Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Θα προστατεύσουμε και μόνοι μας τα εισοδήματα των συνταξιούχων και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων
  • [02] Τριάντα αγνοούμενοι από πυρκαγιά σε εξέδρα πετρελαίου στο Αζερμπαϊτζάν
  • [03] Κορυφώνεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016
  • [04] Νίκη με ανατροπή ο Ηρακλής μέσα στην Τρίπολη

  • [01] Ν. Παππάς: Θα προστατεύσουμε και μόνοι μας τα εισοδήματα των συνταξιούχων και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων

    Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το εισόδημα των συνταξιούχων ακόμη κι αν δεν συναινέσει αντιπολίτευση, θα καταφέρει δε να επαναφέρει και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και «θα προχωρήσουμε σε ισχυρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος», ανέλαβε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ευτυχώς που υπήρξε η πολιτική αλλαγή και αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και προστάτευσε τους πολύ φτωχούς ανθρώπους με τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και την πρώτη κατοικία για τα λαϊκά στρώματα, και θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε και τους συνταξιούχους, ακόμη και μόνοι μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

    «Θα σταματήσουμε την καταστροφή όπως είπαμε προεκλογικά» τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

    Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, το οποίο όπως είπε ο κ. Παππάς «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις επόμενες μέρες», τόνισε ότι μόνο ως εθισμό στη λογική των αλλεπάλληλων περικοπών μπορεί να εξηγήσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς έχουν επισυμβεί έντεκα κύματα περικοπών με αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση των συντάξεων. «Και τώρα που για πρώτη φορά επιζητούμε ένα ευρύ μέτωπο για να πάμε σε αλλαγή στρατηγικής - δηλαδή να αυξήσουμε τους πόρους από άλλες πηγές - από τις εισφορές κι από άλλες πηγές, για να στηρίξουμε το επίπεδο των συντάξεων και βρίσκουμε άρνηση», κατηγόρησε τη ΝΔ. «Θα τις περιμένουμε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μέχρι να κατατεθούν, δικαιούμαστε να υποθέτουμε ότι οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι θέσεις των θεσμών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις αρχές Ιουλίου και για τις οποίες διαδήλωνε ζητώντας να ψηφίσει "ναι" ο λαός» υπογράμμισε.

    [02] Τριάντα αγνοούμενοι από πυρκαγιά σε εξέδρα πετρελαίου στο Αζερμπαϊτζάν

    Τριάντα εργαζόμενοι στην φλεγόμενη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα αγνοούνται, ανακοίνωσε η εταιρεία Socar, η κρατική εταιρεία ενεργείας του Αζερμπαϊτζάν.

    Η εταιρεία δημοσίευσε την ιστοσελίδα της τον κατάλογο των ονομάτων των 30 αγνοούμενων και των 32 διασωθέντων. Η προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καταιγίδα η οποία προκάλεσε βλάβη σε έναν αγωγό και ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

    Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 29 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την φλεγόμενη εξέδρα, αλλά αρνήθηκε ότι υπάρχουν νεκροί ή αγνοούμενοι.

    Η Socar είχε ανακοινώσει χθες ότι ένας αγωγός της εξέδρας ανεφλέγη και υπέστη ζημίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

    [03] Κορυφώνεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016

    Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει, τα μεσάνυχτα, ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που -ως είθισται- χαρακτηρίζεται και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Η συχήτηση ξεκίνησε με ομιλιές βουλευτών.

    «Θα προστατεύσουμε και μόνοι μας τα εισοδήματα των συνταξιούχων και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, ακόμη κι αν δεν συναινέσει η αντιπολίτευση» διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον ότι μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά.

    Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται από λεηλασία, φόρους και περικοπές, ενώ ξεκαθάρισε ότι «συναίνεση με κουτοπονηριές και ύβρεις δεν γίνεται, ούτε υποκλέπτεται».

    Μέχρι τέλος του έτους θα δοθούν 106 εκατομμύρια ευρώ για τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία παράλληλα επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τες ότι δεν αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση και δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές χωρίς αντιρρήσεις. Τόνισε ότι αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ενιαίους κανόνες θα υλοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί. Ακόμα, η κ. Φωτίου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσληφθούν μέσα στον μήνα, περίπου 400 άτομα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης γιατί, όπως είπε, «είναι αναγκαίο όσο ποτέ».

    Προγράμματα για 200.000 ανέργους μέσα στο επόμενο οκτάμηνο, εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

    Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια για σύνδεση της σύνταξης με το εισόδημα ουφυπουργός Εργασίας ΤάσοςΠετρόπουλος, ο οποίος κάλεσε τη νεολαία, «να πιστέψει στην κοινωνική ασφάλιση».

    Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τον νέο προϋπολογισμό.

    [04] Νίκη με ανατροπή ο Ηρακλής μέσα στην Τρίπολη

    Με μια μεγάλη νίκη έφυγε από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας ο Ηρακλής την 13η αγωνιστική της Super League, καθώς με γκολ των Βέλλιου στο 58΄ και Μπουλούτ στο 66΄ επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, που είχε προηγηθεί στο 44ο λεπτό με πέναλτι του Γιάννου.

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπουλούτ στο 68΄, έφτασε στους 17 βαθμούς και έκανε μεγάλο άλμα στην κατάταξη, ενώ η ομάδα της Πελοποννήσου έμεινε στους 21, γνωρίζοντας τη δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα.

    Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Πλατανιάς στα Πηγάδια με 2-0 επί της Ξάνθης και με γκολ των Μιλούνοβιτς στο 28΄ και Ανγκούλο στο 60΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 December 2015 - 19:32:15 UTC