Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους η φύλαξη των συνόρων του
  • [02] Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ζήτησε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [03] Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης
  • [04] Διυπουργική επιτροπή για την εξέρευση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [05] Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τη μεταπολιτευτική λογοκρισία
  • [06] Αναβλήθηκε η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες στις Σκουριές Χαλκιδικής
  • [07] Η Μινωική Αστάρτη, πίσω από το Δίσκο της Φαιστού, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γλωσσολόγος Γκάρεθ Όουεν
  • [08] Η ΝΔ θα βγει ενωμένη από τις εκλογές, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Στ. Καλαφάτης
  • [09] Ο Γ.Αμανατίδης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Η πολιτική σταθερότητα πιο σημαντική από το φορολογικό

  • [01] Ν. Ξυδάκης: Κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους η φύλαξη των συνόρων του

    «Αυτό ετέθη, αλλά δεν θα απαντηθεί αύριο ή μεθαύριο, αφού η συγκρότηση της νέας συνοριοφυλακής θα πάρει καιρό, από πολλούς μήνες έως ένα χρόνο... Η θέση της Αθήνας είναι ότι ναι μεν χρειαζόμαστε να δούμε όλα τα κράτη - μέλη την ενιαία φύλαξη συνόρων και την ενιαία τήρηση κανόνων για την αναβάθμιση της ζώνης Σένγκεν, τη διαφύλαξή της καταρχάς. Αλλά η φύλαξη συνόρων παραμένει ένα κυριαρχικό δικαίωμα του έθνους - κράτους και εκεί θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση σε βάθος και με λεπτομέρειες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης απαντώντας σε ερώτηση για τη δυνατότητα περί μονομερούς παρέμβασης της Frontex.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984» πρόσθεσε: «όταν αγγίζεις τον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, πάντα οι συζητήσεις είναι πολύ σοβαρές και χρειάζονται πολύ καιρό. Αυτό είναι μέσα στο πνεύμα των ευρωπαϊκών συνθηκών, δεν ζητάμε κάτι αντιευρωπαϊκό. Αντιθέτως, αυτό που τίθεται για πρώτη φορά στο τραπέζι είναι ένας νεωτερισμός. Το καινούργιο στοιχείο στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται με μεγάλη προσοχή».

    [02] Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ζήτησε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Σε ρητές συστάσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

    Με γνώμονα την προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μέσω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο αρμόδιος υπουργός, απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες να ευθυγραμμιστούν με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις χρώσεις. Πρέπει να γίνουν λογικές όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη».

    Κατά τη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφέρθηκε στο θέμα, καταγγέλλοντας μάλιστα την επιβολή προμηθειών 3% στις πιστωτικές κάρτες και χρέωση 0,5 ευρώ για ηλεκτρονικές πληρωμές, με αφορμή σχετικά παράπονα που δέχθηκε, μεταξύ αυτών, ενός ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στον οποίο ζητήθηκε από τράπεζα προμήθεια 3% για τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

    [03] Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιδόματος θέρμανσης

    Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

    Για όσους υποβάλλουν αίτηση ως το τέλος του έτους η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την αρχή του έτους έως τις 30 Μαΐου η καταβολή του ποσού θα γίνει ως το τέλος Ιουνίου.

    [04] Διυπουργική επιτροπή για την εξέρευση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε ο Γ. Κατρούγκαλος

    Τη δημιουργία διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα συσταθεί για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από τα γραφεία της αντιπροεδρίας όπου συνεδρίαζε το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής.

    Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι σε μάκρος χρόνου, ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα ασφαλιστικά της ταμεία δεν έχουν αποθεματικά.

    [05] Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τη μεταπολιτευτική λογοκρισία

    Με θέμα «Λογοκρισίες στην Ελλάδα» αρχίζει στις 17/12 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας) το συνέδριο που οργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

    Το φαινόμενο της λογοκρισίας δεν έχει μελετηθεί επαρκώς στη χώρα μας και σκοπός του συνεδρίου, που θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στις 19 Δεκεμβρίου, είναι να επιχειρήσει μια σειρά συστηματικών προσεγγίσεων τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και στο επίπεδο της πράξης.

    «Είναι το πρώτο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με θέμα τη λογοκρισία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της οργανωτικής-επιστημονικής επιτροπής

    [06] Αναβλήθηκε η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες στις Σκουριές Χαλκιδικής

    Κι ενώ τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τη συζήτηση γύρω από το θέμα της διατήρησης ή μη των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στη θέση Σκουριές Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», μία παράμετρος ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα.

    Υπάρχει απόφαση που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η οποία συνδέεται άμεσα με τη συνέχιση της λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας.

    Πριν την αναβολή του θέματος, είχαν προταθεί δυο μέρη για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου όπου θα μπορούσε να αποτελούν αντικείμενα θεματικής έκθεσης και το ακίνητο που έχει παραχωρήσει η εταιρεία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περιοχή Χοντρό Δέντρο

    [07] Η Μινωική Αστάρτη, πίσω από το Δίσκο της Φαιστού, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γλωσσολόγος Γκάρεθ Όουεν

    Η θεά του έρωτα, η Μινωική Αστάρτη είναι το πρόσωπο-κλειδί, που «ξεκλειδώνει» το μυστήριο του Δίσκου της Φαιστού, σύμφωνα με τον γλωσσολόγο -αρχαιολόγο και συντονιστή του προγράμματος Erasmus + του ΤΕΙ Κρήτης, Γκάρεθ Όουενς.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκαλύπτει ότι ύστερα από νεότερα δεδομένα στην έρευνά του, η θεωρία του έχει αλλάξει, κατά τι, σε σχέση με την άποψη που είχε διατυπώσει πριν από έναν περίπου χρόνο και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρίσκεται πια η «έγκυος μητέρα», όπως είχε αρχικά εκτιμήσει, αλλά η «έγκυος θεότητα» που παίρνει μορφή στο πρόσωπο της Αστάρτης, της θεότητας του έρωτα.

    [08] Η ΝΔ θα βγει ενωμένη από τις εκλογές, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Στ. Καλαφάτης

    «Οποιοσδήποτε κερδίσει τις εκλογές είμαι σίγουρος ότι το πρώτο που θα κάνει είναι να ανοίξει τις φτερούγες του και να αγκαλιάσει όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι των φίλων της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε, στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

    «Στόχος του, οποιοσδήποτε είναι πρόεδρος την επόμενη μέρα, θα είναι, όχι μόνο να εκσυγχρονίσει το κόμμα, όχι μόνο να θεμελιώσει και να ενισχύσει τις βασικές αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται, αλλά να ασκήσει μία ισχυρή αντιπολίτευση, να αναδείξει τις τρομερές αδυναμίες μιας κυβέρνησης, που νομίζω ότι οι επιδόσεις της είναι σε όλους τους τομείς κάτω από τη βάση, και να αρθρώσει έναν ισχυρό ενδυναμωμένο και εμπλουτισμένο με προτάσεις λόγο, για να δείξει και στον κόσμο ότι υπάρχει μία εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Καλαφάτης.

    [09] Ο Γ.Αμανατίδης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Η πολιτική σταθερότητα πιο σημαντική από το φορολογικό

    Η φυγή επιχειρήσεων -ξένων και ελληνικών- από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία και άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή «δεν είναι τόσο θέμα φορολογικό όσο πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Καθημερινά», με τον Χρήστο Μάτη.

    Ο υφυπουργός επισήμανε ότι «σταθερότητα πλέον υπάρχει, όπως αποδεικνύεται και με τις ψηφοφορίες που γίνονται», ενώ εκτίμησε ότι «η άρση των capital controls θα διώξει τα εμπόδια» και τις σοβαρές δυσκολίες, που όπως είπε, δημιούργησαν στις επιχειρήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 December 2015 - 11:32:34 UTC