Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική γραμμή στο προσφυγικό πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Μήνυμα ενότητας, συνεννόησης και αλληλεγγύης, προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο ΠτΔ
  • [03] Ευκ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα
  • [04] Αισιόδοξος o Γ. Κατρούγκαλος για αξιολόγηση μέχρι την 27η Μαρτίου και συμφωνία με τους αγρότες
  • [05] Νέα πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια
  • [06] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου
  • [07] Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, στο αγροτικό μπλόκο των Μικροθηβών
  • [08] Τουλάχιστον 46 νεκροί από διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στη Χομς της Συρίας
  • [09] Οι σερβικές αρχές δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε Αφγανούς από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ
  • [10] Οι βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων είναι νόμιμη άμυνα, υποστηρίζει ο Ερντογάν
  • [11] «Αναγραφή της Κυζίκου»: Ένα πετράδι του νεοελληνικού διαφωτισμού
  • [12] Χρυσή Άρκτος στο ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες «Fuocoammare»
  • [13] Την Τρίτη το «ύστατο χαίρε» στον Ουμπέρτο Έκο
  • [14] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Ανατ. Μακεδονία και Θράκη
  • [15] Η Ελλάδα προβάλλεται στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας, στη Βαρκελώνη

  • [01] Εθνική γραμμή στο προσφυγικό πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Συναινετικός στο προσφυγικό, που θεωρεί εθνικό θέμα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αντίθετα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το «παράλληλο πρόγραμμα», για την οικονομική πολιτική και για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

    Ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με αναφορά στο προσφυγικό, σημειώνοντας την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος όπως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη για να αποφευχθεί το κλείσιμο των συνόρων και η έξοδος από τη Σένγκεν.

    «Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση».

    Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα», λέγοντας ότι κάθε ημέρα που περνά αυξάνει ο λογαριασμός για την ελληνική κοινωνία.

    Η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι επενδύσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τις επενδύσεις μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του ταξικού πολέμου. Η πολιτική της κυβέρνησης κάνει αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας, και οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» είναι επικοινωνιακό αντίβαρο για το ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλο, αντίβαρο για τους πλειστηριασμούς του κ. Σταθάκη και αντίβαρο για την ανεργία και την άπουσία της πολιτικής των αποκρατικόποιήσεων και των επενδύσεων.

    Ανέβασε τους τόνους της κριτικής όσον αφορά την οικονομία και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Πιστεύει κανένας πολίτης ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρυσι;», ρώτησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μετά από έναν χρόνο η Ελλάδα δίνει την εικόνα κατεστραμμένης χώρας.

    Απάντησε όμως και στην επίθεση του πρωθυπουργού για τη στάση του στο προσφυγικό: «Μου έκανε εντύπωση η στάση σας στο προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν με λένε Πάνο Καμμένο, αυτά για τα hotspots δεν τα είπα εγώ».

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και στη συνάντησή του με την καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε με δηκτικό τρόπο: «Θα σας φανεί περίεργο που κάποιος αυτά που λέει έξω τα λέει και εδώ».

    Επανέλαβε, πάντως, ότι η ΝΔ θεωρεί ότι το ασφαλιστικό είναι λάθος και θα το καταψηφίσει - όπως άλλωστε κατέστησε σαφές και στους Ευρωπαίους συνομιλητές του.

    [02] Μήνυμα ενότητας, συνεννόησης και αλληλεγγύης, προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο ΠτΔ

    Μήνυμα ενότητας, συνεννόησης και αλληλεγγύης, προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται με την ευκαιρία τα του εορτασμού της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 21 Φεβρουαρίου του 1913.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 11:30 το πρωί, στην Περιφέρεια επισήμανε πως, «η ιστορία της Ηπείρου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του Έθους μας, του Έθνους των Ελλήνων» και επισήμανε τις πραγματικές εθνικές ιδιαιτερότητες της Ηπείρου και των ανθρώπων της από την Μεταβυζαντινή περίοδο και ύστερα, οι οποίες εκπέμπουν στο διηνεκές αντίστοιχα, άκρως διδακτικά μηνύματα για τον λαό και το έθνος.

    «Επειδή το επιβάλλει η σημερινή επέτειος, κάνοντας ένα χρονικό άλμα ξεκινώ από το μήνυμα της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της ηπείρου, το μήνυμα της ομοψυχίας. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και στην συνέχεια των υπόλοιπων περιοχών αποτελούν μία από τις σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας, δοθέντος ότι οδήγησαν, ουσιαστικώς, στην ένδοξη για την Ελλάδα λήξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου, τουλάχιστον στο στρατιωτικό πεδίο.

    Ταυτοχρόνως και με βάση την πικρή εμπειρία όσων επακολούθησαν υπό όρους εθνικού διχασμού, μας διδάσκουν, ιδίως κατά την κρίσιμη σημερινή συγκυρία, την αξία του ύψιστου αγαθού της ενότητας και της συνεννόησης ως προς την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων».

    Το άλλο μήνυμα της Ηπείρου είναι εκείνο που μας κληροδότησαν οι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες που κατάγονται από αυτήν και αφιέρωσαν την περιούσια τους για την ανόρθωση της καθημαγμένης Ελλάδας.

    «Οι μεγάλοι ευεργέτες της Ηπείρου, μαζί με όλους τους υπόλοιπους μεγάλους ευεργέτες, μας διδάσκουν κυρίως σήμερα το νόημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, προκειμένου να διατηρήσουμε αλώβητο τον κοινωνικό ιστό και, επέκεινα, την κοινωνική συνοχή μέσα σε ένα πρωτόγνωρο, εν καιρώ ειρήνης κλίμα ανθρωπιστικής κρίσης», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [03] Ευκ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα

    Μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «RealNews», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η βάση της συζήτησης για την αξιολόγηση «δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού».

    Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα και πως η όποια κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις δυσκολεύει τη στρατηγική της κυβέρνησης να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο μέτρων-ύφεσης-νέων μέτρων, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών. Εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ επισημαίνει ότι δε μπορούν να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε κόψιμο στις τρέχουσες συντάξεις, όταν η οικονομία και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του καλοκαιριού. «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο θέμα των συντάξεων και στο μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής», εξηγεί και προσθέτει ότι μέρος των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορά και στη διαχείριση των δαπανών που προορίζονται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

    Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς «βρίσκονται σε καλό δρόμο» και παράλληλα, τονίζει, αναφορικά με το χρέος, ότι θα πρέπει να ληφθεί μία πολιτική απόφαση που δεν θα μετατοπίζει την τελική λύση στο μέλλον. «Μόνο έτσι θα απελευθερωθεί η συμπιεσμένη ζήτηση στην οικονομία και οι επενδυτές θα μπορέσουν να επενδύσουν, ξέροντας ότι έχουν μπροστά τους ένα καθαρό τοπίο μακράς πνοής», επισημαίνει προσθέτοντας ότι την Άνοιξη θα παρουσιαστεί και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Σχετικά με τα φορολογικά, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια για να μην πέσουν τα βάση στα χαμηλότερα στρώματα και να υπάρχει αναδιανομή.

    Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά ότι η συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται με τα μέτρα πολιτικής που κατατίθενται, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά και χαρακτηρίζει τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση «όνειρα της αντιπολίτευσης» και «παιχνίδια τακτικής», επειδή «γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη».

    Για το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι δεν ανησυχεί. «Ανησυχώ όμως στο κατά πόσο επικοινωνούμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο, τις κοινωνικές μας προτεραιότητες, τις τομές και τους μετασχηματισμούς που επιχειρούμε στο επίπεδο του κράτους, της οικονομίας και των κοινωνικών θεσμών», προσθέτει.

    Ο υπουργός Οικονομικών, εξάλλου, κατηγορεί τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού».

    Τέλος, εν όψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι το διακύβευμα θα είναι το πώς μπορεί να εφαρμόζεται αριστερή πολιτική σε αντίξοες συνθήκες.

    [04] Αισιόδοξος o Γ. Κατρούγκαλος για αξιολόγηση μέχρι την 27η Μαρτίου και συμφωνία με τους αγρότες

    Αισιόδοξος ότι «θα έχουμε σύντομα μια συμφωνία που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης» πριν από την 27η Μαρτίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή. Συμφωνία, εκτίμησε, θα υπάρξει και στο θέμα των αγροτών, με τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος συμμετείχε σε ημερίδα για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της απασχόλησης που διοργάνωσε στην Ερφούρτη ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοου (Die Linke), σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τόμας Χέντελ (Die Linke), τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Γερμανία, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα τεχνικής κατάρτισης.

    Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας της Θουριγγίας Χάικε Βέρνερ και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, οι οποίες υπέγραψαν κοινή δήλωση για την στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης νέων Ελλήνων από εξειδικευμένα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Θουριγγίας. Στόχος τώρα είναι να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα κονδύλια από τα κοινωνικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπάθεια την οποία θα στηρίξει και ο κ. Χέντελ.

    «Τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους θεωρούμε ότι δεν είναι εθνικά - σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυτή τη στιγμή μια σύγκρουση μεταξύ εκείνων που θέλουν την συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και εκείνων που υποστηρίζουν την εμμονή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, άρα η συνεργασία με τη Θουριγγία, που έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, ήταν μια εν πολλοίς μια αναμενόμενη κίνηση», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι σκοπός της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η συνάντηση να μην έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Σε αυτό το πλαίσιο στην αποστολή συμμετείχε, εκτός από την κυρία Καραμεσίνη του ΟΑΕΔ, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ). «Υπάρχει ανάγκη για την ενίσχυση του μοντέλου της δυαδικής μαθητείας», το οποίο συνδυάζει την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση και αποτελεί στην Γερμανία και στην Αυστρία τη βάση για κάθε κατάρτιση στην τεχνική εκπαίδευση, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και ανέφερε ενδεικτικά την προοπτική ανάπτυξης προγράμματος προετοιμασίας των εκπαιδευτών που θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία από την Θουριγγία στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εργασίας στοχεύει σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία, αλλά πολλά από αυτά τα σχέδια μπορούν να έχουν άμεση απόδοση. Επιπλέον, υπάρχουν ήδη τέτοια προγράμματα σε εξέλιξη - το δυαδικό μοντέλο που ακολουθούν τα σχολεία του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Κρήτη για τον τομέα των ξενοδοχείων, αλλά και το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα στον τομέα της κατάρτισης για τους νέους τομείς ηλιακής ενέργειας σε συνεργασία με τη νότια Θουριγγία. Η μέχρι τώρα εμπειρία, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι θετική και αφορά κυρίως τόσο το πώς εκείνοι που αναζητούν θέση εργασίας και προέρχονται από ανεργία θα έχουν περισσότερα δικαιώματα, όσο και το πώς μπορούμε να έχουμε ανώτερες υπηρεσίες κατάρτισης. «Είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η Ελλάδα πάσχει. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαρροή στην τεχνική εκπαίδευση. Χρειάζεται μια γενικότερη ενίσχυση των μοντέλων και από αυτή την άποψη η τεχνογνωσία των Γερμανών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη», επισήμανε σχετικά ο υπουργός.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι αναμένονται άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια και, πολύ σύντομα μετά την άφιξή τους, οι επικεφαλής των κλιμακίων, καθώς, όπως τόνισε, σε τεχνικό επίπεδο έχει προχωρήσει ιδιαίτερα η ανταλλαγή ποσοτικών στοιχείων. «Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή», παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχει συμφωνία - τουλάχιστον με τους Ευρωπαίους - στην γενική γεωμετρία και την αρχιτεκτονική του νόμου. Και το ΔΝΤ, πρόσθεσε, δεν έχει θέσει ζητήματα ως προς τα δομικά στοιχεία της μεταρρύθμισης. «Υπάρχουν αρκετά σημαντικά ζητήματα να λήξουν, θεωρώ όμως ότι η τεχνική προετοιμασία, η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια, έχει προετοιμάσει το έδαφος και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε σύντομα μια συμφωνία που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πολύ σύντομα», ανέφερε.

    Κληθείς να απαντήσει αν οι εταίροι συμφωνούν με τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της μεταρρύθμισης που εισηγείται η κυβέρνηση, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι εκεί εντοπίζεται μια από τις βασικές διαφορές, αλλά διευκρίνισε ότι δεν αφορούν «το αν θα υπάρχει ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας, αλλά την αναλογία μεταξύ του αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους, που εμείς το θέλουμε πιο έντονο, και αυτού που επιθυμούν περισσότερο οι ίδιοι, να υπάρχει μια ευθεία αναλογικότητα ανάμεσα στις εισφορές και στις συνταξιοδοτικές παροχές». Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει εξηγήσει στους Θεσμούς πως αυτά τα θέματα αφορούν κυριαρχική απόφαση του ελληνικού κράτους. «Από το σημείο που εμείς θα εφαρμόσουμε πλήρως τις υποχρεώσεις μας για την μείωση της δαπάνης, το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικών που θα ακολουθήσουμε είναι προφανώς εκτός μνημονίου και επομένως εκτός της ατζέντας διαπραγμάτευσης. Επιμένουμε σε αυτό. Αν θέλουμε να φροντίσουμε περισσότερο τους αδύναμους και τους φτωχούς, αυτό αποτελεί μια πολιτική προτεραιότητα που εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, όχι στην συζήτηση με τους εταίρους», τόνισε.

    Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι μέχρι την 27η Μαρτίου και το Πάσχα των Καθολικών μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση και άρα, να έχει ψηφιστεί και ο σχετικός νόμος. «Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν οι εταίροι, πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο», πρόσθεσε. «Είμαι αισιόδοξος, χωρίς να αναιρώ το γεγονός ότι θα είναι σκληρή διαπραγμάτευση. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει σύντομα θετικά, γιατί όλοι - και ειδικά στην Ευρώπη- δεν θέλουν την παράταση της αβεβαιότητας, σε μια στιγμή που σοβεί η προσφυγική κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και ανέδειξε την σημασία που αποδίδει στην στήριξη της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί μόνιμη Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί την διαπραγμάτευση. «Θέλουμε να υπάρχει ο μεγεθυντικός φακός του κοινοβουλευτικού ελέγχου του Ευρωκοινοβουλίου σε ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε μας και στους εταίρους μας. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνολικά και του προέδρου της Τόμας Χέντελ», με τον οποίο στην Θουριγγία συζητήθηκε και η συνέχιση της αποτελεσματικής αυτής συνεργασίας.

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Κατρούγκαλος και σε ό,τι αφορά την έκβαση της συνάντησης μεθαύριο του πρωθυπουργού με τους αγρότες. «Από την αρχή μιλούσαμε για ανοιχτό διάλογο. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι φαίνεται πως η πλειονότητα των μπλόκων ανταποκρίνεται στην πρόσκληση αυτή. Είμαι και σε αυτό ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα, με τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα φτάσουμε πολύ κοντά σε συμφωνία. Θα έχουμε συμφωνία», επέμεινε.

    [05] Νέα πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια

    Νέα πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών πραγματοποιείταιστο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

    Το «στίγμα» που θα δώσουν στη σημερινή συνάντηση της Νίκαιας, παρουσίασαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου, επισημαίνοντάς ότι «χωρίς την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού δεν μπορεί να γίνει διάλογος».

    Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:

    - Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (48ωρος αποκλεισμός από χθες στις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί).

    - Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12.00-16.00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

    - Νεάπολη Τσοτυλίου (14.00-19.00).

    - Στο 'Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 9.00-18.00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 9.00 -18.00.

    - Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

    Σε τρίτο 24ωρο αποκλεισμό προχώρησαν και σήμερα από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού.

    Υπενθυμίζεται ότι «δύναμη» του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, σε συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων τους.

    Διαβάστε επίσης:Σε στάση αναμονής οι αγρότες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

    Καμία αλλαγή και σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής

    Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, στο αγροτικό μπλόκο των Μικροθηβών

    [06] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου

    Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 11 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την άρση του απαγορευτικού του απόπλου.Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κνωσός Παλλάς»που αναγκάστηκε χθες να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά την αναχώρησή του θα πραγματοποιήσει κανονικά το βράδυ το δρομολόγιό του για το Ηράκλειο

    Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    [07] Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, στο αγροτικό μπλόκο των Μικροθηβών

    Διακόπηκε και σήμερα η κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ, από τον κόμβο Αλμυρού μέχρι τον κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου, λόγω κινητοποιήσεων των αγροτών του μπλόκου των Μικροθηβών, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθούν τα οχήματα για το ως άνω χρονικό διάστημα.

    [08] Τουλάχιστον 46 νεκροί από διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στη Χομς της Συρίας

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με τον απολογισμό που μετέδωσε το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνω Δικαιωμάτων (OSDH). Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις επιθέσεις, πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ, η οποία αντλεί τις πληροφορίες της από ένα εκτεταμένο δίκτυο γιατρών και μαχητών σε όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πλειονότητα των θυμάτων ήσαν πολίτες, προσθέτει η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της ύπαρξης πολλών βαριά τραυματισμένων.Ο διοικητής της επαρχίας της Χομς Ταλάλ Μπαράζι ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 νεκρούς και 29 τραυματίες.Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που εμφανίζουν ένα πυκνό σύννεφο σκόνης από το σημείο της επίθεσης, που εκτελέσθηκε στο προάστιο Αλ Ζάχρα, και στήλες μαύρου καπνού από τις φλόγες που ξεπήδησαν μετά τις εκρήξεις.

    Στις ίδιες εικόνες, πυροσβέστες έτρεχαν μέσα σε ερείπια, ενώ άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και πολίτες πάσχιζαν να ανοίξουν ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουν ένα άτομο. Όχι μακρύτερα, ένα απανθρακωμένο πτώμα μεταφερόταν πάνω σε φορείο από το συνεργείο Πρώτων Βοηθειών.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, προθήκες κτηρίων, σταθμευμένα αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά καταστράφηκαν.

    [09] Οι σερβικές αρχές δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε Αφγανούς από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ

    Φόβοι ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον η διέλευση σε Αφγανούς από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, εκφράζονται πλέον τις τελευταίες ώρες ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι χθες βράδυ, είχαν εγκλωβισθεί στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία, 367 Αφγανοί καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επέτρεπαν τη διέλευση. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος από την ουδέτερη ζώνη επιτρεπόταν έως τώρα σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς.

    Πάντως, από χθες το απόγευμα, η διέλευση από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα γίνονταν με το «σταγονόμετρο» αφού από τις 4 μ.μ. μέχρι σήμερα το πρωί, είχε επιτραπεί η διέλευση σε μόλις 100 άτομα. Επιπλέον, οι πρόσφυγες μπορούν να περάσουν με το διαβατήριο ή με την ταυτότητά τους και όχι μόνο με το υπηρεσιακό σημείωμα που έχουν πάρει από τις ελληνικές αρχές.

    Στο μεταξύ, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στο ύψος της Ειδομένης, βρίσκονται περισσότερα από 1.000 άτομα ενώ άλλοι 3.000 άνθρωποι αναμένουν στο βενζινάδικο, στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

    [10] Οι βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων είναι νόμιμη άμυνα, υποστηρίζει ο Ερντογάν

    Η Τουρκία δρα σε συνθήκες «νόμιμης άμυνας» κατά των Κούρδων μαχητών, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για το πρόσφατο πολύνεκρο επεισόδιο στην Άγκυρα, και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να καταφύγει «σε κάθε είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις», διατράνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.«Βρισκόμαστε σε συνθήκες νόμιμης άμυνας. Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει, ή να παρεμποδίσει, το δικαίωμα νομίμου αμύνης της Τουρκίας απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας, που την Πέμπτη στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 61, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

    «Προκειμένου να πολεμήσει τις απειλές προς τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, στη Συρία και σε όποιο άλλο σημείο έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και ριζώσει αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, η Τουρκία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος να πραγματοποιεί κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

    [11] «Αναγραφή της Κυζίκου»: Ένα πετράδι του νεοελληνικού διαφωτισμού

    Στα 1922, η μεγάλη Καταστροφή σήμανε το τέλος της ελληνικής παρουσίας στις περιοχές της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου. Ενάμιση εκατομμύριο Ρωμιοί θα έπαιρναν τον δρόμο της προσφυγιάς και θα αγωνίζονταν να ριζώσουνε σε νέα εδάφη, στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, κρατώντας απ' την παλιά πατρίδα μονάχα αναμνήσεις. Και το όνομά της: Σμύρνη, Τραπεζούντα, Μηχανιώνα, Αρτάκη...

    Εκατό χρόνια πίσω, στις αρχές του 19ου αιώνα, η Ρωμιοσύνη αντιμετώπιζε μιαν άλλη μετάβαση, λιγότερο βασανιστική, μα όχι λιγότερο πραγματική. Πλάι στο θρήνο της Άλωσης άρχισε να ακούγεται ο θρήνος μίας Ελλάδας χαμένης, μιας δόξας άγνωστης στους πολλούς, που μπορούσε να ψηλαφηθεί μονάχα σε ξένα χειρόγραφα. Πλάι στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, προστέθηκε εκείνος της ταυτότητας, ο αγώνας του ονόματος, ο αγώνας της γραφής, της γλώσσας, χωρίς τον οποίο κι η ίδια η Ελλάδα θα είχε παραμείνει επαρχία των Οθωμανών.

    Στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο τμήμα των σπάνιων χειρογράφων και των κειμηλίων, αναπαυόταν για πάνω από έναν αιώνα, αζήτητη απ' την εκδοτική κοινότητα η «Αναγραφή της Κυζίκου»- μια ιστορική πραγματεία γραμμένη στα 1825 για τη μικρή ομώνυμη χερσόνησο στη θάλασσα της Προποντίδας. Συντάκτης της πραγματείας αποδεικνύεται ο Γεώργιος Θεολόγος ή Θεολογίδης, λόγιος απ' την Αρτάκη και πρωτεργάτης στην ίδρυση ελληνικού σχολείου στην γενέτειρά του. Ενός σχολείου, που συστάθηκε το 1806, έκλεισε λόγω αντιδράσεων από εκκλησιαστικούς κύκλους στα 1810, αλλά που 14 χρόνια αργότερα επαναλειτούργησε με τη στήριξη ενός πεφωτισμένου ιεράρχη, του Ματθαίου εξ Αίνου, που και ο ίδιος είχε εργαστεί ως οικοδιδάσκαλος στους φαναριώτικους οίκους του Μαυρογένη και του Καλλιμάχη.

    [12] Χρυσή Άρκτος στο ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες «Fuocoammare»

    Την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου απέσπασε το ντοκιμαντέρ ιταλικής παραγωγής "Fuocoammare" του Τζιανφράνκο Ρόσι, που πραγματεύεται το δράμα των προσφύγων στη Λαμπεντούζα στην Ιταλία.

    Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την καθημερινότητα των κατοίκων της νήσου και εκείνης των χιλιάδων προσφύγων που φθάνουν διά θαλάσσης σε καταστροφικές συνθήκες, πολλοί εκ των οποίων χάνουν την ζωή τους.

    «Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα μπορέσει να συμβάλει προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την πατρίδα μας» δήλωσε ο Ρόσι αφού παρέλαβε το βραβείο του, το οποίο αφιέρωσε στους «ανθρώπους της Λαμπεντούζα».

    «Αυτή τη στιγμή όλες μου οι σκέψεις βρίσκονται σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν κατάφεραν ποτέ να φθάσουν στη Λαμπεντούζα» προσέθεσε ο σκηνοθέτης, που είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για ένα άλλο του ντοκιμαντέρ, το "Sacro GRA".

    H Δανέζα ηθοποιός Τρίνε Ντίρχολμ τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία Kollektivet.

    Επιπλέον η Αργυρή Άρκτος καλύτερης σκηνοθεσίας στην 66η Berlinale απονεμήθηκε στη Γαλλίδα Μιά Χάνσεν Λαβ για την ταινία Το Μέλλον (L'Avenir).

    ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ 66ΗΣ ΜΠΕΡΛΙΝΑΛΕ

    Χρυσή Άρκτος καλύτερης ταινίας: "Fuocoammare" (Φωτιά στην Θάλασσα) του Τζιανφράνκο Ρόσι (Ιταλία)

    Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, Αργυρή Άρκτος: "Smrt u Sarajevu" (Θάνατος στο Σεράγεβο) του Ντάνις Τάνοβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)

    Αργυρή Άρκτος καλύτερης σκηνοθεσίας: Μια Χάνσεν Λαβ για το "L'avenir" (Το Μέλλον)- (Γαλλία)

    Αργυρή Άρκτος καλύτερης ηθοποιού: Τρίνε Ντίρχολμ για το "Kollektivet" του Τόμας Βίντερμπεργκ (Δανία)

    Αργυρή Άρκτος καλύτερου ηθοποιού: Ματζ Μαστούρα για το "Hedi" του Μοχάμεντ Μπεν Ατία (Τυνησία).

    Αργυρή Άρκτος για την καλύτερη καλλιτεχνική συμβολή: στον εικονολήπτη Μαρκ Λι Πινγκ- Μπινγκ για το "Chang Jiang Tu" του Γιανγκ Τσάο (Κίνα)

    Αργυρή Άρκτος καλύτερου σεναρίου: "Zjednoczone Stany Milosci" του Τόμας Βασιλέφσκι (Πολωνία)

    Βραβείο Άλφρεντ Μπάουερ για την ταινία που ανοίγει νέες προοπτικές: "A Lullaby to the sorrowful mystery" του Λαβ Ντιάζ (Φιλιππίνες).

    Βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας: "H?di" του Μοχάμεντ Μπεν Ατία (Τυνησία)

    Χρυσή Άρκτος καλύτερης ταινίας μικρού μήκους: "Balada de um Batr?quio"- Λεονόρ Τελες (Πορτογαλία)

    Αργυρή Άρκτος ταινίας μικρού μήκους: "A man returned" - Μαχντί Φλέιφελ (Βρετανία)

    [13] Την Τρίτη το «ύστατο χαίρε» στον Ουμπέρτο Έκο

    Μια μη θρησκευτική, λαϊκή τελετή πρόκειται να οργανωθεί την ερχόμενη Τρίτη στο κάστρο Καστέλλο Σφορτσέσκο του Μιλάνο, για το στερνό «αντίο» συναδέλφων, πολιτών και χιλιάδων αναγνωστών στον διεθνούς φήμης συγγραφέα και σημειολόγο Ουμπέρτο Έκο.

    Πρόκειται για επιθυμία του ίδιου του εκλιπόντος ο οποίος, όπως είπε ο Μάριο Αντεόζε, που είχε επιμεληθεί τα βιβλία του, «ήταν βαθιά λαϊκός, μη θρησκευτικός σ' όλη του τη ζωή».

    Στο μεταξύ, η Eλισαμπέτα Σγκάρμπι, υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου La nave di Teseo (Το πλοίο του Θησέα), στην ίδρυση του οποίου, πέρυσι, είχε πάρει μέρος και ο Έκο, έκανε γνωστό με συνέντευξή της στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ότι το τελευταίο βιβλίο του μεγάλου Ιταλού διανοούμενου πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο.

    Πρόκειται για άρθρα και σχόλια τα οποία έγραψε από το 2000 μέχρι και το 2015, για το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό L'Espresso, με το οποίο και συνεργαζόταν σε μόνιμη βάση.

    [14] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

    Πολυπλόκαμη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία με την σύλληψη 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της.Η οργάνωση αποτελούνταν από 13 άτομα, από τα οποία ένα ηγετικό στέλεχος κατηύθυνε τη δράση της και άλλα 12 άτομα είχαν περιφερειακούς ρόλους . Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε από τον Απρίλιο του 2014 υπολογίζεται σε πάνω από 4,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ένα κιλό κατεργασμένης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ.

    Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος καρτών SIM, χρηματικά ποσά και δύο οχήματα.Ωστόσο, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 41 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

    [15] Η Ελλάδα προβάλλεται στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας, στη Βαρκελώνη

    H Ελλάδα που καινοτομεί, που παράγει ιδέες, η επιχειρηματικότητα της εξωστρέφειας προβάλλεται μέσω της εθνικής μας συμμετοχής στην μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση κινητών επικοινωνιών που καλύπτει σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψηφιακή τεχνολογία, στο Mobile World Congress, που ξεκινάει αύριο στη Βαρκελώνη και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Enterprise Greece.

    Στόχος της συμμετοχής μας είναι η κατοχύρωση του ονόματος της Ελλάδας ως διεθνούς παίκτη στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών επικοινωνιών, αλλά και η δημιουργία συνεργασιών, με ακόμα εντονότερη δικτύωση σε σχέση με πέρυσι, όταν πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 κανονισμένες συναντήσεις με 20 εθνικές αποστολές. Φέτος γίνεται επίσης και το πρώτο βήμα για μια ισχυρή, επίσημη συμμετοχή το 2017 στο 4YFN (Four Years From Now), μια πολυήμερη σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Hellenic Startup Association.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 February 2016 - 11:32:46 UTC