Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: «Κορυφαία η θυσία» των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού
  • [02] «Χρειαζόμαστε μια πιο πολιτική και κοινωνικά βιώσιμη Ευρώπη»
  • [03] Συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [04] Η αντιπολίτευση ξεπληρώνει ακόμα γραμμάτια στη διαπλοκή, είπε στο Πρακτορείο 104,9, η Α. Καββαδία
  • [05] Ύφεση 0,7% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το 2015
  • [06] Eurogroup: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Καθολικό Πάσχα
  • [07] Τρ. Αλεξιάδης: Περί τα 23 εκατ. ευρώ τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών της Αττικής
  • [08] Εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου
  • [09] Ν.Τόσκας: «Απαράδεκτα» τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [10] Κλειστά τα Τέμπη από τις 12:00 έως τις 18:00
  • [11] Τζ. Κέρι: Παύση εχθροπραξιών στη Συρία αποφάσισε η σύνοδος του Μονάχου
  • [12] Ενδοπορικό καρκίνωμα μαστού - Καρκίνωμα ή μύθος;
  • [13] «Oι μεγάλες μας στιγμές γεννούν τα μεγάλα έργα»
  • [14] Έκλεισε ο κόμβος στο Μαρκόπουλο, ένταση στο Δαφνί με τους αγρότες
  • [15] Στην Αθήνα οι Κερκυραίοι αγρότες
  • [16] Αποσύρεται ο Ζε Ρομπέρτο από τα γήπεδα
  • [17] Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αντετοκούμπο
  • [18] Νέο ιαπωνικό SUV μεγάλων διαστάσεων στοχεύει την αμερικανική αγορά

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: «Κορυφαία η θυσία» των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

    Τη βαθύτατη οδύνη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον χαμό των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικό, μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στην Κίναρο.

    «Τρεις γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού έπεσαν υπέρ Πατρίδος, στον βωμό υπεράσπισης της Εθνικής μας Άμυνας. Αυτή η κορυφαία θυσία τους ας είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω, εκ μέρους όλου του Ελληνικού Λαού, βαθύτατη οδύνη αλλά και αμέριστη συμπαράσταση. Αιωνία η μνήμη τους».

    [02] «Χρειαζόμαστε μια πιο πολιτική και κοινωνικά βιώσιμη Ευρώπη»

    Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δίνει με την επίσκεψή της στην Αθήνα, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολτρίνι.

    Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι ήρθε για να στηρίξει μία χώρα που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, διότι πιστεύει με δύναμη στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην ευρωζώνη.

    Στηρίζουμε, είπε, επιλογές που ήταν επώδυνες αλλά με μεγάλη αίσθηση ευθύνης.

    Κατά τη συνάντηση της με τον κ,. Τσίπρα είπε ότι θέλει να έχει την εικόνα που θα της δώσει ο ίδιος για την κατάσταση σήμερα, τονίζοντας: «Ξέρω ότι κάνει τα πάντα για να παντρέψει σκληρά μέτρα λιτότητας που υπαγορεύονται από το μνημόνιο με την κοινωνική συνοχή, πράγμα πολύ δύσκολο. [..] Αν σήμερα το θέμα της Ευρώπης είναι τόσο επίκαιρο στην πολιτική συζήτηση είναι και χάρη στον Αλέξη Τσίπρα, που τον περασμένο Ιούλιο ανέδειξε το θέμα της λιτότητας, καθιστώντας το, κεντρικό ζήτημα σε διεθνές επίπεδο, κάτι το οποίο συμμερίζομαι». Η λιτότητα, τόνισε η Μπολτρίνι, από μόνη της δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μπορεί να είναι με οποιοδήποτε κόστος αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις δημοκρατίες των χωρών μας.

    Πρέπει να έχουμε πιο πολιτική και κοινωνικά βιώσιμη Ευρώπη, υπογράμμισε η κ. Μπολτρίνι.

    Αύριο, η κ. Μπολτρίνι, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, θα μεταβεί στη Λέσβο.

    [03] Συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Κυρ. Μητσοτάκη

    Με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος.

    Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

    [04] Η αντιπολίτευση ξεπληρώνει ακόμα γραμμάτια στη διαπλοκή, είπε στο Πρακτορείο 104,9, η Α. Καββαδία

    "Η αντιπολίτευση ξεπληρώνει ακόμα γραμμάτια στη διαπλοκή που είναι συνδεδεμένη με τα κανάλια" είπε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, κάνοντας λόγο για "περίσσιο θράσος" από την πλευρά της ΝΔ στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

    "Είναι μια διαπλοκή που επεκτείνεται στις συμβάσεις του δημοσίου, στα δημόσια έργα, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στον αθλητισμό και σε πολλούς άλλους τομείς" υπογράμμισε η κ. Καββαδία, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα και τόνισε ότι στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αποκαλύφθηκε ποιοι θέλουν "να μην αποκαλυφθεί η ανομία".

    Στο μεταξύ, αναφερόμενη στις αγροτικές κινητοποιήσεις, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι αγρότες μετέβησαν σήμερα στην Αθήνα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει μόνο να διαμαρτυρηθούν, αλλά να πάρουν μέρος στο διάλογο.

    [05] Ύφεση 0,7% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το 2015

    Ύφεση της τάξης του 0,7% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία σε μέσα επίπεδα το 2015, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό υπήρχε η πρόβλεψη για μηδενική ύφεση πέρυσι και πτώση του ΑΕΠ κατά 0,7% εφέτος, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5% για το 2015.

    Σύμφωνα με τις (δυσμενέστερες) εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, το ΑΕΠ παρουσίασε το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι μείωση 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, ενώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015 καταγράφηκε πτώση 0,6%.

    Συνυπολογιζομένου του τέταρτου τριμήνου και της πτώσης κατά 1,9% σε ετήσια βάση, η πορεία για το 2015 του ΑΕΠ έχει ως εξής: +0,3% το πρώτο τρίμηνο, +0,8% το β΄ τρίμηνο, -1,9% το τρίτο τρίμηνο και -1,9% το τέταρτο τρίμηνο.

    Σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο 2015 παρουσίασε μείωση 2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2014.

    [06] Eurogroup: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Καθολικό Πάσχα

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισεκαλή τη συνεργασία που είχαν στην Αθηνά οι θεσμικοί εκπρόσωποι των δανειστών και η ελληνική πλευρά, τονίζοντας πως επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος.Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, κυρίως σε τομείς όπως το συνταξιοδοτικό, ο κρατικός προϋπολογισμός και η έναρξη της λειτουργίας του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

    Από πλευράς του ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι αν συνεχιστεί η σημερινή δυναμική, η επιστροφή στην ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία θα επιτευχθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι η επιστροφή των τεχνοκρατών της Επιτροπής στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες και η επίτευξη συμφωνίας τις ερχόμενες εβδομάδες. Αναγνώρισε ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν ?δύσκολες μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο" όπως το συνταξιοδοτικό, επισήμανε όμως ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ?αναγκαία? και πως οι καθυστερήσεις δε θα κάνουν ?ευκολότερες? τις μεταρρυθμίσεις.

    Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε επίσης ότι η πρόσφατη αναχώρηση των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών από την Αθήνα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι συνιστά πρόβλημα και ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος πριν το Πάσχα των Καθολικών.

    [07] Τρ. Αλεξιάδης: Περί τα 23 εκατ. ευρώ τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών της Αττικής

    Τα χρέη από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, στο σύνολο της Αττικής είναι 18.086.000 ευρώ, όταν στην υπόλοιπη χώρα φτάνουν τα 181.000 ευρώ , ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία προστίμων του ΕΣΡ, από τα 7 εκ. ευρώ που καταλογίστηκαν συνολικά, τα 4 εκ. 800.000 είναι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αττική.

    Καταθέτοντας τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία πιστοποιούνται από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απάντησε σε όσους αμφισβήτησαν τα στοιχεία που είχε καταθέσει προ εβδομάδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου.

    Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι επίσης ο πίνακας των στοιχείων που παρέθεσε τότε ενώπιον της Ολομέλειας και αφορούσε το πλήθος των προστίμων του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, προήρχοντο από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    [08] Εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου

    Εντοπίσθηκε η σορός του υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που συνετρίβη χθες στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, όπως έγινε γνωστό από το ΓΓΕΘΑ.

    Η σορός εντοπίσθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Αναστασίου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου. Τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν τη διαδικασία περισυλλογής της σορού.

    Ηπερισυλλογή των σορών των άλλων δύο μελών του πληρώματος έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς τους με ελικόπτερο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

    [09] Ν.Τόσκας: «Απαράδεκτα» τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    «Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

    «Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες». Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

    [10] Κλειστά τα Τέμπη από τις 12:00 έως τις 18:00

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Τέμπη, από τις 12:00 έως τις 18:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

    Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

    Πάντως, στις προθέσεις των αγροτών είναι να μείνει η κοιλάδα, για λίγες ώρες, ανοιχτή μετά τις 18:00 και να κλείσει και πάλι.

    [11] Τζ. Κέρι: Παύση εχθροπραξιών στη Συρία αποφάσισε η σύνοδος του Μονάχου

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι είπε σήμερα ότι οι συμμετέχοντες σε μια διεθνή συνάντηση στο Μόναχο για τη συριακή κρίση ήρθαν σε συμφωνία να θέσουν σε εφαρμογή την "παύση των εχθροπραξιών" στη Συρία και να επεκτείνουν αμέσως την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Μιλώντας μετά από μαραθώνιες συνομιλίες οι οποίες συμπεριελάμβαναν τη Ρωσία και πάνω από δέκα χώρες, ο Κέρι είπε ότι όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο Μόναχο συμφώνησαν πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά στη Γενεύη το συντομότερο δυνατό.

    Ο αμερικανός υπουργός, ο οποίος πλαισιώνονταν από τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λάβροφ και τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Στάφαν ντε Μιστούρα, διευκρίνησε ότι οι δεσμεύσεις που προέκυψαν από τη συνάντηση στο Μόναχο βρίσκονται μόνο "στα χαρτιά". Μαζί με τον Λάβροφ συμφώνησαν πως η "αληθινή δοκιμή" θα φανεί στο έδαφος της Συρίας από το αν αυτές οι δεσμεύσεις τηρηθούν από όλες τις πλευρές που μάχονται στη χώρα.

    [12] Ενδοπορικό καρκίνωμα μαστού - Καρκίνωμα ή μύθος;

    Ενδοπορικό καρκίνωμα του μαστού (DCIS). Καρκίνωμα ή μύθος; Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιμελήτρια Α', χειρουργός μαστού στοΘεαγένειο, Φωτεινή Παυλίδου.

    "Το ενδοπορικό καρκίνωμα είναι μία πάθηση τοπική, που δεν έχει τον κίνδυνο μεταστάσεων, διότι τα καρκινικά κύτταρα δεν ξεφεύγουν από τα όρια της κυτταρικής μεμβράνης" επισημαίνει η κ. Παυλίδου.

    Παράλληλα, συνιστά στις γυναίκες να μην αμελούν τον τακτικό έλεγχο του μαστού και να μην τρομοκρατούνται σε περίπτωση που διαγνωστεί ενδοπορικό καρκίνωμα διότι, όπως λέει, "είναι ένα εμπόδιο, το οποίο μπορούμε εύκολα να το υπερπηδήσουμε, αφού υπάρχει λύση".

    "Ο συστηματικός έλεγχος του μαστού, ανά τακτά διαστήματα, με ψηλάφηση, υπερηχογράφημα ή μαστογραφία είναι βασικό στοιχείο της πρόληψης του καρκίνου. Το ενδοπορικό καρκίνωμα ανιχνεύεται κατά τον μαστογραφικό έλεγχο ή είναι ένα ψηλαφητό μόρφωμα. Είναι ένας χαμηλού βαθμού κακοήθειας καρκίνος, που στο 90-95% των περιπτώσεων δεν κάνει μεταστάσεις. Η θεραπεία γίνεται με χειρουργική αφαίρεση της βλάβης και στη συνέχεια με ακτινοθεραπεία ή προληπτικά με ορμονοθεραπεία με χάπια. Η ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπείες" εξηγεί η κ. Παυλίδου.

    [13] «Oι μεγάλες μας στιγμές γεννούν τα μεγάλα έργα»

    «Υπάρχουν στιγμές και γεγονότα που σε κάνουν να σωπαίνεις. Τη στιγμή που συμβαίνει το ζεις. Η μνήμη, η πληγή που σου αφήνει το γεγονός, είναι υλικό. Αυτό ζυμώνεται, επωάζεται μέσα σου και το ανασύρεις επ΄ αφορμή μιας ιδέας. Αν είσαι λ.χ ζωγράφος, τις μεγάλες στιγμές όταν τις ζεις δεν τρέχεις να τις μεταφέρεις στον καμβά. Αυτές είναι, όμως, το υλικό για τα μεγάλα έργα. Μπαίνουν στο μπαούλο της ψυχής κι έρχεται η στιγμή που γίνονται σχήματα, χρώματα, συνθέσεις, νότες. Οι δουλειές μου είναι πάντα συλλογικές. Είναι συναντήσεις με ανθρώπους. Απ'αυτές γεννιούνται ιδέες κι απ αυτέςεμπνέομαι. Όχι, δεν παράγει τέχνη η επικαιρότητα. Δεν "δίνουν" υλικό τα δελτία ειδήσεων για να ... γεννηθούν νότες. Η ιδέα ξυπνάει μέσα σου συναισθήματα. Αυτά με τη σειρά τουςανασκαλεύουν μνήμες. Απ΄ αυτές γεννιούνται οι νότες...Ότι γραφω, απ τη δική μου ζωή, τις δικές μου μνήμες το αντλώ... Δεν χωράει εκλογίκευση η σύνθεση?»

    Ποιο είναι το υλικό της τέχνης, απο ποια συστατικά φτιάχνονται οι νότες;Ήταν η πρώτη ερώτηση στην Ελένη Καραϊνδρου που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη όχι πια για να συνοδεύσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, να συνθέσει μουσικήγια τα ποιητικά πλάνα των ταινιών του, ούτε να καρδιοχτυπήσει στα Φεστιβάλ του σινεμά, να γράψει μουσική για παραστάσεις του ΚΘΒΕούτε να απονείμει το δικό της μουσικό- φόρο τιμής στο συνεργάτη της.

    Την Κυριακή και την Δευτέρα(14,15/2) ηΕλένη Καραΐνδρου δίνει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από όλο το φάσμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο και το θέατρο. Ειναι η πρώτη συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη, ενώ συμμετέχει το ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ (David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας).

    Στις δύο συναυλίες, η Καραΐνδρου θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου, της Τώνιας Μαρκετάκη, της Μάργκαρετ Φον Τρόττα, του Χριστόφορου Χριστοφή, του Λευτέρη Ξανθόπουλου αλλά και από θεατρικές παραστάσεις του Ζυλ Ντασέν («Ο Γλάρος», «Ο Θάνατος του εμποράκου») και του Αντώνη Αντύπα («Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ», ο «Γυάλινος Κόσμος»). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων «Κλειστοί δρόμοι» καθώς και μουσικά θέματα από το «10» του Καραγάτση και γράφτηκαν για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

    [14] Έκλεισε ο κόμβος στο Μαρκόπουλο, ένταση στο Δαφνί με τους αγρότες

    Ένταση επικράτησε στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς η αστυνομία δεν επιτρέπει στους αγρότες να περάσουν με τα αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

    Έκλεισε εν τω μεταξύ ο κόμβος στο Μαρκόπουλο, λόγω του αγροτικού συλλαλητηρίου, ενώ αγρότες από όλη την Ελλάδα φτάνουν σταδιακά στην πρωτεύουσα.

    [15] Στην Αθήνα οι Κερκυραίοι αγρότες

    Με τα 68 μπλόκα αγροτών "συμπλέουν" οι Κερκυραίοι αγρότες και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγείλει, στην πλατεία Συντάγματος.

    Παράλληλα, οι αγροτικοί Σύλλογοι της Κέρκυρας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αναρτώντας πανό σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης και πραγματοποιώντας εκ νέου νέο συλλαλητήριο σήμερα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αφετηρία την πλατεία Σαρόκο.

    [16] Αποσύρεται ο Ζε Ρομπέρτο από τα γήπεδα

    Το τέλος της σπουδαίας καριέρας του ανακοίνωσε ο Ζε Ρομπέρτο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, στα 41 πλέον χρόνια του(!), αποφάσισε ν' αποσυρθεί από τα γήπεδα με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν: «Στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθώ. Το σώμα μου δεν μπορεί να ανταποκριθεί, πλέον, στους ρυθμούς αυτούς και πρέπει ν' αποσυρθώ».

    Ο Βραζιλιάνος χαφ έχει φορέσει 91 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας, τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και αρκετών γερμανικών ομάδων όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Λεβερκούζεν, η Σάλκε και το Αμβούργο, ενώ τα τελευταία χρόνια επέτρεψε στη χώρα του και αγωνίστηκε στην Παλμέιρας.

    [17] Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αντετοκούμπο

    Εντυπωσίασε και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στη νίκη επί της Ουάσινγκτον. Η ομάδα του Μιλγουόκι επικράτησε 99-92 των Γουίζαρντς με τον Έλληνα σταρ σε 36:46 λεπτά συμμετοχής να σημειώνει 17 πόντους (1/2 τρίποντα, 5/15 δίποντα, 4/5 βολές), ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ.

    Παράλληλα, είχε τρεις ασίστ, μια τάπα και ένα κλέψιμο. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κρις Μίντλετον που είχε 27 πόντους, 9 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 2 λάθη.

    [18] Νέο ιαπωνικό SUV μεγάλων διαστάσεων στοχεύει την αμερικανική αγορά

    Στην Αμερική πρωταγωνιστούν τα αυτοκίνητα μεγάλων διαστάσεων τα οποία παρέχουν υψηλό επίπεδο ανέσεων. Η Nissan στη προσπάθεια της να αυξήσει το ποσοστό που κατέχει στην αγορά της Αμερικής, εμπλουτίζει την γκάμα της με ένα καινούργιο μοντέλο που σχεδιάσθηκε για αυτή την αγορά. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, συμμετέχει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο και αποκαλύπτει το νέο Armada, ένα SUV, μεγάλων διαστάσεων με υψηλή τεχνολογία.

    Το νέο Armada, εκμεταλλεύεται την πλούσια κληρονομιά του Patrol και προορίζεται κυρίως για οικογένειες που εξορμούν στη Βόρεια Αμερική. Το δυνατό SUV, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και οκτώ επιβάτες. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα ρυμούλκησης σχεδόν 4 τόνων, τόσο στην προσθιοκίνητη όσο και στην τετρακίνητη έκδοση

    Ο κινητήρας βενζίνης V8, 5.600 κ.εκ. αποδίδει 390 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων. To αμάξωμα του Armada διαθέτει τη χαρακτηριστική μάσκα σχήματος V της Nissan. Στάνταρ είναι τα LED φώτα για τη μεσαία σκάλα καθως και τα LED φώτα ημέρας.

    Στο εσωτερικό του νέου μοντέλου ξεχωρίζουν το στυλ, η ευρυχωρία, η πολυτέλεια και η άνεση των επιβατών. Έμφαση δόθηκε στην ηχομόνωση και τον κλιματισμό της καμπίνας. Τα χαμηλά εσωτερικά επίπεδα θορύβου, επιτυγχάνονται χάρη στη χρήση ειδικών ακουστικών κρυστάλλων στο παρμπρίζ και στα μπροστινά πλευρικά παράθυρα, καθώς και με τη διευρυμένη χρήση ηχοαπορροφητικών υλικών. Προσφέρεται με αναβαθμισμένο στάνταρ εξοπλισμό, όπως το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με τις λειτουργίες NavTraffic και NavWeather (διατίθενται στις ΗΠΑ), έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και ηχοσύστημα 13 ηχείων της Bose.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2016 - 11:32:28 UTC