Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Κ.Χατζηδάκης και Α.Γεωργιάδης, ορίστηκαν αντιπρόεδροι της ΝΔ
  • [02] Ο κόσμος θα αρχίσει να στρέφεται στη ΝΔ, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, o γραμματέας της ΚΟ, Κ. Τσιάρας
  • [03] Περαιτέρω μέτρα στήριξης της ΕΚΤ λόγω της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου
  • [04] Λ. Κατσέλη: Στόχος της Εθνικής Τράπεζας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
  • [05] Σταδιακά φθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών
  • [06] Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η γνωμοδότηση Παπαδημούλη για την ΕΤΕπ
  • [07] Άρτα: Κλειστά τα σχολεία στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη,
  • [08] Φονική έκρηξη με δύο νεκρούς στα τουρκοσυριακά σύνορα
  • [09] Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [10] Το δημογραφικό ζήτημα δεν είναι αριστερό ή δεξιό, λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βρέμης Καρλ Χίνρικς
  • [11] Λάρισα: Κλοπή πίνακα από τη Δημοτική Πινακοθήκη
  • [12] Νέες εκδόσεις κόντρα στα capital controls!
  • [13] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα από την Λεντέκι
  • [14] Αποκαλύψεις για «στημένα» παιχνίδια στο Γουίμπλεντον!
  • [15] Στο... μηδέν έμεινε ο Παναθηναϊκός
  • [16] Στα προημιτελικά η Εθνική, με 15-9 τη Ρουμανία

  • [01] Οι Κ.Χατζηδάκης και Α.Γεωργιάδης, ορίστηκαν αντιπρόεδροι της ΝΔ

    Ανακοινώθηκαν οι δύο νέοι αντιπρόεδροι της ΝΔ. Έτσι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται αντιπρόεδροι του Κόμματος ο βουλευτής Β' Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο βουλευτής Β' Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

    Για την ανάληψη μιας μεγάλης ευθύνης, έκανε λόγο ο 'Αδωνις Γεωργιάδης μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής του στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο, όπως είπε, θα βάλει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί.

    «Η Έλλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα. Και πιστεύω ότι με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα το καταφέρουμε» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον έταιρο αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

    [02] Ο κόσμος θα αρχίσει να στρέφεται στη ΝΔ, λέει στο Πρακτορείο 104,9 FM, o γραμματέας της ΚΟ, Κ. Τσιάρας

    Ο κόσμος μέρα με τη μέρα θα αρχίσει να στρέφεται προς τη ΝΔ, εκτιμά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπογραμμίζοντας ότι η ευφορία που προκλήθηκε από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι πρόσκαιρη.

    "Ο κόσμος μέρα με τη μέρα θα αρχίσει να στρέφεται προς τη ΝΔ και θα αρχίσει να τη βλέπει ως την πραγματική εναλλακτική λύση" επισήμανε ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Σε ερώτηση πώς σχολιάζει το γεγονός ότι αρκετοί χαρακτηρίζουν το νέο αρχηγό της ΝΔ νεοφιλελεύθερο, ο κ. Τσιάρας είπε ότι αυτή η ρητορική αναπτύχθηκε από αυτούς που δεν ήθελαν την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι από τον πρώτο κιόλας γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι κατέδειξαν την πορεία της παράταξης, προκρίνοντας τους κ. Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη.

    [03] Περαιτέρω μέτρα στήριξης της ΕΚΤ λόγω της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου

    Τη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας φέτος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προβλέπει πάνω από το 60% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg, καθώς η νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου της για τον πληθωρισμό. Το 57% αυτών των οικονομολόγων δηλώνουν ότι ο Ντράγκι θα αυξήσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων από το σημερινό ύψος των 60 δις. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 53% προβλέπει και άλλη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων. Το 45% θεωρεί ότι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν στη μεθεπόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου, ενώ ένα ποσοστό επίσης 45% προβλέπει ότι θα ληφθούν τον Ιούνιο και το υπόλοιπο 10% τον Σεπτέμβριο.

    Από την έναρξη του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ πριν από 10 μήνες, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης έχει αυξηθεί ελάχιστα και το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%, έχει μετατεθεί χρονικά δύο φορές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Φρανκφούρτη, έχοντας ήδη εμφανισθεί διχασμένο (στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου) όσον αφορά την κατάλληλη πολιτική.

    [04] Λ. Κατσέλη: Στόχος της Εθνικής Τράπεζας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

    Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της θυγατρικής της στην Τουρκία, της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα θα είναι η ισχυρότερη τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας και στόχος θα είναι να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, επισήμανε η πρόεδρος της τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

    Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προσφέρει σημαντική ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, η οποία θα διοχετευθεί προς τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών και θωρακίζει τη φερεγγυότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕ

    [05] Σταδιακά φθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

    Σταδιακά αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ενώ άγνωστη είναι ακόμη η ακριβής ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής.

    Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν θα συλλέγουν τα πρόσθετα στοιχεία και τις διευκρινίσεις που ζητούν οι θεσμοί, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό κενό τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για την τριετία 2016- 2018. Εν προκειμένω, είναι χαρακτηριστική η δήλωση, την περασμένη Παρασκευή, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης».

    Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η πρόσθετη περικοπή- βάσει της συμφωνίας του Αυγούστου- των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

    [06] Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η γνωμοδότηση Παπαδημούλη για την ΕΤΕπ

    Η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECΟΝ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία 48-5 την Γνωμοδότηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρη Παπαδημούλη,σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EΤΕπ) για το 2014.

    Εκφράζει την αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι το 2013 οι συνολικές επενδύσεις στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 13% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση, με μείωση των επενδύσεων σε ορισμένα κράτη μέλη κατά 25% ή ακόμη και 60%, γεγονός που προκαλεί επικίνδυνη επενδυτική ανισορροπία στην ΕΕ.

    Ο Δ.Παπαδημούληςζητεί να αυξηθεί η επενδυτική δραστηριότητα της ΕΤΕπ, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία, τις ΜΜΕ, την Ε&Α,και τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και τις υποδομές, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και να καλυφθεί το σημαντικό επενδυτικό χάσμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.Η ΕΤΕπ πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τις πολιτικές στήριξης για φιλικές προς το περιβάλλον ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    [07] Άρτα: Κλειστά τα σχολεία στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη,

    Κλειστά είναι σήμερα τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στην ορεινή 'Αρτα, στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη με τα 16 χωριά, λόγω των καιρικών συνθηκών με απόφαση της δημοτικής Αρχής.

    Το χιόνι και ο παγετός δυσκολεύει τη μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία, καθώς οι περισσότεροι οικισμοί, βρίσκονται μακριά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, οι μαθητές πρέπει να διανύσουν με τα πόδια μεγάλη απόσταση μέσα στο χιόνι, από το σπίτι τουςμέχρι τον κεντρικό δρόμο, για να επιβιβαστούν στο σχολικό λεωφορείο. Ο δήμαρχος τονίζει ότι προέχει η ασφάλεια των μαθητών, γι' αυτό η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου για την αυριανή ημέρα.

    Στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου σήμερα επικρατεί ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Τα ορεινά χωριά ντύθηκαν στα λευκά καθώς σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων χιόνιζε από τα ξημερώματα της Κυριακής. Προβλήματα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο δεν παρατηρούνται, καθώς η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καθάρισε τους δρόμους και έριξες τόνους αλάτι για τον πάγο.

    [08] Φονική έκρηξη με δύο νεκρούς στα τουρκοσυριακά σύνορα

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ιατρικό κέντρο, κοντά σε σχολείο στη μεθοριακή επαρχία Κίλις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί.

    Οι αρχές ερευνούν αν η έκρηξη προκλήθηκε από βλήματα όλμου που ερρίφθη από τη Συρία, δήλωσε αξιωματούχος.

    Η τουρκική εφημερίδα Haberturk αναφέρει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από οβίδα που ερρίφθη από τη Συρία και έπεσε σε περίβολο του σχολείου.

    [09] Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο θύματα» της προσφυγικής κρίσης, δηλώνει ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δέχεται ότι η συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, δεν λειτουργεί, ωστόσο επικαλείται «πρακτικά προβλήματα» και τονίζει ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για πιο αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος».

    Εκφράζει αισιοδοξία για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία θα λειτουργούσε σαν "φάρος ελπίδας" για την ευρύτερη περιοχή, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, λέει ότι πρέπει να στηριχθούν στο «μοίρασμα του βάρους και της ευθύνης» για το προσφυγικό και θεωρεί ότι «η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα κεφαλαίων» θα ήταν θετικά «προς την κατεύθυνση της πλήρους ένταξης».

    [10] Το δημογραφικό ζήτημα δεν είναι αριστερό ή δεξιό, λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βρέμης Καρλ Χίνρικς

    «Δεν ξέρω αν υπάρχει αριστερή ή δεξιά συνταξιοδοτική πολιτική», αλλά «το δημογραφικό είναι ένα δεδομένο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς». Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής του «Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής» του Πανεπιστημίου της Βρέμης Κάρλ Χίνρικς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι διαφορετικά «οι σημερινοί εικοσάρηδες θα έπρεπε να καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές και θα έπαιρναν ακόμα μικρότερες συντάξεις». «Θα ήταν σαν να τιμωρούσαμε όσους γεννήθηκαν σήμερα» σημειώνει.

    Ο Καρλ Χίνρικς, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργανώνει το, προσκείμενο στο γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ίδρυμα Φρίντριχ ΄Εμπερτ και το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» με θέμα την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δεν επαινεί συνολικά τις μεταρρυθμίσεις, που ξεκίνησαν ήδη από το1988 στη χώρα του. Όμως, τις θεωρεί επιτυχημένες και πιστεύει ότι ήταν αναγκαίες.

    Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή, τα σημαντικότερα στοιχεία για να επιτύχει μια μεταρρύθμιση είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, η συναίνεση και η κατανόηση από τους πολίτες της αναγκαιότητάς της.

    Για την Ελλάδα, θα πρότεινε «μια ελάχιστη σύνταξη ανεξαρτήτως εισφορών, ώστε να αποφευχθεί η απόλυτη φτώχεια», θα σταματούσε «τη διαφορετική μεταχείριση των συνταξιούχων διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων, μερικές εκ των οποίων λαμβάνουν περισσότερα απ' ότι στη Γερμανία» και θα ενοποιούσε τα ταμεία για να εξοικονομηθεί «το διοικητικό κόστος».

    [11] Λάρισα: Κλοπή πίνακα από τη Δημοτική Πινακοθήκη

    «Φτερά» έκανε πίνακας, από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι Κατσίγρα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η κλοπή έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια ξενάγησης σε χώρο όπου και φιλοξενούνται έργα του εικαστικού Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη στον οποίο και ανήκει το έργο, με τον τίτλο «Γυναίκες στην Αυλή» και είναι διαστάσεων 21 επί 16 εκατοστά.

    Ο πίνακας, έως και την Παρασκευή βρισκόταν στη θέση του ενώ το Σάββατο στους χώρους της Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση όπου και συμμετείχε πλήθος κόσμου.

    Παρότι η Πινακοθήκη διαθέτει κάμερες ασφαλείας και φύλακα σε 24ωρη βάση αλλά και περιμετρικό συναγερμό, η αφαίρεση του πίνακα δεν έγινε αντιληπτή παρά μόνον χθες, στη διάρκεια της προαναφερόμενης ξενάγησης.

    Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η οποία ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου το έργο «Γυναίκες στην αυλή» που εκλάπη περιλαμβανόταν σε έκθεση με τίτλο«Ο Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης και η εποχή του» που φιλοξενείται σε χώρο της Πινακοθήκης

    [12] Νέες εκδόσεις κόντρα στα capital controls!

    Ιδού ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από τον χώρο της γνώσης: Παρά τα capital controls, που οδήγησαν σε πτώση την αγορά του βιβλίου, οι εκδότες επιμένουν! Και προγραμματίζουν νέες εκδόσεις μέσα στο 2016, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, τα οποία έθεσαν αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Με βάση τη λίστα των βιβλίων του νέου έτους, προκύπτει ότι υπάρχουν εκδότες- παλαιοί και νέοι- που τολμούν να αντισταθούν στην επιχειρηματική καθήλωση, προσδοκώντας έξοδο από την ύφεση.

    Ήδη, ο κατάλογος περιλαμβάνει μία γκάμα για όλα τα ενδιαφέροντα. Από ελληνική και ξένη πεζογραφία, μέχρι εγχειρίδια αυτοβελτίωσης και μελέτες παντός είδους. Από τα μοντέρνα του διαδικτύου και τα μανατζερίστικα, έως τα στοχαστικά του Σοπενχάουερ και τα δοκιμιακά για την περιπέτεια της Αριστεράς.

    Όσοι, λοιπόν, λάτρεις της εγχώριας πεζογραφίας, ας αναμείνουν νέο Καλπούζο, Χαριτόπουλο, Φακίνο, Ραπτόπουλο, Χρονά και άλλους.

    [13] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα από την Λεντέκι

    Η Κέιτι Λεντέκι βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα ελεύθερο σε αγώνες κολύμβησης στο Τέξας. Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης τερμάτισε σε 8 λεπτά 6 δευτερόλεπτα και 68 εκατοστά, για να καταρρίψει την προηγούμενη δική της κορυφαία επίδοση που ήταν 8 λεπτά, 7 δευτερόλεπτα και 39 εκατοστά.

    «Πραγματικά, δεν περίμενα να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ. Συνειδητοποίησα ότι κολυμπούσα γρήγορα, αλλά δεν περίμενα να κάνω κούρσα για παγκόσμιο ρεκόρ» δήλωσε μετά το τέλος της κούρσας η 18χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια. Η Λεντέκι, έχει στην κατοχή της το παγκόσμιο ρεκόρ και στα 1.500μ ελεύθερο.

    [14] Αποκαλύψεις για «στημένα» παιχνίδια στο Γουίμπλεντον!

    Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του τένις η αποκάλυψη πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες για «στημένα» ματς σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Γουίμπλεντον, με την εμπλοκή 16 αθλητών από το top-50 κατά την περασμένη δεκαετία.

    Ο βρετανικός ειδησεογραφικός όμιλος, BBC, αποκάλυψε έρευνα του 2007, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ενδείξεις για «στημένα» ματς κατά την περασμένη δεκαετία. Οι υποψίες για χειραγωγημένες αναμετρήσεις εμπλέκουν κορυφαίες διοργανώσεις και κορυφαίους αθλητές, ανάμεσά τους και νικητές Grand Slam!

    Πάντως η επαγγελματική ένωση τένις, μέσω του προέδρου της, Κρις Κέρμοουντ, αρνήθηκε τις αποκαλύψεις αυτές. «Είμαστε έκπληκτοι, δεν έχει γίνει έρευνα σε βάθος» δήλωσε σχετικά και τόνισε πως περιμένει συγκεκριμένα στοιχεία.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα της έρευνας, διαπιστώθηκε πως το δίκτυο του στοιχηματισμού είχε εξαπλωθεί σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία. Το βρετανικό Mέσο ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του τα ονόματα των αθλητών, αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσει, καθώς δεν έχει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να αποδείξει τις κατηγορίες, κάτι που μπορεί να κάνει η επιτροπή ακεραιότητας του αθλήματος.

    Την ύπαρξη κυκλώματος για τη χειραγώγηση παιχνιδιών στο τένις επιβεβαίωσε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, μετά το παιχνίδι του για τον πρώτο γύρο του open της Αυστραλίας, ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις του BBC και αποκάλυψε πως τον προσέγγισαν και τον ίδιο για «στημένο» ματς. Συγκεκριμένα, ο «Νόλε» αποκάλυψε πως το 2006 κάποιος τον πλησίασε για να «στήσει» ματς προσφέροντας του 200.000 ευρώ, όμως, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως αυτό θα ήταν έγκλημα για το τένις.

    [15] Στο... μηδέν έμεινε ο Παναθηναϊκός

    Το μικρό σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα διέκοψε ο Πανιώνιος, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι», που προέρχονταν από 2 σερί νίκες (Καλλονή, Παναιτωλικός), είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών μέσα στο 2016.

    Η ομάδα του Στραματσόνι είχε κλασικές ευκαιρίες στα δύο ημίχρονα και ο μόνος λόγος που δε σκόραρε ήταν ο 22χρονος γκολκίπερ του Πανιωνίου Σωκράτης Διούδης, ο οποίος έκανε τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, η κορυφαία όλων στο 84΄, όταν εκτινάχθηκε στην εξ επαφής κεφαλιά του Κουτρουμπή και κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του.

    [16] Στα προημιτελικά η Εθνική, με 15-9 τη Ρουμανία

    Στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, προκρίθηκε η εθνική ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 15-9 της Ρουμανίας στην αναμέτρηση της Β΄ φάσης και τώρα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, διεκδικώντας μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρουμανία): 3-5, 3-5, 1-4, 2-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 January 2016 - 11:32:32 UTC