Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για αντιλαϊκές πολιτικές κατηγόρισε την κυβέρνηση, ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [02] Κουρουμπλής: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης και φέραμε διατάξεις που επιλύουν ουσιαστικά θέματα
  • [03] Με αργούς ρυθμούς η ροή προσφύγων στην Ειδομένη
  • [04] Απ. Τζιτζικώστας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περισσότεροι από 800.000 Σέρβοι τουρίστες αναμένονται μέσα στο 2016
  • [05] Προεκλογικό αγώνα με «ψυχή και καρδιά» θα κάνει ο Κάμερον για να πείσει τους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Κανένας δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα
  • [07] Οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων επί των άρθρων του ν/σ για το παράλληλο πρόγραμμα

  • [01] Για αντιλαϊκές πολιτικές κατηγόρισε την κυβέρνηση, ο Δημ. Κουτσούμπας

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την για αντιλαϊκές πολιτικές, για θράσος που επιδεικνύει αλλά και για τακτικές μαστίγιου και καρότου που εφαρμόζει.

    Κάθε φορά που φέρνετε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, εμφανίζονται επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να παραπλανήσετε τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά λέτε δήθεν για το Παράλληλο Πρόγραμμα, μιλάτε για δήθεν δύσκολες επιλογές που παίρνετε. Όμως "άνθρακες ο θησαυρός". Από τις ρυθμίσεις που φέρνετε, οι περισσότερες είναι γραφειοκρατικού τύπου και πολύ περισσότερο δεν είναι καν φιλολαϊκές αλλά υπέρ επιχειρηματικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

    «Σε μια περίοδο που με την πολιτική σας επιδεινώνετε τις ζωές όλων, χρειάζεται θράσος να μιλάτε για ανακούφιση, αφού μέχρι και το 2018 δεν θα βρεθεί ούτε πεντάρα παραπάνω», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Κουτσούμπας για τη διάταξη που αφορά την κάλυψη των ανασφάλιστων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει το ψάρι κρέας».

    [02] Κουρουμπλής: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης και φέραμε διατάξεις που επιλύουν ουσιαστικά θέματα

    Η κυβέρνηση έφερε τις διατάξεις του παράλληλου προγράμματος εξαντλώντας όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι το σύνολο των διατάξεών του νόμου «δεν επιλύει γραφειοκρατικά αλλά ουσιαστικά θέματα» και ειδικότερα για τις ρυθμίσεις που αφορούν στη δημόσια διοίκηση, είπε ότι επιχειρείται μια τομή η οποία «θα αποφύγει τον πειρασμό της υπερσυγκέντρωσης και δημιουργούνται θεσμοί, οι οποίοι θα λειτουργούν με "αμεσοδημοκρατικό τρόπο».

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε διατάξεις με τις οποίες διευρύνεται το εύρος των ευπαθών ομάδων, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και στην άρση των εμποδίων για την πρόσληψη στελεχών στο χώρο των ανταποδοτικών παροχών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες είχαν παγώσει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στο χώρο της υγείας και καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα κόμματα που κυβέρνησαν πριν από το ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει σε ποια κατάσταση παραλάβαμε την υγεία και ότι προσπαθούμε να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Καταλήγοντας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «στείρα αντιπολίτευση» και «έλλειψη μέτρου», τη στιγμή που η κατάσταση είναι κρίσιμη για την πατρίδα, που αντιμετωπίζει παράλληλα, το προσφυγικό, την ανθρωπιστική και την οικονομική κρίση.

    [03] Με αργούς ρυθμούς η ροή προσφύγων στην Ειδομένη

    Με αργούς ρυθμούς πραγματοποιείται η ροή προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας?ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, απ' όπου τις τελευταίες ώρες πέρασαν 100 με 150 άτομα.

    Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, είναι σχεδόν γεμάτος ο καταυλισμός προσωρινής διαμονής, ενώ άλλα είκοσι λεωφορεία βρίσκονται γεμάτα με πρόσφυγες στο Πολύκαστρο.

    [04] Απ. Τζιτζικώστας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περισσότεροι από 800.000 Σέρβοι τουρίστες αναμένονται μέσα στο 2016

    O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τη διεθνή τουριστική έκθεση Βελιγραδίου και το ελληνικό περίπτερο, όπου συναντήθηκε με παράγοντες του τουρισμού στη Σερβία. Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε, επίσης, την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο - ελληνικών συμφερόντων ? ξενοδοχείο «Metropol Palace».

    Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχουν οι τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει προορισμό των Σέρβων όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Η Κεντρική Μακεδονία εκτός από την καθαρή θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές διαθέτει και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες προσφέροντας δυνατότητες για θρησκευτικό, ιστορικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.

    Ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι για το 2016 η επισκεψιμότητα από τη Σερβία αναμένεται να ξεπεράσει τους 800.000 τουρίστες. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε, επίσης, ότι η Κεντρική Μακεδονία αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς προορισμούς τουριστών από τη Ρωσία που ακύρωσαν τις κρατήσεις στην Τουρκία εξαιτίας της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών.

    [05] Προεκλογικό αγώνα με «ψυχή και καρδιά» θα κάνει ο Κάμερον για να πείσει τους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα, ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2016. Ο Κάμερον συνάντησε νωρίτερα, βασικούς υπουργούς της κυβέρνησής του, προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξή τους για τη συμφωνία με την ΕΕ. Ο Κάμερον εκτιμά ότι με τη συμφωνία αυτή, θα πείσει τους Βρετανούς ψηφοφόρους να επικυρώσουν την παραμονή της χώρας στο μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ του κόσμου, σε δημοψήφισμα που είναι πιθανό να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, τονίζει ότι η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες, προσδίδει ειδικό καθεστώς στη Βρετανία, ενώ ο ίδιος, θα διεξάγει σκληρή προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στην οποία η Βρετανία εισήλθε το 1973.

    «Θα υποστηρίξω την προεκλογική εκστρατεία με όλη την καρδιά και την ψυχή μου, προκειμένου να πείσω τους Βρετανούς να παραμείνουμε σε μία μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση»δήλωσε ο Κάμερον μετά την επίτευξη συμφωνίας, η οποία έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους 27 Ευρωπαίους ηγέτες.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Κανένας δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μόλις έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε πεζός στο Προεδρικό Μέγαρο από το Κοινοβούλιο, όπου πριν από λίγο μίλησε στην Ολομέλεια για το «παράλληλο πρόγραμμα», συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

    Οριστικό τέλος σε σενάρια εκλογών και εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, έδωσε ο πρωθυπουργός

    Οριστικό τέλοςσε συζητήσεις και σενάρια περί εκλογών, αλλά καιπερί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα. Παράλληλα, οκ. Τσίπρας δήλωσε ότι στο εξής καμία πρόκληση ή επίθεση εναντίον της χώρας δεν θα μείνει αναπάντητη, ενώ εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στο προσφυγικό όσο και σε ζητήματα οικονομική πολιτικής.

    Ακόμη ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για προστασία των φοροφυγάδων και τόνισε ότι όλες οι υποθέσεις πουέχουν ανοίξει, όπως της Ζήμενς, θα φθάσουν μέχρι το τέλος.

    Ενημερώνοντας το Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ντροπή να μην υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν οι διακινητές και σημείωσεότι ηΕΕ βρίσκεται ενώπιον των μεγαλύτερων προκλήσεων από την ίδρυσή της. Παράλληλα , εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία, τονίζοντας ότι όλοκαι βαθαίνει η κρίσηκαι ο κίνδυνος ο πόλεμος να γενικευθεί στη γειτονιά μαςμε την εμπλοκή Ρωσίας-Τουρκίας. Η ΕΕεμφανίζεται αδύναμη και διαιρεμένη στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι από τη μια υπάρχειτο έλλειμμα αλληλεγγύηςκαι από την άλλη η ενίσχυση ακροδεξιών δυνάμεων στον πυρήνα της Ευρώπης, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αναφερόμενος κυρίως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

    Για τη στάση τηςκυβέρνησης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΕ , τη στιγμή που αναδεικνύονται δυνάμεις που υψώνουν φράχτες. Η Ελλάδα, πρόσθεσε,ο λαός παρά τις δυσκολίες δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, κόντρα σε ακραίες ξενοφοβικές και ακραίες αντιλήψεις, είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους.

    Απαντώντας σε επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό και τις απειλές για το κλείσιμο συνόρων, ο κ. Τσίπρας τόνισεότι στο εξής «όταν θα ομιλούν για την Ελλάδα σε σχέση με το προσφυγικό, θα πρέπει πρώτα να βουτούν την γλώσσα στο μυαλό τους και μετά να μιλούν». Στο εξής, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, καμία επίθεσηδεν θα μείνει αναπάντητη και χωρίς συνέπειες.

    Σχετικά με τη Σένγκεν, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε οριστικό τέλος σ' αυτή τη συζήτηση καιεξέφρασε την πίστηπως θα τεθεί τέλοςσε άθλιες μεθοδεύσεις κύκλων της ΕΕ να στοχοποιηθεί η χώρα μας.

    Για το κλείσιμο των συνόρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα Συμπεράσματα καθιστούν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές. Ωστόσο, τόνισε, πολλές φορές οι αποφάσεις δεν τηρήθηκαν, όπως η απόφαση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων.

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τονπρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκησχετικά με τις επικρίσεις του τελευταίου για καθυστερήσεις, ότι δεν πρέπει ναχρησιμοποιείτα ίδια επιχειρήματα με αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο. Πρόσθεσε ότι είναι τόσο μεγάλες οι ροές, που κανένας δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει άμεσα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης της ΝΔ σε σχέση με τις θέσεις που είχε αναπτύξει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης που είχε ταχθεί κατά των Hot Spot.

    Για τον ρόλο του ΝΑΤΟ,ο κ . Τσίπρας είπε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και παράλληλα, θα σταματήσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για λεπτομερή ενημέρωση.

    Για το «παράλληλο πρόγραμμα»

    Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι το τέλος τηρώντας τις κόκκινες γραμμές της, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

    Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πτώση του ΑΕΠ κατά 25% τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι εκλογές έγιναν πριν από τρείς μήνεςμετά από δύσκολη συμφωνία και όχι πριν και ο λαός ήξερεότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και θα μας κρίνει για το αν τηρούμε τις δεσμεύσεις μας σε σχέση με τις «κόκκινες γραμμές» μας και στο τέλος της διαδρομής.

    Αυτή τηστιγμή, επισήμανε, «είμαστεστη μέση μιας φουρτουνιασμένης θάλασσας, αλλάθα βγάλουμε τη η χώρα από την κρίση κρατώντας τις κόκκινες γραμμέςκαι τη χώρα όρθια».

    Απαντώντας σε άλλες επικρίσεις τουκ. Μητσοτάκη, ότι δεν είναι αριστερή η πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ταυτότητα και είναι η πατριωτική, ενώ επανέλαβεότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της διαδρομής από τις δυνάμεις που μας έφεραν εδώ, από τους αδύναμους και όχι από τα μέσα της διαπλοκής.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα ήταν δέσμευση«και παρά τις προφανείς δυσκολίεςκαι την επιτροπεία, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου, καταφέρνουμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», γιατί μετά το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τις100 δόσεις, σήμεραψηφίζουμε ένα ακόμη νομοσχέδιο-τομή για την προστασία των αδυνάτων που δεν μας έχει δοθεί στα αγγλικά. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι αντί να είναι με την κυβέρνηση, υπερασπίζεται το πιο παλιό και σάπιο που εξέθρεψε ηδιαπλοκή και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και θα φθάσει μέχρι τέλους.

    «Θα περιμένετε πολύ ακόμη, γιατί οι εκλογές θα γίνουν σε 3,5 χρόνια και θα χάσετε και αυτές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προσφυγικό είναι εθνικής σημασίας θέμα και πρέπει να μιλάνε όλοι με την ίδια φωνή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι δύσκολο να συνδυάσει τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζονται στη ΝΔ για το προσφυγικό.

    Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε παλαιότερες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλουπούλου για τους πρόσφυγες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει την ίδια κριτική που κάνουν γερμανικές ακροδεξιές δυνάμεις στην κ. Μέρκελ, ενώ σημείωσε ότι η Ιορδανία, η Τουρκία και άλλες χώρες φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες.

    Διαβάστε επίσης: Οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων επί των άρθρων του ν/σ για το παράλληλο πρόγραμμα

    [07] Οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων επί των άρθρων του ν/σ για το παράλληλο πρόγραμμα

    Έντονη κριτική σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «Μέτρα για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», άσκησαν στις δευτερολογίες τους οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Την αντίθεση του κόμματός του στις διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την περίθαλψη των μεταναστών, εξέφρασε ο εισηγητής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Αιβατίδης. Ο κ. Αιβατίδης είπε ότι οι διατάξεις αυτές «ευνοούν το μεταναστευτικό κύμα», ενώ αναφερόμενος στο κόστος της νοσηλείας των μεταναστών, επικαλέστηκε μελέτη σύμφωνα με την οποία η θεραπεία της φυματίωσης κοστίζει τουλάχιστον 2.000 με 3.000 ευρώ. Ζήτησε επίσης να μην ψηφισθεί η τροπολογία του υπουργείου Άμυνας για απευθείας ανάθεση συμβάσεων, και τις μονάδες αποτέφρωσης.

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξεκίνησε ως «μπουρλοτιέρης» κατά των αγορών και λέγοντας «κάντε πίσω κ. Μέρκελ» και σήμερα «παρακαλά την τρόικα να επιστρέψει».

    Παράλληλα, η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε, ότι "σήμερα απαιτείται μεγάλη συναίνεση στα μεγάλα προβλήμτα" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. "Δε μπορέσατε να την εισπράξετε και τώρα φάνηκαν τα επίχειρα των πράξεών σας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τα άρθρα του νομοσχεδίου, η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι η παράταξή της θα στηρίξει ρυθμίσεις με τις οποίες συμφωνεί, ενώ κατήγγειλε τον «ορυμαγδό», όπως τον χαρακτήρισε, των τροπολογιών που «κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή».

    Να γίνει δεκτή η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και να αποσυρθεί το άρθρο 84 για την Ειδική Αγωγή, ζήτησε ο εισηγητής του κόμματος Ιωάννης Δελής, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ με το σύνολο του παράλληλου προγράμματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να υποτάξει το λαό στην πολιτική του κεφαλαίου την οποία υπηρετεί».

    «Η δική σας πολιτική δημιουργεί τη φτώχεια και κοροϊδεύετε το λαό ότι θα την αντιμετωπίσετε. Πώς θα το κάνετε αυτό; Θα τετραγωνίσετε τον κύκλο;» κατέληξε ο κ. Δελής.

    «Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δεν αποτελεί αριστερό πολιτικό σχέδιο για την υγεία» υποστήριξε ο εισηγητής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας. «Υποτιμάτε ή δεν αντιλαμβάνεστε το βάθος και την έκταση του προβλήματος και του ασφαλιστικού που αλληλοεπισκιάζονται» είπε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία και πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί αριστερή πολιτική «το να χαρατσώνεις οριζόντια τους συνταξιούχους με αύξηση των κρατήσεων για την υγεία, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα τους, για να πληρώνεις τους πάντες ως ανασφάλιστους, ακόμη και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

    Ο κ. Μπαργιώτας εκτίμησε επίσης ότι η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς κριτήρια και ότι όταν εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τα κριτήρια αυτά, η κατάσταση θα γίνει τελείως διαφορετική.

    Αναγκαίο χαρακτήρισε το θεσμό των μεσολαβητών υγείας ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπάρχουν ηλικιωμένοι με γεροντική άνοια, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε μια αίτηση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη γενικότερη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε τη συμφωνία του καλοκαιριού και το Σεπτέμβριο έγιναν εκλογές στις οποίες ο λαός εμπιστεύτηκε μια κυβέρνηση που «δεν έβαλε, δεν βάζει και δεν πρόκειται να βάλει το χέρι στο μέλι».

    Τέλος, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι «την Ελλάδα την κατέστησαν αδύναμο κρίκο 40 χρόνια διακυβέρνησης από μια ομάδα πολιτικού προσωπικού επιχειρηματιών και καναλαρχών».

    Αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων, αξιολόγηση του προσωπικού από φορείς εγνωσμένου κύρους, ζήτησε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

    «Το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται κάτω από την 30η θέση στη διεθνή αξιολόγηση και κάτω από πολλές χώρες που έχουν χαμηλότερους προϋπολογισμούς για την παιδεία και δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του σε εμπόδια, όπως τα χαρακτήρισε, που θέτουν οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου σε όσους έρχονται στην Ελλάδα για να συνεχίσουν τις σπουδές ή την πρακτική άσκηση που ξεκίνησαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς επίσης και στη διάταξη που ορίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως μοναδικό πάροχο και αξιολογητή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 February 2016 - 15:32:41 UTC