Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν σημαντικοί εταίροι στα ενεργειακά, τόνισαν Ν. Κοτζιάς και Ε. Μαμαντιάροφ
  • [02] Μ. Ντράγκι: Πιθανή η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο
  • [03] Το ασφαλιστικό οδηγεί σε μετανάστευση τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Σύντομα οι αποφάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση στη Δυτική Ελλάδα
  • [05] Συνεχίζεται η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών
  • [06] Καλλιτεχνικό έργο στο Βερολίνο από 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου
  • [07] Ο σκηνοθέτης του Mad Max Τζορτζ Μίλερ θα προεδρεύσει του φεστιβάλ των Καννών
  • [08] Από τις 6 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης απεργούν οι δημοσιογράφοι
  • [09] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες
  • [10] Η κατάσταση βελτιώνεται στην Ελλάδα και η πιστοληπτική ικανότητα αυξήθηκε γράφει το Μπλούμπεργκ

  • [01] Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν σημαντικοί εταίροι στα ενεργειακά, τόνισαν Ν. Κοτζιάς και Ε. Μαμαντιάροφ

    Με την θερμή υποδοχή από τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Μπακού ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Αζερμπαϊτζάν. Κατά τη συνάντηση η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις συνήθεις επαφές του προέδρου με ξένους αξιωματούχους, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ έμφαση δόθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική του Αζερμπαϊτζάν.

    Τις ίδιες προθέσεις σύσφιξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Ελμάρ Μαμαντιάροφ στον κ. Κοτζιά κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του ο Έλληνας ΥΠΕΞ αμέσως μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίσκεψη του κ. Κοτζιά στο Μπακού ήταν η συνέχεια των διαβουλεύσεων που άνοιξαν οι δύο υπουργοί κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Κοτζιάς άλλωστε είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέπτεται το Μπακού και προηγείται της επίσκεψης της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.

    «Το Αζερμπαϊτζάν και η Ελλάδα έχουν μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία» τόνισε ο κ. Μαμαντιάροφ, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου των δύο υπουργών, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση με τον κ. Κοτζιά περιέλαβε πολλά διμερή και περιφερειακά ζητήματα συνεργασίας με κύριο θέμα αυτό της ενέργειας για το οποίο, όπως είπε, ο Έλληνας ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι έχουν επιλυθεί όλα τα εκκρεμή ζητήματα εκφράζοντας την ελπίδα ότι το αζέρικο αέριο θα φθάσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα προσεχή δύο χρόνια.

    Ο Αζέρος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την Ελλάδα ως πολύ σημαντικό εταίρο στα ενεργειακά καθώς με τον αγωγό ΤΑΡ δημιουργείται διάδρομος για το αζέρικο αέριο προς την ΕΕ.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με την ΕΕ, θέμα για το οποίο ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε τον κ. Μαμαντιάροφ ότι η Ελλάδα θα προωθήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών τονίζοντας χαρακτηριστικά «είμαστε πραγματικού φίλοι, δεν είμαστε γείτονες αλλά είμαστε φίλοι».

    Ερωτηθείς σχετικά με την ρωσο-τουρκική κρίση ο Αζέρος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η χώρα του ανησυχεί γι αυτή την εξέλιξη και ελπίζει ότι αυτή η αντιπαράθεση δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υπεροχή του Καυκάσου.

    Μάλιστα, επισήμανε ότι είχε επαφές με τους ομολόγους του των δύο χωρών με στόχο να μειωθεί η ένταση στην περιοχή ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι σχέσεις των χωρών της περιοχής. «Έχουμε» είπε «στρατηγική σχέση με την Τουρκία και πολύ στενές σχέσεις με τη Ρωσία και ως εκ τούτου θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λυθεί το θέμα».

    Αύριο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ογκτάι Ασάντοφ και την κοινοβουλευτική ομάδα ελληνοαζερικής φιλίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι επαφές του με τον υπουργό Ενέργειας και πρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, Νατίγκ Αλίεφ.

    [02] Μ. Ντράγκι: Πιθανή η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο

    Για ενδεχόμενη αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος Μάριο Ντράγκι σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε την ετήσια Έκθεση της Τράπεζας για το 2014.Παράλληλα, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της Έκθεσης, ο κ. Ντράγκι υπερασπίστηκε την πολιτική της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2014, κρίνοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τότε, ήσαν αποτελεσματικά στο να οδηγήσουν σε ευρεία χαλάρωση των συνθηκών χρηματοδότησης, τόνωση της τραπεζικής πίστης και τελικά, σε στήριξη των διαδικασιών ανάκαμψης της ευρωζώνηςΒ· αποδείχθηκαν ωστόσο ανεπαρκή σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα των τιμών.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα αυτά, «η ευρωζώνη θα είχε καθαρά οδηγηθεί πέρυσι σε αποπληθωρισμό και οι τιμές θα είχαν κατακρημνισθεί ακόμα ταχύτερα - η δε ανάπτυξη θα ήταν χαμηλότερη» υπογράμμισε.Χωρίς την πολιτική τόνωσης, υπήρχε συγκεκριμένος κίνδυνος, με την ποσοτική χαλάρωση να μην πλησιάσουμε τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Γι' αυτό αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε τη νομισματική μας πολιτική, μειώσαμε και πάλι το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από πλευράς της ΕΚΤ στο -0,3% και η καταληκτική προθεσμία για τις αγορές κάθε μήνα, προβλέπεται για τα τέλη Μαρτίου 2017, ενώ παράλληλα θα επανεπενδύσουμε τις βασικές πληρωμές από τα αποκτηθέντα στοιχεία ενεργητικού, μόλις ωριμάσουν και για όσο χρειασθεί, εξήγησε ο κ. Ντράγκι.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε στη συνέχεια ότι συχνά αλλάζουν τα δεδομένα, τόσο αυτά που αφορούν στην ανάπτυξη όσο και αυτά για τους κινδύνους ύφεσης, αλλά και αυτά που αφορούν την ανασφάλεια σε σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές των αναδυόμενων οικονομιών.

    Αναφερόμενος στο άμεσο μέλλον δεν απέκλεισε την πιθανότητα αναθεώρησης των επιλογών της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα:«Στην τελευταία συνεδρίαση, τον Ιανουάριο, κρίναμε ότι θα μπορούσε να απαιτηθεί αναθεώρηση, επανεξέταση και επαναπροσδιορισμός της νομισματικής μας πολιτικής στις αρχές Μαρτίου, όταν οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις θα είναι στη διάθεσή μας» τόνισε.

    [03] Το ασφαλιστικό οδηγεί σε μετανάστευση τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ

    Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι με αφορμή την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016.

    «Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι κινητοποιούνται μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες διότι η προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό ζήτημα ενώ η πρόταση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση καταστρέφει και τα ελάχιστα πλέον υγιή κομμάτια της επιχειρηματικότητας».

    Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τις μεθαυριανές κινητοποιήσεις και σχολίασαν ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί πολλές επιχειρήσεις σε μετανάστευση.

    Όπως είπε ο κ. Καββαθάς ήδη όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ, και θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, την τελευταία διετία στη Βουλγαρία λειτουργούν 5000-6000 ελληνικές επιχειρήσεις και έχουν ανοιχθεί 60.000 ΑΦΜ και τραπεζικοί λογαριασμοί και επανέλαβε την πρόταση για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που θα σχεδιάσουν όλοι μαζί πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς της χώρας.

    Ο κ. Κορκίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι: «το ασφαλιστικό είναι μείζον εθνικό ζήτημα και συμφωνούμε ότι πρέπει να μεταρρυθμιστεί αλλά καμιά αναλογιστική μελέτη δεν είναι ασφαλής με 1,5 εκατ. ανέργους».

    [04] Π. Σκουρλέτης: Σύντομα οι αποφάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση στη Δυτική Ελλάδα

    Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την κατακύρωση του διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση σε τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας ('Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησος), ενώ θα ακολουθήσες η εξέταση των προσφορώς που έχουν κατατεθεί για τις αντίστοιχες έρευνες στις 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα(Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο που διοργανώνουν στην Αθήνα οι International New York Times.

    Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια για την ενίσχυση των ενεργειακών διασυνδέσεων στους τομείς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και την πολλαπλότητα των πηγών και οδών εφοδιασμού με φυσικό αέριο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτάχυνση του αγωγού ΤΑΡ, στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου καθώς και στις ενεργειακές διασυνδέσεις με το Ισραήλ και την Κύπρο.

    [05] Συνεχίζεται η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών

    Το πρωί της Τετάρτηςθα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια.

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με θέμα την παράταση της προστασίας που υπάρχει για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς και για τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως τις 15 Μαρτίου 2016.

    Θέση της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η οριζόντια εξαίρεση όλων των κόκκινων δανείων που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία ενώ γίνεται συζήτηση με τους θεσμούς και για μικρές βελτιώσεις στο νόμο Δένδια, όπως ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά το τέλος της συνάντησης ενώ σχολίασε ότι θα δοθεί η παράταση που ζητάει η κυβέρνηση.

    [06] Καλλιτεχνικό έργο στο Βερολίνο από 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου

    Περίπου 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου, ταξιδεύουν στο Βερολίνο προκειμένου να δημιουργήσει με αυτά ο παγκοσμίωςγνωστός εικαστικός και ακτιβιστής ¶ϊ Γουέϊ Γουέϊ ένα καλλιτεχνικό έργο. Ένα έργο, που όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, θα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, αναφορικά με το έγκλημα που συντελείται καθημερινά στο Αιγαίο, από τους αδίστακτους διακινητές.

    Τα σωσίβια τα χορήγησε στον εικαστικό καλλιτέχνη ο Δήμος Λέσβου που έχει συγκεντρώσει από ακτές του νησιού εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια ενώ ας σημειωθεί ότι η προσφορά αυτή, έρχεται σε συνέχεια της προσωπικής επαφής που είχε ο Δήμαρχος Λέσβου με τον ίδιο τον καλλιτέχνη. «Αλλά και της ξεχωριστής τιμής από τον καλλιτέχνη να κατασκευασθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στους πρόσφυγες στην όλη της Μυτιλήνης το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Σπύρος Γαληνός.

    [07] Ο σκηνοθέτης του Mad Max Τζορτζ Μίλερ θα προεδρεύσει του φεστιβάλ των Καννών

    Ο σκηνοθέτης του Mad Max Τζορτζ Μίλερ θα προεδρεύσει του 69ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

    Ο Μίλερ, η τελευταία προσθήκη του οποίου στη σειρά Mad Max, η ταινία "Fury Road" (Ο δρόμος της οργής), είχε εγκαινιάσει το περυσινό φεστιβάλ στην Κρουαζέτ, όταν προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού, θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα στο τέλος αυτής της γιορτής του κινηματογράφου που θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

    "Οποία απόλυτη ευτυχία! Να βρίσκομαι εκεί στη μέση αυτού του θρυλικού φεστιβάλ όταν θα αποκαλύπτονται οι κινηματογραφικοί θησαυροί απ' όλον τον πλανήτη", δήλωσε ο Μίλερ.

    "Να συμμετάσχω σε παθιασμένες συζητήσεις με συναδέλφους μέλη της επιτροπής. Οποία τιμή! Θα είμαι οπωσδήποτε εκεί!"

    Στο περυσινό φεστιβάλ είχαν προεδρεύσει οι αμερικανοί σκηνοθέτες Τζόελ και Ίθαν Κοέν.

    Ο Μίλερ, 70 ετών, θα είναι ο πρώτος Αυστραλός που θα προεδρεύσει του φεστιβάλ.

    [08] Από τις 6 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης απεργούν οι δημοσιογράφοι

    Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας μετά από απόφαση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό .

    Η απεργία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 4/2/2016 και το διάστημα αυτό στη ροή ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα αναρτώνται ειδήσεις.

    [09] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

    Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν την Τετάρτη κλειστά τα Τέμπη καθώς οι αγρότες αυξάνουν σταδιακά τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση.

    Για την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει η διάθεση η Κοιλάδα να παραμείνει ανοιχτή προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο.

    Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

    Με συγκεκριμένο πλαίσιο θα συμμετέχει η Δυτική Μακεδονία στην συνάντηση που συγκάλεσε για την Τετάρτη στην Κατερίνη (12 το μεσημέρι), η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των εννέα μπλόκων της περιοχής, Δημήτρης Μόσχος.

    Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «διαπιστώνω ότι δεν έχουν τηρηθεί αυτά που συμφωνήσαμε στη συνάντηση της Σίνδου (κορύφωση των κινητοποιήσεων την προσεχή Πέμπτη και μετά συνάντηση όλων των μπλόκων) και έτσι θα προσέλθουμε στην αυριανή συνάντηση μεν, αλλά θα θέσουμε τα ερωτήματα και τις απορίες μας». Όπως είπε, ενόψει της αυριανής συνάντησης στην Κατερίνη «το βράδυ θα γίνει σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τα εννέα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας».

    Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τον αποκλεισμό (την Τρίτη) για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ'αόριστον κλείσιμο των συνόρων. Επ'αόριστον έκλεισε και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ την Τετάρτη θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ. Επίσης τον αποκλεισμό επ? αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί στη σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

    [10] Η κατάσταση βελτιώνεται στην Ελλάδα και η πιστοληπτική ικανότητα αυξήθηκε γράφει το Μπλούμπεργκ

    Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του 2015 τα προβλήματά της ήταν αρκετά μεγάλα για να απειλήσουν την επιβίωση του ευρωσυστήματος, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ σε άρθρο του την Τρίτη.

    Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που ζητούνται από τους πιστωτές της σε αντάλλαγμα για περαιτέρω βοήθεια, αναφέρει το πρακτορείο, τονίζοντας ότι καμία πλευρά δεν θα πρέπει να επιτρέψει το τελευταίο δύσκολο σημείο ? την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος - να θέσει και πάλι σε κίνδυνο το ευρώ.

    Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμα στην «εντατική» και η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται. Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0.7% μόνο φέτος και το 2017 ενδέχεται να σημειώσει ανάπτυξη 1.9%. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει αυξηθεί.

    Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσει η πίεση προς την Ελλάδα να επιμείνει με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναμφίβολα απαραίτητες, όμως η ΕΕ μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της χώρας με το να είναι λίγο πιο ευέλικτη από πριν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 February 2016 - 23:32:27 UTC