Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η συνοχή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητη
  • [02] Βλ. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα βιώσιμο και ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα
  • [03] «Δεν είσαι Μουσουλμάνος, αδελφέ» απαντούν οι Βρετανοί μετά την επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου
  • [04] Βόλτα στη λογοτεχνική... Θεσσαλονίκη μέσα από τη Wikipedia!
  • [05] «Έχει χαθεί πολύς χρόνος, όμως τώρα το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά»
  • [06] «Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών»

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η συνοχή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητη

    «Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεδριάσει προ ημερών και όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια των επόμενων εβδομάδων έχουν τεθεί ήδη επί τάπητος. Η συνοχή της ΚΟ είναι αναμφισβήτητη. Από εκεί και πέρα, όσοι ονειρεύονται συγκυβερνήσεις ή οικουμενικές κυβερνήσεις, καλό θα είναι να ξυπνήσουν στην πραγματικότητα. Τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί».

    Αυτό σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα «News247», εξηγώντας ότι το συμβούλιο αρχηγών έγινε με στόχο την έναρξη ενός διαλόγου για τα μείζονα θέματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, του προσφυγικού και της αναθεώρησης του Συντάγματος. «Αντί διαλόγου σε τόσο σοβαρά θέματα, στήθηκε ένα σκηνικό σεναριολογίας για νέα κυβερνητικά σχήματα», σενάρια που «εκφράζουν απλώς μύχιες επιθυμίες ορισμένων», επισημαίνει. Καλεί δε να μην προεξοφλεί κανείς περικοπές σε συντάξεις.

    Σχετικά με το προσφυγικό και τα σενάρια περί εξόδου από τη Σένγκεν, τονίζει ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ κανένας κίνδυνος. Υπογραμμίζει ότι «οι πιέσεις ασκούνται από εκείνους που επιδιώκουν μία Ευρώπη φρούριο» και πως «αξιοποιούνται από τις πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, καθώς βλέπουν ότι όσο προχωράμε έγκαιρα και με σταθερότητα την υλοποίηση της συμφωνίας με τους θεσμούς, χάνεται η ευκαιρία να αναρριχηθούν και πάλι στην εξουσία πατώντας πάνω στα συντρίμμια της χώρας».

    [02] Βλ. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα βιώσιμο και ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα

    Την ανάγκη να φτιαχτεί ένα «μακροχρόνια βιώσιμο και ανταποδοτικό» συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.Ο Βλ. Ντομπρόβσκις υπενθύμισε ότι ως τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί από τις ελληνικές αρχές το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο συνδέεται με την υποδόση του ενός δισ. ευρώ. Το επόμενο σημαντικό βήμα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

    Προσέθεσε ότι η έγκριση του προϋπολογισμού του 2016 από τη Βουλή των Ελλήνων στοχεύει σε πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό είναι κάτι που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για το πώς θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων, είπε ο Βλ. Ντομπρόβσκις, σημαντικό ρόλο θα παίξει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, γιατί, τόνισε, «πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο και ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα».

    [03] «Δεν είσαι Μουσουλμάνος, αδελφέ» απαντούν οι Βρετανοί μετά την επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

    Το μαχαίρωμα ενός άνδρα στο μετρό του Λονδίνου σε μια τρομοκρατική επίθεση, όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία, προκάλεσε μια έξυπνη απάντηση από έναν διερχόμενο που άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή στη Βρετανία: «Δεν είσαι Μουσουλμάνος, αδελφέ».

    Ο 29χρονος δράστης φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία» καθώς επιτίθετο σε έναν 56χρονο άνδρα και απείλησε άλλους προτού συλληφθεί από την αστυνομία που χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter δείχνουν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν έναν άνδρα που κραδαίνει μαχαίρι και τελικά να τον ρίχνουν στο έδαφος, μετά την επίθεση, κατά την οποία δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στον σταθμό του Λέιτονστόουν.

    Ένας περαστικός που στεκόταν κοντά σε μια λίμνη αίματος φώναξε τη φράση αυτή στη λονδρέζικη αργκό που έγινε γρήγορα ένα δημοφιλές χάσταγκ στο Twitter, #YouAintNoMuslimBruv, για να δείξει πως μια τέτοια επίθεση δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ.

    [04] Βόλτα στη λογοτεχνική... Θεσσαλονίκη μέσα από τη Wikipedia!

    Βόλτα στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τα "μάτια" των λογοτεχνών της, θα μπορούν να κάνουν χρήστες της Wikipedia μετά από πρωτοβουλία φοιτητών και καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, οι οποίοι συνδέουν τα λογοτεχνικά έργα, με σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης με την επικόλληση QR codes.

    Το Γεντί Κουλέ, η Μητροπόλεως (πρώην Ρούζβλετ), το Πειραματικό Σχολείο ΑΠΘ, η Χρυσοστόμου Σμύρνης, η Φυσικομαθηματική ΑΠΘ, η Καμάρα, η Αρετσού, η Κατούνη και πολλά άλλα σημεία της πόλης που αναφέρονται σε μυθιστορήματα και ποιήματα και σχετίζονται με τη ζωή ποιητών και συγγραφέων της Θεσσαλονίκης, θα συνθέσουν ένα λογοτεχνικό περίπατο που συνδέει τον πολιτιστικό με τον αστικό ιστό.

    [05] «Έχει χαθεί πολύς χρόνος, όμως τώρα το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά»

    «Έχει χαθεί πολύς χρόνος με την Ελλάδα, όμως τώρα το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά». Αυτό δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, o πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις επιδόσεις της ευρωζώνης εντός του 2015, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι υπήρξαν θετικές και αρνητικές στιγμές. Στις θετικές ανέφερε την ισχυροποίηση της οικονομικής ανάκαμψης σχεδόν σε όλες τις χώρες, «εκτός από μία», ενώ στις αρνητικές ανέφερε το ότι χάθηκε πολύς χρόνος με την Ελλάδα.

    «Από οικονομικής πλευράς έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε τέλος ο Γ. Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη, αλλά η οικονομία βελτιώνεται.

    [06] «Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών»

    Την καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών για την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, τόνισε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. «Προχωράμε καλά με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με θετικό τρόπο προς την ολοκλήρωση» του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων, δήλωσε κατά την είσοδό του στο σημερινό Eurogroup, σχολιάζοντας ότι παρότι δεν υπάρχει εξαρχής συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει πνεύμα συνεργασίας. Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση της πορείας των εργασιών από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Όσον αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016 από τη Βουλή, το Σάββατο, σχολίασε πως ψηφίστηκε στη βάση «περισσότερο ευνοϊκών ή λιγότερο δυσμενών υποθέσεων» κάτι που αποτελεί «καλή εξέλιξη». Προσέθεσε, δε, πως χρειάζεται να συνεχιστεί η «δουλειά» για «να επιτευχθεί η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

    Εξάλλου, ο κ. Μοσκοβισί, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο πάνω σε ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης του «συνταξιοδοτικού» και της «αγοράς εργασίας». Ο Γ. Κατρούγκαλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ.

    Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο κ. Τσακαλώτος είχε σήμερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερούν Ντάισελμπλουμ:«Έχει χαθεί πολύς χρόνος, όμως τώρα το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά»

    Βλ. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα βιώσιμο και ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 15:32:20 UTC