Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ»
  • [02] Μέχρι το τέλος του μήνα οι επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ
  • [03] «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών σε έκδοση των τεσσάρων από τους πέντε φοιτητές στην Ιταλία
  • [04] Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας γυναίκας από την Αίγυπτο προς τον Αλλάχ μέσω Έβρου
  • [05] Σωστή η απόφαση της ¶γκυρας να αναπτύξει στρατό στο Ιράκ δηλώνει ο Ερντογάν
  • [06] Επανεκδίδεται «Ο αγών μου» του Χίτλερ
  • [07] Ο πρόεδρος Ολάντ επισκέφθηκε τον τάφο του Φρανσουά Μιτεράν σήμερα κατά την 20η επέτειο του θανάτου του
  • [08] Η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Ευρώπης συμφώνησαν Τσακαλώτος και Πάντοαν

  • [01] «Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ»

    Στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν η κυβέρνηση, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι φορείς απέδωσε το επιτυχές «κλείσιμο» του ΕΣΠΑ από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

    Ο υπουργός, μιλώντας το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, χαρακτήρισε την περίοδο που πέρασε πολύ δύσκολη και κρίσιμη επισημαίνοντας ότι, «μετά από τεράστια προσπάθεια κλείσαμε επιτυχώς το πρόγραμμα. Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ».

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «τώρα με μεγαλύτερη άνεση χρόνου μπορούμε να σχεδιάσουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα υποδομών και άλλων δράσεων», τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με βάση και τις προτάσεις που θα καταθέσουν περιφέρειες, δήμοι και φορείς.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αποκόρωνου ο δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που υπάρχει, παραδίδοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Οικονομίας.

    Η αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης στο τμήμα του δήμου Αποκορώνου και η συμπληρωματική χρηματοδότηση για τη μελέτη που αφορά την οδική ασφάλεια στο τμήμα Γεωργιούπολη-Πέτρες, ήταν το βασικό αίτημα που τέθηκε από τη δημοτική αρχή και για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον κ. Σταθάκη.

    [02] Μέχρι το τέλος του μήνα οι επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

    Επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

    Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.

    Ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο ενάμιση μήνα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν τις αιτήσεις τους, ενώ «θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια -στο πλαίσιο της απλοποίησης και της διαφάνειας των διαδικασιών- για πάταξη του ...παρασυστήματος που επωφελείτο, καρπώνοντας σημαντικό μέρος της επιδότησης βοηθώντας τους στην ετοιμασία των αιτήσεων».

    Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο αφότου εγκριθεί η αίτηση.

    Στόχος του νέου ΕΣΠΑ, υπογράμμισε, είναι η ενίσχυση των παραγωγικών στρωμάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέοι επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι.

    Οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, όπως υπενθύμισε, θα είναι ο αγροτικός, και κυρίως το κομμάτι της μεταποίησης, η ενέργεια και ιδιαιτέρως οι ανανεώσιμες πηγές και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αλλά και ο κλάδος των νέων τεχνολογιών.

    [03] «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών σε έκδοση των τεσσάρων από τους πέντε φοιτητές στην Ιταλία

    Αρνητικό στην έκδοση και των άλλων δυο φοιτητών στις ιταλικές αρχές είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που συνεδρίασε σήμερα για την υπόθεση.

    Οι εφέτες αρνούνται την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος της εισαγγελίας Μιλάνου δρομολογώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες ώστε οι φοιτητές να δικαστούν στην Ελλάδα για όσα τους καταλογίζουν οι ιταλικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί σήμερα το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των ιταλικών αρχών για τους δυο πρώτους φοιτητές, ενώ τη Δευτέρα θα κριθεί η έκδοση του πέμπτου φοιτητή.

    Οι ιταλικές Αρχές ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

    [04] Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας γυναίκας από την Αίγυπτο προς τον Αλλάχ μέσω Έβρου

    "Θέλω να πάω στη Συρία γιατί εκεί υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια. Εκεί είναι ο χώρος ο σωστός, όπου θα διεκδικήσω τον παράδεισο... Το παιδί μου είναι γραμμένο να πάει εκεί".

    Με αυτές τις φράσεις επιχείρησε να αιτιολογήσει την αρπαγή του τετράχρονου γιου της από την Αίγυπτο όπου διέμενε, η Ελβετοαιγύπτια που εντοπίσθηκε την Πρωτοχρονιά από τις τελωνειακές αρχές των Κήπων στην προσπάθειά της να εισέλθει από τη χώρα μας στην Τουρκία και από εκεί να φτάσει στη Συρία, μαζί με το ανήλικο τέκνο της.

    Η διαδρομή της 29χρονης γυναίκας, υπηκόου Ελβετίας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και γνώστριας τεσσάρων γλωσσών, προς τον "παράδεισο του ISIS" ξεδιπλώθηκε στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, όπου οδηγήθηκε πριν από δύο μέρες, μετά την καταγγελία του Αιγύπτιου συζύγου της, ότι απήγαγε το τετράχρονο παιδί τους για να το πάρει μαζί της στη Συρία.

    Το εν διαστάσει ανδρόγυνο βρέθηκε ενώπιος ενωπίω στο ακροατήριο, διεκδικώντας το παιδί και μέσα από τις καταθέσεις τους αποκαλύφθηκε το γιατί και πώς η γυναίκα με το αγγελικό ο πρόσωπο , όχι μόνο ?απόταξε τον σατανά? και φόρεσε την ?μπούργκα?, αλλά δεν δίστασε να βάλει σε περιπέτειες και το ανυποψίαστο βλαστάρι τους.

    Πανέμορφη χριστιανή από τις χιονισμένες ¶λπεις εκείνη, γοητευτικός, κοσμοπολίτης και πλούσιος επιχειρηματίας από την Αίγυπτο εκείνος, ένωσαν τις ζωές τους πριν από πέντε χρόνια και εγκαταστάθηκαν στη χώρα των Φαραώ.

    Η ζωή κυλούσε ωραία και έγινε ακόμα πιο όμορφη με την έλευση στη ζωή του παιδιού τους, το οποίο όσοι αντίκρισαν στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης έλεγαν ότι έφερε τη λευκή επιδερμίδα και τα καταπράσινα μάτια της μητέρας και τα κατάμαυρα μακριά μαλλιά του πατέρα. Σύντομα, μάλιστα, η γυναίκα ασπάστηκε και το Ισλάμ.

    Πολύ νωρίς, μετά το γάμο, ωστόσο, όπως ανάφερε, ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε ότι η σύζυγός του δεν είχε απλά ασπαστεί το Ισλάμ, αλλά εμφάνιζε ακραία φανατική θρησκευτική συμπεριφορά , ενώ πολύ γρήγορα υιοθέτησε ενδυματολογικά και την μπούργκα.

    Τα Χριστούγεννα, η Ελβετοαιγύπτια, αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο που στριφογύριζε στο μυαλό της επί πολύ καιρό, να πάει δηλαδή να συναντήσει μαζί με το παιδί της, στη Συρία, τον κόσμο του ISIS.Μια μέρα που ο σύζυγος πήγε στο σπίτι, το βρήκε άδειο. Διαπίστωσε ότι η εν διαστάσει γυναίκα του είχε πουλήσει τα πάντα και είχε εξαφανιστεί.

    Μέσω των κλήσεων του κινητού της τηλεφώνου, που ήταν εταιρικό της επιχείρησής του, ακολούθησε τα ίχνη της και κατάφερε να εντοπίσει έναν δουλέμπορο και τον συνεργάτη του στην Αθήνα για να διαπιστώσει ότι επιβιβάστηκε μαζί με το παιδί τους σε ένα δουλεμπορικό και έφτασε στην Κρήτη.Από εκεί και διασχίζοντας τη χώρα κατέληξε την Πρωτοχρονιά στο τελωνείο των Κήπων απ΄ όπου επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία.

    Δεν ακολούθησε τυχαία τη διαδρομή μέσω της Ελλάδας. Η ίδια ήταν εφοδιασμένη με ελβετικό διαβατήριο και άρα μπορούσε να μετακινηθεί ελεύθερα. Τα διαβατήρια του μικρού, ελβετικό και αιγυπτιακό, όμως , τα κρατούσε ο πατέρας, φοβούμενος την αρπαγή του από τη μητέρα του, που είχε εξελιχθεί σε φανατική ισλαμίστρια. Ο τετράχρονος διέθετε, ωστόσο, ελβετική ταυτότητα , η οποία βάσει μιας ειδικής σύμβασης των ευρωπαϊκών χωρών τού έδινε το δικαίωμα εισόδου.

    Από την πρώτη στιγμή που ο Αιγύπτιος διαπίστωσε την απουσία της συζύγου και του παιδιού του, ενημέρωσε τους γονείς της στην Ελβετία, με τους οποίους φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Οι γονείς, οι οποίοι σύμφωνα με τον επιχειρηματία είναι και οι ίδιοι συντετριμμένοι, γνώριζαν τις προθέσεις της κόρης τους, προσπάθησαν επανειλημμένα να τη μεταπείσουν, αλλά χωρίς επιτυχία.

    Όταν η γυναίκα εντοπίστηκε στον Έβρο ο Αιγύπτιος, που ειδοποιήθηκε δια της διπλωματικής οδού, ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη, όπου τη συνάντησε και προσπάθησε να την πείσει να του παραδώσει το παιδί.

    Καθώς οι προσπάθειες δεν απέδωσαν δήλωσε ότι επιθυμεί την ποινική της δίωξη, σε χρόνο όμως που δεν άφηνε περιθώριο να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και η σύλληψή της.

    Ο πατέρας, ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να κόψει στο παιδί του τον δρόμο προς τον τζιχάντ, αλλά δεν ήταν νομικά εύκολο, καθώς το γεγονός ότι δεν υπήρχε διαζύγιο και η επιμέλεια ήταν και στους δύο, χωρίς δικαστική απόφαση, δυσκόλευε την απομάκρυνση του μικρού από τη μητέρα. Έτσι, με αστραπιαίες κινήσεις στην Αίγυπτο, ο εισαγγελέας του Καΐρου αποφάσισε να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στους παππούδες και συγκεκριμένα στη μητέρα του επιχειρηματία , η οποία στη συνέχεια βάσει της δυνατότητας που της παρέχει η αιγυπτιακή νομοθεσία, έδωσε με εξουσιοδότηση τον ανήλικο στον πατέρα και γιο της για να το πάει στην Αίγυπτο.

    Αμέσως μετά ο πατέρας κατέθεσε στην Αλεξανδρούπολη ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να πάρει το παιδί, λόγω του κινδύνου που διέτρεχε, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται να φύγει και ότι έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό, άρα είναι επικίνδυνο να βρίσκεται στα χέρια της μητέρας, η οποία μ? αυτόν τον παράνομο τρόπο επιχείρησε να τον μεταφέρει στη Συρία

    Στο δικαστήριο, παρουσία της μητέρας, ο σύζυγος εξιστόρησε τη συμβίωσή τους και επικεντρώθηκε στον φανατισμό της, ενώ είπε ότι η σύζυγός του αποχωρίστηκε την μπούργκα, όταν έφτασε στην Ελλάδα για να μην προκαλέσει υποψίες και γίνει στόχος στη διαδρομή.

    Η γυναίκα, πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου, είπε ότι η Συρία είναι ο χώρος που η ίδια θα διεκδικήσει τον παράδεισο, ενώ είναι γραμμένο ο γιος της, τον οποίο είπε πως αγαπάει, να πάει εκεί, αποφεύγοντας, για προφανείς λόγους, να επαναλάβει τα όσα είχε πει στους αστυνομικούς ότι σχεδιάζει να ενταχθεί στις γραμμές του ISIS.

    Σε ερώτηση της προέδρου γιατί δεν επέλεξε ως προορισμό την Ελβετία, που για πολλούς θεωρείται πρότυπο χώρας, απάντησε: "Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα".

    Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να της αφαιρέσει προσωρινά το παιδί, εκτυλίχθηκαν ανθρώπινες σκηνές. Η μητέρα αποχαιρέτησε συγκινημένη τον τετράχρονο γιο της και πήρε τον δρόμο για του Κήπους, με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι για την Συρία, ενώ πατέρας και γιος επέστρεψαν στην Αίγυπτο. Μέχρι και σήμερα το βράδυ, πάντως, δεν είχε καταφέρει να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων και να εισέλθει στην Τουρκία.

    [05] Σωστή η απόφαση της ¶γκυρας να αναπτύξει στρατό στο Ιράκ δηλώνει ο Ερντογάν

    Η απόπειρα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να επιτεθούν σε μια στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ αποδεικνύει ότι η απόφαση της Τουρκίας να αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή αυτή ήταν δικαιολογημένη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία υποδαυλίζει τη διαμάχη μεταξύ της ¶γκυρας και της Βαγδάτης για το θέμα αυτό.

    Η ¶γκυρα ανέπτυξε τον περασμένο μήνα μια μονάδα προστασίας στο βόρειο Ιράκ επικαλούμενη τον αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια κοντά στην Μπασίκα, όπου οι Τούρκοι στρατιώτες εκπαίδευαν Ιρακινούς στη μάχη εναντίον του ΙΚ. Η Βαγδάτη ωστόσο έφερε αντιρρήσεις στην ενέργεια αυτή της Τουρκίας.

    Ο επικεφαλής των σουνιτών πολιτοφυλάκων είπε ότι οι άνδρες του και οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια "προληπτική" επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους την Τετάρτη, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τη Μπασίκα, επειδή οι τζιχαντιστές συγκέντρωναν δυνάμεις για να εκτοξεύσουν πυραύλους εναντίον της βάσης. "Οι δυνάμεις μας κατάφεραν να εντοπίσουν τη θέση αυτών των πυραύλων και εξαπέλυσαν ένα προληπτικό πλήγμα" είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ατέλ αλ Νουτζάιφι, πρώην κυβερνήτης της Μοσούλης, μιας πόλης που σήμερα ελέγχεται από το ΙΚ. "Η επιχείρηση έληξε χωρίς να εκτοξευτεί ούτε ένας πύραυλος εναντόν του στρατοπέδου", διευκρίνισε.

    Ο Ερντογάν είπε ότι 18 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και ότι κανείς Τούρκος στρατιώτης δεν τραυματίστηκε.

    [06] Επανεκδίδεται «Ο αγών μου» του Χίτλερ

    Για πρώτη φορά από το 1945, μια επανέκδοση του "Mein Kampf" (Ο αγών μου) κυκλοφόρησε σήμερα στη Γερμανία για παιδαγωγικούς σκοπούς, παρά τις επιφυλάξεις που προκαλεί η δημοσιότητα που αποκτά και πάλι το λιβελογράφημα του Αδόλφου Χίτλερ.

    Αυτή η κριτική έκδοση των 1.948 σελίδων, που περιλαμβάνει 3.500 επεξηγηματικές σημειώσεις, έχει στόχο να αποτελέσει "μια απάντηση στο βιβλίο του Χίτλερ", δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Κρίστιαν Χάρτμαν, ο οποίος διευθύνει αυτό το εκδοτικό εγχείρημα στους κόλπους του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας (IFZ) του Μονάχου.

    Το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους, θα πωλείται στην τιμή των 59 ευρώ.

    Το ιδρυτικό κείμενο του ναζισμού και του σχεδίου για την εξολόθρευση των εβραίων πρέπει να γίνει αντιληπτό ως "το πνευματικό κέντρο μιας φονικής ιδεολογίας", η οποία "κατέληξε στη μεγαλύτερη καταστροφή", επέμεινε ο ιστορικός.

    Η ομάδα του IFZ άρχισε το 2009 αυτό το τιτάνειο, όσο και αμφιλεγόμενο εγχείρημα.

    Θα ήταν πράγματι αδύνατο να εκδοθεί ένα τέτοιο έργο χωρίς σχόλια και χωρίς να του αντιταχθούν "επικριτικές" αναφορές με στόχο να μπουν "το κείμενο και ο συγγραφέας στη θέση τους", επέμεινε ο Αντρέας Βίρσινγκ, ο διευθυντής του IFZ, ο οποίος κάνει λόγο για μια επιχείρηση "απομυθοποίησης".

    Τα δικαιώματα του μοναδικού βιβλίου που γράφτηκε ποτέ από τον ναζί δικτάτορα, το 1924 και το 1925 ενώ βρισκόταν στη φυλακή έπειτα από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα, περιήλθαν την 1η Ιανουαρίου στο δημόσιο, αφού από το 1945 τα κατείχε το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας.

    [07] Ο πρόεδρος Ολάντ επισκέφθηκε τον τάφο του Φρανσουά Μιτεράν σήμερα κατά την 20η επέτειο του θανάτου του

    O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ανήμερα της 20ης επετείου του θανάτου του Φρανσουά Μιτεράν, τον τάφο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, ενός σοσιαλιστή όπως ο ίδιος, που βρίσκεται στο Ζαρνάκ (νοτιοδυτικά), έγινε γνωστό από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Τον επικεφαλής του γαλλικού Κράτους συνόδευαν η Μαζαρίν Πενζό, η «κρυφή κόρη" του Φρανσουά Μιτεράν, και ο Ζιλμπέρ Μιτεράν, ένας από τους δύο του γιους του, όπως επίσης και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντος μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί όπως ο Τζακ Λανγκ και ο Ιμπέρ Βεντρίν, αλλά και ο επιχειρηματίας Πιερ Μπερζέ.

    Νωρίτερα απλοί πολίτες είχαν αφήσει κόκκινα τριαντάφυλλα και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τάφο του.

    Όταν ήταν νέος, ο Φρανσουά Ολάντ είχε συνεργαστεί με τον Φρανσουά Μιτεράν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επιφορτισμένος με θέματα οικονομίας.

    Οι δύο μοναδικοί πρόεδροι της Αριστεράς που εξελέγησαν με καθολική ψηφοφορία συμμερίζονταν ένα κοινό όνειρο: «να αλλάξει την ζωή» των Γάλλων ο πρώτος και να «δώσει μια νέα πνοή στο γαλλικό όνειρο» ο δεύτερος. Ωστόσο και οι δύο επλήγησαν από την σκληρή οικονομική πραγματικότητα.

    [08] Η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Ευρώπης συμφώνησαν Τσακαλώτος και Πάντοαν

    Πάνω από μια ώρα διήρκεσε, στην Ρώμη, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, στην ιταλική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στο ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη, ενώ ο κύριος Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο όλο σκεπτικό της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, με κύριο στόχο να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

    Οι δυο υπουργοί, τέλος, συμφώνησαν στο ότι πρέπει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προώθησης η ατζέντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και με κύριο βάρος στο μεταναστευτικό, το οποίο αφορά άμεσα και καθημερινά, τόσο την Ελλάδα όσο και Ιταλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2016 - 17:32:29 UTC