Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για έναν ακόμη τεχνητό διχασμό και ένα ακόμη ψέμα
  • [02] Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας
  • [03] EE: Εγκρίθηκε η πρόταση της Κομισιόν για τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα
  • [04] Ο A. Νταβούτογλου χαρακτηρίζει «υποκριτές» όσους καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της
  • [05] ΠΓΔΜ: Δεν μας συμφέρει να γίνει η Ελλάδα ένα πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών
  • [06] Υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου με το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

  • [01] Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για έναν ακόμη τεχνητό διχασμό και ένα ακόμη ψέμα

    "Ό,τι και να πουν όμως, το βασανιστικό γι? αυτούς ερώτημα παραμένει: Ποιόν Τσίπρα να πιστέψουν οι πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;" απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "μπροστά στο κύμα αγανάκτησης και οργής όλων των κοινωνικών ομάδων που συστηματικά εξαπάτησε, χαράζει εναγώνια την τελευταία γραμμή άμυνάς της: Ότι δήθεν όλοι οι άλλοι -αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, Σώματα Ασφαλείας, κόμματα- υπηρετούν τη διαπλοκή εκτός από εκείνην".

    Στην ανακοίνωσή της η Συγγρού κάνει λόγο για έναν ακόμη τεχνητό διχασμό και ένα ακόμη ψέμα.

    [02] Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας

    Στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης βρίσκεται η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα συμπεριληφθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

    Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά και να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα

    «Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα προκηρυχθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά . Για να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας πως «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

    Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός, ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

    Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση - μη συγχωνεύσεων - η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500 ανά κανάλι.

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Πολύδωρας: Με το «νομοσχέδιο Παππά» μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων»

    [03] EE: Εγκρίθηκε η πρόταση της Κομισιόν για τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα

    Η επιτροπή των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ υιοθέτησε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η Ελλάδα οφείλει στο επόμενο χρονικό διάστημα να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

    Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Επιτροπής, οφείλει μέσα στο διάστημα ενός μήνα να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί ως τον Μάιο. Τον Απρίλιο θα γίνει από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες η αξιολόγηση των μέτρων που θα έχουν ληφθεί.

    [04] Ο A. Νταβούτογλου χαρακτηρίζει «υποκριτές» όσους καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της

    Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζει η Ρωσία διαπράττουν εσκεμμένη εθνοκάθαρση στην πόλη του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Χάγη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη κι έφθασαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και πρόσθεσε ότι παρότι η Άγκυρα δεν κλείνει τις πόρτες της τελείως, η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς μέσα στο συριακό έδαφος.

    «Ένας από τους σκοπούς των πιο πρόσφατων επιθέσεων είναι να διαπραχθεί εθνική εκκαθάριση. Η εθνοκάθαρση στη Συρία και στο Χαλέπι αποσκοπεί να αφήσει πίσω της μόνο υποστηρικτές της κυβέρνησης και διαπράττεται από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία με εντελώς ηθελημένο τρόπο», επέμεινε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

    «Κάθε πρόσφυγας που υποδεχόμαστε (πρακτικά) βοηθάει την πολιτική εθνικής κάθαρσης που εφαρμόζουν, όμως θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε» πρόσφυγες, είπε ακόμη.

    Εξάλλου, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους απέτυχαν να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία και απευθύνουν έκκληση στην Τουρκία να κρατήσει τα σύνορά της ανοικτά, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του έχει υποδεχθεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου.

    «Βρίσκω ότι είναι υποκριτές ορισμένοι που λένε στην Τουρκία "ανοίξτε τα σύνορά σας" ενώ παράλληλα δεν λένε στη Ρωσία "αρκετά, φτάνει"», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

    [05] ΠΓΔΜ: Δεν μας συμφέρει να γίνει η Ελλάδα ένα πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών

    Η ΠΓΔΜ δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Τσεχίας Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.

    Ο κ. Πόποσκι σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με την ενίσχυση των ελέγχων σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα με την Ελλάδα και με την ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τους πρόσφυγες κατά τη διέλευσή τους μέσω της ΠΓΔΜ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί μία συνολική λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μέρος της οποίας πρέπει να αποτελέσει και η Ελλάδα και προσέθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς λύσεις.

    [06] Υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου με το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

    Με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να επισημαίνει ότι το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία, ως μια θετική νομοθετική παρέμβαση με ανακουφιστική λογική - ιδίως για τους ευπαθείς πολίτες - και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μιλούν για «παράλληλο δούλεμα» και να εγκαλούν την κυβέρνηση για «νομοθετική τσαπατσουλιά», εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες Eπιτροπές επί της αρχής του, το νομοσχέδιο που εισάγει «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου».

    Το νομοθέτημα για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, η συζήτηση του οποίου διεκόπη τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την αποχώρηση της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, επανήλθε σήμερα σε τρίτη συνεδρίαση στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές προκαλώντας και πάλι τις οξείες διαφωνίες των κομμάτων.

    Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, διαφώνησαν με την διαδικασία που επελέγη για την εκ νέου εισαγωγή του νομοσχεδίου και όχι επανακατάθεσής του στη Βουλή, δεδομένου ότι αφαιρέθηκαν 42 από τα 118 άρθρα που είχε αυτό κατατέθηκε, όσο και για την ουσία του, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό» αντιπερισπασμό της κυβέρνησης στην κοινωνική θύελλα που έχει απέναντί της. Κατηγόρησαν δε την κυβέρνηση, ότι δεν έθεσε βασικές διατάξεις στην διαβούλευση, ενώ το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα είναι «καινούργιο» και ως τέτοιο πρέπει να επανακατατεθεί με νέο τίτλο ώστε να τοποθετηθούν και τα κόμματα.

    Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, εξήγησε ότι τα περισσότερα από τα άρθρα που αποσύρθηκαν, είτε ενσωματώθηκαν σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε συμπεριλήφθηκαν σε άλλα νομοσχέδια, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παρελκυστική τακτική και επισήμανε ότι στο περιβάλλον μιας δύσκολης και επίπονης διαπραγμάτευσης, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί ένα σήμα ότι η κυβέρνηση μπορεί παράλληλα να προωθεί και διατάξεις με ανακουφιστική λογική σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

    Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

    Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ανάμεσα στις άλλες θετικές ρυθμίσεις, αντιμετωπίζεται μια θεσμική εκκρεμότητα σε μια εκτεταμένη ζώνη από-ασφάλισης που αφορά 2,5 με 3 εκ. πολίτες και αίρεται ο αποκλεισμός τους από το σύστημα υγείας. Η παρέμβαση αυτή ? όπως εξήγησε ο κ. Ξανθός - πέραν των πολιτών, που έχουν ΑΜΚΑ και τελούν σε νόμιμο καθεστώς εργασίας, περιλαμβάνει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, αλλά και ένα ευάλωτο άλλο κομμάτι της κοινωνίας (όπως υπερήλικες, έγκυες, παιδιά, ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα) ώστε «να δώσουμε το σήμα ότι σε αυτή τη χώρα γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευρωπαϊκές αξίες». Όμως, εξήγησε ο υπουργός, ότι η ρύθμιση αυτή, για να έχει πρακτική αξία, συμπληρώνεται από ρυθμίσεις που καθιστούν λειτουργικό και αναβαθμίζουν το σύστημα υγείας. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν: απόδοση κινήτρων για στελέχη άγονων γραμμών, αναβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών (ΕΚΑΒ, ΕΟΦ κλπ.) μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών που ξεπέρασαν τα πέντε χρόνια, μισθολογική και βαθμολογική εξίσωση γιατρών σε άλλες δομές με τους γιατρούς του ΕΣΥ, «ώστε να στηρίξουν την δύσκολη περίοδο το δημόσιο σύστημα», εξορθολογισμό των εφημεριών, διευκόλυνση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για επιτάχυνση υποθέσεων διαφθοράς, κινητικότητα προσωπικού βάσει αναγκών, κάλυψη θέσεων με ειδικευόμενους στα περιφερειακά νοσοκομεία, διαφανής διαδικασία για την λίστα του χειρουργείου και τον προγραμματισμό, συγκρότηση επιτροπών υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, θέσπιση του Διαμεσολαβητή Υγείας, λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης με όρους δημόσιου συστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 February 2016 - 23:32:28 UTC