Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η απαίτηση της ΝΔ να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας
  • [02] Γ. Βαρουφάκης: Απαραίτητη ουτοπία για τη διάσωση της Ευρώπης το DiEM25
  • [03] «Καλώ τους κατοίκους και το δήμαρχο της Κω να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό με ψυχραιμία και νηφαλιότητα»
  • [04] Μεγαλύτερη σαφήνεια στο ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μέτρα αναμένει ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [05] Την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση, υπογράμμισε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης
  • [06] Τρ. Αλεξιάδης:Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες
  • [07] Ο χορός των συρματοπλεγμάτων καλά κρατεί...
  • [08] Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη
  • [09] Τουλάχιστον εννέα νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Γερμανία
  • [10] Α. Νταβούτογλου: Η Άγκυρα δεν θα κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες
  • [11] Κομισιόν: Χαιρέτισε την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη μείωση των προσφυγικών ροών
  • [12] H γερμανική BILD επαινεί τον αγώνα της ελληνικής ακτοφυλακής για την διάσωση προσφύγων
  • [13] Πρωτοβουλίες ΝΔ για το προσφυγικό
  • [14] Ο. Γεροβασίλη: Η όλη διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα
  • [15] Τραμπ και Σάντερς τα φαβορί στις προκριματικές εκλογές του Νιού Χαμσάιρ
  • [16] Ο Κλοπ στο πλευρό των οπαδών της Λίβερπουλ για τα εισιτήρια
  • [17] Χωρίς Μάνταλο η ΑΕΚ με Παναθηναϊκό
  • [18] Στη Λόκερεν επιστρέφει ο Γκαλίτσιος
  • [19] Στην πρώτη τετράδα ο Πανιώνιος, «βλέπει» play off

  • [01] Η απαίτηση της ΝΔ να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας

    Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    «Η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ας έχει όμως υπ' όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

    1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

    2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

    3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία

    [02] Γ. Βαρουφάκης: Απαραίτητη ουτοπία για τη διάσωση της Ευρώπης το DiEM25

    Ως μια απαραίτητη ουτοπία στην προσπάθεια αποτροπής της διάλυσης της Ευρώπης, αλλά και ως τον μόνο λόγο που τον κάνει να ξυπνά με ενέργεια το πρωί, περιέγραψε την Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25) ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην Bolksb?hne (Λαϊκή Σκηνή) του Βερολίνου.

    Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος απόψε το βράδυ θα παρουσιάσει επίσημα το Κίνημά του, ομολόγησε ότι η προσπάθεια ενδέχεται να αποτύχει, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με πολλά κινήματα, τόνισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά κινήματα και να προσπαθήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης», αποτρέποντας τη διάλυσή της και διευκρίνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, το DiEM25 είναι ανοιχτό σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, «σε όλους που θέλουν να βάλουν και πάλι τον "Δήμο" στην Δημοκρατία». Το DiEM25 θα ενεργοποιηθεί από το ατομικό και το τοπικό επίπεδο, σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, ακόμη και με εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με στόχο να φτάσει στο αναλογικό επίπεδο, σε όλη την Ευρώπη.

    [03] «Καλώ τους κατοίκους και το δήμαρχο της Κω να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό με ψυχραιμία και νηφαλιότητα»

    Έκκληση στους δημάρχους να αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες με ανθρωπιά και στους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στη στάση του δημάρχου της Κω, Γιώργου Κυρίτση επισήμανε ότι «με τη συμπεριφορά του πυροβολεί τα πόδια του τουρισμού στην Κω και τα πόδια της ίδιας της κοινωνίας».

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής, στο περιθώριο της συνάντησης με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δήλωσε: «Πρέπει ο ελληνικός λαός, για άλλη μια φορά, να αποδείξει αυτό που ήδη έχει αποδείξει, ότι έχει πελώρια αποθέματα ανθρωπισμού. Πρέπει σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους να δείξουμε και πάλι ανθρωπιά και κυρίως η χώρα να διατηρήσει την αξιοπιστία. Δεσμεύτηκε και υπέγραψε κάποιες υποχρεώσεις. Να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό, αγάπη και αλληλεγγύη. Καλώ και τους κατοίκους με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όπως καλώ και το δήμαρχο της Κω. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι πυροβολεί με τη συμπεριφορά του τα πόδια του τουρισμού στην Κω και τα πόδια της ίδιας της κοινωνίας».

    [04] Μεγαλύτερη σαφήνεια στο ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μέτρα αναμένει ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Σχετικά με το Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι θα συζητήσει την πορεία της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. «Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης. Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

    [05] Την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση, υπογράμμισε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης

    Tην ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία της αξιολόγησης υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, λέγοντας ότι με αυτό συμφωνεί και η ελληνική πλευρά.

    Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι οι συζητήσεις των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με τις ελληνικές αρχές «πήγαν πολύ καλά», αλλά παραμένουν «διαφορές» στο ασφαλιστικό, στα δημοσιονομικά στοιχεία του 2016 και των επόμενων ετών, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Σε γενικές γραμμές χαρακτήρισε τα θέματα της πρώτης αξιολόγησης «σύνθετα», όχι μόνο από τεχνικής απόψεως, αλλά «ακόμη περισσότερο από πολιτικής», σημειώνοντας ωστόσο πως «όλοι ελπίζουν ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα». Σημείωσε, πάντως, ότι «η ποιότητα της συμφωνίας υπερέχει της ταχύτητας επίτευξής της».

    Όσον αφορά το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης υπενθύμισε ότι για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να καταστεί λειτουργικό , κάτι το οποίο είναι ουσιώδες για αρκετά κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

    [06] Τρ. Αλεξιάδης:Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες

    Ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα στείλει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν αυτές οι δύο κατηγορίες οχημάτων, τόνισε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα». Ειδοποιήσεις θα σταλούν, επίσης, όπως είπε ο υπουργός, στους 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Ανέφερε εμμέσως ότι εξετάζεται αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων, λέγοντας ότι «τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα».

    Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στιςφορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

    [07] Ο χορός των συρματοπλεγμάτων καλά κρατεί...

    H εικόνα σε κάποια σύνορα ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως όσων προήλθαν από το πρώην ανατολικό μπλοκ, καταθλιπτική, παραπέμπει στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Πυκνή ομίχλη, συρματοπλέγματα και πίσω από τον φράχτη ένοπλοι αστυνομικοί και συνοριακοί φρουροί, περιπολούν με θερμικές κάμερες και κάποιοι με σκυλιά...

    Η εποχή, κατά την οποία η Ευρώπη ήταν χωρισμένη στη βάση κοσμοθεωριών, με αγκαθωτούς φράχτες σε "σιδηρούν παραπέτασμα" και "ελεύθερο κόσμο", ανήκει στο παρελθόν, μετά την κατάρρευση, στις αρχές της δεκαετίας του '90 τού "σοσιαλιστικού στρατοπέδου". Δεκαπέντε χρόνια μετά την πτώση και του τελευταίου συνοριακού φράχτη, εκείνου στην Αλβανία, τα συρματοπλέγματα επιστρέφουν.

    Τούτη τη φορά, όχι για να προστατεύσουν την Ευρώπη από την επιθετικότητα κάποιων "αντιπάλων", αλλά να εμποδίσουν τη μαζική εισβολή μεταναστών από την Ασία και την Αφρική, αλλά και προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές.

    [08] Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη

    Επ' αόριστον είναι κλειστά απο τις12 το μεσημέρι τα Τέμπη,ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής συμμετέχει στη πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στον Προμαχώνα. Εκεί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής, που από κοινού επεξεργάστηκαν με το μπλόκο των Μικροθηβών.

    Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν. Αύριο το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

    Οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών διαφωνούν με την κινητοποίηση στο Σύνταγμα και όπως δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης, θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Την "απόβασή τους" στην Αθήνα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος.

    Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο Προμαχώνας με τα φορτηγά αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές, ενώ πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν αναπτυχθεί μπλόκα.

    Εν τω μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,αναφερόμενη στο αγροτικό, υπογράμμισε ότι ισχύει η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες.

    Όμως, όπως είπε, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση. «Στόχος μας είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι «αυτοί που σήμερα αγκαλιάζουν τους αγρότες είναι οι ίδιοι που πριν από λίγα χρόνια τους λοιδωρούσαν».

    Επίσης, δήλωσε βέβαιη ότι οι αγρότες γρήγορα θα κατανοήσουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τούς καλεί σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις

    [09] Τουλάχιστον εννέα νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

    Μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο τοπικών αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε το πρωί στη νότια Γερμανία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ενώ υπάρχουν περίπου εκατό τραυματίες, σ' ένα από τα σοβαρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

    Εννέα άνθρωποι είναι νεκροί ενώ αγνοείται η τύχη δύο άλλων, ανακοίνωσε το μεσημέρι η αστυνομία της Βαυαρίας. Αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των τραυματιών και κάνει πλέον λόγο για 18 σοβαρά τραυματίες και 90 ελαφρά, έναντι συνολικά 150 προηγουμένως.

    Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί τι μπορεί να προκάλεσε τη σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο τοπικών τραίνων της εταιρείας Meridian κοντά στη λουτρόπολη Μπαντ Άιμπλινγκ.

    Εξετάζονται τα σενάρια του «τεχνικού προβλήματος ή ενός ανθρώπινου λάθους», δήλωσε στο γερμανικό κανάλι n-tv ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος μίλησε στον τόπο του δυστυχήματος για μια «φρικτή καταστροφή».

    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον Ράινερ Σαρφ, το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα τρένα κινούνταν «με χαμηλή ταχύτητα» σε μονή σιδηροτροχιά, παρόλο που η σύγκρουση ήταν μετωπική. Η κατάσταση της υγείας των μηχανοδηγών των αμαξοστοιχιών δεν έγινε αμέσως γνωστή.

    [10] Α. Νταβούτογλου: Η Άγκυρα δεν θα κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες

    Περίπου 70.000 Σύροι πρόσφυγες μπορεί να φτάσουν στην τουρκική μεθόριο αν η στρατιωτική εκστρατεία στη βορειοδυτική Συρία συνεχιστεί με αυτήν την ένταση, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία δεν θα κλείσει τις πόρτες της στους πρόσφυγες.

    Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, είχε κλείσει τις τελευταίες ημέρες τα σύνορά της, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέρεαν στην τουρκοσυριακή μεθόριο αναζητώντας καταφύγιο από τις ρωσικές και τις συριακές επιθέσεις σε εδάφη που ελέγχει η αντιπολίτευση στη βορειοδυτική Συρία.

    Την ίδια ώρα ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι καταυλισμοί για τους εκτοπισμένους στη συριακή πλευρά της μεθορίου με την Τουρκία δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποδεχθούν άλλους, μετά τη συρροή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπιού για να γλιτώσουν από τις μάχες που γίνονται εκεί

    [11] Κομισιόν: Χαιρέτισε την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη μείωση των προσφυγικών ροών

    Την πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες για μείωση των προσφυγικών ροών χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ερωτηθείς για τη χτεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μερκελ στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του. Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων». Ο ίδιος επανέλαβε ότι «τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές».

    [12] H γερμανική BILD επαινεί τον αγώνα της ελληνικής ακτοφυλακής για την διάσωση προσφύγων

    Τον αγώνα που δίνει η ελληνική ακτοφυλακή για να διασώσει πρόσφυγες στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, περιγράφει με εκτενές ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα BILD, η οποία αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια αυτή ξεπερνά τις διακηρύξεις των Ευρωπαίων πολιτικών. Ακολουθεί το πλήρες ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας:

    «Τα παιδιά φώναζαν κατά το ταξίδι επί ώρες»

    Την ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ καθόταν στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Τουρκία, ξεκινούσαν ταυτόχρονα και πάλι χιλιάδες πρόσφυγες με φουσκωτές λέμβους για την Ευρώπη.

    Είχε προηγηθεί ολοήμερη θύελλα, άγρια θάλασσα, οι δουλέμποροι είχαν αφήσει τους πρόσφυγες να περιμένουν στις ακτές της Σμύρνης. Ακριβώς κατά την επίσκεψη της Μέρκελ ο καιρός όμως έγινε ξανά καλύτερος.

    «Καθόλου αέρας και ήλιος. Και παρ΄ όλ΄αυτά άκρως επικίνδυνο»

    Διότι: Οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν ξέρουν να κολυμπούν, άλλοι έχουν ψευτοσωσίβια. Και σε παγωμένες θερμοκρασίες ο χρόνος επιβίωσης στο νερό είναι μόνο μερικά λεπτά.

    Όταν ο 35χρονος καπετάνιος της ελληνικής ακτοφυλακής Αργύρης Φραγκούλης μπαίνει το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το σκάφος «080», αυτός και το πλήρωμά του έχουν ήδη περισυλλέξει εκατοντάδες (πρόσφυγες) . Ταξίδευε ολόκληρη τη νύχτα, χωρίς διάλειμμα, χωρίς ύπνο. «Θέλω να σώσω τους ανθρώπους, τίποτε άλλο», λέει ο Αργύρης. Η Ευρώπη, οι συζητήσεις για τους πρόσφυγες, όλα αυτά του είναι αδιάφορα. Πρόκειται για τις ζωές ανθρώπων.

    [13] Πρωτοβουλίες ΝΔ για το προσφυγικό

    Με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα συναντηθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Συγγρού.

    Για το ίδιο θέμα, ο ειδικός συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

    Στη Βελγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας θα έχει σειρά επαφών με αρμόδιους ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

    [14] Ο. Γεροβασίλη: Η όλη διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα

    «Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για τις διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    «Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η νέα πρόταση της κυβέρνησης ενισχύει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα. Αναφερόμενη στο αγροτικό, υπογράμμισε ότι ισχύει η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες. Όμως, όπως είπε, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση.

    [15] Τραμπ και Σάντερς τα φαβορί στις προκριματικές εκλογές του Νιού Χαμσάιρ

    Έπειτα από μια μακρά προεκλογική εκστρατεία διάσπαρτη με επιθετικές και απαξιωτικές δηλώσεις, η μικρή αμερικανική Πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ άρχισε σήμερα να ψηφίζει στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα, με επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις τον ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ και τον δημοκρατικό Μπέρνι Σάντερς, ο τελευταίος με αντίπαλο την Χίλαρι Κλίντον.

    Μετά την Αϊόβα, το Νιού Χαμσάιρ είναι η δεύτερη Πολιτεία που ψηφίζει στο πλαίσιο της διαδικασίας που διεξάγεται σε κάθε Πολιτεία χωριστά και έχει στόχο να ξεχωρίσουν τελικά δύο υποψήφιοι, ένας ρεπουμπλικάνος και ένας δημοκρατικός, για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

    Η μικρή αυτή βορειοανατολική Πολιτεία (1,3 εκατ. κάτοικοι) έχει ως εκ της θέσεώς της έναν ιδιαίτερο και δυσανάλογο ρόλο: είναι αυτή που δίνει την τάση, που δημιουργεί μια δυναμική, που υποχρεώνει τους ασθενέστερους υποψηφίους να αποχωρήσουν, που σώζει μερικές φορές εκστρατείες που ξεκίνησαν άσχημα.

    Συνολικά καλούνται να ψηφίσουν 882.959 ψηφοφόροι: 231.376 είναι εγγεγραμμένοι ως δημοκρατικοί και θα ψηφίσουν στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Μπέρνι ΣάντερςΒ· 262.111 είναι εγγεγραμμένοι ως ρεπουμπλικάνοι και θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για το χρίσμα, μεταξύ των οποίων οι Ντόναλντ Τραμπ, Μάρκο Ρούμπιο και Τζεμπ Μπους. Και 389.472 ψηφοφόροι, δηλαδή το 44%, δεν συνδέονται με κανένα κόμμα: αυτοί οι ανεξάρτητοι μπορούν να ψηφίσουν για τους ρεπουμπλικανούς ή τους δημοκρατικούς.

    [16] Ο Κλοπ στο πλευρό των οπαδών της Λίβερπουλ για τα εισιτήρια

    Ο Γιούργκεν Κλοπ τάχθηκε στο πλευρό των φιλάθλων της Λίβερπουλ, για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων. Οι φίλοι της θρυλικής αγγλικής ομάδας αντέδρασαν στην ανακοίνωση της διοίκησης για αύξηση στην τιμή των διαρκείας, αλλά και των κανονικών εισιτηρίων της επόμενης περιόδου, εξαιτίας της ανακατασκευής της κερκίδας «Main Stand» στο «Άνφιλντ».

    Οι οργανωμένοι οπαδοί, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν έξυπνα στο ματς με τη Σάντερλαντ. Όπως είχαν συμφωνήσει, αποχώρησαν όλοι μαζί από το γήπεδο στο 77ο λεπτό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη αύξηση του εισιτηρίου από τις 59 στις 77 λίρες και αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και στα δύο επόμενα παιχνίδια.

    Ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων» παρενέβη και ζήτησε από τη διοίκηση να λύσει το θέμα: «Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας εντός αγωνιστικού χώρου που θα κάνει τους οπαδούς μας να αγαπήσουν το παιχνίδι. Ξέρω ότι και οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται πραγματικά και θέλουν να έχουν μία καλή σχέση με τους οπαδούς. Έχουμε λάβει το μήνυμα και τώρα κοιτάζουμε να βρούμε μια καλή λύση για όλους».

    [17] Χωρίς Μάνταλο η ΑΕΚ με Παναθηναϊκό

    Χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League στο ΟΑΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου. Ο «υπαρχηγός» της ομάδας συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και πρέπει να απουσιάσει από δύο ματς της προσεχούς τετράδας. Όσον αφορά το πρώτο, η επιλογή ήταν εύκολη, καθώς «περίσσευε» το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη (23η αγωνιστική). Όμως, ο Γκουστάβο Πογέτ έπρεπε να διαλέξει ένα ακόμα: είτε κάποιο από τα μεγάλα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ή το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, στο οποίο έχουν ήδη δηλωθεί να εκτίσουν ποινή οι Αραβίδης, Γκάλο.

    [18] Στη Λόκερεν επιστρέφει ο Γκαλίτσιος

    Ο Γιώργος Γκαλίτσιος επιστρέφει στο Βέλγιο για να φορέσει ξανά τη φανέλα της Λόκερεν. Ο 29χρονος δεξιός αμυντικός βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή δεν επιτεύχθηκε και, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Βελγίου, συμφώνησε να επιστρέψει στη Λόκερεν, στην οποία αγωνίστηκε από το 2011 μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

    [19] Στην πρώτη τετράδα ο Πανιώνιος, «βλέπει» play off

    Μεγάλες στιγμές ζουν οι φίλοι του Πανιωνίου. Ο «Ιστορικός» νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται μαζί με τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 21 αγωνιστικές. Τα γκολ πέτυχαν ο Ανσαριφάρντ στο 64΄ και ο Καραμάνος στο 70΄. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 52΄ λόγω αποβολής του Ρουσκουγέδα.

    Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνεχίζει να εκπλήσσει και πλέον στοχεύει ξεκάθαρα στην πεντάδα, ενώ διεκδικεί και πρόκριση στους ημιτελικούς κυπέλλου. Στην αντίπερα όχθη, η αττική... τραγωδία συνεχίζεται για τον Παναιτωλικό, καθώς σε 32 επισκέψεις της σε Αθήνα και Πειραιά η ομάδα του Αγρινίου έχει 26 ήττες και 5 ισοπαλίες!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 February 2016 - 13:33:22 UTC