Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβερνητική εκπρόσωπος για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
  • [02] Με την υπερψήφιση αρκετών άρθρων και από την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,
  • [03] Διαγράφηκε ο Λ. Γρηγοράκος από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • [04] Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο σύζυγός της
  • [05] Αρνείται η κυβέρνηση την κατηγορία του διορισμού συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού στο Δημόσιο και εγκαλεί την ΝΔ για "ρεκόρ θράσους"
  • [06] Π. Λαφαζάνης: Οι κινητοποιήσεις θα σαρώσουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα
  • [07] Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Καλλονή στο Κύπελλο
  • [08] Ο Ερνάνι γλίτωσε τα χειρότερα

  • [01] Η κυβερνητική εκπρόσωπος για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

    «Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη σημερινή του ομιλία, ειλικρινώς αναγνώρισε ότι οι πολίτες τού γύρισαν την πλάτη. Μόνο που φαίνεται να μην έχει καταλάβει το γιατί» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

    Αναφέρει στην δήλωσή της ότι ο κ. Μητσοτάκης «κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα» προσθέτοντας «ίσως να είναι αυτός και ο λόγος που απέκρυψε τις πραγματικές του θέσεις και προθέσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Τις ίδιες θέσεις που εξέφραζε μπαίνοντας επικεφαλής της καμπάνιας του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα και στις οποίες γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

    «Ενώ πήρε - υποτίθεται - διαζύγιο με το λαϊκισμό, επέλεξε μπροστά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίσει ως «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» την υπέρβαση κατά 1,9 δισ. των προϋπολογισμένων εσόδων που πέτυχε η κυβέρνηση το 2015» επισημαίνει, επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, καταλήγοντας «τέλος, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα λάθη του κόμματός του, δεν είπε κουβέντα για τη συμμετοχή του σε αυτά. Το ρόλο που είχε ο ίδιος στην εξυπηρέτηση ενός πελατειακού συστήματος δεκαετιών. Αυτός μάλλον θα είναι και ο λόγος που επέλεξε να αγνοήσει την μεταρρύθμιση που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, ενάντια στην κομματοκρατία την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπηρέτησε πιστά».

    [02] Με την υπερψήφιση αρκετών άρθρων και από την αντιπολίτευση, ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τους οπλίτες

    Με ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και την υπερψήφιση αρκετών άρθρων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, του νομοσχεδίου με ρυθμίσεις για τους οπλίτες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ριζοσπαστική τομή», τόνισε ότι θεσπίζεται με πιο δίκαιο τρόπο η μετάθεση των οπλιτών, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα καταθέσει νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις μέχρι την ψήφιση του στην Ολομέλεια.

    Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κριτική τους εστιάστηκε κυρίως στα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την διαδικασία μεταθέσεων οπλιτών, υποστηρίζοντας ότι διακατέχεται από ρουσφετολογική και πελατειακή λογική καθώς την αρμοδιότητα έχει πλέον ο υπουργός Άμυνας και όχι τα επιτελεία του στρατού.

    Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω βελτιωτικών αλλαγών, όπως στα ζητήματα που αφορούν την μοριοδότηση ή τα πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και αποσαφηνίσεων ορισμένων άρθρων για τα οποία επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αφού «μπουν σαφείς κανόνες ώστε να μην επιδέχονται παρερμηνείες», όπως είπαν.

    [03] Διαγράφηκε ο Λ. Γρηγοράκος από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Εκτός ΚΟ ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Η Φώφη Γεννηματά έστειλε πριν από λίγο επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενημερώθηκε από συνεργάτες της , αμέσως μετά την συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη για τις νέες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου όπου της ασκεί προσωπική κριτική, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα την κ. Γεννηματά. Δέχθηκε εισηγήσεις για τη διαγραφή του.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρεται ότι «έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας».

    [04] Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο σύζυγός της

    "Τρία πράγματα είναι βέβαια σ' αυτη τη ζωή: ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο".

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όταν ρωτήθηκε σήμερα για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα τη συζύγου του για την προεδρία των ΗΠΑ, φάνηκε να το διασκεδάζει αλλά ταυτόχρονα ήταν κατηγορηματικός: "Όχι, όχι και όχι", απάντησε στους δημοσιογράφους, από το Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνας.

    Η πρώτη κυρία έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι δεν έχει καμία όρεξη να αναλάβει πολιτικό αξίωμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Πριν από δύο χρόνια, είχε ρωτηθεί για τις φήμες που την ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα στην Πολιτεία του Ιλινόι και τις είχε απορρίψει ασυζητητί: "Είστε σίγουρη ότι δεν θα εμπλακείτε στην πολιτική;" είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση: "Είμαι βέβαιη!".

    Όμως το ερώτημα επανέρχεται διαρκώς, όχι μόνο επειδή η Μισέλ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και επειδή πολλοί την συγκρίνουν με τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις φετινές προεδρικές εκλογές.

    Στις 20 Ιανουαρίου 2017, όταν οι Ομπάμα θα αποχαιρετίσουν τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ θα είναι 55 ετών και η Μισέλ 53.

    [05] Αρνείται η κυβέρνηση την κατηγορία του διορισμού συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού στο Δημόσιο και εγκαλεί την ΝΔ για "ρεκόρ θράσους"

    Για «ρεκόρ θράσους» εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις καταγγελίες της για διορισμό συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού στο Δημόσιο.

    «Νέο ρεκόρ θράσους από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας για δήθεν διορισμό συγγενικού του προσώπου στο Δημόσιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να προσάψουμε την ίδια κατηγορία στον κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά, διότι, έχοντας εκθρέψει επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο» απαντά το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

    [06] Π. Λαφαζάνης: Οι κινητοποιήσεις θα σαρώσουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα

    «Το σημερινό πρωτοφανές σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο των ελεύθερων επαγγελματιών στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι κυβερνητικό μνημονιακό αντιασφαλιστικό έκτρωμα δεν θα περάσει. Θα σαρωθεί από τις γιγάντιες κοινωνικές κινητοποιήσεις των μισθωτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας», τόνισε ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης από τις Σέρρες, όπου βρίσκεται για ομιλία σε συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας.

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε επίσης, ότι «τόσο τα αντιασφαλιστικά, όσο και τα αντιαγροτικά μέτρα θα συντρίψουν την κυβέρνηση μέσα στην κοινωνία και θα οδηγηθούμε γρήγορα, ίσως τους πρώτους μήνες του 2016, σε ανατρεπτικές εξελίξεις».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις Στουρνάρα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο διοικητής της ΤτΕ «δεν αποδεικνύεται μόνο συκοφάντης και λασπολόγος αλλά και αυτοαποκαλύφθηκε ότι έπαιξε σε μια κρίσιμη φάση της πορείας της χώρας έναν απαράδεκτο "παρακρατικό" ρόλο, ως "παραεξουσία" σε βάρος του τόπου και των ομαλών, με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, εξελίξεων». Ο Γ. Στουρνάρας πρέπει να απαντήσει από ποιους είχε τις πληροφορίες για κατάληψη του Νομισματοκοπείου, «με ποιους πρώην πρωθυπουργούς συνωμοτούσε, πέρα από κάθε αρμοδιότητά του, και τι έλεγαν μεταξύ τους», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, ενώ σημείωσε επίσης πως «θα πρέπει επίσης να μιλήσει άμεσα και να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, τον οποίο εμπλέκει ο Γ. Στουρνάρας».

    «Ο Γ. Στουρνάρας δεν μπορεί, με τις πλάτες της κυβέρνησης, να επιχειρεί να γίνει "τιμητής" και να αυτοαναγορευθεί "σωτήρας" της χώρας», προσέθεσε ο κ. Λαφαζάνης, λέγοντας ότι ο διοικητής της ΤτΕ είναι υπόλογος και ένοχος μεγάλων σκανδάλων, όπως αυτά της ΑΤΕ, του ΤΤ και της εκχώρησης της Eurobank στη διεθνή κερδοσκοπία, τα οποία κόστισαν δεκάδες δισ. στο ελληνικό Δημόσιο και επιβάρυναν την οικονομική πορεία της χώρας», για τα οποία «πρέπει να λογοδοτήσει και θα λογοδοτήσει όσο και αν τον στηρίζουν τα μνημονιακά πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα».

    [07] Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Καλλονή στο Κύπελλο

    Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ νίκησε 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, και ανέτρεψε την ήττα 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση στη Μυτιλήνη, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους «8». Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη και την πρόκριση στον «Δικέφαλο του βορρά» πέτυχαν οι Αθανασιάδης (58΄), Μακ (64΄) και Μπερμπάτοφ (81΄).

    [08] Ο Ερνάνι γλίτωσε τα χειρότερα

    Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό τα νέα σχετικά με τον τραυματισμό του Ερνάνι στον αγώνα κυπέλλου με τα Χανιά. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γονάτου και για την αποθεραπεία του θα απαιτηθούν περίπου 30 ημέρες.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στον χιαστό, ωστόσο οι σχετικές εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι σαφώς μικρότερο και χωρίς σοβαρές συνέπειες για την καριέρα του έμπειρου άσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 January 2016 - 19:32:25 UTC