Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» αναφέρει ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί
  • [02] Ολλανδός υπ. Μετανάστευσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Υπάρχουν διαδικασίες που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής
  • [03] Πρόταση διαλόγου-συνεργασίας όλων των αριστερών δυνάμεων, απηύθυνε ο Π. Λαφαζάνης
  • [04] Υπέκυψε στην παράταση ο Ολυμπιακός
  • [05] Ράσφορντ ο νέος «ήρωας» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • [06] Ο Παναθηναϊκός νίκησε Φενέρ και... Ομπράντοβιτς

  • [01] «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» αναφέρει ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» αναφέρει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος σε συνέντευξη στην εφημερίδα Finance & Markets Voice αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

    «Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίουείναι προεκλογική μας δέσμευση και θαέπρεπε να είναι και επιδίωξη όλου του πολιτικού φάσματος.Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης, αλλά πολιτικής βούλησης. Νόμοι που προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια υπήρχαν εδώ και είκοσι χρόνια. Αλλά αντί για νόμιμους διαγωνισμούς, είχαμε υπουργικές τροπολογίες «νύχτας», που παρέτειναν το καθεστώς της προσωρινής νόμιμης λειτουργίας» υπογραμμίζει ο κ. Κρέτσος

    Για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών αναφέρει πως «η κυβέρνηση ακολουθεί έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και στην προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων από το εξωτερικό» επισημαίνοντας πως «στο θέμα των συντάξεων, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Αν χρειαστεί, ωστόσο, να γίνουν επιμέρους προσαρμογές, αυτές θα είναι πλήρως συμβατές με την ανάγκη προστασίας των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων».

    [02] Ολλανδός υπ. Μετανάστευσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Υπάρχουν διαδικασίες που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη ζώνη Σένγκεν

    Υπάρχουν οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν τις γρήγορες επιστροφές στην Τουρκία όσων δεν έχουν το δικαίωμα παραμονής στη ζώνη Σένγκεν, επισημαίνει σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης και προεδρεύων της συνόδου, Κλάας Ντάικχοφ. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως στόχος είναι να γίνονται όλες οι αιτήσεις ασύλου στη χώρα πρώτης υποδοχής και σε δεύτερη φάση να κατανέμονται τα βάρη μέσω της μετεγκατάστασης.

    1. Είπατε ότι εάν δε μειωθούν οι ροές μέχρι τις 7 Μαρτίου, περισσότερα μέτρα θα χρειαστούν. Επιτρέψτε μου να ρωτήσω ευθέως: Στόχος είναι να δημιουργηθούν στην Ελλάδα αυτό που ονομάζουμε «de jure» ζώνες transit και είναι «de facto» στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως τα χαρακτηρίζουν πολλοί;

    Όχι. Ο στόχος είναι να μειωθούν οι ροές προς ολόκληρη της Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει επίσης είναι να σταματήσει αυτή η αντίληψη ότι οι πρόσφυγες μπορούν να κινούνται και να διαλέγουν τον προορισμό τους. Και σύμφωνα με τον Κώδικα Σένγκεν, κάποιος πρέπει να κάνει αίτημα ασύλου στην πρώτη χώρα στην οποία φτάνει ή διαφορετικά, δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει. Και μετά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μετεγκατάσταση για να υπάρχει κατανομή βαρών και όχι αυτήν την πολιτική προώθησης προσφύγων που βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο.

    2. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι όσοι έρχονται θα μένουν στην Ελλάδα μέχρι να μετεγκατασταθούν ή να επιστραφούν πίσω σε περίπτωση που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

    Πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να γυρίζουν πίσω το συντομότερο δυνατό. Και εμείς και η Ελλάδα εργαζόμαστε ενεργά με την Τουρκία έτσι ώστε να γίνεται μια διαλογή. Αυτή είναι η ουσία της μετεγκατάστασης. Οι άνθρωποι που δεν έχουν δικαίωμα προστασίας δε θα μετακινούνται στην Ευρώπη και όσον αφορά τους αιτούντες άσυλο θα γίνεται κατανομή των βαρών. Υπάρχει σημαντική συνδρομή από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε χρήματα, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό έτσι ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα σε σχέση με τις αναγκαίες εγκαταστάσεις για την υποδοχή.

    3. Πιστεύετε ότι η ΕΕ έχει τη νομική και επιχειρησιακή δυνατότητα να επιστρέψει όλους όσους δεν έχουν δικαίωμα ασύλου; Συγκεκριμένα, ποιος και υπό ποιες προθεσμίες μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά; Και επίσης, τι εγγυήσεις έχετε ότι η Τουρκία πρώτα απ? όλους θα δεχθεί αυτούς τους όρους;

    Εργαζόμαστε γι? αυτό με την Τουρκία. Τα πρώτα αποτελέσματα των συζητήσεων, δείχνουν ότι υπάρχουν καλές προθέσεις. Οι διαδικασίες υπάρχουν έτσι ώστε πολύ γρήγορα να αποφασίζεται ότι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν έχουν δικαίωμα προστασίας, να τους αφαιρείται το δικαίωμα να βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος και άρα να επιστρέφονται.

    4. Έγινε αναφορά σήμερα στο άρθρο 26 το οποίο συνεχίζει να είναι η δικλείδα ασφαλείας για τη διατήρηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα; Τι αναμένετε να κάνει ακόμα η Ελλάδα στο διάστημα των τριών αυτών μηνών και τι θα γίνει στην αντίθετη περίπτωση;

    Δεν το συζητήσαμε ιδιαίτερα σήμερα. Είναι σε εφαρμογή. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι δεν αφορά κάποιου είδους αποκλεισμό της Ελλάδας αλλά ο στόχος είναι να υπάρχει το νομικό πλαίσιο για τα μέτρα που άλλα κράτη-μέλη έχουν πάρει ήδη και να μη βρεθούμε σε μία κατάσταση που δεν υπάρχει νομική βάση και ευρωπαϊκό πλαίσιο. Όχι για να σπρώξουμε έξω μια χώρα.

    [03] Πρόταση διαλόγου-συνεργασίας όλων των αριστερών δυνάμεων, απηύθυνε ο Π. Λαφαζάνης

    «Ανατροπή τώρα» είναι ο τίτλος της διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος «αποδίδει πλήρως το επίκαιρο πολιτικό στίγμα και τον άμεσο διακριτό πολιτικό στόχο μας, σε αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία» όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της, σημειώνοντας ότι: Απευθύνεται για διάλογο και συνεργασία σε όλες τις αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού αριστερού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού, δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου.

    Η διακήρυξη, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, είναι μέρος μιας συνολικής πολιτικής παρέμβασης, που έρχεται σε συνέχεια της προγραμματικής και στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κόμματος για την Συνδιάσκεψη του Μαΐου. Από σήμερα τίθεται σε ανοικτό διάλογο με τα μέλη, τα κινήματα και τον κόσμο της Αριστεράς, ώστε μετά από συνολική επεξεργασία να διαμορφωθεί η τελική πολιτική ταυτότητα της ΛΑΕ. Απαντά σε θέματα συγκυρίας και μέλλοντος και σε τρία καίρια ερωτήματα: γιατί; με ποιους; και πώς; θα γίνει η ανατροπή.

    Η Λαϊκή Ενότητα, σημείωσε, ως νέος μετωπικός πολιτικός φορέας, διαθέτει πλέον ένα καινούργιο σχέδιο αντίστασης και ανατροπής της μνημονιακής τάξης, για τη σωτηρία της χώρας. «Γεννηθήκαμε το καυτό καλοκαίρι του 2015, αντιτιθέμενοι στους εκβιασμούς των δανειστών», σημειώνεται στη διακήρυξη. «Μόνο ένας πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να καθυστερήσει και να ματαιώσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς προσπάθεια και σύγκρουση».

    Με αφετηρία τη Διακήρυξη ο κ. Λαφαζάνης απηύθυνε πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας σε όλες τις αριστερές δυνάμεις και ιδιαίτερα προς το ΚΚΕ, το οποίο κάλεσε «να εγκαταλείψει επί τέλους τις αντιενωτικές και διχαστικές λογικές στους λαϊκούς αγώνες και τον πόλεμο ενάντια στις άλλες αριστερές δυνάμεις».

    [04] Υπέκυψε στην παράταση ο Ολυμπιακός

    Την ήττα με 2-1 στην παράταση από την Άντερλεχτ και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Europa League, γνώρισε ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «32». Οι Βέλγοι μετά και τη νίκη με1-0 στις Βρυξέλλες θα βρεθούν στην κλήρωση των «16» της διοργάνωσης, καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ-πέναλτι του Φορτούνη (29΄) κατάφεραν στην παράταση να πετύχουν δύο γκολ με τον Ατσεαμπόνγκ (103΄, 111΄) και να αφήσουνέξω τους «ερυθρόλευκους».

    [05] Ράσφορντ ο νέος «ήρωας» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Ένας 18χρονος εμφανίστηκε ως «από μηχανής Θεός» στο «Ολντ Τράφορντ» και έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ από τον διασυρμό. Ο Μάρκους Ράσφορντ πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του και οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» σε επιβλητική νίκη 5-1 επί της Μίντιλαντ και στην πρόκριση στους «16» του Europa League. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανατρέψει την ήττα της (2-1) στο πρώτο ματς και να αναδείξει έναν νέο «ήρωα», που σίγουρα θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

    Ματς «γκραν γκινιόλ» έγινε στη Βασιλεία, όπου η Σεντ Ετιέν ισοφάρισε στο 90΄ την τοπική ομάδα, αλλά δευτερόλεπτα πριν πανηγυρίσει την πρόκριση ο Ζούφι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους γηπεδούχους.

    Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς της φάσης των «32»:

    Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σιόν (Ελβετία) 2-2

    Προκρίθηκε η Μπράγκα με συνολικό σκορ 4-3

    Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1-1

    Προκρίθηκε η Φενερμπαχτσέ με συνολικό σκορ 2-1

    Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-1

    Προκρίθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο με συνολικό σκορ 2-1

    Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λισ.(Πορτογαλία) 3-1

    Προκρίθηκε η Λεβερνούζεν με συνολικό σκορ 4-1

    Σάλκε (Γερμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-3

    Προκρίθηκε η Σαχτάρ Ντόνετσκ με συνολικό σκορ 3-0

    Κράσνονταρ (Ρωσία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-3

    Προκρίθηκε η Σπάρτα Πράγας με συνολικό σκορ 4-0

    Λάτσιο (Ιταλία)-Γαλατασαράϊ (Τουρκία) 3-1

    Προκρίθηκε η Λάτσιο με συνολικό σκορ 4-2

    Λίβερπουλ (Αγγλία)-Αουγκσμπουργκ (Γερμανία) 1-0

    Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 1-0

    Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Βαλένθια (Ισπανία) 0-4

    Προκρίθηκε η Βαλένθια με συνολικό σκορ 10-0

    Βασιλεία (Ελβετία)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 2-1

    Συνολικό σκορ 4-4. Προκρίθηκε η Βασιλεία χάρη στα εκτός έδρας γκολ

    Πόρτο (Πορτογαλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 0-1

    Προκρίθηκε η Ντόρτμουντ με συνολικό σκορ 3-0

    Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Μίντιλαντ (Δανία) 5-1

    Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ. με συνολικό σκορ 6-3

    Μόλντε (Νορβηγία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-0

    Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 3-1

    Νάπολι (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1

    Προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ με συνολικό σκορ 2-1

    Τότεναμ (Αγγλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 3-0

    Προκρίθηκε η Τότεναμ με συνολικό σκορ 4-1

    [06] Ο Παναθηναϊκός νίκησε Φενέρ και... Ομπράντοβιτς

    Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός υποχρεώνοντας τη Φενερμπαχτσέ στην πρώτη ήττα της, 76-71, στη φάση των «16», στην επιστροφή και αποθέωση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Euroleague.

    «Πύργος» ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ουσία και θέαμα συνδύασε στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση ο Ελιοτ Ουίλιαμς με 14 πόντους (σημείωσε τους 4 τελευταίους πόντους των «πρασίνων»). Ο Κούζμιτς μάζεψε 8 ριμπάουντ, ο Διαμαντίδης μοίρασε 7 ασίστ, ο Φώτσης πέτυχε τρίποντο ψυχολογίας στα τελευταία λεπτά, ενώ Καλάθης, Φελντέινκαι Γκιστ είχαν σημαντική προσφορά επίσης.

    Η 4η διαδοχική νίκη και 5η συνολικά σε αυτή τη φάση επιτρέπει στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να ελπίζουν σε παρουσία στις πρώτες δύο θέσεις που εξασφαλίζουν πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Με 19 πόντους ο Εκπε Ούντο και 16 ο Μπόμπι Ντίξον (μείωσε με τρίποντο σε 72-71) ήταν οι κορυφαίοι της τουρκικής ομάδας.

    Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 February 2016 - 23:32:32 UTC