Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μ. Ρούτε είχε ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου
  • [02] Υποχρεωτική επί πενταετία η φύλαξη των αποδείξεων
  • [03] Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας γυναίκας από την Αίγυπτο "προς τον Αλλάχ" ...μέσω Έβρου
  • [04] Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό και εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας
  • [05] Οι αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης που συνέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Τελ Αβίβ
  • [06] Τετραπλάσια ζήτηση έχει ήδη η επανέκδοση του "Mein Kampf", ανέφερε ο υπεύθυνος της έκδοσης του βιβλίου
  • [07] Προσδοκίες και φόβοι των Ολλανδών ευρωβουλευτών για την ολλανδική προεδρία
  • [08] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo
  • [09] Ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού την Πέμπτη ήταν Τυνήσιος σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες
  • [10] Μάρκο Σίλβα: «Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Ολυμπιακό»
  • [11] Μέστο: «Ήρθαμε για τίτλους»
  • [12] UEFA: Η κορυφαία ενδεκάδα του 2015

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μ. Ρούτε είχε ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από τον πρώτο

    Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Ολλανδία, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, η οποία επικεντρώθηκε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κατά τους επόμενους μήνες.

    [02] Υποχρεωτική επί πενταετία η φύλαξη των αποδείξεων

    Οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τα δικαιολογητικά και τις αποδείξεις των φορολογικών δηλώσεων των ετών από το 2010 ως και το 2015, καθώς αυτό προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, διευκρινίζει με σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Η νομοθεσία -από το 1994- προβλέπει 5ετή υποχρέωση για τους φορολογούμενους να κρατούν τις αποδείξεις δαπανών και άλλα δικαιολογητικά προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, σημειώνει το υπουργείο.

    Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για «ορισμένα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι» και επισημαίνει τα ακόλουθα:

    1. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κ.λπ.), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κ.λπ.

    2. Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη.

    3. Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010 - 2015. Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη.

    4. Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κ.λπ. (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι «ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με δελτία Τύπου, αλλά και με ανακοινώσεις - δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας». Όπως αναφέρει «κάθε άλλη "αναφορά", "διαρροή" κ.λπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη».

    [03] Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας γυναίκας από την Αίγυπτο "προς τον Αλλάχ" ...μέσω Έβρου

    "Θέλω να πάω στη Συρία γιατί εκεί υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια. Εκεί είναι ο χώρος ο σωστός, όπου θα διεκδικήσω τον παράδεισο... Το παιδί μου είναι γραμμένο να πάει εκεί".

    Με αυτές τις φράσεις επιχείρησε να αιτιολογήσει την αρπαγή του τετράχρονου γιου της από την Αίγυπτο όπου διέμενε, η Ελβετοαιγύπτια που εντοπίσθηκε την Πρωτοχρονιά από τις τελωνειακές αρχές των Κήπων στην προσπάθειά της να εισέλθει από τη χώρα μας στην Τουρκία και από εκεί να φτάσει στη Συρία, μαζί με το ανήλικο τέκνο της.

    Η διαδρομή της 29χρονης γυναίκας, υπηκόου Ελβετίας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και γνώστριας τεσσάρων γλωσσών, προς τον "παράδεισο του ISIS" ξεδιπλώθηκε στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκε πριν από δύο μέρες, μετά την καταγγελία του Αιγύπτιου συζύγου της, ότι απήγαγε το τετράχρονο παιδί τους για να το πάρει μαζί της στη Συρία.

    Το εν διαστάσει ανδρόγυνο βρέθηκε ενώπιος ενωπίω στο ακροατήριο, διεκδικώντας το παιδί και μέσα από τις καταθέσεις τους αποκαλύφθηκε το γιατί και πώς η γυναίκα με το αγγελικό ο πρόσωπο , όχι μόνο "απόταξε τον σατανά" και φόρεσε την μπούργκα, αλλά δεν δίστασε να βάλει σε περιπέτειες και το ανυποψίαστο βλαστάρι τους.

    Πανέμορφη χριστιανή από τις χιονισμένες Άλπεις εκείνη, γοητευτικός, κοσμοπολίτης και πλούσιος επιχειρηματίας από την Αίγυπτο εκείνος, ένωσαν τις ζωές τους πριν από πέντε χρόνια και εγκαταστάθηκαν στη χώρα των Φαραώ.

    Η ζωή κυλούσε ωραία και έγινε ακόμα πιο όμορφη με την έλευση στη ζωή του παιδιού τους, το οποίο όσοι αντίκρισαν στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης έλεγαν ότι έφερε τη λευκή επιδερμίδα και τα καταπράσινα μάτια της μητέρας και τα κατάμαυρα μακριά μαλλιά του πατέρα. Σύντομα, μάλιστα, η γυναίκα ασπάστηκε και το Ισλάμ.

    Πολύ νωρίς, μετά το γάμο, ωστόσο, όπως ανάφερε, ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι η σύζυγός του δεν είχε απλά ασπαστεί το Ισλάμ, αλλά εμφάνιζε ακραία φανατική θρησκευτική συμπεριφορά , ενώ πολύ γρήγορα υιοθέτησε ενδυματολογικά και την μπούργκα.

    Τα Χριστούγεννα, η Ελβετοαιγύπτια, αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο που στριφογύριζε στο μυαλό της επί πολύ καιρό, να πάει δηλαδή να συναντήσει μαζί με το παιδί της, στη Συρία, τον κόσμο του ISIS.Μια μέρα που ο σύζυγος πήγε στο σπίτι, το βρήκε άδειο. Διαπίστωσε ότι η εν διαστάσει γυναίκα του είχε πουλήσει τα πάντα και είχε εξαφανιστεί.

    Μέσω των κλήσεων του κινητού της τηλεφώνου, που ήταν εταιρικό της επιχείρησής του, ακολούθησε τα ίχνη της και κατάφερε να εντοπίσει έναν δουλέμπορο και τον συνεργάτη του στην Αθήνα για να διαπιστώσει ότι επιβιβάστηκε μαζί με το παιδί τους σε ένα δουλεμπορικό και έφτασε στην Κρήτη.Από εκεί και διασχίζοντας τη χώρα κατέληξε την Πρωτοχρονιά στο τελωνείο των Κήπων απ΄ όπου επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία.

    Δεν ακολούθησε τυχαία τη διαδρομή μέσω της Ελλάδας. Η ίδια ήταν εφοδιασμένη με ελβετικό διαβατήριο και άρα μπορούσε να μετακινηθεί ελεύθερα. Τα διαβατήρια του μικρού, ελβετικό και αιγυπτιακό, όμως , τα κρατούσε ο πατέρας, φοβούμενος την αρπαγή του από τη μητέρα του, που είχε εξελιχθεί σε φανατική ισλαμίστρια. Ο τετράχρονος διέθετε, ωστόσο, ελβετική ταυτότητα , η οποία βάσει μιας ειδικής σύμβασης των ευρωπαϊκών χωρών τού έδινε το δικαίωμα εισόδου.

    Από την πρώτη στιγμή που ο Αιγύπτιος διαπίστωσε την απουσία της συζύγου και του παιδιού του, ενημέρωσε τους γονείς της στην Ελβετία, με τους οποίους φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Οι γονείς, οι οποίοι σύμφωνα με τον επιχειρηματία είναι και οι ίδιοι συντετριμμένοι, γνώριζαν τις προθέσεις της κόρης τους, προσπάθησαν επανειλημμένα να τη μεταπείσουν, αλλά χωρίς επιτυχία.

    Όταν η γυναίκα εντοπίστηκε στον Έβρο ο Αιγύπτιος, που ειδοποιήθηκε δια της διπλωματικής οδού, ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη, όπου τη συνάντησε και προσπάθησε να την πείσει να του παραδώσει το παιδί.

    Καθώς οι προσπάθειες δεν απέδωσαν δήλωσε ότι επιθυμεί την ποινική της δίωξη, σε χρόνο όμως που δεν άφηνε περιθώριο να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και η σύλληψή της.

    Ο πατέρας, ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να κόψει στο παιδί του τον δρόμο προς τον τζιχάντ, αλλά δεν ήταν νομικά εύκολο, καθώς το γεγονός ότι δεν υπήρχε διαζύγιο και η επιμέλεια ήταν και στους δύο, χωρίς δικαστική απόφαση, δυσκόλευε την απομάκρυνση του μικρού από τη μητέρα. Έτσι, με αστραπιαίες κινήσεις στην Αίγυπτο, ο εισαγγελέας του Καΐρου αποφάσισε να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στους παππούδες και συγκεκριμένα στη μητέρα του επιχειρηματία , η οποία στη συνέχεια βάσει της δυνατότητας που της παρέχει η αιγυπτιακή νομοθεσία, έδωσε με εξουσιοδότηση τον ανήλικο στον πατέρα και γιο της για να το πάει στην Αίγυπτο.

    Αμέσως μετά ο πατέρας κατέθεσε στην Αλεξανδρούπολη ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να πάρει το παιδί, λόγω του κινδύνου που διέτρεχε, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται να φύγει και ότι έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό, άρα είναι επικίνδυνο να βρίσκεται στα χέρια της μητέρας, η οποία με αυτόν τον παράνομο τρόπο επιχείρησε να τον μεταφέρει στη Συρία

    Στο δικαστήριο, παρουσία της μητέρας, ο σύζυγος εξιστόρησε τη συμβίωσή τους και επικεντρώθηκε στον φανατισμό της, ενώ είπε ότι η σύζυγός του αποχωρίστηκε την μπούργκα, όταν έφτασε στην Ελλάδα για να μην προκαλέσει υποψίες και γίνει στόχος στη διαδρομή.

    Η γυναίκα, πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου, είπε ότι η Συρία είναι ο χώρος που η ίδια θα διεκδικήσει τον παράδεισο, ενώ είναι γραμμένο ο γιος της, τον οποίο είπε πως αγαπάει, να πάει εκεί, αποφεύγοντας, για προφανείς λόγους, να επαναλάβει τα όσα είχε πει στους αστυνομικούς ότι σχεδιάζει να ενταχθεί στις γραμμές του ISIS.

    Σε ερώτηση της προέδρου γιατί δεν επέλεξε ως προορισμό την Ελβετία, που για πολλούς θεωρείται πρότυπο χώρας, απάντησε: "Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα".

    Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να της αφαιρέσει προσωρινά το παιδί, εκτυλίχθηκαν ανθρώπινες σκηνές. Η μητέρα αποχαιρέτησε συγκινημένη τον τετράχρονο γιο της και πήρε τον δρόμο για του Κήπους, με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι για την Συρία, ενώ πατέρας και γιος επέστρεψαν στην Αίγυπτο. Μέχρι και σήμερα το βράδυ, πάντως, δεν είχε καταφέρει να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων και να εισέλθει στην Τουρκία.

    [04] Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό και εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

    Η Σλοβακία θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να επιταχύνουν την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία της Γερμανίας οι οποίες πυροδότησαν μια ευρεία συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική, ο Φίτσο είπε ότι θα αναφερθεί στο θέμα αυτό σε επιστολή που θα στείλει στον Τουσκ και τον Γιούνκερ. Ταυτόχρονα, θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ με αντικείμενο συζήτησης την προστασία των συνόρων.

    "Το χρονοδιάγραμμα για την προετοιμασία της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής είναι απαράδεκτο. Μέχρι να δημιουργηθούν - το νωρίτερο το φθινόπωρο - θα έχουν φτάσει στην Ευρώπη δύο εκατομμύρια μετανάστες επειδή κανείς δεν τους σταματά", τόνισε ο Φίτσο.

    "Θα πρέπει να τροποποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα που εγκρίναμε πρόσφατα γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο, μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν" στην Κολονία, πρόσθεσε. "Οι επιθέσεις αυτές (σ.σ. εναντίον των γυναικών) δεν έγιναν μόνο στην Κολονία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για παράδειγμα στη Σουηδία", συνέχισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

    Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Φίτσο, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα ανάρτησε μια ανακοίνωση στο Twitter εκφράζοντας την υποστήριξή του στο σχέδιο επιτάχυνσης της εντατικοποίησης των ελέγχων στα ευρωπαϊκά σύνορα.

    [05] Οι αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης που συνέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Τελ Αβίβ

    Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα, έπειτα από ανταλλαγή πυρών, τον Ισραηλινό Άραβα Νασχάτ Μελχέμ, καταζητούμενο και φερόμενο ως δράστη της επίθεσης που συνέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Τελ Αβίβ, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Με τον θάνατο του φερόμενου δράστη έληξε το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει για μια εβδομάδα οι αρχές, χωρίς όμως ακόμη να έχουν διαλευκανθεί τα κίνητρα του.

    Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες του πτώματος του Μελχέμ, που έδειχναν ένα οπλοπολυβόλο να βρίσκεται δίπλα του, έξω από ένα τέμενος, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, στο χωριό Αραρά στο βόρειο Ισραήλ, όπου κρυβόταν.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, με ανακοίνωση του, συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές, που όπως τόνισε, εργάστηκαν "ακούραστα, μεθοδικά και με επαγγελματισμό για να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον τρομοκράτη".

    Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αστυνομίας, μέλη ειδικών δυνάμεων ασφαλείας, περικύκλωσαν τον δράστη σε ένα κτίριο στο χωριό Αραρά, από όπου καταγόταν ο Μελχέμ, και τον σκότωσαν όταν αυτός βγήκε έξω ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Δεν υπήρξαν απώλειες ανάμεσα στα μέλη των ειδικών δυνάμεων στην αστυνομική επιχείρηση.

    Ο Μελχέμ, 31 ετών σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε από τους συγγενείς του έπειτα από τη δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τον δράστη να φέρεται να εξαπολύει επίθεση σε ένα κεντρικό εστιατόριο στην ισραηλινή πρωτεύουσα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, και έναν οδηγό ταξί, το αυτοκίνητο του οποίου χρησιμοποίησε για να αποδράσει.

    Ο Μελχέμ είχε εκτίσει τετραετή ποινή φυλάκισης για επίθεση εναντίον ενός ισραηλινού στρατιώτη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και συγγενή του Σαμί Μελχέμ, ο οποίος τον περιέγραψε ως διανοητικά ασταθή.

    [06] Τετραπλάσια ζήτηση έχει ήδη η επανέκδοση του "Mein Kampf", ανέφερε ο υπεύθυνος της έκδοσης του βιβλίου

    Η μεγάλη ζήτηση για την επανέκδοση του "Mein Kampf" (Ο αγών μου) που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γερμανία για πρώτη φορά από το 1945, ξάφνιασε τον εκδότη, ο οποίος παρέλαβε τετραπλάσιες παραγγελίες αντιτύπων.

    Η δίτομη κριτική έκδοση των 1.948 σελίδων, που περιλαμβάνει 3.500 επεξηγηματικές σημειώσεις, εκδόθηκε για παιδαγωγικούς σκοπούς, παρά τις επιφυλάξεις που προκαλεί η δημοσιότητα που αποκτά και πάλι το λιβελογράφημα του Αδόλφου Χίτλερ.

    Ο Αντρέας Βίρσινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας (IFZ) του Μονάχου, που εξέδωσε το βιβλίο, ανέφερε πως παρέλαβε παραγγελίες περίπου 15.000 αντιτύπων, έναντι των 4.000 που αρχικά τυπώθηκαν.

    Υπάρχουν αιτήσεις για να μεταφραστεί στα ιταλικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά και παραγγελίες και από την Τουρκία, την Κίνα, την Νότια Κορέα και τον Πολωνία, δήλωσε ο Βίρσινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

    Το βιβλίο έγινε ευπώλητο στην Γερμανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1930, με 12 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πωληθεί από την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 1945. Έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες, αλλά μετά τον πόλεμο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του.

    Μέχρι σήμερα, η Γερμανία όπως και η Αυστρία συνεχίζουν να απαγορεύουν την έκδοση του κειμένου χωρίς σχολιασμό, υπό την απειλή διώξεων για εξώθηση σε φυλετικό μίσος, όμως η κυκλοφορία σχολιασμένων εκδοχών είναι πλέον δυνατή στη Γερμανία.

    "Το βιβλίο δεν είναι μόνο μια ιστορική πηγή, είναι ένα σύμβολο", δήλωσε ο Κριστιάν Χαρτμάν, εκ των εκδοτών του βιβλίου. "Θέλαμε να αποκαθηλώσουμε αυτό το σύμβολο μια και καλή".

    [07] Προσδοκίες και φόβοι των Ολλανδών ευρωβουλευτών για την ολλανδική προεδρία

    "Η ολλανδική προεδρία έρχεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλείται και εσωτερικά και εξωτερικά από κρίσεις και αστάθεια. Για αυτό περιμένουμε η ολλανδική προεδρία να κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει την ενότητα της Ευρώπης. Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ενιαίου συστήματος ελέγχου των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα. Επίσης, αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να περιορίσει την εισροή οικονομικών μεταναστών, θα αναγκαστεί να παρέχει λιγότερη τοπική στήριξη στους πρόσφυγες, που πραγματικά χρειάζονται τη βοήθειά μας ", δήλωσε η Esther de Lange (ΕΛΚ).

    Ο Paul Tang, από τους Σοσιαλιστές είπε ότι "τα σημερινά προβλήματα, είτε αφορούν το προσφυγικό είτε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχουν ένα κοινό, μπορούν να καταπολεμηθούν μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα βασιλεύει ο φόβος. Βασιζόμαστε στα εθνικά μας συμφέροντα και τελικά όλοι βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πώς το προσφυγικό χώρισε την Ευρώπη και έκανε τους ανθρώπους να μιλούν για κλείσιμο των συνόρων. Αυτό δεν αποτελεί πρόοδο. Αυτή τη χρονιά, περιμένω από την Ολλανδία, να στρέψει την προσοχή των κρατών μελών στα κοινά συμφέροντα και αξίες. Λέξεις αλλά κυρίως πράξεις".

    "Οι υφιστάμενοι αλλά και οι νέοι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται σε ολόκληρη την ΕΕ. Η εφαρμογή των κανόνων είναι σημαντική στους τομείς των μεταφορών, της αλιείας, το ευρώ, τη Σένγκεν, τις τράπεζες και πολλά άλλα. Μια ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν καταστροφική και για την ΕΕ και για την Ολλανδία. Η Ολλανδία θα πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει τη Βρετανία, έναν καλό σύμμαχο, να φύγει από την ΕΕ. Επίσης, κατά την αξιολόγηση της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με το Πακιστάν, η Ολλανδία θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το Πακιστάν σέβεται τα δικαιώματα των (θρησκευτικών) μειονοτήτων. Οι κατάχρηση των νόμων περί βλασφημίας πρέπει να σταματήσουν", δήλωσε ο Peter van Dalen, από τους Ευρωπαίους Μεταρρυθμιστές.

    Ο Hans van Baalen (Φιλελεύθεροι), με τη σειρά του δήλωσε ότι "η ολλανδική προεδρία θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και του διεθνούς εμπορίου. Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, είναι ζωτικής σημασίας. Η οικονομική ανάπτυξη είναι η μόνη λύση σε πολλά προβλήματα της ΕΕ. Επίσης, η ολλανδική προεδρία θα πρέπει να δουλέψει πάνω στο προσφυγικό ζήτημα, στις προκλήσεις που δέχεται η ζώνη Σένγκεν, στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, στην πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά και στην μάχη κατά του ΙΚ, εντός και εκτός Συρίας. Ο αποτελεσματικός έλεγχος των ευρωπαϊκών συνόρων είναι απαραίτητος για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της ΕΕ, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να διαχειριστούμε το προσφυγικό".

    Η Anja Hazekamp (Ευρωπαϊκή Αριστερά), είπε ότι περιμένει από την ολλανδική προεδρία να είναι προσηλωμένη στο να καταστεί ο πλανήτης βιώσιμος. "Αυτό περιλαμβάνει το να στραφεί η προσοχή στα ζώα, στη φύση και στο περιβάλλον. Ο χρόνος μεταφοράς των ζώων πρέπει να μειωθεί δραστικά. Σημαντικά ζητήματα για το 2016 είναι επίσης, το τέλος της υπεραλίευσης, ο σεβασμός των κανόνων της φύσης και απαγόρευση ουσιών που προκαλούν ορμονικές διαταραχές. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς περιμένουμε από την Ολλανδία να διατηρήσει τις αξίες της ανεκτικότητας, της συμπόνια και της βιωσιμότητας. Επίσης, η προστασία της ιδιωτικότητας και των ελευθεριών θα πρέπει να προστατευθούν και να μην θυσιαστούν με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίαςΒ¨.

    "Η προεδρία προσφέρει την ευκαιρία στην Ολλανδία να αναδείξει τον καθοδηγητικό της ρόλο. Αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΕΕ, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ευρωπαϊκής προσέγγισης στο προσφυγικό, στην κλιματική αλλαγή, στη φοροδιαφυγή και σε άλλες σημαντικές προκλήσεις, που μέχρι σήμερα η πρόοδος είναι πολύ αργή. Ωστόσο, η Ολλανδία εξακολουθεί να υστερεί στο ζήτημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν δείχνει συμπόνια στους πρόσφυγες και είναι γνωστή ως φορολογικός παράδεισος. Η προεδρία αποτελεί ευκαιρία για να αλλάξουν αυτάΒ¨, είπε ο Bas Eickhout (Πράσινοι).

    Τέλος, ο Marcel de Graaff (Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας), δήλωσε ότι δεν περιμένει τίποτα από την ολλανδική προεδρία. "Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική για την Ολλανδία αλλά είναι πολύ καλή στο να ακολουθεί τις διαταγές που έρχονται από τις Βρυξέλλες. Ο Rutte θα χορέψει στου ρυθμούς του Γιουνκέρ και θα συνεχίσει να καταστρέφει την Ολλανδία. Μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Ολλανδίας, θα είχε ήδη κλείσει τα σύνορα και θα κλείδωνε απ? έξω όσους Ολλανδούς πολίτες επέστρεφαν από τη Συρία. Πρέπει να βγούμε από την ΕΕ, το ευρώ και σίγουρα από τη ζώνη Σένγκεν. Αυτό δεν θα συμβεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Rutte. Ντροπή", είπε.

    [08] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo

    Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE / NGL, Στέλιος Κούλογλου και ο Γερμανός ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Martin Sonneborn, διοργανώνoυν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Charlie Hebdo και στην ελευθερία της έκφρασης, το χιούμορ και την πολιτική σάτιρα. Η εκδήλωση θα καλυφθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εξέχοντες καλεσμένοι θα λάβουν μέρος στο πάνελ της συζήτησης: Andy Bichlbaum, από το δίδυμο αμερικανών ακτιβιστών, «The Yes Men», διάσημο για τις πολιτικές φάρσες του Maryse Wollinski, σύζυγος του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Georges Wolinski Pierre Kroll, Βέλγος σκιτσογράφος, με την προβολή ενός αποσπάσματος από την πρόσφατη παράστασή του κατά τη διάρκεια του |"Festival du Rire 2015" στη Λιέγη Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και την προβολή αποσπάσματος από μια σπάνια και ανέκδοτη συνέντευξη του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Charb, την οποία πραγματοποίησε προσωπικά ο Στέλιος Κούλογλου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του, καθώς και την προβολή της τελευταίας ταινίας των Yes Men «Yes Men Αre Revolting» Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016, Αίθουσα ASP 1G2, 18:30-21:00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    [09] Ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού την Πέμπτη ήταν Τυνήσιος σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες

    Ο άνδρας που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού την Πέμπτη, αναγνωρίστηκε από οικείους του που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον Τυνήσιο Τάρεκ Μπελγκάσεμ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

    Από τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα αυτού, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ επιχειρούσε, κραδαίνοντας ένα χασαπομάχαιρο, να μπει στο αστυνομικό τμήμα, διαπιστώθηκε ότι ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Είχε συλληφθεί το 2013, κατηγορούμενος για μια ληστεία στο Σεντ-Μαξίμ της νοτιοανατολικής Γαλλίας και τότε είχε υποστηρίξει ότι ονομαζόταν Άλι Σάλαχ. Δήλωνε επίσης ότι ήταν άστεγος και ότι είχε γεννηθεί το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

    Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν είχε εκφράσει αμφιβολίες για την ταυτότητα του άνδρα αυτού, επικαλούμενος τα έγγραφα που βρέθηκαν επάνω του.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο iTele μετέδωσε ότι ο δράστης αναγνωρίστηκε από μία εξαδέλφη του και ότι το όνομά του ήταν Τάρεκ Μπελγκάσεμ.

    Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι σε ένα χαρτί που βρέθηκε επάνω του, με το οποίο θα αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση, ήταν γραμμένη η φράση: "Είμαι ο Άμπου Τζιχάντ Τούνσι, Τάρεκ Μπελγκάσεμ (Τύνιδα).

    [10] Μάρκο Σίλβα: «Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Ολυμπιακό»

    Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, στα σενάρια που τον συνδέουν με την Πόρτο. «Έχω τεράστιο σεβασμό για το σύλλογο στον οποίο δουλεύω και σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου καλά, όπως κάνει ο καθένας μέσα σε αυτόν» είπε σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι Novasports και πρόσθεσε: «Δεν είναι η δουλειά μου να μιλήσω για αυτό το θέμα. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω την προπόνηση. Αυτό έκανα. Αυτό θα κάνω σήμερα και αυτό θα κάνω και αύριο. Θα προπονήσω την ομάδα μου και θα ασχοληθώ με τη δουλειά μου. Δεν έχω κάποια επαφή. Δεν έχω μιλήσει ο ίδιος με κάποιον. Και το τι μπορεί να λέει ο καθένας, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή».

    [11] Μέστο: «Ήρθαμε για τίτλους»

    Με στόχο να πανηγυρίσει τίτλους με την φανέλα του Παναθηναϊκού ήρθε στην Ελλάδα ο Τζιάντο Μέστο. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι» ο έμπειρος αμυντικός άφησε να εννοηθεί ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Super League έπαιξε και ο προπονητής, Αντρέα Στραματσόνι.

    «Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Νιώθω πολύ περήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό» είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της Νάπολι, ο οποίος συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζονταν καν να ρωτήσω για τον Παναθηναϊκό, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα που είναι πολύ γνωστή στο εξωτερικό. Είχα βέβαια επικοινωνία με τον προπονητή, ο οποίος μου εξήγησε καλύτερα το νέο περιβάλλον, τις απαιτήσεις της ομάδας και το τι περιμένει ο σύλλογος από εμένα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και ο προπονητής και όλοι οι ποδοσφαιριστές που είμαστε στον Παναθηναϊκό, έχουμε έρθει για τους τίτλους, για να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει ψηλά. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο, αγώνα με τον αγώνα».

    [12] UEFA: Η κορυφαία ενδεκάδα του 2015

    Την καλύτερη ενδεκάδα για το 2015, όπως ψηφίστηκε από τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε η UEFA. Περίπου 7,2 εκατ. φίλαθλοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία, επιλέγοντας τους κατά τη γνώμη τους καλύτερους από μία λίστα 40 ποδοσφαιριστών.

    Η κορυφαία ενδεκάδα της UEFA για το 2015:

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ντάνι Άλβες (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ), Χεράρδ Πικέ (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Αλάμπα (Αυστρία/Μπάγερν)

    ΜΕΣΟΙ: Αντρές Ινιέστα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Πολ Πογκμπά (Γαλλία/Γιουβέντους), Χαμές Ροντρίγκες (Κολομβία/Ρεάλ)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ), Νεϊμάρ (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2016 - 19:32:31 UTC