Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Συναίνεση με κουτοπονηριές και ύβρεις δεν γίνεται
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Tο όφελος της χώρας είναι να είμαστε αντίπαλοι αυτής της κυβέρνησης
  • [03] Β. Λεβέντης: Ματαιοπονούν όσοι αναζητούν αποστάτες στην Ένωση Κεντρώων
  • [04] Γ. Πλακιωτάκης: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανευθυνότητα και την ασυνέπεια της κυβέρνησης
  • [05] Γ. Καββαθάς; Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας
  • [06] Ν. Φίλης: Σταθεροποιούνται μετά από πολλά χρόνια στο 2,8% του ΑΕΠ τα κονδύλια για την Παιδεία
  • [07] Τρόμαξε στο τέλος, αλλά νίκησε...
  • [08] Καλάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση»

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Συναίνεση με κουτοπονηριές και ύβρεις δεν γίνεται

    Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται από λεηλασία, φόρους και περικοπές, ενώ ξεκαθάρισε ότι «συναίνεση με κουτοπονηριές και ύβρεις δεν γίνεται, ούτε υποκλέπτεται».

    Στη συνέχεια έκανε λόγο για προϋπολογισμό με τον οποίο καταρρέουν «τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του απάτη», και εκτίμησε ότι «δεν βγαίνει γιατί δεν τον αντέχει ούτε η οικονομία ούτε ο ελληνικός λαός».

    «Φόροι και περικοπές που πλήττουν τους ασθενέστερους», είπε ο κ. Μειμαράκης, «είναι τα δύο χαρακτηριστικά του δήθεν αριστερού προϋπολογισμού», και τόνισε ότι μόνο από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις περικόπτονται περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Tο όφελος της χώρας είναι να είμαστε αντίπαλοι αυτής της κυβέρνησης

    «Το Ποτάμι ήταν και είναι εδώ για να βοηθήσει τη χώρα και το καλοκαίρι δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος και φανήκαμε χρήσιμοι για την πατρίδα. Τώρα το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντί σας», διεμήνυσε προς την κυβέρνηση ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής. Αιτιολόγησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι, «απλώς προσθέτει κόστος πάνω στο κόστος, σπατάλη πάνω από τη σπατάλη» και σε αυτόν τον δρόμο «δεν μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι, είμαστε αντίπαλοι».

    Αφού ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι χωρίς κανέναν ενδοιασμό καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για το 2016, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως τις τελευταίες ημέρες ψάχνει για συναίνεση, «εσείς που είχατε διχάσει την Ελλάδα απερίσκεπτα λέτε τώρα να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα». «Απερίσκεπτα έχετε κόψει όλες τις γέφυρες με τη δημιουργική Ελλάδα, στήνετε ένα καθεστώς, διορίζετε φίλους, συγγενείς και κομματικούς πιστούς και τώρα λέτε «βοηθείστε», είπε προς τον Τσίπρα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε, επίσης, πως κλείνει μια εφιαλτική χρονιά για τους Έλληνες, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξε σε μεγάλη απελπισία.

    [03] Β. Λεβέντης: Ματαιοπονούν όσοι αναζητούν αποστάτες στην Ένωση Κεντρώων

    Έκκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση και μετά να φέρει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε διαφορετική περίπτωση «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει».

    Χαρακτήρισε «επιφανειακή και υποκριτική» τη συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε ότι «δεν ζητά να αλλάξει ο κ. Τσίπρας, αλλά να μπουν τεχνοκράτες στις θέσεις των υπουργών».

    Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης απέκλεισε τη συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση που δεν θα έχει οικουμενικό χαρακτήρα, ενώ σχολιάζοντας σενάρια που φέρουν βουλευτές του κόμματός του να στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, είπε ότι «ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν αποστάτες στην Ένωση Κεντρώων».

    [04] Γ. Πλακιωτάκης: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανευθυνότητα και την ασυνέπεια της κυβέρνησης

    Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός».

    Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται. Ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο.

    Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα;». «Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τη λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα τη βουλιμία του για εξουσία. Τη συναίνεση τη θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του» σημείωσε.

    Κάνοντας συνολικά απολογισμό είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί τη χώρα σε ξέρα. «Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [05] Γ. Καββαθάς; Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας

    «Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας, καθώς θέτει όρια και φραγμούς στην ασύδοτη επικράτηση των ολιγοπωλίων και δεν τους επιτρέπει την προνομιακή πρόσβαση στους φορείς και στους θεσμούς λήψης αποφάσεων. Με άλλα λόγια, θέτει φραγμούς στον εκφυλισμό των ολιγοπωλίων σε ολιγαρχίες» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, στην 47η γενική συνέλευση της συνομοσπονδίας.

    Στη συνέχεια σημείωσε πως «οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία με τους θεσμούς για το συνταξιοδοτικό θέμα, είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας», και παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

    «Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα εισοδήματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 2012, το 37% των νοικοκυριών είχε ως κύριο εισόδημα τη σύνταξη. Το ποσοστό αυτό ανέβηκε το 2014 στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην ελληνική κοινωνία επιβιώνουν στην πραγματικότητα με τη σύνταξη. Μία ενδεχόμενη μείωση στις συντάξεις, όπως αυτή που δεν επιθυμεί, αλλά προτείνει η κυβέρνηση με το σπάσιμο της σύνταξης γήρατος σε δύο μέρη - στην εθνική αφενός, η οποία θα καταβάλλεται υπό προϋποθέσεις, και στην αναλογική αφετέρου, η οποία θα αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό αναπλήρωσης (αρκετά χαμηλότερο από αυτό που ισχύει) στη βάση ενός τεκμαρτού εισοδήματος που θα υπολογίζεται μέσα από το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί και τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου, θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των μελών των νοικοκυριών που εξαρτούν την επιβίωσή τους από τη σύνταξη. Η συρρίκνωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η οποία ας σημειωθεί είναι και η βασικότερη - από ποσοτική πλευρά - κοινωνική δαπάνη, θα έχει ως συνέπεια τη ριζική αναδιάταξη, όχι μόνο του συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και του γενικότερου συστήματος κοινωνικής προστασίας. Ακολουθώντας τη λογική και τηρώντας τις αρχές του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα - ανεξάρτητα από τον αριθμό των πυλώνων του - θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο από αυτά, που θα αντιστοιχεί στο κομμάτι της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, θα είναι αρκετά συρρικνωμένο και θα απευθύνεται στα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ το δεύτερο κομμάτι που θα είναι πιο γενναιόδωρο, θα αντιπροσωπεύει την αρχή της ατομικής επένδυσης και θα απευθύνεται σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Σ' αυτό το δεύτερο τμήμα του νέου συστήματος αναμένεται να δραστηριοποιηθούν όμιλοι και συμπράξεις ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Μπορείτε εύκολα να συμπεράνετε ή να φανταστείτε, σε ποιο από τα δύο τμήματα του συνταξιοδοτικού συστήματος θα ενταχθούν τα νέα παιδιά, οι νέοι εργαζόμενοι υπό συνθήκες πλήρους ευελιξίας και με μισθούς που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ μεικτά».

    [06] Ν. Φίλης: Σταθεροποιούνται μετά από πολλά χρόνια στο 2,8% του ΑΕΠ τα κονδύλια για την Παιδεία

    «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι δαπάνες του προϋπολογισμού για την Παιδεία σταθεροποιούνται στο 2,8% του ΑΕΠ. Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διατίθενται για το 2016 ποσά ύψους 590 εκατομμυρίων ευρώ, περισσότερα από εκείνα του 2015. Παράλληλα δεν θίγονται τα κονδύλια για τη φοιτητική μέριμνα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ενώ επισήμανε ότι «κεντρική επιδίωξη είναι να γίνουν φέτος, μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών».

    «Αναλόγως της πορείας των δημοσίων οικονομικών, σχεδιάζουμε το ενδεχόμενο χιλιάδων προσλήψεων φέτος, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της κάλυψης των μόνιμων κενών από αναπληρωτές με χρήματα του ΕΣΠΑ», τόνισε ο κ. Φίλης και προσέθεσε: «Παρά τον δημοσιονομικό καταναγκασμό, εμείς προχωρήσαμε φέτος σε προσλήψεις 22.616 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έναντι 18.469 πέρυσι, δηλαδή 4.147 περισσότερους, ποσοστό αύξησης 22,45%».

    Παράλληλα, ο κ. Φίλης επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τις για ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη που δημιούργησε, όπως είπε, οξυμένα προβλήματα στην Παιδεία τα χρόνια των μνημονίων τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση.

    [07] Τρόμαξε στο τέλος, αλλά νίκησε...

    Το απόλυτο σερί των νικών σε 13 αγωνιστικές στη Super League συνέχισε ο Ολυμπιακός στην Κομοτηνή, καθώς νίκησε 4-3 και τον Πανθρακικό. Ο Ντουρμάζ στο 14΄, οι Φορτούνης στο 48΄ και Φινμπόγκασον στο 66΄ με ισάριθμα πέναλτι και ο Σεμπά στο 80΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών.

    Ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 15΄ κι ενώ στο 1-4 όλα έδειχναν ότι η νίκη του Ολυμπιακού θα ήταν επιβλητική, ο Πανθρακικός κατάφερε στο τελευταίο πεντάλεπτο να πετύχει δύο γκολ, αρχικά στο 87΄ με τον Ηλιάδη και στη συνέχεια στο 91΄ με τον Ντιγκινί και να κάνει «θρίλερ» το τελευταίο δίλεπτο, όπου μεταξύ άλλων οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι σε ανατροπή του Ηλιάδη.

    [08] Καλάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση»

    Το «διπλό» της Ζιέλονα Γκόρα στο Κράσνονταρ επί της αδιάφορης Λοκομοτίβ Κούμπαν προκάλεσε αναστάτωση στον 3ο όμιλο της Euroleague και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απολαύσει το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα σήμανε αυτομάτως την πρόκριση του στους «16» της Euroleague.

    Σε καμία περίπτωση, πάντως, το ευρωπαϊκό επίτευγμα του Παναθηναϊκού, το κορυφαίο επί ημερών Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα... Άλλωστε πρόκειται για «μία σπουδαία νίκη», όπως επισήμανε ο Νικ Καλάθης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένας «άθλος» που «αναστήλωσε» την ψυχολογία των «πράσινων».

    Ο ομογενής γκαρντ αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα λάθη που πρέπει να περιορίσουν οι «πράσινοι», με την αρχή να γίνεται στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, σχολίασε την αδυναμία που έχει παρουσιαστεί από τα 6.75, ενώ μίλησε για την ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση των Κυπελλούχων Ελλάδας, αλλά και για το... παράπονό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 21:32:23 UTC