Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έ. Μ. Άιντε
  • [02] Η κυβέρνηση διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση των συντάξεων κατά 20% - 30% και κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πορεία
  • [03] Οι θεσμοί παρέλαβαν το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού
  • [04] Οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ ή κατά του Brexit, δήλωσε ο Ντ. Κάμερον
  • [05] O διοικητής της Γ' ΥΠΕ στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει
  • [06] ΕΟΦ: Κίνδυνοι από σκευάσματα για απώλεια βάρους και ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας που διακινούνται μέσω Διαδικτύου
  • [07] Την έλλειψη διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ
  • [08] H BMW Vision Car εξελίσσει το διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας
  • [09] Έως το 2017 στον Παναθηναϊκό ο Ταυλαρίδης
  • [10] Euroleague: «Ψήφος εμπιστοσύνης» για φάιναλ φορ στον Ολυμπιακό
  • [11] Ζιντάν: «Δύσκολη πρόκληση η Ρεάλ Μαδρίτης»

  • [01] Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έ. Μ. Άιντε

    Ως εποικοδομητική και ουσιώδη χαρακτήρισε τη συνάντησή που είχε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Μια συνάντηση η οποία διήρκεσε δύο ώρες και είχε επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κ. Άιντε, εξερχόμενος από το υπουργείο Εξωτερικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Κυπριακό σε αρκετά θέματα, αναφέροντας όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, και ορισμένα από αυτά έχουν διεθνείς διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, και το πώς μπορούν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο να ζήσουν μαζί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ασφάλεια του ενός να μη δημιουργεί την ανασφάλεια της άλλης πλευράς.

    Διαπιστώνω, επισήμανε, ότι υπάρχει πραγματική βούληση για εξεύρεση λειτουργικής λύσης και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και ιδέες εκτός πλαισίου ώστε να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό ομοσπονδιακό διζωνικό και δικοινοτικό κράτος σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές και πρακτικές για την ευημερία και την πρόοδο όλων στην Κύπρο. «Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει στην Κύπρο μια ειρηνευτική δύναμη για περισσότερο από μισό αιώνα. Και έχουμε μια χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παραμένει διαιρεμένη. Αυτό είναι μια ανωμαλία που θα θέλαμε να ξεπεραστεί», προσέθεσε.

    [02] Η κυβέρνηση διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση των συντάξεων κατά 20% - 30% και κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πορεία του ασφαλιστικού

    Η κυβέρνηση με αναλυτικό σημείωμά της απαντά σε επικρίσεις και δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό και μεταξύ άλλων διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μείωση συντάξεων κατά 20% - 30%, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα μεγέθη δεν προκύπτουν από πουθενά. Όσοι τα υποστηρίζουν οφείλουν τουλάχιστον να εξηγήσουν πού "ανακάλυψαν" αυτά τα νούμερα».

    Επίσης, η κυβέρνηση επικαλείται σειρά νόμων που είχαν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τις μειώσεις των συντάξεων και τις προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν πληρώνουν οι νέοι τους παλιούς, αλλά όλη χώρα πληρώνει την εγκληματική διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ».

    Εξάλλου, πηγές του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, τονίζουν ότι από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για συνταγματικούς λόγους εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Βουλής, καθώς είναι συνταγματικά κατωχυρωμένη η αυτονομία του Κοινοβουλίου, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τον προηγούμενο νόμο (3869/2010 παρ. 1).

    [03] Οι θεσμοί παρέλαβαν το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού

    Οι θεσμοί παρέλαβαν χθες το βράδυ το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η ελληνική πρόταση θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς και οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει «αργότερα αυτόν τον μήνα».

    «Η πρώτη αξιολόγηση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον περασμένο μήνα, να εκταμιεύσει την υποδόση ύψους 1 δισ.», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Εξάλλου, καλά πληροφορημένες πηγές επισήμαναν την ανάγκη να υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα πολιτική συναίνεση, ανάλογη με αυτή που υπήρχε το 2015 στη Βουλή των Ελλήνων σε σημαντικά θέματα.

    [04] Οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ ή κατά του Brexit, δήλωσε ο Ντ. Κάμερον

    O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του θα είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ ή κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που ενδέχεται να γίνει φέτος.

    «Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μια ξεκάθαρη θέση, ωστόσο οι υπουργοί θα είναι ελεύθεροι σε προσωπικό επίπεδο να υπερασπιστούν μια διαφορετική άποψη και θα συνεχίσουν να ανήκουν σε αυτήν την κυβέρνηση» επισήμανε ο Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον των βουλευτών.

    Ο βρετανικός Τύπος είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη βούληση πολλών ευρωσκεπτικιστών υπουργών της κυβέρνησης Κάμερον να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, χωρίς περιορισμούς, εκστρατεία υπέρ του "Brexit".

    Σύμφωνα με τον Guardian, η ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επιτρέψει «ενδεχομένως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραιτήσεων πολλών υπουργών» που δεν κρύβουν τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις τους, όπως είναι για παράδειγμα ο υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

    [05] O διοικητής της Γ' ΥΠΕ στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει

    «Νοσοκομείο δε μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» o διοικητής της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, απαντώντας σε ερώτηση, αναφορικά με τη φημολογία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «καθημερινά» που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάτης, ο κ.Κίρκος είπε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση να τακτοποιηθούν τα θέματα του Παπαγεωργίου από τον ΕΟΠΥΥ» και επικαλέστηκε προσωπική του πληροφόρηση ότι «ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει ένα σεβαστό μέρος από τα χρεωστούμενα, για να αντεπεξέλθει το Παπαγεωργίου στους προμηθευτές του» αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.

    [06] ΕΟΦ: Κίνδυνοι από σκευάσματα για απώλεια βάρους και ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας που διακινούνται μέσω Διαδικτύου

    Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών για σκευάσματα που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

    Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα, Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

    [07] Την έλλειψη διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

    Το δραματικό πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), επισημαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αποτέλεσμα όπως αναφέρει «δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εν αναμονή εισαγωγής τους σε ΜΕΘ, ενώ πολλές σοβαρές τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών σε ΜΕΘ».

    Όπως σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας προχθές 3 Ιανουαρίου, ήταν καταχωρημένα 52 περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ αντίστοιχα χθες ήταν 50.

    Η ΕΙΝΑΠ «απαιτεί» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε, όπως αναφέρει, να λειτουργήσουν επιτέλους τουλάχιστον τα περίπου 200 κρεβάτια ΜΕΘ (περίπου 100 στο λεκανοπέδιο) τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά.

    [08] H BMW Vision Car εξελίσσει το διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας

    Η BMW αποκαλύπτει στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας το Vision Car, ένα πρωτότυπο όχημα το οποίο μας προϊδεάζει για τις δυνατότητες των μελλοντικών αυτοκινήτων. Το επίκεντρο εστιάζεται στη διαμόρφωση του εσωτερικού και στις δυνατότητες διεπαφής του χρήστη με τα τεχνολογικά συστήματα. Είναι ένα ακόμη βήμα στη προσπάθειατων κατασκευαστών να δικτυώσουν τον οδηγό με το όχημα. Οι έρευνες δείχνουν ότι με αυτόν τον τρόπο, θα μειωθούν τα ατυχήματα γιατί ο οδηγός θα εστιάζει την προσοχή του στην οδήγηση.

    Το γερμανικό πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει την τεχνολογία AirTouch που επιτρέπει το διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας χρησιμοποιώντας απλές χειρονομίες με την παλάμη.Με το AirTouch η οθόνη του οχήματος μπορεί να λειτουργεί χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να την αγγίζει. Αισθητήρες καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών στην περιοχή μεταξύ κεντρικής κονσόλας και εσωτερικού καθρέπτη. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να αλλάζουν το σημείο εστίασης στην επιφάνεια μιας μεγάλης πανοραμικής οθόνης. Με απλή επιβεβαίωση επιλέγεται η σχετική επιλογή στο μενού ή ενεργοποιείται το αντίστοιχο εικονίδιο.

    Στην περσινή έκθεση, η BMW είχε παρουσιάσει το σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών, το οποίο με απλές κινήσεις των δακτύλων, επιτρέπει την εκτέλεση ενεργειών όπως ρύθμιση της έντασης ήχου ή αποδοχή τηλεφωνικών κλήσεων. Η εν λόγω τεχνολογία διατίθεται με την ονομασία BMW Gesture Control στη νέα BMW Σειρά 7. Το AirTouch τώρα αναβαθμίζει περαιτέρω αυτές τις δυνατότητες. Αισθητήρες στην περιοχή του ταμπλό αναγνωρίζουν τις κινήσεις των χεριών και επιτρέπουν τρισδιάστατο έλεγχο. Μία κίνηση του χεριού ή χειρονομία ενεργοποιεί τις επιφάνειες της μεγάλης πανοραμικής οθόνης.

    Το AirTouch προσφέρει μία ακόμα επιλογή με ένα κρυφό κουμπί στη στεφάνη του τιμονιού. Αυτό βρίσκεται στην αριστερή πλευρά σε θέση εύκολης πρόσβασης από τον αντίχειρα του οδηγού και ανάβει όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία από το μενού ή μέσω εικονιδίου. Με ένα ελαφρύ άγγιγμα ενεργοποιείται το επιθυμητό πρόγραμμα ή αλλάζει μία επιλεγμένη ρύθμιση. Ανάλογο κουμπί για τον επιβάτη βρίσκεται στο μαρσπιέ, στην πόρτα. Επομένως, ένας επιβάτης με το ένα χέρι κάνει πλοήγηση στο μενού και με το άλλο επιβεβαιώνει εντολές πολύ γρήγορα.

    Με το AirTouch μειώνονται τα βήματα της διαδικασίας για να γίνει μία επιλογή. Έτσι, όταν ενεργοποιείται το πληκτρολόγιο τηλεφώνου, το σύστημα εμφανίζει αυτόματα όλες τις επαφές ή τις λίστες κλήσεων σε top select level με δυνατότητα άμεσης κλήσης χωρίς άλλη ενέργεια. Το AirTouch αναγνωρίζει τα απαιτούμενα βήματα επιλογής και ελέγχου και τα εμφανίζει εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να παραμένει πλήρως συγκεντρωμένος στο δρόμο ενώ παρέχονται πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου όταν το όχημα οδηγείται με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης.

    Σπύρος Ρέκκας

    [09] Έως το 2017 στον Παναθηναϊκό ο Ταυλαρίδης

    Την φανέλα της αγαπημένης ομάδας του θα συνεχίσει να φοράει γι΄ ακόμη 1.5 χρόνο ο Στάθης Ταυλαρίδης. Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό εδώ κι έναν χρόνο, συμφώνησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με το σύλλογο έως το καλοκαίρι του 2017, όπου εκτός απρόοπτου θα κλείσει τη σπουδαία καριέρα του.

    [10] Euroleague: «Ψήφος εμπιστοσύνης» για φάιναλ φορ στον Ολυμπιακό

    Τον σεβασμό και την αναγνώριση των... «μεγάλων κεφαλιών» της ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει αποκτήσει η ομάδα του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Euroleague, που καλεί τους τζένεραλ μάνατζερ των 24 ομάδων της διοργάνωσης να δώσουν τις δικές τους προβλέψεις και εκτιμήσεις, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ένα εκ των φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

    Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρέθηκε στην 3η θέση της σχετικής ψηφοφορίας, με ποσοστό 73,91%, πίσω από τις Φενέρμπαχτσε (100%) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (95,65%). Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Μπαρτσελόνα (56,52%) και Ρεάλ Μαδρίτης (52,17%).

    Στα άλλα ερωτήματα με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός ψηφίστηκε ως ο πιο «άβολος» αντίπαλος της διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας το 33,33% των ψήφων, ενώ στην ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης, μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 41,67%, δεύτερος (σε ισοψηφία με τον Ζόαν Πλάθα) έρχεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας με 12,50%.

    [11] Ζιντάν: «Δύσκολη πρόκληση η Ρεάλ Μαδρίτης»

    Ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, δήλωσε κατά την παρουσίασή του από τον ισπανικό σύλλογο ότι αντιμετωπίζει μια «δύσκολη πρόκληση» στην τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας», ωστόσο διαβεβαίωσε πως αυτού του τύπου οι προκλήσεις αποτελούν κίνητρο για τον ίδιο. «Είναι ένα νέο βήμα για μένα, είναι ένας νέος ρόλος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος αρχηγός της εθνικής Γαλλίας και συμπλήρωσε: «Είναι μια πρόκληση, η οποία είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά αποτελεί κίνητρο για μένα. Θέλω να αναλάβω την πρόκληση και να κάνω τα πάντα για να κατακτήσουμε τίτλους».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 January 2016 - 19:32:25 UTC