Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών
  • [03] Νέες συναντήσεις των θεσμών με Τσακαλώτο, Σταθάκη και Κατρούγκαλο
  • [04] Τρ. Αλεξιάδης: Ανοίγει τις επόμενες μέρες το TAXIS για τα κριτήρια και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης
  • [05] Κομισιόν: Να εφαρμοστούν οι κανόνες της ΕΕ για τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων
  • [06] Λάρισα: Ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες
  • [07] Η αστυνομία της Γενεύης αναζητεί υπόπτους για τρομοκρατική δράση
  • [08] Κομισιόν: Προειδοποίηση προς την Ελλάδα για μη έγκαιρη διαβίβαση δακτυλικών αποτυπωμάτων των προσφύγων
  • [09] Στη δικαιοσύνη το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [10] Ν. Βούτσης:Θα συγκροτηθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις Ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών
  • [11] Υπεγράφη η συμφωνία για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου
  • [12] Προεκλογική υπόσχεση Ραχόι για περικοπή φόρων σε συνταξιούχους
  • [13] Την Δευτέρα «κληρώνει» για τον «ισχυρό» Ολυμπιακό στη φάση των «32» του Europa League
  • [14] Τζόρτζεβιτς: «Ο Διαμαντίδης είναι κληρονομιά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Συναντήσεις με βουλευτές του κόμματός του ανά περιφέρεια, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιδιαίτερα ζητήματα κάθε περιφέρειας για τα οποία ο πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει πλήρη εικόνα, αλλά και ανταλλαγή γνώμης και υποβολή προτάσεων από τους βουλευτές.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους βουλευτές θα συζητήσει και τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών

    «Tο δουλεμπόριο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από την Ευρώπη και από την Ελλάδα φυσικά», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας και ιδίως από την Τουρκία, κατά την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη οι παράνομοι μετανάστες να γυρίσουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται ή στις χώρες εκείνες από τις οποίες ξεκίνησαν για να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ελληνικών συνόρων.

    «Εκεί υπάρχουν υποχρεώσεις των εταίρων μας και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί εάν ρίξει κανείς μια ματιά στις διατάξεις του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το 'Ασυλο, θα παρατηρήσει ότι υπάρχουν συμφωνίες επανεισδοχής και η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει και εκείνη ως ΕΕ, συμφωνίες επανεισδοχής, γιατί άλλη η πίεση της ΕΕ και άλλη η πίεση κάθε κράτους μέλους. Δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη στο φαινόμενο», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας είπε: «Και μιλώ ευθέως για την Τουρκία. Είναι γνωστό πώς έρχονται οι παράνομοι μετανάστες από την Τουρκία. Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει κανενός είδους έλεγχος από την πλευρά των τουρκικών αρχών, οι οποίες δεν σέβονται τις υποχρεώσεις, τις οποίες έχουν. Εδώ, πρέπει οι Εταίροι μας να κινητοποιηθούν, αν μη τι άλλο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο. Και σ'αυτό πρέπει να σας πω ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση».

    [03] Νέες συναντήσεις των θεσμών με Τσακαλώτο, Σταθάκη και Κατρούγκαλο

    Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών.

    Ήδη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο υπουργός σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για προστασία των συντάξεων από μειώσεις. «Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

    Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών «τον άκουσαν χωρίς να τον απορρίψουν».

    Σημειώνεται πως προσερχόμενος στον χώρο της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογραμμίσει ότι στη συζήτηση δεν θα τεθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

    Στη χθεσινή συνάντηση των θεσμών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα «κόκκινα» δάνεια χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας, ενώ έγινε και μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ως γνωστόν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν από τη διαχείριση και την πώληση σε Funds τα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι θεσμοί από την πλευρά τους φέρεται να επιμένουν στο να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή.

    [04] Τρ. Αλεξιάδης: Ανοίγει τις επόμενες μέρες το TAXIS για τα κριτήρια και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης

    Ανοίγει τις αμέσως επόμενες μέρες η εφαρμογή του συστήματος TAXIS, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι ενδιαφερόμενοι τόσο για τα κριτήρια όσο και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης. Αυτό δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

    Ειδικότερα για τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε ότι το ετήσιο συνολικό εισόδημα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ετησίως για τους άγαμους και τις 20.000 για τους έγγαμους, ενώ για κάθε παιδί θα προστίθεται το ποσό των 2.000 ευρώ.Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

    Ακόμα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι για τις δηλώσεις που θα γίνουν μέχρι τέλους του έτους, το επίδομα θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου ενώ εκείνες που θα κατατεθούν έως τέλη Μαΐου 2016, το επίδομα θα τους καταβληθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου.

    [05] Κομισιόν: Να εφαρμοστούν οι κανόνες της ΕΕ για τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα και άλλα εννέα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικά με τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε από το Βέλγιο, την Κύπρο, την Εσθονία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία να εφαρμόσουν πλήρως την οδηγία για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων (οδηγία 2014/49/ΕΚ, ΟΣΕΚ), η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου χρηματοπιστωτικού τομέα. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι βάσει της εν λόγω οδηγίας, οι καταθέτες θα επωφελούνται από ταχύτερες εκταμιεύσεις και ισχυρότερο δίχτυ προστασίας, καθώς οι πιο ενοποιημένες απαιτήσεις χρηματοδότησης θα διασφαλίσουν ότι τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων θα είναι προχρηματοδοτημένα και σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις υποχρεώσεις τους έναντι των καταθετών.

    [06] Λάρισα: Ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

    Τα τρακτέρ στην Εθνική οδό, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, αποφάσισαν να βγάλουν μετά τις 10 Ιανουαρίου αγρότες που συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λάρισας, στον Πλατύκαμπο όπου συμμετείχαν επίσης αγρότες από τα Φάρσαλα και τον Αλμυρό αλλά και κτηνοτρόφοι.

    H έξοδος των τρακτέρ θα γίνει κατόπιν πανελληνίου συντονισμού και η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί στις 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα, οπότε και θα συναντηθούν εκπρόσωποι των αγροτών οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροκτηνοτρόφων.

    [07] Η αστυνομία της Γενεύης αναζητεί υπόπτους για τρομοκρατική δράση

    Η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο του συναγερμού και διεξάγει «εντατική έρευνα» για τον εντοπισμό προσώπων για τα οποία έλαβε σήμα από τις ομοσπονδιακές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τις επιθέσεις στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ασφαλείας της Γενεύης.

    «Η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες», διευκρινίζεται. Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία (τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης) για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της. «Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν», ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για «επιχειρησιακούς λόγους».

    [08] Κομισιόν: Προειδοποίηση προς την Ελλάδα για μη έγκαιρη διαβίβαση δακτυλικών αποτυπωμάτων των προσφύγων

    Σχεδόν για το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα έχει πραγματοποιηθεί διαβίβαση των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους στο κεντρικό σύστημα Eurodac εντός 72 ωρών -όπως ορίζει το κοινοτικό δίκαιο- σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για το ζήτημα αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να απευθύνει στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή, το πρώτο βήμα της διαδικασίας παράβασης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, μεταξύ 20 Ιουλίου και 30 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 492.000 αφίξεις, ωστόσο στη βάση δεδομένων Eurodac εστάλησαν δακτυλικά αποτυπώματα από περίπου 121.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο στην Ιταλία -κατά της οποίας επίσης έχει κινήσει τη διαδικασία παράβασης η Επιτροπή- καταγράφηκαν 65.000 αφίξεις διά θαλάσσης, και από αυτές σε περίπου 29.000 έγινε αποτελεσματική λήψη και διαβίβαση δακτυλικών αποτυπωμάτων στη βάση δεδομένων Eurodac.

    Στο τρίτο και τελευταίο κράτος-μέλος που έστειλε προειδοποιητική επιστολή η Επιτροπή, στην Κροατία, τα αντίστοιχα νούμερα είναι 340.000 αφίξεις και αποστολή δακτυλικών αποτυπώματων στην εν λόγω βάση δεδομένων μόνο για 575.

    [09] Στη δικαιοσύνη το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Στη δικαιοσύνη δίνει πλέον το λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας για να κρίνει, αν όσα περιέχονται στο πολυσέλιδο πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας για τις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, έγιναν νόμιμα. Διακόσιοι πενήντα φάκελοι ελέγχθησαν από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που αφορούσαν την επικοινωνιακή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Προληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την περίοδο 2012-2014 και το πόρισμα έχει ήδη διαβιβασθεί στον εισαγγελέα, καθώς διαπιστώνονται παρατυπίες, ενώ ελέγχεται ο ρόλος μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει κλίμα συλλογικής ενοχοποίησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζοντας ότι «υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό και υπάλληλοι ευσυνείδητοι».

    Το πόρισμα παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης ο έλεγχος στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχισθεί και θα «πάει και πιο πίσω».

    Οσον αφορά στην περίοδο 2012-2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος επικοινωνίας ανήλθε στα 9.762.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβασιοποιήθηκαν 4.575.000 ευρώ και τελικά πληρώθηκαν 3.026.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πολάκης, «1,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να μην είχε δοθεί, καθώς αφορούσε κοινωνικά μηνύματα που θα μπορούσαν να προβληθούν δωρεάν». Πρόβλημα επίσης υπάρχει διότι, όπως ελέχθη, δεν αποδεικνύεται η συχνότητα προβολής των μηνυμάτων που πληρώθηκαν. Οι πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος ήταν από το ΕΣΠΑ, ίδιους πόρους και μετατροπή χρήσης ενός μέρους του δανείου, που είχε ληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την πανδημία της γρίπης, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

    [10] Ν. Βούτσης:Θα συγκροτηθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις Ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

    Την συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στη πρώτη συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    Ο κ. Βούτσης, διευκρίνισε ότι «η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν θα είναι Εξεταστική Επιτροπή» αλλά, όπως είπε, στόχος της θα είναι η αποτίμηση των τεσσάρων ανακεφαλαιοποιήσεων, που ξεκίνησαν από την εποχή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και έφθασαν μέχρι σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    «Όλοι αποδεχόμαστε ότι οι τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν είναι ένα σοβαρό ζήτημα, για το οποίο πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτίμηση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Είναι πολύ καλύτερο να υπάρχει μια αποτίμηση από τους εμπειρογνώμονες, να υπάρξει μια τεκμηρίωση πάνω σε αυτό το ζήτημα, από το να αποφασίσει μόνη της η κυβέρνηση. Δεν είναι στο στόχο της κυβέρνησης να υπάρξει απόδοση ευθυνών ή λαθών ή ερμηνειών. Πρόθεση της είναι να υπάρξει αποτίμηση και όχι με σκοπό να γίνει Εξεταστική Επιτροπή», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σε ότι αφορά τις δύο Ανεξάρτητες Αρχές, το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ, σε περίπτωση, όπως είπε, που δεν βρεθεί συναινετική λύση με τα κόμματα ως προς την λειτουργία τους.

    «Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή επιλέγουμε να μην πάμε με το γράμμα του νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ΕΣΡ, επεσήμανε ότι «το Σύνταγμα δεν επιβάλει να κάνει τις διαγωνιστικές διαδικασίες».

    [11] Υπεγράφη η συμφωνία για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

    Στα τέλη του 2018 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (IGB), επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

    Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του έργου ώστε η κατασκευή του να ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

    Μιλώντας στην τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες στον αγωγό , που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον IGB ως έργο στρατηγικής γεωπολιτικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, καθώς συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας.

    [12] Προεκλογική υπόσχεση Ραχόι για περικοπή φόρων σε συνταξιούχους

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει το φόρο εισοδήματος για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ενισχύσει την επιρροή του ανάμεσα στους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους 10 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

    Οι Ισπανοί ηλικίας άνω των 55 ετών είναι δύο φορές πιο πιθανό να στηρίξουν το κυβερνών, κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι απ? ό,τι οι νεότεροι ψηφοφόροι, σύμφωνα με την επίσημη δημοσκόπηση της Ισπανίας που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, και το κόμμα ήδη προσπαθεί να κερδίσει τη στήριξή τους δεσμευόμενο να προστατεύσει τις συντάξεις.

    Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Ραχόι είπε επίσης ότι το Λαϊκό Κόμμα θα μειώσει το φόρο εισοδήματος για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για ένα χρόνο από τη στιγμή που θα βρουν για πρώτη φορά δουλειά ? μια δέσμευση που στοχεύει στα εκατομμύρια άνεργων νέων Ισπανών που προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

    «Δεδομένου ότι υπάρχει τώρα μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Ισπανία και το κράτος συλλέγει περισσότερα φορολογικά έσοδα, μπορούμε και πάλι να μειώσουμε τους φόρους», δήλωσε ο Ραχόι, αναφερόμενος στις περικοπές του φόρου εισοδήματος που εφαρμόστηκαν τον Ιούλιο.

    [13] Την Δευτέρα «κληρώνει» για τον «ισχυρό» Ολυμπιακό στη φάση των «32» του Europa League

    Το μεσημέρι της Δευτέρας (14:00), στη Νιόν της Ελβετίας, θα μάθει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό του στη φάση των «32» του Europa League.

    Οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών», αφού έχουν τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία απ? όλους όσοι κατέλαβαν την τρίτη θέση στη φάση των ομίλων του Champions League.

    Υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι προέρχονται από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι Σεβίλη, Γαλατασαράι, Σαχτάρ και Βαλένθια, ενώ οι υπόλοιπες 12 ομάδες που ενδέχεται να βρεθούν στον δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδας θα έχουν καταλάβει την δεύτερη θέση στους ομίλους τους στο Europa League.

    [14] Τζόρτζεβιτς: «Ο Διαμαντίδης είναι κληρονομιά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

    Σε συνέντευξη που έδωσε στοCNNGreece, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλωνστο όραμά του για το «τριφύλλι», ενώ αποθέωσε τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη.Συγκεκριμένα ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους «πράσινους»: «Σκληρή άμυνα. Είναι ακριβώς το αντίθετο από το πώς ήμουν σαν παίκτης. Έτσι είναι όμως. Σκληρή άμυνα, γιατί έτσι νομίζω ότι μπορείς να "χτίσεις" και να έχεις κάτι, το οποίο έχουμε καταφέρει σε ένα επίπεδο. Η φιλοσοφία μου είναι ότι σημασία δεν έχει το "εγώ", αλλά το "εμείς". Δεν είναι το παιχνίδι "μου", αλλά το παιχνίδι "μας". Οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν το συντομότερο δυνατό. Και νομίζω ότι θα γίνει».

    Σχετικά με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τόνισε πως θέλει να του αλλάξει γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, ενώ του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Και προσωπικότητα. Πάνω από όλα. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Είναι στόχος μου να τον πείσω να συνεχίσει να αγωνίζεται. Γιατί το μπάσκετ έχει ανάγκη τον Διαμαντίδη και ο Διαμαντίδης πρέπει να παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι ο παίκτης που, όταν μπαίνει στο δωμάτιο, η λάμψη του φωτίζει τα πάντα. Είναι μια κληρονομιά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 December 2015 - 15:32:24 UTC