοφαρίζοντας το δικό του ρεκόρ 5 διαδοχικών κατακτήσεων (2005-2009, 2012-16). Στον 41ο τελικό στο θεσμό, 22ο συνολικά και 12ο διαδοχικό για τους «πράσινους», οι παίκτες του Σάσα Τζάρτζοβιτς έκαναν επίδειξη δύναμης και ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς πόντων σε καταληκτική αναμέτρηση Κυπέλλου (+47), 101-54 , απέναντι στον πρωτάρη και ομάδα της Α2, Φάρο Κερατσινίου, μπροστά στο κοινό τους στο ΟΑΚΑ.

    Τις 10 κατακτήσεις Κυπέλλου έφτασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στη 12η και τελευταία παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου, καθώς έχει ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι πρώτος σε συμμετοχές σε τελικούς και κατακτήσεις (όλες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού).

    Στο αγωνιστικό μέρος ξεχώρισαν οι Τζέιμς Γκιστ και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 13 πόντους, 12 πρόσθεσε ο Παπαγιάννης και 11 ο Φελντέιν. Πρώτος σκόρερ του Φάρου ο Σκορδίλης με 14 πόντους.MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

    Τα δεκάλεπτα: 12-31, 26-57, 38-76, 54-101


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 March 2016 - 19:32:32 UTC