Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για συγκάλυψη του σκανδάλου Volkswagen κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους ευρωβουλευτές της ΝΔ
  • [02] Μεγάλη η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, εκτιμά ο Πέτερ Πράετ
  • [03] Διευκρινίσεις για τους φόρους στη ναυτιλία, ζητά η Κομισιόν
  • [04] Πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση του ενός δισ. ευρώ
  • [05] Η Κίνα υπέρ της διατήρησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [06] Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στη νότια Κίνα
  • [07] Εορταστικές εκδηλώσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού τις ημέρες των Χριστουγέννων
  • [08] Παραμονή Χριστουγέννων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • [09] Ο Β. Λεβέντης καλεί τον Κ. Καραμανλή να στηρίξει τον Β. Μεϊμαράκη στον β' γύρο των εκλογών στη ΝΔ
  • [10] «Το παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο»
  • [11] Γιώργος Σταθάκης: Θα προχωρήσει κανονικά το παράλληλο πρόγραμμα
  • [12] Στ. Κοντονής στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Ελέγχονται πολλές αναφορές για στημένα παιχνίδια στη Β΄ Εθνική»
  • [13] Με ήττα 1-0 στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον α' γύρο

  • [01] Για συγκάλυψη του σκανδάλου Volkswagen κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

    Για συγκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής εταιρείας Volkswagen, κατηγορεί τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα.

    «Το πρωτοφανές, για τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, σκάνδαλο των "συστημάτων αναστολής" που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία VW στους κινητήρες της, προκειμένου να εξαπατά τις μετρήσεις για τους ρύπους, επέλεξαν να συγκαλύψουν με την ψήφο τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι τη στάση αυτή επέλεξαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αν και «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πέρα από τις προφανείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχει σαφείς οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, καθώς σε πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, η φορολόγηση των οχημάτων σχετίζεται με τις μετρήσεις για την εκπομπή ρύπων».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα οποία 3 ευρωβουλευτές της ΝΔ ακολούθησαν τη γραμμή της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετέχουν, ψηφίζοντας κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της VW, ενώ 2 απείχαν από την ψηφοφορία.

    [02] Μεγάλη η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, εκτιμά ο Πέτερ Πράετ

    Έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αν και η κατάσταση στη χώρα παραμένει πολύ εύθραυστη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Libre Belgique ο Πέτερ Πράετ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    «Οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι ακόμα πολύ εντατικές σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, αλλά υπάρχει η θέληση για επιτυχία και το κλίμα των συνομιλιών έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο Πράετ, ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τώρα υπό έλεγχο. «Είναι σαφώς πιο θετικό απ? ό,τι ήταν στις αρχές του χρόνου. Έχει γίνει ήδη μεγάλη πρόοδος μέσω αυτών διαπραγματεύσεων. Έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οι τράπεζες θα είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη στη χώρα».

    Αναφορικά με τη συνέχιση της παρούσας χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πράετ, που είναι επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «θα επιδιώξει μια διευκολυντική νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί. Χωρίς να δίνει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικά μεγάλο».

    [03] Διευκρινίσεις για τους φόρους στη ναυτιλία, ζητά η Κομισιόν

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να επανεξετάσει ποια πλοία είναι επιλέξιμα για υπαγωγή στο ελληνικό ευνοϊκό φορολογικό σύστημα και να εξαιρέσει από το προτιμησιακό καθεστώς τα αλιευτικά σκάφη, τα ρυμουλκά, καθώς και τα σκάφη αναψυχής (γιοτ) χωρίς πλήρωμα που ενοικιάζονται σε τουρίστες.

    Ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε στην Ελλάδα μια σειρά προτάσεων για να διασφαλίσει τη συμβατότητα των κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται στον ναυτιλιακό τομέα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι ισχύουσες διατάξεις μπορεί να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα σε μετόχους ναυτιλιακών εταιρειών να επωφελούνται από ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση η οποία θα έπρεπε να παρέχεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μεταφορών. Επίσης, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία ότι η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση επεκτείνεται και σε ενδιάμεσους φορείς του ναυτιλιακού τομέα και εταιρείες εκμετάλλευσης πλοίων που δεν παρέχουν υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών.

    [04] Πριν τα Χριστούγεννα η απόφαση για τη δόση του ενός δισ. ευρώ

    Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου, όπως ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Σύμφωνα με την ίδια, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή όλων των εκκρεμών δράσεων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. «Εφόσον η αξιολόγηση των θεσμών είναι θετική, το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αναμένεται να συνεδριάσει πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση του εναπομείναντος ενός δισεκατομμυρίου», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.

    [05] Η Κίνα υπέρ της διατήρησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Η Κίνα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και υποστηρίζει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ο οποίος δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια κοινά αποδεκτή λύση στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    Ο Κινέζος υπουργός είχε συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στο θέμα των εγγυήσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Κουσουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε τον ουσιώδη ρόλο της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, που θα περιλαμβάνονται σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού

    Στις συνομιλίες στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών οι δύο υπουργοί συζήτησαν σειρά θεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας και στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας με την Κύπρο στον τομέα της ναυτιλίας, στην κατασκευή λιμανιών και οικοδόμησης βιομηχανικών περιοχών γύρω από τα λιμάνια.

    [06] Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στη νότια Κίνα

    Περίπου 91 άτομα αγνοούνται, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου τμήματος από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα. Από την κατολίσθηση ισοπεδώθηκαν τουλάχιστον 33 κτίρια όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

    Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα μετά το τραγικό συμβάν στη πόλη Σενζέν. Το δυστύχημα έγινε τέσσερις μήνες μετά από τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας το θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

    [07] Εορταστικές εκδηλώσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού τις ημέρες των Χριστουγέννων

    Μία σειρά ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

    Συγκεκριμένα, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα 6 «Το βυζαντινό κάστρο» του Μουσείου, θα φιλοξενηθεί το θεατρικό αναλόγιο «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού, από τη Θεατρική Ομάδα «Μηχανή». Τη θεατρική ανάγνωση θα κάνει η Αναστασία Χατζηαστερίου, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Λίλιας Λύτρα. Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σακιδίων πλάτης για τις ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία.

    Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης», θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου με το Duo Plegma, που αποτελείται από τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη (βιολοντσέλο) και τον Αλέξιο Λίζο (πιάνο) σε έργα Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Schostakovich. Τη συναυλία διοργανώνουν το Μουσείο και η «Πολυρρυθμία» (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία).

    Επίσης, για τις ημέρες των εορτών, στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) έχει στηθεί μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

    Παράλληλα, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και εκπτωτική αγορά (bazaar) εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και του Μουσείου. Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί αρχαιολογικές-επιστημονικές και άλλες εκδόσεις σε πολύ καλές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 70%.

    Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

    [08] Παραμονή Χριστουγέννων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Σε ένα γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00.

    Συγκεκριμένα, από τις 11:00 έως τις 12:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα ξεναγήσουν το κοινό στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια? Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας».

    Στις 12:00 το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μία χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαμάντη μάς μεταφέρει κάτι από τη μαγεία αυτών των γιορτινών ημερών (αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας).

    Στις 12:30 η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.

    Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου.

    Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο γραφείο πληροφοριών της εισόδου.

    [09] Ο Β. Λεβέντης καλεί τον Κ. Καραμανλή να στηρίξει τον Β. Μεϊμαράκη στον β' γύρο των εκλογών στη ΝΔ

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων τονίζει ότι «μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, η ΝΔ οδηγείται σε ρήξη μεταξύ των "Καραμανλικών" και των "Μητσοτακικών"».

    «Για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, που τόσο χρειάζεται η χώρα, πρέπει ανοιχτά ο Κώστας Καραμανλής να στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη για τον δεύτερο γύρο» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

    [10] «Το παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο»

    Στην ειλικρινή, παραδοσιακή και διαχρονική φιλία μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.

    Αναφορικά με την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι διαχρονικές, παραδοσιακές και δεν πρόκειται να αλλάξουν, και πρόταξε την ανάγκη για εξεύρεση λύσης, που θα είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του.

    «Το παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Αμπάς έκανε ειδική αναφορά στη σοφία και την μετριοπάθειά του, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσουν τον παλαιστινιακό λαό να βρει το μέλλον του.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα της κατάστασης σε όλη τη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά, όπως το προσφυγικό και ιδιαίτερα η τρομοκρατία, που επηρεάζουν όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη, αλλά ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, το προσφυγικό θα το αντιμετωπίσουμε με όρους ανθρωπισμού, που ταιριάζουν στην ιστορία και στον πολιτισμό μας, ενώ για το ζήτημα της τρομοκρατίας επισήμανε ότι «τους τρομοκράτες θα τους αντιμετωπίσουμε όπως, επίσης, ταιριάζει στον πολιτισμό μας. Θα είμαστε αποφασισμένοι και αμείλικτοι απέναντί τους».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη τερματισμού του πολέμου στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τον ρίζα του κακού.

    Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, επισήμανε τις στενές ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές και υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή fora», αναφέροντας ενδεικτικά στον ΟΗΕ, όπου η Παλαιστίνη ανακηρύχθηκε κράτος-παρατηρητής.

    [11] Γιώργος Σταθάκης: Θα προχωρήσει κανονικά το παράλληλο πρόγραμμα

    «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς.

    «Νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

    Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε» αλλά απλώς - λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή - θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.

    Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα μας «έχει υπογράψει μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία» με τους θεσμούς και τηρεί τις δεσμεύσεις της με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

    [12] Στ. Κοντονής στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Ελέγχονται πολλές αναφορές για στημένα παιχνίδια στη Β΄ Εθνική»

    «Δυστυχώς, στη Β΄ Εθνική, στη Football League, υπάρχουν πάρα πολλές, συχνές αναφορές, για στημένα παιχνίδια και το λέω δημόσια αυτή τη στιγμή, πρώτη φορά. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει» δήλωσε στο ?Πρακτορείο 104,9 FM? ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

    «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είναι και αρμόδια να πάρει αποφάσεις, ελέγχει αυτές τις περιπτώσεις, αλλά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και στους ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίες αναφέρονται αρκετές φορές σε τέτοιες καταστάσεις. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου τώρα. Πριν είναι αργά και για τους ίδιους και για τις ομάδες τους» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

    Σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαιτησίας ο υφυπουργός προανήγγειλε πρωτοβουλίες, καθώς «στην Ελλάδα έχουμε κακή διαιτησία, βλέπουμε αποφάσεις διαιτητών, οι οποίες δεν ξέρω πώς παίρνονται και επίσης αποφάσεις διαιτητών, που δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό της ΕΠΟ, όσον αφορά φαινόμενα βίας».

    «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς- και η ΕΠΟ και η Επιτροπή Διαιτησίας και οι ομάδες- θα πρέπει να καθίσουμε, να συντονιστούμε και να δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, εάν θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου. Θέλω να τους πω το εξής, ότι, με το καλό του ποδοσφαίρου, θα έλθει και το καλό το δικό τους, μέσω της αύξησης της αξιοπιστίας του αθλήματος» τόνισε ο κ. Κοντονής.

    [13] Με ήττα 1-0 στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον α' γύρο

    Με ήττα στην Κομοτηνή ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τον α' γύρο, καθώς έχασε 1-0 από τον Πανθρακικό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων, που πιστοποίησαν την ανοδική τους τάση, σημείωσε ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 26'. Η αθηναϊκή ομάδα τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουτρουμπή στο 85΄ με 2η κίτρινη κάρτα.

    Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και πρώτη εντός έδρας, που της δίνει μια βαθμολογική ανάσα και ελπίδες για σωτηρία, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 4η θέση και δείχνει να βουλιάζει σε περισσότερα προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 13:32:30 UTC