Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της
  • [02] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για μεταναστευτικό, οικονομία και διαπλοκή
  • [03] Χρ. Σπίρτζης: Επτά εξώδικα σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης «γιατί πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα»
  • [04] Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης
  • [05] Λ. Κατσέλη: Οι καταθέσεις θα επανέλθουν στα επόμενα τρία χρόνια
  • [06] Bloomberg: Η Γερμανία θέλει να δώσει ευελιξία στην Ελλάδα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
  • [07] «Να φερθούμε ευρωπαϊκά και να μην αφήνουμε την Ελλάδα να σηκώνει μόνη όλο το βάρος»
  • [08] Αύριο η ψηφοφορία για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας από το ΣΑ του ΟΗΕ
  • [09] «Ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα οδηγήσει σε έξοδο από την προσφυγική κρίση»
  • [10] Μ. Βέρνερ: Να βοηθήσουμε με κάθε μέσο την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
  • [11] Βίντεο ΕΚ: Η Ευρώπη σε αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας
  • [12] Οι ευρωβουλευτές καλούν την ΠΓΔΜ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [13] Η ατζέντα της εβδομάδας στο ΕΚ: προσφυγικό, Ουκρανία, γυναίκες πρόσφυγες, εκπομπές αυτοκινήτων
  • [14] 7,1 δις ευρώ ακριβότερες οι μεταφορές αν επιβληθούν εσωτερικοί έλεγχοι εντός Σένγκεν
  • [15] Το «Sweet Charity» κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου στο Θέατρο Μπάντμιντον

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της

    «Ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη επανέλαβε τον εαυτό του. Με πολλές αντιφάσεις, δήθεν αστειάκια και πολλά ψέματα», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ για την χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου «ο κ. Τσίπρας μας "πληροφόρησε"επίσης ότι: Έθεσε veto κατά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό.

    Μόνο που όταν άρχισε να "απειλεί"είχε ήδη συμφωνήσει -όπως αποδείχθηκε- στα συμπεράσματα τα οποία είχαν εκδοθεί. Και έτρεχε για προφορικές διαβεβαιώσεις χωρίς αξία.»

    Επικρίνεται, ακόμη, ο πρωθυπουργός για την αναφορά του πώς «όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, θα φορολογηθούν ως «πλούσιοι και ολιγάρχες».Επιδρομή δηλαδή, κατά της μεσαίας τάξης. Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» του για τις συντάξεις, ξεθωριάζουν. Τώρα συζητά μόνο το «ύψος» της σύνταξης άνω του οποίου θα γίνουν περικοπές».

    Το ΠΑΣΟΚ τονίζει, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας λησμόνησε ότι δόθηκαν 450 εκατ. ευρώ με το Κοινωνικό Μέρισμα το 2014 σε 650.000 δικαιούχους (με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ). Και ότι τότε άρχισε η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    «Εναποθέτει τις τύχες της χώρας σε υπουργούς που λένε? ανοησίες. Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας είναι το τι άκουσε η "γάτα". Τι φοβάται άραγε;»

    [02] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για μεταναστευτικό, οικονομία και διαπλοκή

    Νέα επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, την οικονομία και τη διαπλοκή. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «στον πραγματικό κόσμο, και όχι στον φαντασιακό κόσμο του Μαξίμου, τρία πράγματα είναι σαφή? επισημαίνοντας πως :

    «1ον: Ότι η εκτός ελέγχου κατάσταση στο μεταναστευτικό - προσφυγικό είναι το αποτέλεσμα πολλών μηνών ιδεοληψίας, της συνεχιζόμενης αμηχανίας και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία ? κατά γενική ομολογία ? έχει κρατήσει εθνικά υπεύθυνη στάση.

    2ον: Ότι η αποτυχημένη διαπραγμάτευση των κυρίων Τσίπρα - Βαρουφάκη έφερε το σκληρότερο μνημόνιο, την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε απελπισία.

    3ον: Ότι ο δήθεν διώκτης της διαπλοκής αποδεικνύεται κρυφός και τακτικός συνομιλητής εκείνων που ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει».

    [03] Χρ. Σπίρτζης: Επτά εξώδικα σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης «γιατί πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα»

    Επτά εξώδικα ετοιμάζει προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν να «πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα» ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Flash.

    Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η λάσπη και αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο, με συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα οποία συνοδεύονται από επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών συνήθως της Νέας Δημοκρατίας όπως ανέφερε, χαρακτηρίζοντας στημένο το όλο σκηνικό. Μάλιστα, κατονόμασε περιπτώσεις, αναφέροντας τον συντάκτη της στήλης του «Βηματοδότη» και τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

    Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι, στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση και η θέσπιση κανόνων λειτουργίας της τηλεοπτικής αγοράς, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν κάποιοι να τυγχάνουν ιδιαίτερης περίθαλψης περί των τραπεζικών τους δανείων σε βάρος της κοινωνίας.

    Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στις ραδιοφωνικές άδειες, έκανε λόγο για την αρχή ενός μεγάλου διαλόγου με τις αρμόδιες Ενώσεις, τόσο για τον χάρτη συχνοτήτων, όσο και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να θωρακιστούν στην πράξη οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας δέχονται τις παρεμβολές σταθμών γειτονικών χωρών, χαρακτηρίζοντας το θέμα εθνικής σημασίας.

    [04] Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης

    Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD), κ. Suma Chakrabarti συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καλωσόρισε τη δραστηριοποίηση της EBRD στην Ελλάδα, τη δραστηριοποίησή της με 7 επενδυτικά σχέδια, ενώ τόνισε και τη συμβολή της στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

    Σε σχέση με τη συνεργασία EBRD και ελληνικής κυβέρνησης, τονίστηκε ο κομβικός ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά σχέδια της EBRD υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους, καθώς επίσης στις υποδομές, την περιφερειακή ανάπτυξη, και τη δημιουργία απασχόλησης σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να στηρίξει την Ελλάδα

    [05] Λ. Κατσέλη: Οι καταθέσεις θα επανέλθουν στα επόμενα τρία χρόνια

    Αύξηση των καταθέσεων κατά 1,15 δισ. ευρώ καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη. Πρόκειται για μια «μικρή αλλά σημαντική επάνοδο των καταθέσεων», σε σχέση με τις απώλειες τα έξι χρόνια της κρίσης, που ανήλθαν στα 114 δισ. ευρώ, σημείωσε.

    Η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι η πλήρης επάνοδος των καταθέσεων θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά και αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί της κίνησης κεφαλαίων.

    «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η επάνοδος των καταθέσεων, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    [06] Bloomberg: Η Γερμανία θέλει να δώσει ευελιξία στην Ελλάδα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

    Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα βάρη από τη μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη.

    Ενώ προηγουμένως ζητούσε μειώσεις στις συντάξεις, αναφέρει η πηγή, η Γερμανία θα ήταν τώρα ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς η ομάδα των πιστωτών αξιολογεί την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την επίτευξη των όρων του προγράμματος.

    Το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων. Αντίθετα, προσθέτει το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο κάθε «λογικής λύσης» που διασφαλίζει ένα βιώσιμο ελληνικό προϋπολογισμό.

    [07] «Να φερθούμε ευρωπαϊκά και να μην αφήνουμε την Ελλάδα να σηκώνει μόνη όλο το βάρος»

    «Θα ήταν καλύτερα αν όλοι συνολικά φερόμασταν ευρωπαϊκά και δεν αφήναμε απλώς ένα κράτος-μέλος, την Ελλάδα, να σηκώνει το βάρος των αποφάσεων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων κατοίκων οφείλει να συνεισφέρει περισσότερο στην προστασία των προσφύγων.

    «Στις 7 Μαρτίου είναι μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου στον κύκλο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ και από κοινού με την Τουρκία να προωθήσουμε την πρακτική εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας. Πολλά έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά αναμφίβολα απομένουν πολλά ακόμη να περάσουν από το χαρτί στην πραγματικότητα. Έχουμε από κοινού την ευκαιρία να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα και να περιορίσουμε πραγματικά και μόνιμα την παράνομη μετανάστευση», δηλώνει η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Suedwest Presse και προσθέτει ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο κλειδί, καθώς, ως γείτονας της Συρίας έχει υποδεχτεί 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ η συντριπτική πλειονότητα έρχεται από εκεί μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    [08] Αύριο η ψηφοφορία για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας από το ΣΑ του ΟΗΕ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανέβαλε για αύριο Τετάρτη την ψηφοφορία για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ανέφεραν απόψε διπλωματικές πηγές.

    Η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, όμως αναβλήθηκε για τις 17.00 αύριο, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας. Σύμφωνα με την αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ η Μόσχα "επικαλέστηκε μια διαδικασία" με βάση την οποία της δίνεται η δυνατότητα να εξετάσει το κείμενο του ψηφίσματος 24 ώρες αφότου εισαχθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας για έγκριση.

    Το προσχέδιο ψηφίσματος, που υποβλήθηκε από τις ΗΠΑ μετά από μακρά διαπραγμάτευση με την Κϊνα, τη μοναδική σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, ενισχύει σημαντικά τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι η αναβολή της ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν θα εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να απέχει η Ρωσία από τη διαδικασία.

    [09] «Ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα οδηγήσει σε έξοδο από την προσφυγική κρίση»

    Με τις λέξεις «Πίσω στη Σένγκεν», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στη Βιέννη με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, με τον οποίο συμφώνησαν πως μόνον ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγήσει σε έξοδο από την προσφυγική κρίση.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παράλληλα με μία αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων, η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει από κοινού τις ανθρωπιστικές συνέπειες των αποφάσεών της και να υποστηρίξει προπάντων την Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε, «η δοκιμασία του ευρωπαϊσμού μας θα συνίσταται, αφενός στην επιστροφή στο καθεστώς της Συνθήκης Σένγκεν και αφετέρου στη συμπαράστασή μας προς την Αθήνα, στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

    Η Βιέννη ήταν ο πρώτος σταθμός μίας πολυήμερης περιοδείας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε χώρες των Βαλκανίων, με διαδοχικές του επισκέψεις στη Σλοβενία (ήδη σήμερα το βράδυ), την Κροατία, την ΠΓΔΜ, την Ελλάδα και την Τουρκία, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου για την προσφυγική κρίση, με τη συμμετοχή της Τουρκίας.

    Στις δηλώσεις του μετά τις σημερινές συνομιλίες τους στη Βιέννη, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως «η Αυστρία δεν είναι η αίθουσα αναμονής για τη Γερμανία» και επανέλαβε την γραμμή της αυστριακής κυβέρνησης εναντίον μίας πολιτικής μεταφοράς προσφύγων.

    Επειδή για τη χώρα του είναι σημαντική η Συνθήκη Σένγκεν, για το λόγο αυτό προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο να αποσαφηνίζεται ήδη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, το ποιος επιτρέπεται να έλθει στην Ευρώπη, ποιος πρέπει να επαναπροωθηθεί και ποιος θα κατανέμεται στην Ευρώπη, ενώ εάν δεν υπάρχει αυτή η σαφήνεια στα εξωτερικά σύνορα, τότε χώρες όπως η Αυστρία θα πρέπει να δράσουν στα σύνορά τους.

    [10] Μ. Βέρνερ: Να βοηθήσουμε με κάθε μέσο την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

    Την ανάγκη να βοηθηθεί με κάθε μέσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση υπογραμμίζει σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέρνερ.

    Ταυτόχρονα ο Γερμανός πολιτικός υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός "δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική κρίση με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του."

    To πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

    "Η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Ως εκ τούτου, στηρίζουμε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή οικονομικής και πρακτικής βοήθειας προς την Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει, με κάθε μέσο, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης.

    [11] Βίντεο ΕΚ: Η Ευρώπη σε αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας

    [12] Οι ευρωβουλευτές καλούν την ΠΓΔΜ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    «Είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την πρόοδο της Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας προς την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ», δήλωσαν οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων , κατά τη χτεσινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    Αλλά αυτό θα γίνει μόνον, συνεχίζει η απόφαση, με την προϋπόθεση ότι η πολιτική «Συμφωνία του Przino», που συνήφθη τον Ιούλιο του 2015 θα εφαρμοστεί πλήρως ώστε να βγει η χώρα από την πολιτική κρίση μέσω της διεξαγωγής εκλογών και επίσης, αν γίνει ουσιαστική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της πάταξης της διαφθοράς.

    [13] Η ατζέντα της εβδομάδας στο ΕΚ: προσφυγικό, Ουκρανία, γυναίκες πρόσφυγες, εκπομπές αυτοκινήτων

    Γυναίκες πρόσφυγες

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά κάθε χρόνο την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και φέτος επέλεξε να την αφιερώσει στις γυναίκες πρόσφυγες.

    Με αφορμή αυτή την ημέρα, ευρωβουλευτές και βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων συζητούν την Πέμπτη, για τη βία ενάντια στις γυναίκες πρόσφυγες, τις συνθήκες διαβίωσής τους αλλά και για την καλύτερη ενσωμάτωσή τους στις κοινωνίες. Την Τετάρτη, οι δημοσιογράφοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο για τις γυναίκες πρόσφυγες, στο οποίο συμμετέχουν ευρωβουλευτές και ειδικοί.

    Μεταναστευτικό

    Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, συζητά την Τετάρτη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκές Επιτροπής, για τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής, για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Επιπλέον, συζητά σχέδιο νόμου για την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αλλά και για τα ταξιδιωτικά έγγραφα για την επανεισδοχή των μεταναστών που διαμένουν παράνομα στην ΕΕ.

    Ουκρανία

    Ευρωβουλευτές και βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων συναντιούνται στις Βρυξέλλες για την "ουκρανική εβδομάδα", προκειμένου να συζητήσουν για καλές κοινοβουλευτικές πρακτικές, για νομοθεσία και εκπροσώπηση. Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚ Πατ Κοξ, παρουσιάζει τη Δευτέρα, οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των κοινοβουλευτικών ικανοτήτων στην Ουκρανία.

    Εκπομπές αερίων

    Η επιτροπή του ΕΚ για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία, συνεδριάζει για πρώτη φορά την Τετάρτη, προκειμένου να εκλέξει τους επικεφαλής της. Στόχος της επιτροπής είναι να ερευνήσει τις παραβιάσεις των αυτοκινητοβιομηχαμιών, των κανόνων για τις δοκιμές των εκπομπών αερίων αλλά και την ενδεχόμενη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών να επιβάλλουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

    [14] 7,1 δις ευρώ ακριβότερες οι μεταφορές αν επιβληθούν εσωτερικοί έλεγχοι εντός Σένγκεν

    Οι οικονομικές συνέπειες της επαναφοράς των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, μόνον στον τομέα των μεταφορών,εκτιμώνταισε 7,1 δις ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, του οικονομικού κόστους για τους επιβάτες λόγω χρόνου αναμονής και του διοικητικού φόρτου για τις δημόσιες διοικήσεις.

    Πρόκειται για ενδεικτική εκτίμηση της Επιτροπής, που αναφέρει στην απάντησή του ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ε. Βόζενμπεργκ.

    Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση σε όλα τα κράτη μέλη, για το κατά πόσο η προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων των προσώπων είναι αναγκαία και αναλογική, όπως προβλέπεται ρητά στον κώδικα συνόρων Σένγκεν.

    [15] Το «Sweet Charity» κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου στο Θέατρο Μπάντμιντον

    Ένα ακόμα κλασικό μιούζικαλ έρχεται από τις 16 Μαρτίου στο θέατρο Μπάντμιντον. Είναι το «Sweet Charity» του Μπομπ Φόσι, που έχει γράψει κι αυτό τη δική του ιστορία, τόσο στο σινεμά όσο και σκηνή, σκηνοθετημένο από τον επί χρόνια συνεργάτη του Φόσι, τον Αμερικανό χορογράφο Τσετ Γουόκερ.

    Η Σμαράγδα Καρύδη πρωταγωνιστεί στο θρυλικό έργο των Νιλ Σάιμον, Ντόροθι Φιλντς και Σάι Κόλμαν, ερμηνεύοντας την αθεράπευτα ρομαντική και αισιόδοξη αλλά μονίμως άτυχη στον έρωτα, Τσάριτι Χόουπ Βαλεντάιν, τη χορεύτρια του καμπαρέ που ψάχνει την αληθινή αγάπη. Η Σμαράγδα Καρύδη ηγείται ενός 50μελούς θιάσου - ανάμεσά τους ο Μέμος Μπεγνής, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Νίκος Αρβανίτης και η Νάντια Μπουλέ. Όπως δε, τόνισε, ο Τσετ Γουώκερ, αυτή η παραγωγή του θεάτρου Μπάντμιντον έχει περισσότερους ανθρώπους επί σκηνής από κάθε άλλη φορά.

    «Ερμηνεύω μια απόλυτα αισιόδοξη ύπαρξη, μία γυναίκα που ψάχνει την αγάπη, νομίζει κάθε φορά ότι τη βρίσκει και απογοητεύεται γιατί διαλέγει το λάθος πρόσωπο. Όμως, όσο ευάλωτη κι αν μοιάζει η Τσάριτι, δεν φοβάται (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ήρωες) να ζήσει, να τσαλακωθεί, να υποφέρει, ν' ανοιχτεί - και εν τέλει αποδεικνύεται η πιο δυνατή μέσα σε αυτή την ιστορία. Και αυτό είναι το στοιχείο που την κάνει και πολύ γοητευτική: Με τη στάση της δείχνει τελικά ότι η αισιοδοξία είναι θέμα απόφασης» ανέφερε σήμερα στους δημοσιογράφους η ηθοποιός,

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής του θεάτρου Μπάντμιντον, Μιχάλης Αδάμ, είπε πως πρόκειται για μία παραγωγή εφάμιλλη των αντίστοιχων του Μπρόντγουεϊ και του Γουέστ Εντ. «Δεν θα τολμούσαμε να ανεβάσουμε αυτή την πολύ απαιτητική, σε όλα τα επίπεδα, παράσταση, αν δεν είχαμε τον Τσετ Γουόκερ. Είναι σαν να έχουμε κοντά μας τον ίδιο τον Μπομπ Φόσι!» δήλωσε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2016 - 19:32:54 UTC