Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 30 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο συνέδριο του Ποταμιού οι αποφάσεις για συνεργασίες τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] «Η πρώτη πολιτική πράξη του κ. Μητσοτάκη ήταν να προσπαθήσει να μπλοκάρει τον διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων»
  • [03] «Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. πρωθυπουργού» λέει η ΝΔ για τη συνέντευξη Βαρουφάκη
  • [04] Σύντομα τέσσερα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας από το ΕΣΠΑ
  • [05] Απώλειες για την τιμή του πετρελαίου με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί στα 27 δολάρια
  • [06] Μειώνονται οι αντικειμενικές τιμές έως 19%
  • [07] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ
  • [08] Πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει για σήμερα στα Τέμπη οι αγρότες
  • [09] «Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου στον ξεριζωμό;»
  • [10] Διαμαρτυρία αγροτών παραγωγών έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • [11] Μακελειό με 21 νεκρούς σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν
  • [12] Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στο ΕΚ για τηn απόφαση της Δανίας να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων
  • [13] Ραγδαία υποχώρηση στο -5,03% στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

  • [01] Στο συνέδριο του Ποταμιού οι αποφάσεις για συνεργασίες τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης

    Στο Συνέδριο του Ποταμιού στο τέλος Φεβρουαρίου παρέπεμψε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του κόμματος. Μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή του ΜΈΓΚΑ, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ακούγονται πολλές προτάσεις αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Συνέδριο.

    Στις διαφορετικές προτάσεις των βουλευτών του, στο θέμα των συνεργασιών, είπε ότι «το Ποτάμι δεν είναι φυλακή και δεν υπάρχει ποινολόγιο». Επεσήμανε όμως ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα έναν χρόνο τώρα, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας είναι μια γροθιά και όλοι οι βουλευτές υπερασπίζονται τις αποφάσεις των οργάνων και του επικεφαλής.

    «Το ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε, για μένα δεν είναι πρόβλημα» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές, για την ανάγκη της στιγμής ή παρασυρμένοι από έναν τηλεοπτικό διάλογο, λένε δύο κουβέντες παραπάνω, δε με ενδιαφέρει. Όλα θα τα πούμε και θα τα αποφασίσουμε στο συνέδριο».

    [02] «Η πρώτη πολιτική πράξη του κ. Μητσοτάκη ήταν να προσπαθήσει να μπλοκάρει τον διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων»

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνεται του παλιού και του διεφθαρμένου, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για τη στάση που τήρησε η ΝΔ στο ζήτημα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

    «Η Νέα Δημοκρατία αρνείται τη συναινετική συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Και με το νέο του πρόσωπο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνεται του παλιού και του διεφθαρμένου» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «η πρώτη πολιτική πράξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να προσπαθήσει με θεσμικά τερτίπια να μπλοκάρει το διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων».

    «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις συχνότητες; Θα επιμείνει να υπερασπίζεται την αδιαφάνεια στα ΜΜΕ; Θα συνταχθεί με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που επιθυμούν τη διαφάνεια ή θα συνεχίσει να συστρατεύεται με όσους έχουν συμφέρον να συντηρείται αυτό το αδιαφανές ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;» διερωτάται η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [03] «Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. πρωθυπουργού» λέει η ΝΔ για τη συνέντευξη Βαρουφάκη

    Όπως η κοινή γνώμη, και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησαν με προσοχή τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη, «του πρώην υπουργού οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

    «Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [04] Σύντομα τέσσερα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας από το ΕΣΠΑ

    Τέσσερα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα ανακοινώσει σύντομα ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπως είπε ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, τα προγράμματα αυτά αφορούν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τους αυτοαπασχολούμενους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων γενικά, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην εξωστρέφεια.

    "Σ' αυτό που θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους σημασία είναι η ποιότητα, δηλαδή ο τρόπος παρέμβασης να είναι στοχευμένος, να υπάρξουν συνέργειες, να βοηθήσει πραγματικά εκείνα τα παραγωγικά υποκείμενα που μπορούν να τραβήξουν τη χώρα λίγο πιο μπροστά" υπογράμμισε ο κ. Κορκολής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει συγκεκριμένη στόχευση στην ποιότητα και όχι "όποιος θέλει παίρνει από λίγα, όποιος έχει ανάγκη, ή όποιος ζητάει χρήματα" όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως τόνισε ο κ. Κορκολής, την περίοδο 2007 - 2013 μπορεί η απορρόφηση κονδυλίων να ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν είχε δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, δύο τομείς που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας. "Το ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία δεν είναι, αν ο Έλληνας επιχειρηματίας ανοίξει άλλη μια καφετέρια η άλλο ένα εμπορικό κατάστημα" τόνισε.

    [05] Απώλειες για την τιμή του πετρελαίου με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί στα 27 δολάρια

    Πτωτικά κινούνταν και πάλι σήμερα στη διαπραγμάτευσή τους στην Ασία τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό, με το αμερικανικό πετρέλαιο να υποχωρεί άνω του 3% προς τα 27 δολάρια το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2003, εν μέσω ανησυχιών για τον κορεσμό της παγκόσμιας αγοράς.

    Χθες, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε ότι οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν «να πνιγούν στην υπερβάλλουσα προσφορά» το 2016.

    Η πτώση οδήγησε σε απώλειες τις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με τον ευρύτερο δείκτη MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά 2,8% σε χαμηλό τετραετίας.

    «Οι τιμές πετρελαίου είναι σε ένα επίπεδο όπου όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πουλούν πετρέλαιο για ρευστότητα και όχι για κέρδος», σχολίασε ο Τζόναθαν Μπάρατ, επικεφαλής επενδύσεων στην Ayers Alliance του Σίδνεϋ.

    [06] Μειώνονται οι αντικειμενικές τιμές έως 19%

    Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έως 19% με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που υπογράφηκε χθες και θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015.

    Η υπογραφή της απόφασης ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και φέρνει ανάλογες μειώσεις στους φόρους των μεταβιβάσεων ακινήτων, γονικών παροχών και κληρονομιών.

    Εντάσσεται, δε, στην πολιτική του υπουργείου Οικονομιών να αντιμετωπισθούν αδικίες και στρεβλώσεις από τις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων υπέρ των τελευταίων που προσκλήθηκαν λόγω της μεγάλης κρίσης στην κτηματαγορά.

    Ειδικότερα με βάση την απόφαση δημιουργούνται 9 κλίμακες τιμών ζώνης σε όλη την επικράτεια σε κάθε μία από τις οποίες προβλέπονται διαφορετικά ποσοστά μείωσης των τιμών.

    Η μείωση των τιμών κυμαίνεται από 5-19% ενώ μόνο στις περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 650 ευρώ και με τιμή ζώνης άνω των 4.050 ευρώ οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες.

    Το υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησε σε καμία αύξηση τιμών αν και υπάρχουν περιπτώσεις σε φθηνότερες περιοχές όπου οι εμπορικές τιμές έχουν υπερβεί τις αντικειμενικές προκειμένου να αποφευχθούν φορολογικές επιβαρύνσεις. Σημειώνεται ότι οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων δεν επιφέρουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2015.

    [07] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

    Σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση, με προοπτική κλιμάκωσης, πραγματοποιούν από σήμερα οι ναυτικοί, ζητώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Η απεργία των ναυτικών ξεκίνησεστις6το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις6το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

    Αύριο στις11το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

    Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι πραγματοποιούν και αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει το ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

    Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν προγραμματίσει για αύριο στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

    Χθες ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς προειδοποίησε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση.

    [08] Πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει για σήμερα στα Τέμπη οι αγρότες

    Αποφασισμένοι να παραμείνουν πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει, για σήμερα, στα Τέμπη, είναι οι αγρότες του Νομού Λάρισας, παρά τη συνεχή χιονόπτωση στον νομό που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, η ώρα εκκίνησης των τρακτέρ από τα έξι σημεία προσυγκέντρωσης υπολογίζεται ότι θα καθυστερήσει ένα δίωρο περίπου. Δηλαδή ενώ αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσουν γύρω στις 10 το πρωί, η ώρα εκκίνησης μετατέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι καθώς αναμένεται και σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας.

    Στο μεταξύ ,επί της ΠΑΘΕ βρίσκονται τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα της «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ»- στο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που είναι στην δικαιοδοσία της - προκειμένου να παραμείνει η Εθνική Οδός ανοιχτή, ενώ αυτή την ώρα η κύρια ένταση της χιονόπτωσης εντοπίζεται από τον κόμβο Νίκαιας μέχρι τον κόμβο Γυρτώνης.

    Στις προθέσεις της Αστυνομίας είναι πάντως από τις 12 το μεσημέρι -λαμβάνοντας υπόψη και την ώρα που τελικά θα αρχίσουν να κινούνται επί της ΠΑΘΕ τα τρακτέρ- να διακοπεί η κυκλοφορία από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, έως ότου τα αγροτικά μηχανήματα τακτοποιηθούν στην Τέμπη εκατέρωθεν του οδοστρώματος. Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία θα γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές που θα υποδείξει η Αστυνομία με σχετική επίσημη ανακοίνωση η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

    [09] «Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου στον ξεριζωμό;»

    Η δική της προγιαγιά -λέει-ήρθε από τον Πόντο με τα ...πόδια στη Θεσσαλονίκη. Έχασε τον μικρό της αδελφό στο λιμάνι της Τραπεζούντας ...Τον αναζητούσε για χρόνια, μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Είχε μαζί της ένα μπογαλάκι ρούχα...

    Σαν τα γλυπτά μπογαλάκια από γύψο, έργα που εκτίθενται μαζί με ακουαρέλες που αναπαριστούν πρόσωπα, μια ηχητική εγκατάσταση με αποσπάσματα από "αναζητήσεις μέσω του Ερυθρού Σταυρού", κείμενα λογοτεχνών και ιστορικών (από το Στρατή Μυριβήλη και τις ακτές της Μυτιλήνης με τις κόκκινες παπαρούνες του πολέμου και των ξένων φαντάρων, τον Σαλονικάι - εβραίο Αλμπέρτο Ναρ ως τον Μαρκ Μαζάουερ και τη "Θεσσαλονίκη-πόλη των φαντασμάτων" του).

    "Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Βorders" τιτλοφορείται η έκθεση - εγκατάσταση της ...πολυκαλλιτέχνη (είναι γιατρός, γράφει θεατρικά έργα, ερμηνεύει τους ρόλους της, ζωγραφίζει, "πλάθει" γλυπτά ) Μαρίας Μπελιβάνη, που αναπτύσσεται από σήμερα στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

    "Σύγχρονοι Αλβανοί φίλοι - οικονομικοί μετανάστες που ρώτησα, μού είπαν ... "το κινητό μου, λίγες φωτογραφίες ...Διάβασα πως Σύροι πρόσφυγες κρατούν μαζί τους τα ...κλειδιά του σπιτιού τους... Να γυρίσουν κάποτε, να ξεκλειδώσουν και να μπουν. Δεν είναι συγκλονιστικό;" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Μπελιβάνη, ετοιμάζοντας την έκθεση.

    Η έκθεση, που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης του ΛΕΜΜ-Θ "Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος - πολύξενoς", αναφέρεται στη δραματική μετακίνηση και τον ξεριζωμό των ανθρώπων, που διαμόρφωσαν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης κατά τον 20ο αιώναΒ· στους Μικρασιάτες, Πόντιους και Αρμένιους, που έφτασαν στην πόλη πρόσφυγες, στον μουσουλμανικό πληθυσμό που αποχώρησε κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά το 1922 αλλά και στους Εβραίους που εκτοπίστηκαν και θανατώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα το 1943.

    Προσωπογραφίες αφανών πρωταγωνιστών με ακουαρέλα, χάρτες με μετωνυμίες, επιστολές με κείμενα στα ποντιακά, αρμένικα, λαντίνο, τουρκικά, τα μπογαλάκια των προσφύγων σε γύψινα γλυπτά, ηχητική εγκατάσταση και τέλος το ερώτημα, το οποίο το κοινό καλείται να σκεφτεί και να αποτυπώσει γραπτά ή ζωγραφίζοντας την απάντηση: Εάν σήμερα έπρεπε ξαφνικά να αφήσεις τον τόπο διαμονής σου, τι θα έπαιρνες μαζί σου;

    [10] Διαμαρτυρία αγροτών παραγωγών έξω από το υπουργείο Εργασίας

    Μια μικρή λαϊκή αγορά έχει στηθεί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας απο αγρότες-παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως υποστηρίζουν. Η πρωτοβουλία αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προιόντα συνολικά τριών τόνων που έχουν στήσει στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Μόσχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «μαζί με τους αγρότες που σήμερα βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους ζητάμε να μην προχωρήσει η αύξηση των εισφορών για να μην καταστραφούμε».

    Ενταση επικράτησε με την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσαν οι παραγωγοί να στήσουν τους πάγκους, ωστόσο έληξε χωρίς να υπάρει κάποια συνέχεια.

    Αυτή τη στιγμή παραμένουν έξω απο το υπουργείο.

    [11] Μακελειό με 21 νεκρούς σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν

    Σε 21 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ομάδας μαχητών σε ένα πανεπιστήμιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με υπεύθυνο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τελείωσε η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

    "Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης έφτασε στους 21" νεκρούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Σαΐντ Ουαζίρ, αναθεωρώντας αρκετά προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό των αρχών.

    Ο αξιωματούχος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των 21 νεκρών βρίσκονται και οι 4 δράστες της επίθεσης, τους οποίους σκότωσε ο στρατός, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος νωρίτερα σήμερα.

    "Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, έρευνες διεξάγονται ωστόσο στη ζώνη από την οποία αποσύρονται τώρα η αστυνομία και οι δυνάμεις της τάξης", πρόσθεσε ο Σαΐντ Ουαζίρ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, "η πλειονότητα των φοιτητών σκοτώθηκε όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μέσα τους κοιτώνες των αρρένων", της πανεπιστημιούπολης του Μπάτσα Χαν, στην Τσαρσάντα, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Πεσαβάρ.

    Άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ασφάλειας δήλωσε παράλληλα στο Ρόιτερς ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, 51, σύμφωνα με τον ίδιο, και σημείωσε επίσης ότι οι νεκροί μπορεί να ανέλθουν σε έως και 40.

    [12] Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στο ΕΚ για τηn απόφαση της Δανίας να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων

    Όπως ανακοίνωσε στην ολομέλεια σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να αναμένει την εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών. Η πλειοψηφία όμως της επιτροπής αυτής αποφάσισε να εξετασθεί το θέμα στα τέλη του Ιανουαρίου.

    Παρ' όλα αυτά ευρωβουλευτές ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα άμεσα στην ολομέλεια ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, αίτημα που δεν έλαβε την πλειοψηφία.

    Σύμφωνα με ένα δεύτερο αίτημα που συγκέντρωσε πλειοψηφία αποφασίσθηκε η συζήτηση να γίνει τελικά την ερχόμενη Δεύτερα στις Βρυξέλλες.

    [13] Ραγδαία υποχώρηση στο -5,03% στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

    Μεγάλες απώλειες καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10 διαμορφώνεται στις 530,18 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,03%.

    Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές. Η Πειραιώς υποχωρεί κατά 11,92% στα 0,170 ευρώ, η Eurobank υποχωρεί κατά 11,95% στα 0,744 ευρώ, η Alpha Bank κατά 10% στα 1,71 ευρώ και η Εθνική υποχωρεί στα 0,230 ευρώ με πτώση 8%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,79 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,52%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 January 2016 - 9:47:32 UTC