Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις
  • [02] «Το 2016 θα είναι η χρονιά της ευθύνης, της λογικής και των προοδευτικών προτάσεων»
  • [03] Κονστάντσιο: Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί
  • [04] Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Οι πέντε προτεραιότητες για το 2016
  • [05] Άνοδος 1,17% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [06] Με χιόνια και τσουχτερό κρύο υποδέχεται το νέο έτος η Βόρεια Ελλάδα
  • [07] Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [08] Έκαψαν δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία
  • [09] Καλό και φεγγαρόλουστο το νέον έτος, εύχεται η Εταιρεία Συγγραφέων
  • [10] «Που είναι η μάνα σου μωρή», μια παράσταση - φάρμακο ενάντια στη λήθη
  • [11] Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι τα Σαββατοκύριακα, ανέστειλαν την αποχή τους οι φύλακες
  • [12] Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα
  • [13] Λήγει η προθεσμία για έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ

  • [01] Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις

    Για την πορεία της επεξεργασίας του σχεδίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις και ότι στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο και με ενισχυμένη κοινωνική δικαιοσύνη.

    [02] «Το 2016 θα είναι η χρονιά της ευθύνης, της λογικής και των προοδευτικών προτάσεων»

    «Το 2015 έπεσαν οι μάσκες, το 2016 θα είναι έτος ευθύνης» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Ημερησία».

    «Πήγαμε πολλά βήματα πίσω τη χρονιά που φεύγει. Η χώρα συγκρούστηκε με τους φυσικούς της εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, βρέθηκε απομονωμένη διεθνώς. Η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους θετικούς δείκτες της οικονομίας που παρέλαβε, να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, να βαδίσει στον δρόμο εξόδου από την κρίση που βρήκε ανοιχτό. Εγκλωβίστηκε σε άσκοπες, πολύμηνες δήθεν διαπραγματεύσεις, χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική για την επόμενη μέρα, για να καταλήξει έντρομη να εκλιπαρεί ένα νέο μνημόνιο, το χειρότερο όλων των προηγούμενων» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

    Κάνει λόγο για μια «χρονιά που αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και έπεσαν οι μάσκες. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ψεύτικη διχαστική γραμμή "Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο"» που «αποκαλύφθηκε η άγνοια, η απειρία, ο τυχοδιωκτισμός, οι κρυφές ατζέντες».

    Αναφερομένη στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, που, όπως σημειώνει, «πλήρωσε τόσο ακριβά τη διαχείριση της κρίσης, καθώς και τις ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ», υποστηρίζει ότι «το 2015 ήταν και χρονιά ανάκαμψης που πιστοποιήθηκε και στις εκλογές του Σεπτέμβρη με μια πρώτη πολύ θετική καταγραφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

    Και προσθέτει: «Είναι και μια δικαίωση που καθρεφτίζεται στην ανασύνταξη των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, στη σταδιακή επιστροφή των πολιτών που μας εγκατέλειψαν με θυμό και απογοήτευση τα τελευταία χρόνια, στην οικοδόμηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο θα προχωρήσουμε τη νέα χρονιά γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος(...). Παρά τις δυσκολίες και σε πείσμα πολλών, η μεγάλη προοδευτική παράταξη της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας θα είναι παρούσα, ενωμένη και ισχυρή. Το 2016 θα είναι η χρονιά της ευθύνης της λογικής και των προοδευτικών προτάσεων. Θα είναι η χρονιά μας».

    [03] Κονστάντσιο: Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει τη δικαιοδοσία για το αν μια χώρα μπορεί να μπει ή να βγεί από την ευρωζώνη, είπε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξη σε γερμανικό μέσο σήμερα, προσθέτοντας ότι είναι ευθύνη της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Borsen-Zeitung που ανάρτησε η ΕΚΤ στην ιστοσελίδα της, ο Κονστάντσιο ερωτήθηκε εάν τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας που ακούστηκαν το καλοκαίρι ζημίωσαν την εμπιστοσύνη στο ευρώ.

    «Μόνο η (ίδια η) χώρα μπορεί να αποφασίσει μόνη της να φύγει από το ευρώ, δεν μπορεί να αποβληθεί σύμφωνα με το νόμο, παρότι μπορεί να υπάρξει πίεση (για να φύγει)», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνεχίζοντας: «Ωστόσο, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η ΕΚΤ δεν έχει δικαιοδοσία όσον αφορά την είσοδο ή έξοδο μιας χώρας. Είμαστε υπεύθυνοι για την διασφάλιση του ευρώ και την ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της. Τώρα, όσον αφορά την ερώτησή σας, κάθε συζήτηση για την πιθανή έξοδο μιας χώρας αποδυναμώνει τη νομισματική ένωση συνολικά, και επιπλέον σημαίνει πρόσθετο χρηματοοικονομικό κόστος για όλες τις χώρες. Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί».

    Σε απάντηση για την συνέπεια καθυστερήσεων από την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις, ο Κονστάντσιο απάντησε: «Υπάρχει μια συμφωνία και είναι τώρα ευθύνη της Ελλάδας - και, ασφαλώς, και των άλλων χωρών της ευρωζώνης - να τηρήσουν τις δεσμεύσεις των».

    Στη συνέντευξη, μεταξύ άλλων, ο Κονστάντσιο είπε ότι δεν πιστεύει πως η ευρωζώνη θα μπει ως σύνολο σε αποπληθωρισμό, αμύνθηκε της απόφασης της τράπεζας να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την απόφαση της Γερμανίας να υποδεχθεί μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Σε μία Ευρώπη που γερνάει, η συρρίκνωση του εργαζόμενου πληθυσμού αρχίζει να ασκεί πίεση κάθετα σε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών συστημάτων, εξήγησε, και μια αύξηση του εργατικού δυναμικού μπορεί να βοηθήσει, αν και δεν είναι θέμα για το οποίο μπορεί να δώσει συμβουλές μια κεντρική τράπεζα.

    [04] Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Οι πέντε προτεραιότητες για το 2016

    «Το 2016 μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο. Το κύριο ζητούμενο είναι η αναχαίτιση της ύφεσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με κινητήριο δύναμη τις ιδιωτικές επενδύσεις και την εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα». Αυτό σημείωσε σε σημερινή του δήλωση, ενόψει του νέου έτους, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού επι9μελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας αντέξει τους κλυδωνισμούς της χρονιάς που φεύγει, χρειάζονται ένα βιώσιμο περιβάλλον, για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ανακτήσουν τη δυναμική τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους και αυτό που ζητούν και αξιώνουν από το πολιτικό σύστημα, είναι σταθερότητα, σοβαρή διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις».

    Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για το 2016, κατά την ΚΕΕΕ, είναι:

    - η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και της εμπιστοσύνης των καταθετών, ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες πιστώσεις και να επιστρέψει το κόστος του χρήματος σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

    - Να πάψει επιχειρηματικότητα να βρίσκεται στο στόχαστρο της φορολογικής πολιτικής, με την κάθε μέρα να φέρνει νέες αυξήσεις φόρων και άλλες επιβαρύνσεις. Χρειάζεται ένα σταθερό, απλό και ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς.

    - Άμεση ενεργοποίηση του επενδυτικού νόμου και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με νέα κίνητρα για μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και νέα εργαλεία για τη στήριξη της μικρομεσαίας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

    - Διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη, το οποίο θα ακολουθείται ανεξάρτητα από τις εναλλαγές προσώπων και κομμάτων στην κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να επικεντρώνει στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, με τη δημιουργία νέων, καινοτόμων βιομηχανιών, που θα παράγουν διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, με διαφοροποίηση και αναβάθμιση της παραγωγής του παραδοσιακού βιομηχανικού χώρου, με ενίσχυση και την ανάδειξη νέων, εξωστρεφών κλάδων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

    - Να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα: για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, τη δημιουργία συνθηκών πραγματικού ανταγωνισμού στις αγορές και τη διαμόρφωση ενός απλούστερου και σταθερού θεσμικού πλαισίου, με ξεκάθαρους κανόνες που ισχύουν για όλους.

    [05] Άνοδος 1,17% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών με την αγορά να καλύπτει τις χθεσινές απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση του 2015, η οποία θα ολοκληρωθεί δύο ώρες νωρίτερα, στις 15:20.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 618,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,17%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,59 εκατ. ευρώ.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνουν η ΔΕΗ (+2,76% στα 3,72 ευρώ), η ΕΥΔΑΠ (+2,26% στα 4,97 ευρώ) και η Eurobank (+2,00% στα 1,02%), ενώ η Εθνική υποχωρεί κατά 0,88% στα 0,337 ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,34%.Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+2,51%) και των Κατασκευών(+2,32%).Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 5 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

    [06] Με χιόνια και τσουχτερό κρύο υποδέχεται το νέο έτος η Βόρεια Ελλάδα

    Με χιόνια, τσουχτερό κρύο και συννεφιά θα υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας όπου πολλές περιοχές «ντύθηκαν» στα λευκά, ενώ ακόμα και στις πεδινές περιοχές σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.Στο ορεινό Παρανέστι Δράμας το πρωί καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία για το φετινό χειμώνα (- 10 βαθμοί), ενώ στην Κοζάνη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνα -4 βαθμούς, -2 είχε ο Πολύγυρος Χαλκιδικής και οι Σέρρες.

    Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς, κατά διαστήματα πέφτουν νιφάδες χιονιού και επικρατεί συννεφιά. Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία το έστρωσε, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα, σε σχέση με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς και από τη Θάσο.

    Όπως ανακοίνωσε τροχαία εξαιτίας του χιονιού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Δράμας, ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες λόγω εξαιτίας του παγετού.

    [07] Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

    Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα - Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή - Λιμένα Θάσου. Κλειστό είναι και το Ρίο - Αντίρριο.

    [08] Έκαψαν δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία

    Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε, στις 03:55, σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία.

    'Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια στα δύο αυτόματα μηχανήματα συναλλαγων, στο υποκατάστημα της τράπεζας, στην λεωφόρο Ηρακλείου 243, τα οποία καταστράφηκαν απο την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε.Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

    [09] Καλό και φεγγαρόλουστο το νέον έτος, εύχεται η Εταιρεία Συγγραφέων

    Καλό και φεγγαρόλουστο το νέον έτος εύχεται η Εταιρεία Συγγραφέων με το επιτραπέζιο ημερολόγιό της, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. Ενόψει της Πρωτοχρονιάς, και ύστερα από συνεννόηση με την Eταιρεία Συγγραφέων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαλέγει τέσσερα από τα κείμενα που έχουν γραφτεί ειδικά για το ημερολόγιο. Τα κείμενα ανήκουν σε συγγραφείς που προέρχονται από διαφορετικές γενιές και τάσεις.

    Αναδημοσιεύουμε, επίσης, το ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη «Η φεγγαράδα», που δεν γράφτηκε βεβαίως για το ημερολόγιο, αλλά μας θυμίζει μια σημαντική στιγμή της μεταπολεμικής ποίησης. Όπως παρατηρεί στο εισαγωγικό του σημείωμα ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Καλοκύρης, το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στο φεγγάρι, ένα θέμα που απασχολεί εδώ και αιώνες τη λογοτεχνία σε όλη την υδρόγειο. Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνηθεί από τον συγγραφέα και εικαστικό Γιώργο Ρωμανό.

    [10] «Που είναι η μάνα σου μωρή», μια παράσταση - φάρμακο ενάντια στη λήθη

    Ένα δύσκολο εγχείρημα, το πιο δύσκολο τής μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας θεωρεί η Βέρα Κρούσκα τον ρόλο της στο έργο «Πούναι η μάνα σου μωρή», που κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου, στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», στην Καλλιθέα.Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Δήμητρας Πέτρουλα, σε διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

    Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή για να μας μεταφέρει στη Μάνη του εμφυλίου πολέμου, η Βέρα Κρούσκα δείχνει αισιόδοξη για την τέχνη της και την τέχνη γενικότερα, παρά την κρίση στην οποία έχουμε βρεθεί. Έχει την πεποίθηση ότι «γίνονται πολλά καλά πράγματα στο θέατρο» και πως «μέσα στην κρίση δείχνει να έχει ανθίσει η τέχνη» όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ειδικά για τον ελληνικό κινηματογράφο, η λαμπερή σταρ της μεγάλης και μικρής ελληνικής οθόνης του 70 και 80 -«δεν αποποιούμαι τίποτα από όλα όσα έχω κάνει» σπεύδει να ξεκαθαρίσει - φέρνει το παράδειγμα της καινούριας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος» για να υπογραμμίσει: «Δεν ανήκω στις φαν του Παπακαλιάτη αλλά χαίρομαι πολύ όταν μου ανατρέπεται η εικόνα. Και αυτή η ταινία ήταν μια ανατροπή της εικόνας που είχα και πραγματικά το χάρηκα πολύ».

    [11] Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι τα Σαββατοκύριακα, ανέστειλαν την αποχή τους οι φύλακες

    Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΥΦΑ) αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.Έτσι αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους, αρχής γενομένης από το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

    Η ΠΕΥΦΑ είχε κηρύξει αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω της κατάργησης της υπερωριακής αποζημίωσης του κλάδου με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε πριν από 15 ημέρες.

    [12] Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα

    Τα πρώτα προβληματα από το χιόνι που άρχισε ήδη να πέφτει και στην Αττική, παρατηρούνται στην Πάρνηθα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, λόγω της χιονόπτωσης, από τις 8:30 το πρωί, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην λεωφόρο Πάρνηθος, απο το τελεφερίκ και πάνω.

    [13] Λήγει η προθεσμία για έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ

    Λήγει σήμερα 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία που έδοσε ηΚοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

    Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

    Η απόφαση προβλέπει το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 December 2015 - 9:32:36 UTC