Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς για τα σενάρια της οικουμενικής: Ευσεβείς πόθοι των εθισμένων στις καρέκλες της εξουσίας
  • [02] Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, εισηγείται ο Πολ Τόμσεν
  • [03] Επτά νεκροί σε συγκρούσεις Τούρκων στρατιωτών με Κούρδους μαχητές
  • [04] Σύρος ΥΠΕΞ: Θα πρέπει να σταματήσει η διείσδυση ανταρτών στο συριακό έδαφος, από Τουρκία και Ιορδανία
  • [05] Κίνα: Επιχείρηση διάσωσης εγκλοβισμένων στο ορυχείο όπου σημειώθηκε κατολίσθηση
  • [06] Οι Ισπανοί λένε «όχι» σε νέες εκλογές

  • [01] Ν. Παππάς για τα σενάρια της οικουμενικής: Ευσεβείς πόθοι των εθισμένων στις καρέκλες της εξουσίας

    «Τα σενάρια της οικουμενικής τα διατηρούν στο τραπέζι προφανώς μόνον όσοι έχουν ευσεβείς πόθους να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας -στις οποίες είναι εθισμένοι- με "παρά φύσιν" μεθόδους, ενώ ο λαός τους έδειξε την πόρτα της εξόδου», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ισχυρή κι έτσι θα παραμείνει» τονίζει.

    «Ο τόπος έχει κυβέρνηση που κατάφερε να μηδενίσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στην ανάπτυξη η επιβολή της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας», «η χώρα στραθεροποιείται, η ύφεση εκμηδενίζεται, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, η δόση έρχεται κανονικά και οι ρυθμίσεις ψηφίζονται τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Παππάς.

    Σημειώνει ότι η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά από τον κόσμο για τα μέτρα που έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας για το 60% των δανειοληπτών, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    «Κρίνεται από όλα αυτά που για κάποιους άλλους ήταν δήθεν "μονομερείς ενέργειες", κρίνεται και από τη συμφωνία που έφερε και από τις τελικές ρυθμίσεις της συμφωνίας» συμπληρώνει, τονίζοντας πως «όσοι καταστροφολογούν θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ραγδαία μείωση της αξιοπιστίας τους».

    Κάνει λόγο «τρομοκρατικά και ανύπαρκτα ρεπορτάζ», που μιλούν για απαίτηση των δανειστών για νέα δημοσιονομικά μέτρα, και τάσσεται κατά της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως «η Ευρώπη έχει κάθε δυνατότητα να χειριστεί τα του οίκου της», ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο το ΔΝΤ υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους. «Είναι κοινός τόπος ότι οι σκληρές και άκαμπτες απαιτήσεις του Ταμείου όχι μόνο δεν φέρνουν λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά εξωθούν τα πράγματα σε εκρηκτικά κοινωνικά, αλλά και οικονομικά αδιέξοδα», συμπληρώνει.

    Ειδικότερα για τη συμφωνία για το χρέος σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να «αναγνωρίζεται διεθνώς η απόλυτη ανάγκη να κινηθούμε προς ελάφρυνση των βαρών της Ελλάδας. «Δεν αναγνωρίζεται μόνο από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ευρώπη, τις Βρυξέλες και την ίδια τη Γερμανία», αναφέρει και επισημαίνει ότι η ίδια η Άγγελα Μέρκελ «έχει μιλήσει για μια νέα μακρά περίοδο χάριτος, με χαμηλά επιτόκια που ισοδυναμεί με απομείωση τους χρέους, με ελάφρυνση των βαρών που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ο ελληνικός λαός και -τελικά- με λιγότερα μέτρα και περισσότερες παρεμβάσεις ανακούφισης των αδυνάμων». Στο ερώτημα δε "αν μπορεί η ελάφρυνση να γίνεται με ...δόσεις, αναλόγως της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων", απαντά πως «θεωρώ ότι οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας και η πανθομολογούμενη ανάγκη για οριστική επίλυση δεν θα οδηγήσουν εκεί».

    Τέλος, για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών λέει ότι αποτελεί ήττα των δυνάμεων της λιτότητας και ξεκάθαρη επιτυχία των Podemos, αλλά και γενικότερα των δυνάμεων που υπερασπίζονται την κοινωνία και τονίζει:«Η Ευρώπη αλλάζει. Και όσο ισχυρότερες είναι οι δυνάμεις της αλλαγής, σε όσο περισσότερες χώρες επικρατούν, τόσο δυνατότερα θα ακούγεται η φωνή όλων μας, για μια Ευρώπη των λαών και όχι των ισχυρών».

    [02] Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, εισηγείται ο Πολ Τόμσεν

    Βελούδινο διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ελλάδα εισηγείται ο Πολ Τόμσεν και πολλοί από τους τεχνοκράτες του Ταμείου που ασχολούνται με το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα «Επένδυση».

    «Το ΔΝΤ δεν πρέπει να δώσει νέο δάνειο, αλλά να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα», είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εισήγηση του ισχυρού άνδρα του Ταμείου και μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο υπευθύνου για το ελληνικό πρόγραμμα, Πολ Τόμσεν.

    Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Τόμσεν φέρεται να επιμένει στην αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς, κατά την άποψή του, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του Ταμείου για τη συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης.

    [03] Επτά νεκροί σε συγκρούσεις Τούρκων στρατιωτών με Κούρδους μαχητές

    Ο τουρκικός στρατός σκότωσε έξι Κούρδους μαχητές σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ νεκρός είναι επίσης και ένας από τρεις στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις αυτές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν χθες το βράδυ στην πόλη Τζίζρε, κοντά στη μεθόριο με την Συρία, στην οποία έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις από τότε που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως και στην κοντινή πόλη Σιλώπη, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, πριν από 12 ημέρες.

    Εξάλλου χθες λίγο πιο βόρεια, στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Ντιγιάρμπακιρ, σε ένα τμήμα του οποίου έχει επίσης επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, τρεις Κούρδοι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με την αστυνομία, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τουλάχιστον 38 πολίτες έχουν σκοτωθεί στις πρόσφατες επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες γίνονται με τη συμμετοχή αρμάτων μάχης και χιλιάδων στρατιωτικών. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχουν σκοτωθεί 168 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    [04] Σύρος ΥΠΕΞ: Θα πρέπει να σταματήσει η διείσδυση ανταρτών στο συριακό έδαφος, από Τουρκία και Ιορδανία

    Οι διεθνείς προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να εμποδίζονται οι αντάρτες να διεισδύουν στη Συρία από την Τουρκία και την Ιορδανία ώστε να επιτευχθεί πρόοδος προς μια πολιτική λύση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ.Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα σχόλια αυτά που έκανε ο Μουάλεμ έπειτα από συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

    Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την ανάγκη «να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».Ο Μουάλεμ είχε δηλώσει εξάλλου χθες ότι η Συρία προτίθεται να πάρει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη και ότι ελπίζει ο διάλογος να τη βοηθήσει να καταλήξει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    [05] Κίνα: Επιχείρηση διάσωσης εγκλοβισμένων στο ορυχείο όπου σημειώθηκε κατολίσθηση

    Ορισμένοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην ανατολική Κίνα στο οποίο σημειώθηκε κατολίσθηση, μετέδωσαν σήμερα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, ήδη διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο ορυχείο στο οποίο σημειώθηκε κατολίσθηση στην κομητεία Πινγκί, στην επαρχία Σαντόνγκ.

    Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μερικές μόνον ημέρες έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε σε πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας. Σήμερα εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 70 ανθρώπων μετά την κατολίσθηση αυτή στην πόλη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, την περασμένη Κυριακή, από την οποία τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 30 σπίτια καταστράφηκαν.

    [06] Οι Ισπανοί λένε «όχι» σε νέες εκλογές

    Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθούν νέες πρόωρες εκλογές στη χώρα, έπειτα από αυτές της περασμένης Κυριακής, στις οποίες κανένα κόμμα δεν κατήγαγε καθαρή νίκη, ενώ τα δύο τρίτα των πολιτών τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.Μόλις το 7% εξ όσων ερωτήθηκαν είπε ότι θα ψήφιζε κάτι άλλο σε ενδεχόμενες νέες εκλογές, ενώ το 87,1% απάντησε ότι θα ψήφιζε το ίδιο.

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του, υπηρεσιακού πλέον, πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι κέρδισε μεν τις περισσότερες ψήφου στις εκλογές της Κυριακής αλλά απώλεσε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) κατέλαβε τη δεύτερη θέση.Και τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας έχασαν ψήφους οι οποίες μετακινήθηκαν σε δύο νεοπαγή κόμματα, το οικονομικά φιλελεύθερο και κοινωνικά συντηρητικό Ciudadanos (Πολίτες) αλλά και το αριστερό Podemos (Μπορούμε).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 December 2015 - 9:32:26 UTC