Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] Κάτω από πέντε οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ο Ν. Παππάς
  • [03] Κατά 1,9 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού, αυξήθηκαν τα έσοδα του Δημοσίου
  • [04] Θετικός για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο Γ. Στουρνάρας
  • [05] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ
  • [06] Τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού που ματαιώνονται την Πέμπτη
  • [07] Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το Νήσος Ρόδος με 1.238 πρόσφυγες
  • [08] Ενας άνδρας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου
  • [09] Έλληνες οι δημιουργοί του «Peace Οff», πρώτου δωρεάν διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων
  • [10] Νοτιοκορεατικά προειδοποιητικά πυρά κατά ιπτάμενου στόχου στα σύνορα με τη Β.Κορέα
  • [11] Φρουροί της Επανάστασης: Τα περί ταχείας απελευθέρωσης των αμερικανών ναυτικών είναι εικασίες
  • [12] Ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο

  • [01] Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου - σύμφωνα με στενό του συνεργάτη - ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του.

    Επίσης ο κ.Γεννηματάς, επικοινώνησε και με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, και του εξέφρασε εκ μέρους του κ.Παυλόπουλου, την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας που σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

    [02] Κάτω από πέντε οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ο Ν. Παππάς

    Οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν θα είναι τόσες ώστε να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο οικονομικό κανάλι SBC, αποκαλύπτοντας πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι κάτω από πέντε.

    Επισήμανε ότι είναι πανθομολογούμενο και από τις ιδιοκτησίες των μέσων ότι η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια καθίζηση που καθιστά τα τηλεοπτικά σχήματα μη βιώσιμα, και προσέθεσε: «Λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι το τρίγωνο της διαπλοκής. Τι δεν θέλουμε;. Δεν θέλουμε σχήματα μη βιώσιμα, τα οποία στηρίζονται στον τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιάφανους όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα, και το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες...».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας, έκανε λόγο για «ταξική επιλογή» και πρόσθεσε: «Αν ρωτήσει κανείς τον μέσο πολίτη τι θυμάται από τη θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού, θα πάει το μυαλό του στον φανατισμό με τον οποίο υποστήριξε τις απολύσεις. Θα σας έλεγα ότι διαμορφώνεται και μία εσωτερική γεωγραφία υποστήριξής του με ακροδεξιά μείγματα, τα οποία έχουν στο "παλμαρέ" τους διατύπωση θέσεων πάρα πολύ ακραίων και κατά τη γνώμη μας αντικοινωνικών. Και αναφέρομαι στην ακροδεξιά τάση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη», τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κριθεί κατ' αρχήν από το πώς θα επιλέξει να αφηγηθεί το πρόσφατο παρελθόν της παράταξής του - τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όπου δεν είμαι βέβαιος ότι έχει πάρα πολλές επιλογές - αλλά και από το τι θα προτείνει για το μέλλον».

    Για το Aσφαλιστικό ο υπουργός Επικρατείας είπε: «νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει στο τραπέζι μια πρόταση η οποία έχει όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσει ευρύτερες συναινέσεις. Θα ήμασταν εμείς οι πρώτοι που θα παραμερίζαμε ή θα βάζαμε σε δεύτερο πλάνο μια κουβέντα για το παρελθόν εάν και από τις άλλες πλευρές υπάρξουν ειλικρινείς προτάσεις και όταν λέω ειλικρινείς εννοώ ειλικρινείς, διότι υπάρχει μια πραγματικότητα δεδομένων και κάποιες προθέσεις και κάποιες πολιτικές προτεραιότητες που βάζει ο καθένας».

    [03] Κατά 1,9 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού, αυξήθηκαν τα έσοδα του Δημοσίου

    Μεγάλη αύξηση και υπέρβαση από τον στόχο του 2015 παρουσίασαν τα έσοδα - σε ταμειακή βάση - του ελληνικού Δημοσίου. Αυξήθηκαν κατά 1,9 δισ. ευρώ περισσότερο από τον στόχο του προϋπολογισμού, γεγονός που ενισχύει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και των επόμενων ετών έως και το 2018.

    Η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων της τριετίας 2016 - 2018.

    Ειδικότερα, τα έσοδα σε ταμειακή βάση του προϋπολογισμού το 2015 ανήλθαν σε 51,406 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 49,491 δισ. ευρώ. Η υπέρβαση αυτή αποδίδεται, από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο σε συνδυασμό με στην καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2015, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η τάση αυτή θασυνεχισθεί και το 2016 δεδομένων των προβλέψεων για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    [04] Θετικός για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο Γ. Στουρνάρας

    Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αποκαλύπτοντας ότι πλέον βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.

    Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή στο Σκάι, ανέφερε ότι η προτεινόμενη παρέμβαση είναι σοβαρή, καθώς σε μεσοπρόθεσμη βάση πράγματι βελτιώνει την κατάσταση, μειώνει τη δαπάνη για τη δημόσια ασφάλιση από το ?18 . Ωστόσο, εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μεταβατική περιόδο που περιλαμάνει το Σχέδιο Κατρούγκαλου έως το 2018. Οπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, "το πρόβλημα έγκειται στην τριετία από σήμερα μέχρι το 2018. Για την τριετία αυτή, η κυβέρνηση επέλεξε να μην μειωθούν οι συντάξεις και επέλεξε ως λύση την αύξηση των εισφορών. Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση των εισφορών είναι χειρότερες από ό,τι είναι από τη μείωση της δαπάνης. Ακριβώς εκεί πρέπει να βρούμε μία χρυσή τομή".

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία, καθώς από το 2010 και εντεύθεν έχουν επιδεινωθεί οι μακροοικονομικές συνθήκες. Έτσι, σήμερα και παρά τις περικοπές, τις μεγάλες περικοπές που έγιναν σε συντάξεις, το ποσοστό των συντάξεων, ως ποσοστό στο εθνικό εισόδημα, υπερβαίνει κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Ο κ. Στουρνάρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της εξόδου της χώρας από το ευρώ (Grexit), ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος, αναφέροντας ότι, "εφόσον εμείς τηρούμε τα υπεσχημένα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί στο τραπέζι κάτι τέτοιο. Και αν τεθεί, η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι αντίθετη. Και στην Ευρωζώνη και στο Eurogroup και στο Ευρωσύστημα".

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον κατανοήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και την προοπτική ενός θετικού σεναρίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε χαρακτηριστικά " ... Ναι, πιστεύω ότι τώρα το έχουν καταλάβει και ο πρωθυπουργός το έχει καταλάβει και το οικονομικό επιτελείο. Γι' αυτό και έχουμε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης πια".

    [05] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Άμστερνταμ. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έγινε συζήτηση με εναν πολιτικό που θέλει να βρεθούν λύσεις.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι «οι "μήνες" που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος «μαζί».

    Με ανάρτησή του στο twitter, o Γ.Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συζήτηση με τον Τσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

    Εντός της ημέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Βόλφγκαντ Σόιμπλε.

    Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί, για να γίνει βιώσιμο

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου.

    O Τζακ Λιου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

    Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων

    [06] Τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού που ματαιώνονται την Πέμπτη

    Ματαιώσεις και τροποποιήσεις θα υπάρξουν και αύριο Πέμπτη στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου λόγω της τρίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας, από 12.00 έως τις 15.00, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

    Την ίδια ημέρα, στις 12.30 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση των εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

    Η ΠΟΣ αντιδρά στην προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αλλά και την εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε εργολάβους.

    Παράλληλα, με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την υπονόμευση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για τη ΣΣΕ από το υπουργείο Μεταφορών και τις Διοικήσεις αλλά και τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση» και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση.

    [07] Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το Νήσος Ρόδος με 1.238 πρόσφυγες

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», με 1.238 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Συγκεκριμένα, το πλοίο μετέφερε από τη Μυτιλήνη 838 άτομα και 400 από τη Χίο.

    Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1» στις 8 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Πειραιά μεταφέροντας περίπου 1400 μετανάστες και πρόσφυγες

    [08] Ενας άνδρας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου

    Ενας νεκρός άνδρας και δύο άτομα με εγκαύματα σε όλο το σώμα τους, είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε στις 07:54, σήμερα, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Αμφιγενείας, στην περιοχή του Ζωγράφου.

    Ο νεκρός από την πυρκαγιά είναι 67 ετών, ενώ τα δύο άτομα με σοβαρά εγκαύματα, που απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, είναι ένας άνδρας 50 ετών και μια γυναίκα 43 ετών.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι μέχρι στιγμής άγνωστα, ενώ η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνα.

    [09] Έλληνες οι δημιουργοί του «Peace Οff», πρώτου δωρεάν διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων

    Ένα μοναδικό παιχνίδι ...παρεξηγήσεων, με πρωταγωνιστικούς "ρόλους", έναν ειρηνοποιό, ζόμπι, πειρατές και ...νίντζα σαρώνει τον τελευταίο καιρότο διαδίκτυο, με δημιουργούς μια ομάδα Ελλήνων, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πρώτο δωρεάν μαζικό παιχνίδι ρόλων στη χώρα μας, με μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο.

    Οι παρεξηγήσεις ξεκινάνε από το όνομα -PeaceOFF- του παιχνιδιού ρόλων, μέχρι την παρερμηνεία των στίχων του "Give Peace A Chance" του John Lennon οι οποίοι αποδίδονται ως "...don't give peace a chance"!

    "Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και στηρίχθηκε από την ελληνική εταιρεία "Tamasenco", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από τους εμπνευστές του φουτουριστικού σεναρίου του παιχνιδιού, Παναγιώτης Παπίδας. Οι παίκτες μπαίνουν σε έναν άγνωστο πλανήτη όπου, λόγω του γεγονότος, ότι παγώνει και ξεπαγώνει, υπάρχει εναλλαγή ακμής πολιτισμού και παρακμής.

    "Για να διατηρηθεί ο πολιτισμός στις περιόδους ζέστης και να μην καταστραφεί από την επερχόμενη παγωνιά, πρέπει να επιτευχθεί τεχνολογική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή, ένα πλάσμα, ο Ειρηνοποιός, προσπαθεί να φέρει ειρήνη γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασφαλίσει την πρόοδο. Μάλιστα, έχει αφήσει και μια παρτιτούρα για να γίνει ...σουξέ με το γνωστό τραγούδι υπέρ της ειρήνης "Give peace a chance", οι στίχοι του οποίοι, ωστόσο, παρερμηνεύονται οδηγώντας σε άλλα συμπεράσματα" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπίδας.

    Τον Ειρηνοποιό "μάχονται" άλλα πλάσματα γιατί θέλουν να κρατήσουν τις αρένες όπου λύνουν τις διαφορές τους με πολεμικές εξασκήσεις, χωρίς, όπως διευκρινίζει χαριτολογώντας ο κ.Παπίδας, "να είναι πολεμοχαρείς".

    Στο παιχνίδι που είναι δωρεάν και βγήκε στον "αέρα" πριν από 3 μήνες, έχουν εγγραφεί 40.000 άτομα και παίζουν καθημερινά πάνω από 1.000 παίκτες απ' όλο τον κόσμο.

    "Βέβαια, οι παίκτες, μπορούν να πληρώσουν, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς τους στόχους στο παιχνίδι, το οποίο τελειώνει όταν απελευθερωθούν και οι 30 αρένες του" καταλήγει ο κ. Παπίδας.

    [Φωτο αρχείου]

    [10] Νοτιοκορεατικά προειδοποιητικά πυρά κατά ιπτάμενου στόχου στα σύνορα με τη Β.Κορέα

    Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας έριξαν προειδοποιητικά πυρά κατά ιπτάμενου αντικειμένου που θεωρείται ότι ήταν βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα κοντά στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Το ιπτάμενο όχημα πλησίασε ένα νοτιοκορεατικό στρατιωτικό παρατηρητήριο, στη μεθόριο, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη Σεούλ. Αμέσως μετά τις προειδοποιητικές βολές άλλαξε πορεία και κινήθηκε προς βορράν.

    [11] Φρουροί της Επανάστασης: Τα περί ταχείας απελευθέρωσης των αμερικανών ναυτικών είναι εικασίες

    Μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ενήργησε κατά προκλητικό και μη επαγγελματικό τρόπο για 40 λεπτά, εκτελώντας ελιγμούς στον Κόλπο, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν.

    «Οι αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TANSIM.

    [12] Ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο

    Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο, τόσο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις, όσο και απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, για το οποίο ζήτησε να μην υποτιμάται.

    Αποφασισμένος να κάνει την αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα τον διαδεχθούν στον Λευκό Οίκο το 2017, ο δημοκρατικός πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να συνοδεύσουν "τις εξαιρετικού χαρακτήρα αλλαγές" που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε προειδοποίηση από το βήμα του Κογκρέσου κατά των υπερβολικών δηλώσεων για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον "τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο". "Παίζουν το παιγνίδι των τζιχαντιστών", προειδοποίησε.

    "Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες και πρέπει να συλληφθούν. Αλλά δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Έθνους μας", είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης.

    "Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής - ή για τη δική μου δέσμευση στην απόδοση δικαιοσύνης- ρωτείστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν!", είπε.

    Αυτό το παραδοσιακό ραντεβού ήταν για τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών η τελευταία ευκαιρία για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, πριν η Ουάσινγκτον και η υπόλοιπη χώρα παραδοθούν στον ίλιγγο των εκλογών.

    Το να κάνει κανείς λόγο για παρακμή της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί "πολιτικό μύθευμα", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις κινδυνολογικές δηλώσεις τους δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 7:32:24 UTC