Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Έχουν δίκιο οι αγρότες, αλλά να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
  • [02] «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε»
  • [03] Απανθρακωμένος εντοπίστηκε άνδρας σε διαμέρισμα στο Αιγάλεω
  • [04] Σε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στη σύσκεψη των Τεμπών
  • [05] Φ. Β. Σταϊνμάιερ: Η αποπομπή χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν είναι μια "ψευδολύση"
  • [06] Πολικό ψύχος και χιόνια σε όλη τη χώρα, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν
  • [07] Ν. Κοτζιάς: Επανεισδοχή όσων δεν δικαιούνται άσυλο
  • [08] Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδέχεται να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ
  • [09] Εκτός βάθρου η εθνική, έχασε 13-10 από την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό

  • [01] Φ. Γεννηματά: Έχουν δίκιο οι αγρότες, αλλά να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

    Η Φώφη Γεννηματά, με δυο αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί τους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους παρά το δίκιο τους, όπως τονίζει, για το Ασφαλιστικό.

    «Οι αγρότες έχουν δίκιο και έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θέλουν να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια, αλλά με το ασφαλιστικό της κυβέρνησης δεν μπορούν. Οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση τούς εξοντώνουν. Καταδικάζουν την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό. Νέοι άνθρωποι, με καινοτόμες ιδέες που ξαναδίνουν ζωή στην ύπαιθρο καταστρέφονται. Μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις βγαίνουν εκτός παραγωγής. Όμως οι δρόμοι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Το έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εξαγωγείς, η ελληνική οικονομία. Πρέπει να σκεφτούμε την κρισιμότητα των στιγμών, πρέπει να σκεφτούμε όλοι, πάνω από όλα την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση με διάλογο να βρει λύση. Λύση δεν είναι η συγγνώμη», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε»

    Στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή του ομιλία στο Τάε Κβο Ντο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση με σύνθημα «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε», με ομιλητές τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

    [03] Απανθρακωμένος εντοπίστηκε άνδρας σε διαμέρισμα στο Αιγάλεω

    Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο μεσήλικας άνδρας, μετά την κατάσβεση μικρής έκτασης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Θερμοπυλών, στο Αιγάλεω.

    Οι πυροσβέστες βρήκαν τον άνδρα απανθρακωμένο.

    Στο σημείο βρίσκονται αυτήν την ώρα αστυνομικοί, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστική εξέταση.

    [04] Σε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στη σύσκεψη των Τεμπών

    Στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών των 30 -όπως τελικά καταμετρήθηκαν- μπλόκων απ' όλη τη χώρα, που μετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των Τεμπών, ανακοινώσε μετά την ολοκλήρωσή της, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

    Προς την κατεύθυνση αυτή και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τότε, όπως ανέφερε, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει.

    Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Παράλληλα, σκληραίνοντας τη στάση τους αποφάσισαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.

    Οι αγρότες της Κορινθίας άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

    Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

    Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία , καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και πλέον καταγράφονται περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην περιοχή.

    Προσωρινέςκυκλοφοριακέςρυθμίσειςέχουν τεθεί σεισχύκαισήμερασεδιάφορασημείατου οδικούδικτύουτηςΒόρειαςΕλλάδας,λόγωτωναγροτικώνκινητοποιήσεων,σύμφωναμε ανακοινώσειςτωνκατάτόπουςαστυνομικώνδιευθύνσεων.

    Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων έχουν προχωρήσει οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής. Οι αυριανές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή ματαιώνονται λόγω των δράσεων, στο τελωνείο των Κήπων, της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

    Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

    Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες της Βοιωτίας σε δύο σημεία στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων αλλά και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου. Παράλληλα σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου.

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου πιο δυναμικά σήμερα στη Λακωνία και την Κορινθία. Από τα ξημερώματα αγρότες μπλόκαραν την είσοδο του σουπερ μάρκετ Lidl που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη, πετώντας περισσότερους από δύο τόνους πορτοκάλια και από τις 5.30 το πρωί μετακινήθηκε το μπλόκο του Βλαχιώτη στο Lidl καταλαμβάνοντας την είσοδο, μην επιτρέποντας στο προσωπικό να περάσει και το κρατούν κλειστό. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, θα κρατήσουν κλειστό το σούπερ μάρκετ όλη την ημέρα.

    Στην Κορινθία οι αγρότες, νωρίτερα, από το μπλόκο της παλιάς Σωληνουργίας με μεγάλη δύναμη τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων έχοντας βάλει μαύρες σημαίες, μπήκαν περίπου στις 12.00 στην πόλη της Κορίνθου και έκαναν αυτοκινητοπορεία μπλοκάροντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την ώρα έχουν αποκλείσειτη νέα εθνική οδό στα διόδια Καλαμακίου.

    Στην Αργολίδα παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου οι αγρότες με μικρή σχετικά δύναμη τρακτέρ και στη Δαλαμανάρα με εβδομήντα τρακτέρ οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Το απόγευμα στις 6.00 το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και από εκεί θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία μέχρι το μπλόκο της Δαλαμανάρας όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα των αγροτών.

    Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών? Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό. Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που συνδέει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

    Τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου- Βιάννος απέκλεισαν σήμερα από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή. Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

    [05] Φ. Β. Σταϊνμάιερ: Η αποπομπή χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν είναι μια "ψευδολύση"

    "Ψευδολύση" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν εάν η Αθήνα "δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της".

    "Οι ψευδολύσεις, όπως ο αποκλεισμός χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν, δεν προωθούν απολύτως τίποτα και, κυρίως, δεν περιορίζουν τις προσφυγικές ροές και διχάζουν την Ευρώπη", απάντησε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke-Mediengruppe.

    Η Αυστριακή υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ υποστηρίζει σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ ότι "αν μια χώρα του Σένγκεν δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της (...) δεν απαγορεύεται να γίνονται ορισμένες σκέψεις" και ότι είναι "μύθος" το ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. "Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφτασε στα όριά της (...) Μιλήσαμε πολύ, τώρα, είναι ώρα για πράξεις. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα, την τάξη και την ασφάλεια στην Ευρώπη", είπε.

    [06] Πολικό ψύχος και χιόνια σε όλη τη χώρα, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

    Αντιμέτωπη με πρωτοφανές κύμα ψύχους βρίσκεται η Κίνα, με χιονοπτώσεις ακόμη και στις νότιες περιοχές που οδήγησαν στην ματαίωση πολλών αεροπορικών δρομολογίων.

    Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο (NMC) έχει κηρύξει "πορτοκαλί συναγερμό" σε όλη τη χώρα. Ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα πέσει στους -39 βαθμούς Κελσίου στο Μόχε, στην επαρχία Χεϊλοντζιάνγκ που συνορεύει με τη Σιβηρία και στους -41 βαθμούς στο Γκένχε της Εσωτερικής Μογγολίας.

    Οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα καταρριφθούν πολλά ρεκόρ ψύχους που αντέχουν εδώ και πολλές δεκαετίες. Στα δύο τρίτα της χώρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -12 βαθμούς Κελσίου.

    Στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας χιόνισε σήμερα, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Μέχρι το μεσημέρι είχαν ακυρωθεί 118 πτήσεις ενώ άλλες 195 πραγματοποιήθηκαν με σημαντική καθυστέρηση.

    Στη νότια Κίνα η χιονόπτωση αναμένεται ότι θα περιοριστεί από αύριο Κυριακή.

    Στο Πεκίνο, παρά το ψύχος, επικρατούσε ηλιοφάνεια σήμερα. Νωρίς το πρωί τα θερμόμετρα στην πρωτεύουσα έδειχναν ακόμη και -17 βαθμούς ενώ σε μια ορεινή ζώνη, στην περιφέρεια της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -29,8 βαθμούς.

    [07] Ν. Κοτζιάς: Επανεισδοχή όσων δεν δικαιούνται άσυλο

    Οι διμερείς σχέσεις, το προσφυγικό ζήτημα, οι διάφορες περιοχές κρίσεων, αλλά και το Κυπριακό, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες το βράδυ στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο κ. Κοτζιάς απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, πρότεινε να αναλάβει η Frontex την επανεισδοχή όσων μεταναστών δεν δικαιούνται άσυλο στην Τουρκία, μετά την ταυτοποίησή τους στην Ελλάδα και καταδίκασε τις εισηγήσεις για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

    Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο Βρυξέλλες και Βερολίνο εξετάζουν πρόταση της Σλοβενίας για ενίσχυση της φύλαξης στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα από τη γερμανική πλευρά και τόνισε ότι «η πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών είναι να αποτρέψει τυχόν λάθος σκέψεις να μετουσιωθούν σε πολιτικές προτάσεις». Πρόσθεσε δε ότι «αυτά τα σχέδια δεν έχουν κατανοήσει πώς λειτουργεί η Σένγκεν και ποια είναι η σημασία της», για να επισημάνει ότι «καμιά φορά τα νέα μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη εμπεδώσει τον ευρωπαϊσμό που θα έπρεπε».

    Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, το θέμα έχει επίσης σχέση με το τι είδους Ευρώπη θέλουμε. «Αυτού του είδους οι διατυπώσεις από τα ανατολικά κράτη δεν έχουν να κάνουν τόσο με την Ελλάδα. Το προσφυγικό είναι η πρόφαση. Έχουν να κάνουν με την αντίληψή τους για την ΕΕ που δεν θα βαθαίνει και με την έλλειψη ουσιαστικής συζήτησης στην ΕΕ σχετικά με το τι Ευρώπη θέλουμε στον 21ο αιώνα, τι αξίες και αρχές θα έχει και τι οράματα θα υπηρετεί. Προς το παρόν η Ευρώπη κάνει απλή διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων», παρατήρησε και αναφερόμενος σε γερμανικά ΜΜΕ που συντηρούν το θέμα, εκτίμησε ότι η συζήτηση αφορά την ανεύρευση του «μουτζούρη» που θα ευθύνεται γι'όλα τα προβλήματα - για εσωτερική χρήση. Αυτές οι διατυπώσεις ωστόσο, σημείωσε, «μπορεί να αποκτήσουν μια δυναμική που δεν είναι ωφέλιμη στην Ευρώπη».

    Η συζήτηση αυτή, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα του προσφυγικού, που είναι πρώτα απ'όλα ο πόλεμος στη Συρία. «Πρέπει να υπάρξει εφαρμογή όλων των κανόνων επανεισδοχής που δεν εφαρμόζονται», συνέχισε, για να τονίσει ότι οι χώρες που θέτουν ζητήματα περί Σένγκεν είναι κυρίως εκείνες οι οποίες δεν έχουν πρόβλημα με πρόσφυγες και μετανάστες. Μιλούν όμως προκειμένου, όπως είπε, να μην εφαρμόσουν αποφάσεις της ΕΕ.

    [08] Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ενδέχεται να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

    Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξετάζει την πιθανότητα να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times.

    Το δημοσιεύμα επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές που είπαν ότι ο 73χρονος Μπλούμπεργκ έχει δώσει εντολές στους συμβούλους του να καταρτίσουν τα σχέδια για να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του στις αρχές Μαρτίου.

    "Αν είχα να επιλέξω μεταξύ του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ ή του προέδρου Μπλούμπεργκ, ασφαλώς θα προτιμούσα τον πρόεδρο Μπλούμπεργκ" είπε ο Άλαν Πάτρικοφ, στενός φίλος του πρώην δημάρχου που έχει στηρίξει οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

    [09] Εκτός βάθρου η εθνική, έχασε 13-10 από την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό

    Στην τέταρτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου έμεινε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 13-10 από την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης και δεν κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στο βάθρο των νικητών.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την ελληνική ομάδα): 2-4, 2-4, 1-2, 5-3


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 January 2016 - 17:32:31 UTC