Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φώφη Γεννηματά: Άλλο συνεργασία, άλλο αποστασία
  • [02] Επιμένει ο Λ. Γρηγοράκος ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [03] Ντ. Μπακογιάννη: Βρέθηκα σε δύσκολη θέση στις εσωκομματικές εκλογές
  • [04] «Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»
  • [05] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ
  • [06] Aυξήθηκαν τα έσοδα του Δημοσίου
  • [07] Ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο
  • [08] Φρουροί της Επανάστασης: Τα περί ταχείας απελευθέρωσης των αμερικανών ναυτικών είναι εικασίες
  • [09] Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη
  • [10] Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αθήνα από τον 19ο ώς τα μέσα του 20ού αιώνα
  • [11] Κωνσταντίνος Ξενάκης: «Το παράλογο στην Ελλάδα είναι μια διαρκής άσκηση...»
  • [12] Χρ. Σπίρτζης: Μέσα στον Γενάρη ξεκινά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

  • [01] Φώφη Γεννηματά: Άλλο συνεργασία, άλλο αποστασία

    Η Φώφη Γεννηματα έστειλε σαφές μήνυμα προς στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πιθανόν βλέπουν ως θετικό γεγονός την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και ως εκ τούτου την ανάπτυξη διαλόγου με τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

    Όταν ρωτήθηκε χθες το βράδυ σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση για τις δηλώσεις του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου που τελικά αποδόθηκαν σε παρερμηνεία, η κ. Γεννηματά είπε: «Άλλο πράγμα η συνεννόηση και συνεργασία κι άλλο αποστασία» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Εξήγησε και πάλι γιατί εξ αρχής τοποθετήθηκε αρνητικά στην εκλογή Μητσοτάκη. «Είναι δεξιός» είπε και δήλωσε ότι διαφωνεί πλήρως με τη λογική συγκρότησης μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων «γιατί διχάζουν».

    Η κ. Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άλλα επώνυμα στελέχη και προσωπικότητες για την ταχύτερη και ουσιαστικότερη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σοσιαλδημοκρατικό πόλο.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, προτείνοντας την πλήρη και ταχύτερη εφαρμογή του νόμου 3863/10 με τις αναγκαίες χρονικές προσαρμογές, η οποία όπως είπε δίνει τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου.

    [02] Επιμένει ο Λ. Γρηγοράκος ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυρ. Μητσοτάκη

    Επέμεινε και σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος στην άποψη ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως η εκλογή του είναι θετικό γεγονός.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως δεν μιλά για τον ίδιο και επιβέβαιωσε ότι έστειλε το χθεσινό κείμενο της συνέντευξής του στον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασ. Κεγκέρογλου και το θέμα, θεωρεί, είναι λήξαν.

    Χαρακτήρισε υπερβολή τη δήλωση Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Υποστήριξε πως η εκλογή Μητσοτάκη αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα κόμματα του κεντρώου χώρου και πως ο ίδιος "κτυπά καμπανάκι". Ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά πρέπει να δώσει το πολιτικό στίγμα της ΔΗ.ΣΥ και ζήτησε την διεξαγωγή συνεδρίου.

    [03] Ντ. Μπακογιάννη: Βρέθηκα σε δύσκολη θέση στις εσωκομματικές εκλογές

    «Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Κυριάκο», δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη. Όπως ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, είχε δηλώσει ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται», αλλά, όπως είπε, εάν έβγαινε δημόσια υπέρ του αδελφού της τότε «όλος ο κόσμος θα έλεγε βγαίνει η οικογένεια, κάνει η οικογένεια», ενώ εάν τοποθετούνταν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έλεγαν ότι «πάει κόντρα στον αδελφό της». «Σώπασα, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και αυτό φθάνει», είπε σημειώνοντας πως σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

    Σχετικά με το ρόλο της στο κόμμα τόνισε πως θα κάνει ό,τι της πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε ότι δεν θα διεκδικούσε τίποτα παραπάνω από όσα θα διεκδικούσε με άλλον αρχηγό. «Θα δώσω και την ψυχή μου διότι πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς», τόνισε.

    Εξέφρασε τη σιγουριά της ότι ο αδελφός της θα διαχειριστεί με σύνεση και προσοχή τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του και απορρέουν από τη νέα αντίληψη της πολιτικής που φέρνει, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει «να τελειώνει η Ελλάδα με το λαϊκισμό».

    [04] «Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»

    Σαφές μήνυμα προς τα κράτη μέλη που διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της μετανάστευσης, έστειλε ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για διατήρηση της Συνθήκης Σένγκεν.

    Σε συνέντευξή του στη βελγική τηλεόραση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ δούλεψε πολύ σκληρά, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή μεταναστευτικη πολιτική, η οποία δεν υπήρχε πριν. «Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» σημείωσε και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη άποψη ότι η συνθήκη Σενγκεν δεν δούλεψε ποτέ. «Η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει με όλα τα μέσα. Πηγαίνοντας πίσω στις εθνικές πολιτικές, χτίζοντας φράκτες, υποτιμούμε το μέλλον της Ευρώπης, και εγώ και η Επιτροπή είμαστε οι εγγυητές των συνθηκών. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη Σένγκεν, αλλά και να λύσουμε όλα τα πραγματα» είπε χαρακτηριστικά.

    [05] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Άμστερνταμ. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έγινε συζήτηση με εναν πολιτικό που θέλει να βρεθούν λύσεις.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι «οι "μήνες" που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος «μαζί».

    Με ανάρτησή του στο twitter, o Γ.Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συζήτηση με τον Τσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

    Εντός της ημέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Βόλφγκαντ Σόιμπλε.

    Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί, για να γίνει βιώσιμο

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου.

    O Τζακ Λιου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

    Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων

    [06] Aυξήθηκαν τα έσοδα του Δημοσίου

    Μεγάλη αύξηση και υπέρβαση από τον στόχο του 2015 παρουσίασαν τα έσοδα - σε ταμειακή βάση - του ελληνικού Δημοσίου. Αυξήθηκαν κατά 1,9 δισ. ευρώ περισσότερο από τον στόχο του προϋπολογισμού, γεγονός που ενισχύει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και των επόμενων ετών έως και το 2018.

    Η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων της τριετίας 2016 - 2018.

    Ειδικότερα, τα έσοδα σε ταμειακή βάση του προϋπολογισμού το 2015 ανήλθαν σε 51,406 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 49,491 δισ. ευρώ. Η υπέρβαση αυτή αποδίδεται, από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο σε συνδυασμό με στην καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2015, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η τάση αυτή θασυνεχισθεί και το 2016 δεδομένων των προβλέψεων για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    [07] Ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο

    Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο, τόσο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις, όσο και απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, για το οποίο ζήτησε να μην υποτιμάται.

    Αποφασισμένος να κάνει την αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα τον διαδεχθούν στον Λευκό Οίκο το 2017, ο δημοκρατικός πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να συνοδεύσουν "τις εξαιρετικού χαρακτήρα αλλαγές" που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε προειδοποίηση από το βήμα του Κογκρέσου κατά των υπερβολικών δηλώσεων για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον "τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο". "Παίζουν το παιγνίδι των τζιχαντιστών", προειδοποίησε.

    "Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες και πρέπει να συλληφθούν. Αλλά δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Έθνους μας", είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης.

    "Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής - ή για τη δική μου δέσμευση στην απόδοση δικαιοσύνης- ρωτείστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν!", είπε.

    Αυτό το παραδοσιακό ραντεβού ήταν για τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών η τελευταία ευκαιρία για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, πριν η Ουάσινγκτον και η υπόλοιπη χώρα παραδοθούν στον ίλιγγο των εκλογών.

    Το να κάνει κανείς λόγο για παρακμή της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί "πολιτικό μύθευμα", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις κινδυνολογικές δηλώσεις τους δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.

    [08] Φρουροί της Επανάστασης: Τα περί ταχείας απελευθέρωσης των αμερικανών ναυτικών είναι εικασίες

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι αμερικανοί ναυτικοί που έχουν συλληφθεί "βρίσκονταν στα ιρανικά χωρικά ύδατα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη".

    Ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη απαίτησε από την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

    "Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη", είπε.

    Μετά τη σύλληψη των αμερικανών ναυτικών, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ενήργησε κατά προκλητικό και μη επαγγελματικό τρόπο για 40 λεπτά, εκτελώντας ελιγμούς στον Κόλπο, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν.

    "Οι αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε", δήλωσε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TANSIM.

    [09] Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη

    Έκρηξη μπροστά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, κυρίως αστυνομικών, σήμερα το πρωί στην Κουέτα, μεγάλη πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι αστυνομικοί συγκεντρώνονταν μπροστά στο κέντρο εμβολιασμού για να συνοδεύσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που θα έκανε τους εμβολιασμούς κατά την τρίτη ημέρα εκστρατείας εμβολιασμού κατά της νόσου στο Μπαλουτσιστάν, μια ταραγμένη επαρχία της οποίας η Κουέτα είναι πρωτεύουσα.

    [10] Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αθήνα από τον 19ο ώς τα μέσα του 20ού αιώνα

    Ξεκινώντας από την πρώτη φωτογραφική λήψη που έγινε στην Ελλάδα το 1839, ξεδιπλώνεται, σε μια γοητευτική έκθεση από την Δευτέρα 18/1, η εξέλιξη της φωτογραφικής απεικόνισης της ανθρώπινης παρουσίας στα «υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από το 19ο ώς τα μέσα του 20ού αιώνα».

    Η έκθεση -παράλληλα με την ομώνυμη έκθεση για τη μνημειακή Αθήνα που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο- πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων ιστορίας και προσφοράς από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Ηρακλειδών. Την επιμελείται ο ιστορικός φωτογραφίας Χάρης Γιακουμής ο οποίος επέλεξε έργα που προβάλλουν «όψεις του πρώιμου αστικού τοπίου, της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης και τις μαγικές εκείνες στιγμές, που η ταχύτητα του φωτογραφικής λήψης ήταν βραδύτερη από την κίνηση της ζωής, μετατρέποντας τις ζωντανές φιγούρες σε σκιές του χρόνου», όπως ενημερώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

    [11] Κωνσταντίνος Ξενάκης: «Το παράλογο στην Ελλάδα είναι μια διαρκής άσκηση...»

    - Πώς είσθε κύριε Ξενάκη;

    - "Ερείπιο... Όπως όλοι μας ...Δεν θυμάμαι ποιος μελετητής του 18ου αιώνα -Γερμανόςνομίζω- που είχε πει πως... 'Τα τελευταία ερείπια της Ελλάδας είναι οι σύγχρονοι Έλληνες' ..Ε, εξακολουθεί να ισχύει...".

    Ήταν ο εισαγωγικός χαιρετισμός που είχαμε με τον 84χρονο εικαστικό Κωνσταντίνο Ξενάκη, μπαίνοντας στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος" του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, συζήτηση με θέμα "Παγκοσμιοποίηση- βία και σύγχρονη Τέχνη", με αφορμή την ολοκλήρωση (ύστερα από πέντε μήνες λειτουργίας) της έκθεσης 42 έργων του, με τίτλο "HEL(L)AS! Παντού! HEL(L)AS EVERYWHERE!".

    HEL(L)AS -Κόλαση, Αλίμονο ή απλώς σύνθετα του όρου ΕΛΛΑΣ, ο πλήρης τίτλος της έκθεσης εντασσόταν στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και αναπτύχθηκε παράλληλα (σε πλήρη συνύπαρξη) με τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

    "Ελλάδα η χώρα των παράλληλων μονολόγων" Γ. Σεφέρης/ "Εδώ 'ναι η στάχτη ενός λαού που ήταν αιώνια φλόγα" Κ. Βάρναλης/ Έλληνες αεί παίδες εστέ, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν"/ Αυτή η Ελλαδα δημιουργήθηκε στις 28-12-1931, στις 6 το πρωί (ημερομηνία γέννησης του καλλιτέχνη). Το κείμενο με τις ρήσεις των Γ. Σεφέρη, Κ. Βάρναλη και η παράφραση από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Ξενάκηπεριβάλλει τον πίνακα -χάρτη της Ελλάδας "ζωγραφισμένο" με σύμβολα- το πρώτο από τα εκτιθέμενα έργα στο αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

    Θραύσματα πήλινων αγγείων και αντικειμένων από την προχριστιανική μακεδονική αρχαιότητα, ρωμαϊκά και ελληνιστικά αγάλματα, όστρακα, ψηφιδωτά, σαρκοφάγοι και αναθηματικές στήλες, συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται με ζωγραφισμένους κι ανάγλυφους και χαραγμένους κώδικες και σύμβολα και χάρτες και αιγυπτιακά ιδεογράμματα, γραφές, λίθινες στήλες, με σύγχρονα σήματα, χάρτες, βιβλία και τρισδιάστατες ψηφιακές κατασκευές και εγκαταστάσεις.

    [12] Χρ. Σπίρτζης: Μέσα στον Γενάρη ξεκινά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

    Μέσα στον Γενάρη θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

    Συμπλήρωσε ότι το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την ίδρυση της ΕΡΤ -ΝΕΤ. «Επομένως πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου» κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 9:32:37 UTC