Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Ι. Πλακιωτάκη
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, νότια της Ιεράπετρας
  • [03] ΗΠΑ: Οι αρχές ετοιμάζονται να απελάσουν εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών
  • [04] Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε ο Πάπας
  • [05] Στους 63 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών του ναυαγίου πορθμείου, στην Ινδονησία
  • [06] Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απένειμε χάρη στον Ρ. Ντάουνι Τζούνιορ, για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών
  • [07] Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, εισηγείται ο Πολ Τόμσεν
  • [08] Νιγηρία: Πάνω από 100 οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο αερίου

  • [01] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Ι. Πλακιωτάκη

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους τους Ελληνες, όπου και αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

    «Εύχομαι πολύ σύντομα η πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, νότια της Ιεράπετρας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:24 ώρα Ελλάδας σε μια περιοχή 40 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας της Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι σεισμογράφοι (...) κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ» σε «απόσταση 397 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας». Κατά την ανακοίνωση του Ινστιτούτου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε «40 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας».

    [03] ΗΠΑ: Οι αρχές ετοιμάζονται να απελάσουν εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχεδιάζει να απελάσει εκατοντάδες οικογένειες παράτυπων μεταναστών από την κεντρική Αμερική, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, γεγονός που πυροδοτεί έντονες επικρίσεις από υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.Εν μέσω της ραγδαίας αύξησης ασυνόδευτων παιδιών και οικογενειών από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, πηγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι γίνονται προετοιμασίες για τη σύλληψη και την απέλαση, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου, των οικογενειών που έχει ήδη αποφασιστεί να επαναπατριστούν.

    Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο πλησιέστερος αντίπαλος της Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι «η χώρα μας ήταν πάντα ένας φάρος ελπίδας, ένα καταφύγιο για τους καταπιεσμένους... πρέπει να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες που ζητούν καταφύγιο εδώ, όχι να διώξουμε» τους ανθρώπους αυτούς. Ακόμη ένας αντίπαλος της Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο' Μάλεϊ, χαρακτήρισε «λάθος» το σχέδιο κλιμάκωσης των συλλήψεων και των απελάσεων «προσφύγων από την Κεντρική Αμερική που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον θάνατο».

    [04] Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε ο Πάπας

    Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία «για την εμφάνιση και ναρκισσισμό» απηύθυνε χθες το βράδυ κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων ο Πάπας Φραγκίσκος στους 1,2 δισεκατομμύρια Καθολικούς στον κόσμο.

    «Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ποντίφικας στο σύντομο αυτό κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

    [05] Στους 63 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών του ναυαγίου πορθμείου, στην Ινδονησία

    Ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου ενός φέρι στην κεντρική Ινδονησία επιδεινώθηκε, αυξανόμενος σε 63 νεκρούς, ενώ πολλοί ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας που διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη νησιωτική ασιατική χώρα.

    Το πορθμείο ναυάγησε την 19η Δεκεμβρίου εξαιτίας της κακοκαιρίας στα ανοικτά της νήσου Σουλαουέσι.Μέχρι στιγμής, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει τις σορούς 63 ανθρώπων, ενώ οι επιζώντες ανέρχονται σε 40, εξήγησε ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Μπαμπάνγκ Σελίστιο.

    [06] Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απένειμε χάρη στον Ρ. Ντάουνι Τζούνιορ, για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απένειμε χθες χάρη στον Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για μια υπόθεση κατοχής ναρκωτικών του 1996, η οποία είχε οδηγήσει τον σταρ του Χόλιγουντ στη φυλακή.«Πλήρωσε το χρέος του προς την κοινωνία και του αξίζει μια πλήρης και άνευ όρων αποκατάσταση», δήλωσε ο Τζέρι Μπράουν την παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απονέμει κάθε χρόνο χάρη σε κάποιους ανθρώπους.

    Ο πρωταγωνιστής του Iron Man βρίσκεται μεταξύ 91 ανθρώπων στους οποίους δόθηκε χάρη για διάφορες καταδίκες τους από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.Η αστυνομία είχε βρει στο αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού ηρωίνη, κοκαΐνη και ένα πιστόλι και τον είχε συλλάβει στο Λος Άντζελες το 1996.

    [07] Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, εισηγείται ο Πολ Τόμσεν

    Βελούδινο διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ελλάδα εισηγείται ο Πολ Τόμσεν και πολλοί από τους τεχνοκράτες του Ταμείου που ασχολούνται με το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα «Επένδυση».

    «Το ΔΝΤ δεν πρέπει να δώσει νέο δάνειο, αλλά να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα», είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εισήγηση του ισχυρού άνδρα του Ταμείου και μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο υπευθύνου για το ελληνικό πρόγραμμα, Πολ Τόμσεν.

    Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Τόμσεν φέρεται να επιμένει στην αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς, κατά την άποψή του, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του Ταμείου για τη συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης.

    [08] Νιγηρία: Πάνω από 100 οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο αερίου

    Οι νεκροί από την έκρηξη η οποία κατέστρεψε ένα εργοστάσιο αερίου στη νοτιοανατολική Νιγηρία ανέρχονται σε εκατό και πλέον, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νέουι, τη δεύτερη μεγαλύτερη της πολιτείας Ανάμπρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Vanguard, πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο υγραερίου (LPG) της Inter Corp Oil Limited, θυγατρικής του ομίλου Chikason.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς ένα φορτηγό εκφόρτωνε υγραέριο στο εργοστάσιο, σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της Βάνγκαρντ.Τα θύματα είναι περίοικοι, διερχόμενοι και πελάτες που περίμεναν να γεμίσουν φιάλες στο εργοστάσιο, κατά την ίδια πηγή.Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Νιγηρία είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 December 2015 - 7:32:25 UTC