Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά - Χάμοντ
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: Βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα
  • [03] Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει
  • [04] Δεν θα πληγεί το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος στην εφημερίδα Handelsblatt.
  • [05] Διαγράφηκε ο Λ. Γρηγοράκος από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • [06] Αναγνωρίστηκε ο καμικάζι που είχε ανατιναχθεί την 18η Νοεμβρίου στην επιδρομή στο Σεν Ντενί
  • [07] Γαλλία: Το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στα γονίδια;
  • [08] Μέτρα για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής στα νοσοκομεία
  • [09] Π. Μοσκοβισί: Το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά
  • [10] Προκρίθηκαν στο Κύπελλο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ
  • [11] Ο Ερνάνι γλίτωσε τα χειρότερα

  • [01] Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά - Χάμοντ

    Την ουδέτερη στάση της Βρετανίας στο θέμα των εγγυήσεων, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ και από την Αθήνα.«Η Βρετανία δεν έχει ίδιον συμφέρον για τη διατήρηση του συστήματος αυτού ή οποιουδήποτε συστήματος για το μέλλον» είπε, τονίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι μία διαρκής και βιώσιμη λύση, είτε το επιλεγμένο μοντέλο εμπεριέχει κάποιο ρόλο για την Βρετανία, είτε δεν εμπεριέχει.

    «Είμαστε εντελώς στη διάθεση μιας βιώσιμης λύσης στην Κύπρο και πιστεύω ότι οι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία συμφωνούν σε αυτό. Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι μία βιώσιμη λύση στην Κύπρο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβεί αυτό» ανέφερε στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, μετά τη συνάντησή τους.

    Εκτός από το Κυπριακό, οι κ.κ. Κοτζιάς και Χάμοντ συζήτησαν, όπως είπαν, για τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ και τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει για μία ΕΕ με όραμα και κοινωνικό περιεχόμενο, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού κράτους και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, μέσω της μετάβασης από το καθεστώς 'Ασαντ, καθώς και για τα Βαλκάνια και την Τουρκία, στην οποία μεταβαίνει ο κ. Χάμοντ μετά την Αθήνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις σχέσεις των δύο υπουργείων και των δύο χωρών.

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: Βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα

    Την πεποίθηση ότι κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπήρξαν «ευήκοα ώτα» στα αιτήματα της Ελλάδας, εξέφρασε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσερχόμενος στο Eurogroup.

    «Επισκέφθηκα έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και συναντήθηκα με έξι υπουργούς Οικονομικών με τους οποίους συζητήσαμε για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, οικονομικού και μη περιεχομένου. Όπου πήγα βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [03] Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει

    Tην πρόθεση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο μόλις υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις (συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και γενναίο μεταρρυθμιστικό πακέτο) που έχει θέσει, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στο Νταβός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι επιβεβλημένη καθώς η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που, όπως είπε, θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

    Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι οποίες, προς το παρόν, εξετάζονται. Όπως είπε «δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. Θα τις συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο της αξιολόγησης».

    [04] Δεν θα πληγεί το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος στην εφημερίδα Handelsblatt.

    Η αίσθηση που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις μου με τους συναδέλφους μου αυτή την εβδομάδα ήταν ότι άκουγα ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και η οποία θα δημοσιευθεί αύριο. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε ήταν πολύ εποικοδομητική, ενώ όσον αφορά το ΔΝΤ τόνισε πως οι συνομιλητές του ξεκαθάρισαν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση με ενεργή συμμετοχή στο οικονομικό πακέτο. Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πλήξουμε το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων».

    «Η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε πήγε πολύ καλά, ήταν πολύ εποικοδομητική. Του έδωσα ένα χαρτί που περιγράφει κάθε μεταρρύθμιση που έχουμε εφαρμόσει από τον Ιούλιο. Είναι μια εντυπωσιακή λίστα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και υπογράμμισε: «Βρήκα ευήκοα ώτα. Η αίσθηση που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις μου με τους συναδέλφους μου αυτή την εβδομάδα ήταν ότι άκουγα ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα. Μπορεί να μην συμφωνούν πάντα, αλλά ποτέ δεν είχα την εντύπωση ότι έχουν βαρεθεί την ελληνική κυβέρνηση. Είχα την αίσθηση ότι και οι έξι υπουργοί οικονομικών δέχονται ότι έχουμε κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε αξιοπιστία».

    «Αν δείτε τον αριθμό των μέτρων που έχουμε περάσει από τον Ιούλιο, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι έχουμε αργήσει» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος για την πρώτη αξιολόγηση επισημαίνοντας πως «όσοι λένε ότι οι Έλληνες καθυστερούν θα εκπλαγούν με αυτή τη λίστα».

    Για το ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισαν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Και δεν εννοούν απλώς σε θέματα τεχνικής βοήθειας, αλλά και σε ενεργή συμμετοχή στο οικονομικό πακέτο.

    [05] Διαγράφηκε ο Λ. Γρηγοράκος από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Εκτός ΚΟ ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Η Φώφη Γεννηματά έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενημερώθηκε από συνεργάτες της , αμέσως μετά την συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη για τις νέες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου όπου της ασκεί προσωπική κριτική, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα την κ. Γεννηματά. Δέχθηκε εισηγήσεις για τη διαγραφή του.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρεται ότι «έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας».

    [06] Αναγνωρίστηκε ο καμικάζι που είχε ανατιναχθεί την 18η Νοεμβρίου στην επιδρομή στο Σεν Ντενί

    Ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας σε ένα διαμέρισμα του Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού, μερικές ημέρες μετά τις πολυαίμακτες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, αναγνωρίστηκε ως ο 25χρονος Βελγομαροκινός Σάκιμπ Άκρου, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών για τις επιθέσεις.

    Είχε γεννηθεί την 27η Αυγούστου 1990 στο Βέλγιο και η ταυτότητά του επαληθεύτηκε χάρη στη σύγκριση γενετικού του υλικού με υλικό που είχε ληφθεί από τη μητέρα του, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν σε ανακοίνωσή του.

    Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο καμικάζι είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου σε καφέ και εστιατόρια του Παρισιού μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στην έφοδο στο Σεν Ντενί.

    [07] Γαλλία: Το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στα γονίδια;

    Γιατί οι κάτοικοι της Γκάνας ή του Μεξικού αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από εκείνους της Κίνας ή της Ιορδανίας: χάρη σε ένα γονίδιο που διαφέρει από πληθυσμό σε πληθυσμό, υποστηρίζουν δύο ερευνητές από τη Βουλγαρία και το Χονγκ Κονγκ.

    Οι φορείς αυτού του γονιδίου έχουν λιγότερο άγχος και δηλώνουν ευτυχείς, σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους ανθρώπους, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Happiness Studies.

    "Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη δείχνει ότι οι εθνικές διαφορές όσον αφορά το αίσθημα της ευτυχίας (...) έχουν μια γενετική συνιστώσα", υποστηρίζουν ο Μίχαελ Μίνκοφ του Διοικητικού Πανεπιστημίου της Βάρνας (Βουλγαρία) και ο Μάικλ Χάρις Μποντ, της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ.

    Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του αυξημένου ποσοστού των ανθρώπων που δηλώνουν "ευτυχισμένοι" σε μια χώρα και την παρουσία μιας γενετικής διαφοροποίησης στον πληθυσμό της χώρας αυτής. Οι πιο "ευτυχισμένες" χώρες είναι εκείνες όπου επικρατεί η παρουσία ενός "αλληλόμορφου γονιδίου Α", το οποίο εμποδίζει τη διάσπαση της ανανδαμίδης, μιας φυσικής ουσίας που εντείνει την απόλαυση που αισθάνεται κανείς μέσω των αισθήσεων ενώ ταυτόχρονα μειώνει την αίσθηση του πόνου.

    Το γονίδιο αυτό βρίσκεται σε αφθονία στη Δυτική Αφρική - κυρίως στην Γκάνα και τη Νιγηρία - και στη Λατινική Αμερική, κατά κύριο λόγο στο Μεξικό και την Κολομβία.

    Αντιθέτως, οι κάτοικοι ορισμένων αραβικών χωρών (π.χ. της Αλγερίας και της Ιορδανίας) δεν διαθέτουν αυτό το αλληλόμορφο σε τόσο μεγάλο ποσοστό και δηλώνουν σε μικρότερο βαθμό ευτυχισμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πληθυσμούς της ανατολικής Ασίας, ιδίως στην Κίνα και την Ταϊλάνδη.

    Στην Ευρώπη, οι Σουηδοί είναι οι ευτυχέστεροι όλων, χάρη στην ισχυρή παρουσία του αλληλόμορφου Α. Η Γαλλία επίσης δεν τα πάει άσχημα, αλλά οι Ιταλοί και οι Ισπανοί, ελλείψει αυτού του γονιδίου, νιώθουν δυστυχείς.

    "Το να αισθάνεται κανείς ευτυχισμένος, με χαλαρότητα και ευθυμία, δεν εξαρτάται από την ευημερία και την ασφάλεια μιας χώρας", υποστηρίζει ο καθηγητής Μίνκοφ. "Μάλιστα, η συσχέτιση της ευτυχίας με την ασφάλεια φαίνεται ότι είναι η αντίστροφη. Τα μεγαλύτερα ποσοστά δολοφονιών και κλοπών στον κόσμο καταγράφονται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της υποσαχάριας ΑφρικήςΒ· όμως εκεί ακριβώς βρίσκουμε τους πιο ευτυχισμένους και χαλαρούς ανθρώπους", σχολίασε.

    "Μία από τις πιθανές εξηγήσεις για αυτό το παράδοξο είναι ότι για να επιβιώσει κανείς σε αυτές τις αγχωτικές κοινωνίες, χρειάζεται γονίδια που θα τον βοηθούν να αντιμετωπίσει αυτές τις εντάσεις", συνέχισε ο καθηγητής.

    Δυστυχώς, τα συμπεράσματα των ερευνητών δεν ισχύουν για τους Ρώσους που έχουν τη "σωστή" αναλογία αυτού του αλληλόμορφου γονιδίου αλλά δεν δηλώνουν ευτυχισμένοι. Οι καθηγητές παραδέχονται ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στα οικονομικά ή πολιτικά προβλήματα της χώρας ή σε κάποιον, άγνωστο ακόμη, γενετικό παράγοντα...

    [08] Μέτρα για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής στα νοσοκομεία

    Η άσκοπη κατανάλωση αντιβιοτικών στα νοσοκομεία και στην κοινωνία ευρύτερα και το τεράστιο πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής στα ελληνικά νοσοκομεία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζου με την Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προώθηση της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών.

    Κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε η άμεση συγκρότηση και λειτουργία των επιτροπών επιτήρησης της κατανάλωσης και ορθής χρήσης των αντιβιοτικών στα νοσοκομεία και η εφαρμογή του πρόσφατου νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής.

    Επιπλέον θα προωθηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο η υποχρεωτική εκπαίδευση όλου του προσωπικού των νοσοκομείων σε θέματα εφαρμογής μέτρων πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων και της ορθής χρήσης αντιβιοτικών μέσω νοσοκομειακών θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τέλος αποφασίσθηκε η υιοθέτηση της ελεγχόμενης χορήγησης αντιβιοτικών από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή.

    Στη συνάντηση τονίστηκε η δέσμευση του υπουργείου Υγείας για την άμεση υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων, καθώς η αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς και το υγειονομικό σύστημα. Για την Ελλάδα υπάρχει δέσμευση, σε διεθνές επίπεδο, για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    [09] Π. Μοσκοβισί: Το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά

    Εν αναμονή συγκεκριμένων δημοσιονομικών στοιχείων που αφορούν το συνταξιοδοτικό τελούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Αυτό δήλωσαν λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

    Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι καλό θα ήταν τα στοιχεία αυτά να σταλούν ?σύντομα? από τις ελληνικές Αρχές, ούτως ώστε να μπορέσουν τις επόμενες ημέρες να μεταβούν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «κρίσιμη» την πρώτη αξιολόγηση καθώς όπως είπε εκτός από το ασφαλιστικό, υπάρχουν κι? άλλα «ανοιχτά θέματα» τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και σχετικά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία χαρακτήρισε «κεντρικό ζήτημα» στην πρώτη αξιολόγηση. Ο Γάλλος επίτροπος επανέλαβε ότι το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά από την εφαρμογή πολλών μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Συμπληρώνοντας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για προσήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στην εφαρμογή του προγράμματος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος από το καλοκαίρι και μετά και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ?πολλή δουλειά?.

    [10] Προκρίθηκαν στο Κύπελλο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

    Με την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους προημιτελικούς, ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο κεκλεισμένων των θυρών «Απόστολος Νικολαϊδης», η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ηττήθηκε 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 2-1 στο πρώτο ματς. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Φερφελή.

    Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ νίκησε 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, και ανέτρεψε την ήττα 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση στη Μυτιλήνη, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους «8». Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη και την πρόκριση στον «Δικέφαλο του βορρά» πέτυχαν οι Αθανασιάδης (58΄), Μακ (64΄) και Μπερμπάτοφ (81΄).

    [11] Ο Ερνάνι γλίτωσε τα χειρότερα

    Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό τα νέα σχετικά με τον τραυματισμό του Ερνάνι στον αγώνα κυπέλλου με τα Χανιά. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γονάτου και για την αποθεραπεία του θα απαιτηθούν περίπου 30 ημέρες.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στον χιαστό, ωστόσο οι σχετικές εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι σαφώς μικρότερο και χωρίς σοβαρές συνέπειες για την καριέρα του έμπειρου άσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2016 - 21:32:24 UTC