Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης
  • [02] Το ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της
  • [03] Γ. Αμανατίδης: Μονομερή μέτρα και το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελούν λύση στο προσφυγικό
  • [04] Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα θέλει η Γερμανία και όχι περικοπή συντάξεων
  • [05] Η ΕΥΔΑΠ διαψεύδει ότι πλήρωνε 170.000 ευρώ το μήνα σε 66 ιστοσελίδες
  • [06] Η Τουρκία δεν επιτρέπει στα πλοία του ΝΑΤΟ να μπουν στα χωρικά της ύδατα
  • [07] «Να φερθούμε ευρωπαϊκά και να μην αφήνουμε την Ελλάδα να σηκώνει μόνη όλο το βάρος»
  • [08] Το «Sweet Charity» κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου στο Θέατρο Μπάντμιντον
  • [09] Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Θέατρο
  • [10] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για μεταναστευτικό, οικονομία και διαπλοκή
  • [11] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

  • [01] Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης

    Σε σύντομο χρόνο, η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να βελτιώσει την πολιτική διευκολύνσεων προς τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σημερινές ρυθμίσεις, εφαρμόζοντας πιο ευέλικτους τρόπους αποπληρωμής των οφειλών τους, προανήγγειλε από την Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

    Όπως ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο Πάνος Σκουρλέτης, εξετάζεται μαζί με την διοίκηση της επιχείρησης, να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές αυτούς, να πληρώνουν ένα μικρότερο ποσό, εξηγώντας: «Διότι είναι ορθό και οι άνθρωποι αυτοί να μην αποστερούνται το αγαθό του ρεύματος και η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει με πιο χαλαρούς ρυθμούς».

    «Έχουν γίνει βήματα και χρειάζονται ακόμη περισσότερα. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας και σε αυτό τον τομέα» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, ο αρμόδιος υπουργός, αναφέρθηκε και στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νέων επενδύσεων ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τρόπο που αποβαίνει εις βάρος της ΔΕΗ «όπως ήταν το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ». Όπως ανέφερε, μάλιστα, για να απορρίψει κάθε ενδεχόμενο να έρθει εκ νέου τέτοιο σχέδιο, αυτό ουσιαστικά έδινε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της. «Δεν ξέρω πόσο αναπτυξιακό αυτό και με βάση ποια αντίληψη εκινείτο αυτή η πρόταση» προσέθεσε και ξεκαθάρισε «και βέβαια, η πρόταση για την μικρή ΔΕΗ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι έξω από τους σχεδιασμούς μας».

    [02] Το ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της

    «Ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη επανέλαβε τον εαυτό του. Με πολλές αντιφάσεις, δήθεν αστειάκια και πολλά ψέματα», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ για την χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου «ο κ. Τσίπρας μας "πληροφόρησε"επίσης ότι: Έθεσε veto κατά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό.

    Μόνο που όταν άρχισε να "απειλεί"είχε ήδη συμφωνήσει -όπως αποδείχθηκε- στα συμπεράσματα τα οποία είχαν εκδοθεί. Και έτρεχε για προφορικές διαβεβαιώσεις χωρίς αξία.»

    Επικρίνεται, ακόμη, ο πρωθυπουργός για την αναφορά του πώς «όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, θα φορολογηθούν ως «πλούσιοι και ολιγάρχες».Επιδρομή δηλαδή, κατά της μεσαίας τάξης. Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» του για τις συντάξεις, ξεθωριάζουν. Τώρα συζητά μόνο το «ύψος» της σύνταξης άνω του οποίου θα γίνουν περικοπές».

    Το ΠΑΣΟΚ τονίζει, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας λησμόνησε ότι δόθηκαν 450 εκατ. ευρώ με το Κοινωνικό Μέρισμα το 2014 σε 650.000 δικαιούχους (με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ). Και ότι τότε άρχισε η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    «Εναποθέτει τις τύχες της χώρας σε υπουργούς που λένε? ανοησίες. Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας είναι το τι άκουσε η "γάτα". Τι φοβάται άραγε;»

    [03] Γ. Αμανατίδης: Μονομερή μέτρα και το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελούν λύση στο προσφυγικό

    Την υποψηφιότητα της Ελλάδας για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την περίοδο 2019-2021, με στόχο την ενεργό συμβολή και την περαιτέρω προαγωγή του έργου του, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

    Μιλώντας στην 31η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε πως αν η Ελλάδα εκλεγεί -για πρώτη φορά-, θα συνεχίσει να εργάζεται με πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου με όλα τα σχετικά όργανα του ΟΗΕ και τα κράτη-μέλη, πεπεισμένη για την προστιθέμενη αξία μίας προσέγγισης βασισμένης στη συναίνεση.

    Σκιαγραφώντας τις προτεραιότητες της Ελλάδας, τόνισε πως η χώρα στηρίζει την πολιτική της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη φιλοσοφία της συνέργειας και της συνεργασίας και εξέφρασε την πεποίθηση πως προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών-μελών του ΟΗΕ να εκπληρώνουν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, τις υποχρεώσεις τους στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προσέγγιση που βασίζεται στην «οικοδόμηση γεφυρών» είναι περισσότερο ρεαλιστική και ευνοεί την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, χαρακτηρίζοντας τες ανησυχητικές και υπογράμμισε ότι η λήψη μονομερών μέτρων και το κλείσιμο των συνόρων αφενός δεν δύνανται να αποτελέσουν βιώσιμη λύση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και αφετέρου μπορούν να οδηγήσουν σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση.

    [04] Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα θέλει η Γερμανία και όχι περικοπή συντάξεων

    Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα βάρη από τη μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη.

    Ενώ προηγουμένως ζητούσε μειώσεις στις συντάξεις, αναφέρει η πηγή, η Γερμανία θα ήταν τώρα ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς η ομάδα των πιστωτών αξιολογεί την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την επίτευξη των όρων του προγράμματος.

    Το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων. Αντίθετα, προσθέτει το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο κάθε «λογικής λύσης» που διασφαλίζει ένα βιώσιμο ελληνικό προϋπολογισμό.

    [05] Η ΕΥΔΑΠ διαψεύδει ότι πλήρωνε 170.000 ευρώ το μήνα σε 66 ιστοσελίδες

    Η ΕΥΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαψεύδει δημοσίευμα ότι πλήρωνε 170.000 ευρώ το μήνα σε 66 sites.

    Πιο συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ αναφέρει ότι «η λίστα που εμφανίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.vima.gr με τίτλο "66 sites με 170.000 ευρώ τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ" ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

    [06] Η Τουρκία δεν επιτρέπει στα πλοία του ΝΑΤΟ να μπουν στα χωρικά της ύδατα

    Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

    Παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο "οι Τούρκοι αρνήθηκαν" αυτό το Σαββατοκύριακο να μπουν τα πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα, είπε μια διπλωματική πηγή. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο διπλωμάτη.

    "Η εντολή (που ανέλαβε το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αφού οι χώρες-μέλη του συμφώνησαν επί του σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο) αποσαφήνισε κάπως τα πράγματα, όχι όμως το πρόβλημα της εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Από την αρχή ξέραμε ότι οι Τούρκοι είναι δύσκολοι και θα είναι δύσκολοι" στο θέμα αυτό, σχολίασε η διπλωματική πηγή.

    [07] «Να φερθούμε ευρωπαϊκά και να μην αφήνουμε την Ελλάδα να σηκώνει μόνη όλο το βάρος»

    «Θα ήταν καλύτερα αν όλοι συνολικά φερόμασταν ευρωπαϊκά και δεν αφήναμε απλώς ένα κράτος-μέλος, την Ελλάδα, να σηκώνει το βάρος των αποφάσεων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων κατοίκων οφείλει να συνεισφέρει περισσότερο στην προστασία των προσφύγων.

    «Στις 7 Μαρτίου είναι μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου στον κύκλο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ και από κοινού με την Τουρκία να προωθήσουμε την πρακτική εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας. Πολλά έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά αναμφίβολα απομένουν πολλά ακόμη να περάσουν από το χαρτί στην πραγματικότητα. Έχουμε από κοινού την ευκαιρία να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα και να περιορίσουμε πραγματικά και μόνιμα την παράνομη μετανάστευση», δηλώνει η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Suedwest Presse και προσθέτει ότι η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο κλειδί, καθώς, ως γείτονας της Συρίας έχει υποδεχτεί 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ η συντριπτική πλειονότητα έρχεται από εκεί μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    [08] Το «Sweet Charity» κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου στο Θέατρο Μπάντμιντον

    Ένα ακόμα κλασικό μιούζικαλ έρχεται από τις 16 Μαρτίου στο θέατρο Μπάντμιντον. Είναι το «Sweet Charity» του Μπομπ Φόσι, που έχει γράψει κι αυτό τη δική του ιστορία, τόσο στο σινεμά όσο και σκηνή, σκηνοθετημένο από τον επί χρόνια συνεργάτη του Φόσι, τον Αμερικανό χορογράφο Τσετ Γουόκερ.

    Η Σμαράγδα Καρύδη πρωταγωνιστεί στο θρυλικό έργο των Νιλ Σάιμον, Ντόροθι Φιλντς και Σάι Κόλμαν, ερμηνεύοντας την αθεράπευτα ρομαντική και αισιόδοξη αλλά μονίμως άτυχη στον έρωτα, Τσάριτι Χόουπ Βαλεντάιν, τη χορεύτρια του καμπαρέ που ψάχνει την αληθινή αγάπη. Η Σμαράγδα Καρύδη ηγείται ενός 50μελούς θιάσου - ανάμεσά τους ο Μέμος Μπεγνής, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Νίκος Αρβανίτης και η Νάντια Μπουλέ. Όπως δε, τόνισε, ο Τσετ Γουώκερ, αυτή η παραγωγή του θεάτρου Μπάντμιντον έχει περισσότερους ανθρώπους επί σκηνής από κάθε άλλη φορά.

    «Ερμηνεύω μια απόλυτα αισιόδοξη ύπαρξη, μία γυναίκα που ψάχνει την αγάπη, νομίζει κάθε φορά ότι τη βρίσκει και απογοητεύεται γιατί διαλέγει το λάθος πρόσωπο. Όμως, όσο ευάλωτη κι αν μοιάζει η Τσάριτι, δεν φοβάται (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ήρωες) να ζήσει, να τσαλακωθεί, να υποφέρει, ν' ανοιχτεί - και εν τέλει αποδεικνύεται η πιο δυνατή μέσα σε αυτή την ιστορία. Και αυτό είναι το στοιχείο που την κάνει και πολύ γοητευτική: Με τη στάση της δείχνει τελικά ότι η αισιοδοξία είναι θέμα απόφασης» ανέφερε σήμερα στους δημοσιογράφους η ηθοποιός,

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής του θεάτρου Μπάντμιντον, Μιχάλης Αδάμ, είπε πως πρόκειται για μία παραγωγή εφάμιλλη των αντίστοιχων του Μπρόντγουεϊ και του Γουέστ Εντ. «Δεν θα τολμούσαμε να ανεβάσουμε αυτή την πολύ απαιτητική, σε όλα τα επίπεδα, παράσταση, αν δεν είχαμε τον Τσετ Γουόκερ. Είναι σαν να έχουμε κοντά μας τον ίδιο τον Μπομπ Φόσι!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [09] Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Θέατρο

    Με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική τέχνη, το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής παρουσιάζει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα από τις 5 έως και τις 7 Μαρτίου ανεβαίνει στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του δήμου Αθηναίων «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα». Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση της ομάδας Sui Generis που παρουσιάστηκε πέρυσι στο πλαίσιο του θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή και έγινε θερμά αποδεκτή από το κοινό.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώτη κρατική σκηνή, στόχος της παράστασης είναι, «όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου απ' όλες τις οπτικές γωνίες όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αιτία της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού». Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα Sui Generis πειραματίζεται

    [10] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για μεταναστευτικό, οικονομία και διαπλοκή

    Νέα επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, την οικονομία και τη διαπλοκή. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «στον πραγματικό κόσμο, και όχι στον φαντασιακό κόσμο του Μαξίμου, τρία πράγματα είναι σαφή? επισημαίνοντας πως :

    «1ον: Ότι η εκτός ελέγχου κατάσταση στο μεταναστευτικό - προσφυγικό είναι το αποτέλεσμα πολλών μηνών ιδεοληψίας, της συνεχιζόμενης αμηχανίας και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία ? κατά γενική ομολογία ? έχει κρατήσει εθνικά υπεύθυνη στάση.

    2ον: Ότι η αποτυχημένη διαπραγμάτευση των κυρίων Τσίπρα - Βαρουφάκη έφερε το σκληρότερο μνημόνιο, την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε απελπισία.

    3ον: Ότι ο δήθεν διώκτης της διαπλοκής αποδεικνύεται κρυφός και τακτικός συνομιλητής εκείνων που ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει».

    [11] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

    Το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ παραμένει ερμητικά κλειστό από τη Δευτέρα, όταν πριν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή είχαν περάσει μόλις 30 άτομα.

    Στον καταυλισμό της Ειδομένης περίπου 7.000 πρόσφυγες περιμένουν -ορισμένοι εδώ και πάνω από δέκα ημέρες- να περάσουν τη βαριά σιδερόφραχτη πύλη και να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη. Παντού κυριαρχεί η ίδια ερώτηση, «πότε θα ανοίξουν τα σύνορα;», ενώ οι σκηνές στα χωράφια δεξιά κι αριστερά των γραμμών πληθαίνουν, με μια ολόκληρη πολιτεία να έχει στηθεί πλάι στο χωριό των μόλις 100 κατοίκων.

    Από τη συνοριακή διάβαση έχουν περάσει αμαξοστοιχίες, αλλά δεν έχει επιτραπεί η διέλευση προσφύγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2016 - 21:32:37 UTC