Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση διευκολύνει σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης»
  • [02] Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση κρούει η Ν. Μπακογιάννη
  • [03] «Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώνει αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα»
  • [04] «Λειτουργούν όλα τα hotspots σε Ιταλία και Ελλάδα»
  • [05] Α. Νταβούτογλου: Ανάγκη "κοινής αντίληψης" μεταξύ Τουρκίας - Ιράν για τον πόλεμο στη Συρία
  • [06] Ο Ερντογάν πρότεινε να κατασκευαστεί μια πόλη για τους Σύρους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία
  • [07] 1η Εκθεση Κινητικότητας για εργασία και εκπαίδευση στο εξωτερικό
  • [08] Πέθανε ο ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης σε ηλικία 91 ετών
  • [09] «Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έγινε με καθυστέρηση»
  • [10] Νικητής του πρώτου «τελικού» ο Ολυμπιακός (82-68) τη Λαμποράλ

  • [01] «Το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση διευκολύνει σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης»

    «Το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση διευκολύνει σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης, που υπονομεύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των θεσμών», ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «τέχνασμα συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων για την εξουδετέρωση της απειλής που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους».

    Αυτό τονίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, απορρίπτει,επίσης,το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών,αλλά και συμμαχιών με το ΠΑΣΟΚ όσο το κόμμα και κορυφαία στελέχη του «λειτουργούν συμπληρωματικά προς τη ΝΔ και διαγκωνίζονται στην εκπροσώπηση του σοσιαλφιλελευθερισμού».

    Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «πανεθνικό στόχο» την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία όπως τονίζει, απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων...».

    [02] Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση κρούει η Ν. Μπακογιάννη

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση κρούει η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εκτιμά ότι «η χώρα θα περάσει δύσκολες ώρες», καθώς και ότι «αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να βρει μια κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ».

    Η επικεφαλής του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργός επικρίνει την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδιασμού και προσθέτει ότι απαιτείται συντονισμός, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να πορευόμαστε,είτε αρνούμενοι την πραγματικότητα,είτε παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και να μην έχουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης διαχείρισης ενός εθνικού προβλήματος», συμπληρώνει.

    Για το ενδεχόμενο άσκησης βέτο, τονίζει ότι οι σχετικές απειλές από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να γίνουν μπούμερανγκ, καθώς και ότι στην παρούσα φάση στρέφεται εναντίον των Ελλήνων και όχι εναντίον των Ευρωπαίων.

    [03] «Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώνει αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα»

    «Στην πολιτική χρειάζεσαι δύο πράγματα. Στόχους και αποφασισμένους ανθρώπους. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο. Πρότεινα λοιπόν την ύπαρξη ενός υπερυπουργού οικουμενικής αποδοχής που θα συντονίζει αστυνομία, λιμενικό, δήμους, εθελοντικές οργανώσεις ? τώρα υπάρχει χάος. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις» υπογραμμίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», μία ημέρα μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την τρέχουσα αξιολόγηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι «η αβεβαιότητα απομακρύνει τους μικρούς και μεγάλους επενδυτές και αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Και τα λεφτά που βγήκαν από τις τράπεζες παραμένουν στα στρώματα και αντί να επενδύονται βουλώνουν τρύπες. Ένας αργός θάνατος για την οικονομία. Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώνει αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα».

    Σχετικά με τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μεταναστευτικό, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζει ως ντροπή «να βάλουμε μια ζυγαριά και να κάνουμε παζάρια». Όπως αναφέρει «η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές για να ξεκινήσει η οικονομία της. Να γίνουν επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και εξαγωγές. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους πρόσφυγες; Μπορεί κάποιοι να βολεύονται με το σενάριο ?να πάρουμε ανταλλάγματα για να φιλοξενούμε εσαεί πρόσφυγες και μετανάστες? αλλά κάτι τέτοιο θα μετατρέψει τη χώρα σε τριτοκοσμικό γκέτο».

    [04] «Λειτουργούν όλα τα hotspots σε Ιταλία και Ελλάδα»

    «Eίμαστε πολύ ευτυχείς για το ότι μπορούμε να δηλώσουμε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία ολοκλήρωσαν όλα τα hotspots, τα οποία, τώρα, είναι πλήρως λειτουργικά» δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος ,στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Skytg24.

    «Το 100% των ανθρώπων που φτάνει στις δυο αυτές χώρες, πλέον, καταγράφεται και πραγματοποιείται διαδικασία ταυτοποίησης. Λαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων, αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Το σχέδιο κατανομής των προσφύγων, τώρα, μπορεί να βρει πλήρη εφαρμογή», πρόσθεσε ο κ.Αβραμόπουλος.

    [05] Α. Νταβούτογλου: Ανάγκη "κοινής αντίληψης" μεταξύ Τουρκίας - Ιράν για τον πόλεμο στη Συρία

    Η Τουρκία και το Ιράν πρέπει ν' αναπτύξουν μια "κοινή αντίληψη," προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έξαρση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή τους, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του, στην Τεχεράνη.

    Οι δύο χώρες έχουν διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις για τον πόλεμο στη Συρία. Το Ιράν είναι ένας βασικός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η Τουρκία αποτελεί τον πιο σοβαρό επικριτή του.

    Η άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, σημαίνει ότι οι δύο χώρες μπορούν εύκολα ν' αυξήσουν το οικονομικό ύψος των διμερών σχέσεών τους, άνω των 30 δισ δολ ετησίως, επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τουρκικό κανάλι NTV news.

    Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από την Άγκυρα, για το επίπεδο στρατιωτικής υποστήριξης που προσφέρει στο συριακό στρατό, η επιχειρησιακή ικανότητα του οποίου, ενισχύθηκε ουσιαστικά και από τις επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης και βομβαρδισμού της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

    [06] Ο Ερντογάν πρότεινε να κατασκευαστεί μια πόλη για τους Σύρους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία

    Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε να κατασκευαστεί μια πόλη στη βόρεια Συρία, με στόχο να φιλοξενήσει ένα μέρος των προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα ΜΜΕ.

    "Θέλω να σας πω κάτι. Ποια είναι η λύση; Κατασκευάζουμε μια πόλη στη βόρεια Συρίαγια να επανεγκαταστήσουμε τους πρόσφυγες", δήλωσε χθες βράδυ ο τούρκος πρόεδρος, τον οποίο επικαλείται σήμερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η πόλη αυτή μπορεί να κατασκευαστεί κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

    [07] 1η Εκθεση Κινητικότητας για εργασία και εκπαίδευση στο εξωτερικό

    H 1η Έκθεση Κινητικότητας, για την προώθηση ευκαιριών σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ή να σπουδάσουν στο εξωτερικό πραγματοποιείται τη Δευτέρα 7 Μαρτίου , από τις 12:00 έως τις 21:00, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ??Innovathens??, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

    Η εκδήλωση έχει τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το British Council και το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece).

    Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 19.30 θα απευθύνει ομιλία ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Άρης Περουλάκης σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας των νέων.

    Οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να λάβουν τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+, τις προσφερόμενες υποτροφίες, τις σπουδές στο εξωτερικό, τα Summer Schools, προγράμματα ανταλλαγής και κατάρτισης, τον Εθελοντισμό, τα Ερευνητικά Προγράμματα, τις ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας και εργασίας στο εξωτερικό καθώς και πολλές άλλες δράσεις σχετικά με την κινητικότητα στο εξωτερικό.

    Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

    [08] Πέθανε ο ο ζωγράφος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης σε ηλικία 91 ετών

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο δάσκαλος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης. «Αλήθεια ποιος μπορεί να φανταστεί την Ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής χωρίς την παρουσία του Τέτση;

    Η συνολική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής θα έχανε ακαριαία τους υψηλότατους τόνους της και κυρίως αυτόν τον μεταδοτικό παλμό, αυτόν τον ακαταμάχητο οίστρο, το ιαματικό αίσθημα ζωτικής ευφορίας και ψυχικής υγείας που αποπνέουν τα έργα του Υδραίου δημιουργού», είχε πεί πριν λίγες ημέρες η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και στενή του φίλη , Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, στην εκδήλωση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο του απένειμε το εικαστικό βραβείο «Γιάννη Μόραλη», όμως η ήδη επιβαρημένη υγεία του δεν του επέτρεψε να παραστεί.

    Ο δάσκαλος και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, «ο ζωγράφος με τα πινέλα και τα χρώματα», έχει κληροδοτήσει 210 έργα του στην Εθνική Πινακοθήκη και ζητήσε με επιστολή του να διαθέσουν το 20% αυτών προκειμένου να αγοράσουν έργα τέχνης άλλων καλλιτεχνών που λείπουν από τις συλλογές της. Προς τιμήν του στη νέα Εθνική Πινακοθήκη θα φιλοξενείται η μνημειακή «Λαϊκή αγορά» του ,στην κεντρική αίθουσα που φέρει το όνομά του.

    Παθιασμένος με τη μεγάλη του αγάπη , τη ζωγραφική, ο Παναγιώτης Τέτσης διερεύνησε στο έργο του τη ζωγραφική του βλέμματος, με εικόνες βιωμένες, γνήσιες και οικείες, συνδεδεμένες με τη ζωή του. Δεινός κολορίστας , μάστορας της ελαιογραφίας και της ακουαρέλας αποθέωσε το ζωγραφικό τοπίο και την φύση . Ύμνησε στους πίνακες του τα βράχια και την θάλασσα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ύδρας, το φως και το χρώμα.

    [09] «Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έγινε με καθυστέρηση»

    «Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έγινε με καθυστέρηση και αφού έκλεισαν τα βόρεια σύνορα μας.Διαμορφώθηκε η εθνική γραμμή.Το θέμα είναι αν μπορεί να την υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση », δήλωσε στο ΜΕGA η Φώφη Γεννηματά για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.Εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να εφαρμόσει την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε.

    «Εκεί έβαλα αστερίσκο. Μετά τη δική μου παρέμβαση και επιμονή δέχθηκαν όλοι να υπάρχει παράγραφος στο κείμενο που λέει ότι εκφράσαμε επιφυλάξεις για τους χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Μένει να κριθεί αν θα τα καταφέρει», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 'Αφησε αιχμές για τη στάση των υπολοίπων κομμάτων τα οποία ,όπως είπε, «δεν ήθελαν να υπάρχει καμία υποσημείωση. Διότι η λογική του ώριμου φρούτου είναι μια εύκολη λογική.Θα κριθούμε όλοι από τον ελληνικό λαό».

    [10] Νικητής του πρώτου «τελικού» ο Ολυμπιακός (82-68) τη Λαμποράλ

    Ζωντανός στο «κυνήγι» της πρόκρισης στα πλέι οφ παρέμεινε ο Ολυμπιακός, κάνοντας το 2 στα 2 επί της Λαμποράλ Κούτσα, στη φάση των «16» της Εuroleague, 82-68 και το 3 στα 4. Μετά από 2 διαδοχικές ήττες, στον 6ο όμιλο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θυμήθηκαν ποιοι είναι, θυμίζοντας και στους Βάσκους τι θα πει «ερυθρόλευκη» άμυνα. Τα 17 λάθη των Ισπανών ήταν απόρροια αυτής! Όμως και στην επίθεση ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια και με 23 (!) ασίστ, παρουσίασε υψηλό θέαμα στον κόσμο του. Τι κι αν οι παίκτες του Περάσοβιτς από 2/13 τρίποντα στο α΄ μέρος τέλειωσαν τον αγώνα με 10 εύστοχα (στα 31 όμως); Ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε στην πρώτη περίοδο τους 11 από τους 17 πόντους του, εκπληκτικό παιχνίδι έκανε ο Σπανούλης (14π. και 8 ασίστ), ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Παπαπέτρου. Στην άμυνα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (είχε και 7 πόντους), έστω κι αν ο Μπουρούσης σημείωσε 19 πόντους (και 7 ριμπάουντ. Μόνο ο Ουόρικ από τους παίκτες που... πάτησαν παρκέ (μόνο ο Αγραβάνης δεν έπαιξε) δεν είχε επιθετική συνεισφορά στα πρώτα 5 λεπτά στην καριέρα του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, αμυντικά όμως πρόσφερε 4 ριμπάουντ στη νέα ομάδα του. Μπέρτανς (11π.), Τζέιμς και Μπλάζιτς (από 10) ξεχώρισαν επίσης από την ομάδα της Βιτόρια. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να νικήσει δύο φορές την ίδια ομάδα, στο «Top-16» φέτος, μέχρι στιγμής! Κυρίως, όμως έφτασε τις 4 νίκες και πλέον έχει... πέντε ακόμη «τελικούς» στην προσπάθεια να είναι μέσα στους «8».

    Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 March 2016 - 11:32:33 UTC