Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Πλούσια η ατζέντα του πρωθυπουργού στο Νταβός
  • [03] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [04] Στα λευκά όλη η Φθιώτιδα, κλειστά τα σχολεία
  • [05] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ
  • [06] Το Ισλαμικό Κράτος ελευθέρωσε 270 από 400 αμάχους που απήγαγε από την συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ
  • [07] Δεν είναι αποδεκτή πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ν. Χριστοδουλίδης
  • [08] Δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν
  • [09] Ομπάμα και Ερντογάν κατά Ισλαμικού Κράτους
  • [10] Νέα έκδοση της «Χίμαιρας » του Μ. Καραγάτση
  • [11] Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης Έττορε Σκόλα
  • [12] Στον παλμό της γνώσης και του πολιτισμού κινείται το πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου
  • [13] Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών χωρίς το ΕΣΡ
  • [14] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

  • [01] Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

    Την πρώτη του επίσκεψη στην Λευκωσία ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ερχόμενη Κυριακή.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θα φθάσει το απόγευμα της Κυριακής και θα πραγματοποιήσει όλες τις επαφές του την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου(ΕΛΔΥΚ) και θα καταθέσει στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα»

    [02] Πλούσια η ατζέντα του πρωθυπουργού στο Νταβός

    Πλούσια είναι η ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

    Η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ.

    Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

    Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Συρία, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, προφανώς και θέματα οικονομίας .

    Περισσότερο εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει την Πέμπτη όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αργότερα την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους.

    Το Κυπριακό θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην ατζέντα Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός . Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν.

    [03] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, απ' όπου πραγματοποιείται η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στο βενζινάδικο όπου συγκεντρώνονται τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες, υπάρχουν ήδη 7 λεωφορεία με 350 ανθρώπους που περιμένουν να δοθεί «σήμα» από τη γειτονική χώρα για να αναχωρήσουν.

    Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν κλείσει από χθες το απόγευμα το σημείο διέλευσης.

    [04] Στα λευκά όλη η Φθιώτιδα, κλειστά τα σχολεία

    Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλον τον νομό Φθιώτιδας, από νωρίς το πρωί, ενώ το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά μέσα στην πόλη της Λαμίας. Στα βόρεια και δυτικά του νομού και ειδικά στις περιοχές προς Δομοκό και Καρπενήσι, το χιόνι φτάνει μέχρι και 20 εκατοστά. Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς όλα τα σχολεία της Φθιώτιδας παραμένουν κλειστά εκτός από τα σχολεία στην περιοχή της Αταλάντης.

    Στο εθνικό δίκτυο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου από το 110χλμ έως και το 125 της εθνικής οδου Αθηνών Λαμίας, υπάρχει έντονη χιονόπτωση χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα, αφού δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς και κρατούν τον δρόμο ανοιχτό. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες στο εθνικό δίκτυο από τον Αγιο Κωνσταντίνο μέχρι τη Λαμία.

    Στον δρόμο, από Λαμία για Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα, από το 4ο εως το 50ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μόνο για μικρά αυτοκίνητα, ενώ έχει απαγορευτεί για όλα τα υπόλοιπα.Αλυσίδες χρειάζονται και στον δρόμο από Λαμία προς 'Αμφισσα, από το 4ο εως το 23 χλμ, στο ύψος του Μπράλλου.

    [05] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

    Σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση, με προοπτική κλιμάκωσης, πραγματοποιούν από σήμερα οι ναυτικοί, ζητώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Η απεργία των ναυτικών ξεκίνησεστις6το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις6το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

    Αύριο στις11το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

    Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι πραγματοποιούν και αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει το ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

    Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν προγραμματίσει για αύριο στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

    Χθες ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς προειδοποίησε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση.

    [06] Το Ισλαμικό Κράτος ελευθέρωσε 270 από 400 αμάχους που απήγαγε από την συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ

    Το Ισλαμικό Κράτος το Σάββατο ελευθέρωσε 270 από τους 400 άμαχους που κρατούσε φυλακισμένους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που είχε απαγάγει μετά από επιθέσεις των μαχητών του σε περιοχές που κρατούνταν από κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, είπε ένα παρατηρητήριο της Συρίας.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είπε ότι η σκληροπυρηνική οργάνωση είχε συγκεντρώσει άλλα 50 άτομα χθες μετά από επιδρομές σε ιδιωτικά σπίτια σε περιοχές που απέκτησε στην πόλη κατά τη διάρκεια μαχών που κράτησαν τέσσερις μέρες.

    [07] Δεν είναι αποδεκτή πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ν. Χριστοδουλίδης

    Δεν τίθεται θέμα πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στο Νταβός, διαβεβαιώνειμε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης.

    Στις δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης πενταμερούς διάσκεψης (σ.σ: με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας -Βρετανίας, του προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί) ήοποιασδήποτε άλλης μορφής διάσκεψης για το Κυπριακό.

    Επίσης, δηλώνει ότι θα πρέπει να συγκληθεί μια πολυμερής και όχι πενταμερής διάσκεψη, «εάν και εφόσον οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί,έλθουν σε "ακτίνα συμφωνίας"». Την πολυμερή διάσκεψη, εξηγεί, θα απασχολήσει η κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων, χωρίς αυτό, σημειώνει, «να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τη νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κυπριακής ιδιοκτησίας φύση των συνομιλιών». Για την πενταμερή διάσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει, επίσης,είναι μια ιδέα της τουρκικής κυβέρνησης. «Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια τέτοια πενταμερή διάσκεψη» δηλώνει.

    [08] Δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

    Δύο από τους ενόπλους που εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκοτώθηκαν, δήλωσε η αστυνομία, όμως άλλοι επιτιθέμενοι φέρεται να βρίσκονται στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.

    Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι φοιτητές έχουν διασωθεί, όμως πολλοί ένοπλοι παραμένουν μέσα στο πανεπιστήμιο.

    [09] Ομπάμα και Ερντογάν κατά Ισλαμικού Κράτους

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία χθες δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους στη μάχη ενάντια του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

    "Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τη συνεργασία τους στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και επανέλαβαν τον κοινό τους στόχο να υποβαθμίσουν και τελικά να καταστρέψουν το (Ισλαμικό Κράτος)", έγραφε η ανακοίνωση.

    Ο Ομπάμα καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης.

    [10] Νέα έκδοση της «Χίμαιρας » του Μ. Καραγάτση

    Αποτελεί σίγουρα εκδοτικό γεγονός. Η «Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, πουδημοσιεύτηκε ως νουβέλα για πρώτη φορά το 1936, κυκλοφορεί ξανά από τις εκδόσεις Εστία με εισαγωγή της Μαίρης Μικέ, επίλογο του Στρατή Πασχάλη και προοίμιο του Δημήτρη Τάρλοου.

    Ο Δ. Τάρλοου (σκηνοθεσία) και ο Στρ. Πασχάλης (διασκευή) υπογράφουν και τη θεατρική επιτυχία «Η μεγάλη χίμαιρα», που παρουσιάστηκε διαδοχικά τα δύο τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο θέατρο «Πορεία» και στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου. Το φθινόπωρο ηπαράσταση ξεκίνησε μια δεύτερη σεζόν στο θέατρο «Πορεία» και τώρα θα παραταθεί στον ίδιο χώρο από το τέλος Φεβρουαρίου.

    Το βιβλίο του Καραγάτση είναι η ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας, που ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή έρχεται να εγκατασταθεί σ' ένα μικρό νησί του Αιγαίου. Η εγκατάσταση, ωστόσο, στην Ελλάδα θα αποδειχθεί μια πολύ σκοτεινή υπόθεση. Το ελληνικό τοπίο θα μαγέψει και ταυτοχρόνως θα εγκλωβίσει την ηρωίδα με δραματικό τρόπο. Η Μαρίνα θα παρασυρθεί από τον αισθησιασμό και το πάθος της, που γρήγορα θα μετατραπούν σε ασήκωτα βαρίδια, οδηγώντας την στην αυτοκαταστροφή. Κι όλα τριγύρω της και μέσα της θα μεταμορφωθούν σε μια τυραννική χίμαιρα.

    Η νουβέλα του 1936 θα κυκλοφορήσει σε ριζικά νέα μορφή το 1953: μια ευρεία σύνθεση, που υπό τον τίτλο «Η μεγάλη χίμαιρα» θα κλείσει τον κύκλο ο οποίος άνοιξε με τον «Συνταγματάρχη Λιάπκιν» και τον «Γιούγκερμαν», κατακτώντας τώρα το μεγάλο κοινό. Είναι η Μαρίνα της «Χίμαιρας» που μόλις ξανακυκλοφόρησε ίδια με τη Μαρίνα της «Μεγάλης χίμαιρας» του μυθιστορήματος και της θεατρικής παράστασης; Πού συγκλίνουν και πού αποκλίνουν οι δύο εκδοχές της; «Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά έργα με δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα», παρατήρησε ο Στρ. Πασχάλης σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 18/1στο θέατρο «Πορεία» (τη συζήτηση συντόνισε η Λαμπρινή Κουζέλη).

    Η πρώτη Μαρίνα είναι μια απλή Γαλλίδα, η δεύτερη είναι μια διανοούμενη: «Το θέμα είναι η μάχη που θα δώσει κάτω από το ελληνικό φως με τις αισθήσεις της η ηρωίδα. Αισθήσεις άγριες, εικόνες τολμηρές κι ένας προχωρημένος ερωτισμός χωρίς, ωστόσο, κανένα απελευθερωτικό στοιχείο. Ο άνθρωπος καταλήγει δέσμιος της ζωικής του πλευράς». Σε παρόμοια γραμμή και ο Δ. Τάρλοου: «Στην πραγματικότητα ο Καραγάτσης δίνει τόσο στη Μαρίνα όσο και στον αρσενικό συμπρωταγωνιστή της τα ίδια ζωώδη χαρακτηριστικά: συγκρούσεις με κοφτερά νύχια και δόντια, ερωτική επιθυμία πνιγμένη από την ψυχρότητα, απόλυτος ναρκισσισμός».

    [11] Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης Έττορε Σκόλα

    Πέθανε σε ηλικία 84 ετών, σε νοσοκομείο της Ρώμης, ο Ιταλός σκηνοθέτης Έττορε Σκόλα. Πρόκειται για έναν από τους μεγάλους ποιητές του ιταλικού κινηματογράφου, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

    Από τα γνωστότερα έργα του, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θυμίζουν τα "C' eravamo tanto amati" (Είχαμε αγαπηθεί τόσο) με τους Στεφάνια Σαντρέλλι, Νίνο Μανφρέντι και Βιττόριο Γκάσμαν, "Una Giornata Particolare" (Μια ξεχωριστή μέρα) με τους Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και την Σοφία Λόρεν και "La Famiglia" (Η Οικογένεια) με τον Βιττόριο Γκάσμαν.

    Το 1976 ο Σκόλα είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη σκηνοθεσία στο φεστιβάλ των Καννών με το έργο "Brutti, sporchi e cattivi" (Βίαιοι, βρώμικοι, κακοί), το σενάριο του οποίου παρουσίαζε την ανθρώπινη και υλική μιζέρια σε παραγκούπολη της Ρώμης, στην αρχή της δεκαετίας του εβδομήντα.

    Σε μήνυμά συλλυπητηρίων προς την οικογένεια του σκηνοθέτη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι τονίζει ότι "ήταν ένας δημιουργός ο οποίος ήξερε να "διαβάζει" με απίστευτο τρόπο την ιταλική πραγματικότητα, την κοινωνία της και τις αλλαγές της, με αίσθηση της κάθε εποχής".

    [12] Στον παλμό της γνώσης και του πολιτισμού κινείται το πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου

    Έμφαση στη νεολαία που καινοτομεί, άνοιγμα εκδηλώσεων και σε νέους τομείς, δράσεις που θ'απλώνονται σε όλη την Ελλάδα και μια ανανεωμένη πολιτική με φρέσκιες πολιτιστικές προτάσεις που θ'απευθύνονται σ'ένα ευρύτερο κοινό, είναι οι τέσσερις άξονες γύρω από τους οποίους διαρθρώνεται το πρόγραμμα τριετίας (2016-2018) του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος που παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής του Μικαέλ Οσάν.

    «Η ελληνογαλλική φιλία μεταφράζει την ανάγκη μας να συναντηθούμε. Στο επίκεντρο των σχέσεων των δύο λαών είναι ο πολιτισμός. Ένα στοιχείο που δεν είναι συμπληρωματικό αλλά αποτελεί την καρδιά του έθνους. Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε φέτος είναι αλληλέγγυο με τον ελληνικό λαό, τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες του» ανέφερε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί τονίζοντας πως «είναι η ώρα να οικοδομήσουμε το μέλλον προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην κρίση».

    Πέρα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, η Γιορτή της Γαλλοφωνίας, η Νύχτα Φιλοσοφίας, νέες διοργανώσεις στα πλαίσια τριετών κύκλων με διαφορετική θεματική κάθε χρονιά φιλοδοξούν να παρουσιάσουν ακόμη περισσότερες γαλλικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

    [13] Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών χωρίς το ΕΣΡ

    Νομοθετική πρωτοβουλία θα αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην αδειοδότηση των Τηλεοπτικών Καναλιών χωρίς την εμπλοκή του ΕΣΡ στην διαγωνιστική διαδικασία.

    Μετά την αποτυχία στην Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4/5 που προβλέπει το σύνταγμα, και να βρεθεί συναινετική λύση επί της πρότασης του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης , δεν αποκλείστηκε από κυβερνητικές πηγές να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος από το υπουργικό συμβούλιο.

    Ενδεικτική ήταν και η αναφορά του προέδρου της Βουλής αμέσως μετά το τέλος της άκαρπης ψηφοφορίας.

    Όμηρος των διαπλεκόμενων συμφερόντων ο κ. Μητσοτάκης τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

    «Ο κ.Μητσοτάκης, όμηρος των διαπλεκομένων συμφερόντων και των εργολάβων της τηλεοπτικής ενημέρωσης, αρνείται τη συναινετική συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Στόχος του είναι να ακυρώσει τον διαγωνισμό, ώστε να μην πληρώσουν όσοι καλόμαθαν τόσα χρόνια στην δωρεάν χρήση των δημόσιων συχνοτήτων, ενώ λεηλατούσαν τη κοινωνία. Με το «Καλημέρα», μας αποδεικνύει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας στην συνέχεια, ότι «η κυβέρνηση όμως δεν πρόκειται να αγνοήσει τη λαϊκή εντολή. Στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα μπει τάξη πολύ σύντομα» και καταλήγοντας «η συνέχεια στο Κοινοβούλιο».

    [14] Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, απ' όπου πραγματοποιείται η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στο βενζινάδικο όπου συγκεντρώνονται τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες, υπάρχουν ήδη 7 λεωφορεία με 350 ανθρώπους που περιμένουν να δοθεί «σήμα» από τη γειτονική χώρα για να αναχωρήσουν.

    Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν κλείσει από χθες το απόγευμα το σημείο διέλευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 January 2016 - 8:32:43 UTC