Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών
  • [02] Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν παραλείψεις στο Πόθεν Έσχες
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή
  • [04] Δ. Μάρδας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων από την Κορέα
  • [05] Μήνυμα Στουρνάρα για Συναίνεση, στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική
  • [06] Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
  • [07] Νίκολας Θαλασσινός, ένα από τα 14 θύματα της σφαγής στο Σαν Μπερναρντίνο
  • [08] Στο περιοδικό «Πρακτορείο» μιλούν οι γιατροί Κ. Κωνσταντινίδης και Στ. Κυμπουρόπουλος
  • [09] Το νοσοκομείο «Σωτηρία» αφηγείται την ιστορία του
  • [10] «Πάμε για ορθοπεταλιές» μέσα από έκθεση κλασικού ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη
  • [11] Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
  • [12] Ο Κ. Γκιουλέκας στο Πρακτορείο 104,9 FM:Τα άδεια ταμεία θα απασχολήσουν το νέο αρχηγό της ΝΔ
  • [13] Η Μ. Χρυσοβελώνη στο Πρακτορείο 104,9 FM: Ανοιχτοί σε κυβερνητική συνεργασία που είναι ως προς το συμφέρον της χώρας
  • [14] Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις εκδηλώσεις της 6ης Δεκεμβρίου
  • [15] Συνδικάτα της ΔΕΗ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Πτολεμαΐδα
  • [16] Η Κίνα υπόσχεται 60 δισεκ. δολάρια για την ανάπτυξη της Αφρικής

  • [01] Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών

    Στο υπουργείο Εξωτερικών μετέβη, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

    Στην είσοδο του υπουργείου, τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και την αντιπροσωπεία του υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Οι δύο υπουργοί μαζί με τις αντιπροσωπείες τους κατευθύνθηκαν στην αίθουσα Καποδίστρια, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών.

    Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών, που πραγματοποιούνται με φόντο τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, αλλά και μία ημέρα μετά την επίσκεψη του κ. Κέρι στην Κύπρο, αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το θέμα της ασφάλειας, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στη Συρία και το ενεργειακό, καθώς υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά για τους αγωγούς ΤΑP και IGB.

    Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

    [02] Γ. Σταθάκης: Δεν υπάρχουν παραλείψεις στο Πόθεν Έσχες

    Διευκρινήσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

    Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμε ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

    Ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή

    Η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι γνωρίζει τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και πως από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δούμε κάποια στιγμή να επανέρχεται η χώρα στην ανάτπυξη.

    Κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Κέρι στην Ελλάδα «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή» προσθέτοντας: «υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να εξεύρουμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό». «Να είστε βέβαιος» είπε«ότι εμείς είμαστε κόμβος σταθερότητας στν πειοχή, πόλος συνεργασίας», για να προσθέσει: «άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να εξεύρουμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή.

    «Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία επί θεμάτων ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό» είπε ο κ. Κέρι, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητούσαν και αργότερα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. «

    Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο» πρόσθεσε, και τόνισε: «εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα».

    Λίγο πριν τις 13:00 η συνάντηση ολοκληρώθηκε.

    [04] Δ. Μάρδας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων από την Κορέα

    Πρόσκληση στους Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα του Ελληνο-Κορεατικού επιχειρηματικού συνεδρίου 2015, που λαμβάνει χώρα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα. Απευθυνόμενος σε Κορεάτες επιχειρηματίες ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης ξένων επενδύσεων. Η ναυτιλία, όπως τόνισε ο κ. υφυπουργός, αποτελεί προνομιακό πεδίο συνεργασίας. Ενδεικτικό της δυναμικής του κλάδου είναι το γεγονός, ότι το 25% των συνολικών παραγγελιών για την ναυπήγηση νέων πλοίων στην Κορέα αφορά παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών.

    Πέραν της ναυτιλίας, ο κ. Μάρδας εστίασε και στους τομείς των υποδομών στη χώρα μας (λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες κ.λπ.), που όπως τονίστηκε είναι δομές στις οποίες οι Κορεάτες μπορεί να επενδύσουν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον τουρισμό, με τον κ. υφυπουργό να σημειώνει, ότι στο μέτωπο αυτό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για περεταίρω ενίσχυση της συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο 50.000 ήταν οι Κορεάτες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα πέρυσι, καθώς αγκάθι για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας είναι η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεση προς την Αθήνα. Βέβαια, χαιρετίστηκε το γεγονός, ότι για πρώτη φορά πέρυσι υπήρξε απευθείας πτήση τσάρτερ από Σεούλ προς την Αθήνα. Σε, ό,τι αφορά τις εξαγωγές των Κορεατών προς την Ελλάδα, υπογραμμίστηκε, ότι αυτές ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές της χώρας μας προς την Κορέα κινούνται ανοδικά.

    [05] Μήνυμα Στουρνάρα για Συναίνεση, στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική

    Δύο προϋποθέσεις για την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα και εν συνεχεία στην ανάκαμψη, θέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Έκθεση για την Νομισματική Πολιτική που υποβλήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

    Πρώτον, η εφαρμογή της Σύμβασης που διαπραγματεύτηκε η Κυβέρνηση με τους εταίρους. Επιπροσθέτως ο διοικητής της ΤτΕ καλεί την Κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, πέραν της Σύμβασης, προκειμένου να βελτιωθεί το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα, αξιοποιώντας το θετικό γεγονός της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των σημαντικών τραπεζών.

    Δεύτερη προϋπόθεση αφορά τη στήριξη από τη Βουλή των Ελλήνων της προσπάθειας προσαρμογής και συνεπώς τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. "Είναι αυτονόητο ότι η Βουλή θα πρέπει να συμβάλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί τη Σύμβαση, τη στιγμή μάλιστα που το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ήδη επιτευχθεί από το 2010 μέχρι σήμερα και απομένει ένα μικρό μόνο μέρος" αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και κατά το παρελθόν έχει τονίσει την ανάγκη πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, εκτιμά ότι η συναίνεση που έχει ήδη επιτευχθεί και είναι μια μεγάλη κατάκτηση δεν πρέπει να διαρραγεί. Αντίθετα, πρέπει να διατηρηθεί για να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα, να στηρίξει την οριστική έξοδο από την κρίση και να ανοίξει το δρόμο προς την ανάπτυξη.

    [06] Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

    Η γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) ενέκρινε την ένταξη της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

    Η συμμετοχή της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Μπούντεσρατ, την άνω βουλή που αποτελείται από εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων.

    [07] Νίκολας Θαλασσινός, ένα από τα 14 θύματα της σφαγής στο Σαν Μπερναρντίνο

    Ήταν παθιασμένος με τη δουλειά του και την πολιτική και ευλαβής πιστός, είναι τα λόγια που χρησιμοποιούν η Τζένιφερ, η σύζυγός του, και ένας φίλος του για να περιγράψουν τον ελληνικής καταγωγής 52χρονο Νίκολας Θαλασσινό, έναν από τους 14 ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ και της συζύγου του Τασφίν Μαλίκ προχθές το βράδυ σε εορταστική εκδήλωση υπαλλήλων της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

    Η 41χρονη Τζένιφερ περιγράφει επίσης τον σύζυγό της ως έναν καλό άνθρωπο, έναν ιπποτικό άνδρα, με πολλούς φίλους που είχε αποκτήσει συναναστρεφόμενος και άλλους πιστούς και μέσω του Facebook, μέσω του οποίου πολλοί από αυτούς εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλειά του.

    Ο Θαλασσινός, επιθεωρητής και αυτός για θέματα υγείας, συνεργαζόταν με τον Σάγεντ Φαρούκ στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, πρόσθεσε η Τζένιφερ.

    "Τα πηγαίνανε καλά", είπε για την σχέση του με τον Φαρούκ. "Απ'όσο ξέρω, (ο Σάγεντ) τα πήγαινε καλά με όλους. Αυτό είναι το πιο σοκαριστικό", λέει, προσθέτοντας ότι άκουσε πως πριν από το μακελειό, μπορεί να υπήρξε ένας διαπληκτισμός κατά τη διάρκεια του πάρτι

    [08] Στο περιοδικό «Πρακτορείο» μιλούν οι γιατροί Κ. Κωνσταντινίδης και Στ. Κυμπουρόπουλος

    Στο νέο τεύχος του περιοδικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ«Το Πρακτορείο»δύο γιατροί μιλούν για τις σημαντικές δυνατότητες που έχουμε, ως χώρα, στην ιατρική, αλλά και για τις παθογένειες της κοινωνίας και της Πολιτείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, καταξιωμένο διεθνώς καθηγητή ρομποτικής χειρουργικής και τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ψυχίατρο, τετραπληγικό.

    Αποσπασματα της συνέντευξης του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην Κωνσταντίνα Μίχα:

    Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι διαφορετικός. Γιατί σε αντίθεση με πολλούς, το δώρο της ζωής είναι αποφασισμένος να το τιμήσει, να το απολαύσει, να το μοιραστεί...

    Δεκατέσσερις μήνες μετά τη γέννησή του στις 9 Ιουλίου 1985, διαγνώστηκε ότι πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Είναι σήμερα τετραπληγικός με πλήρη αισθητικότητα. Και μιλάει ανοιχτά, χωρίς να κρύβεται, χωρίς να κουράζεται στην προσπάθειά του να κινητοποιήσει μια κοινωνία κατά βάση αδιάφορη... «Η κατάσταση της αναπηρίας είναι μια ταυτότητα. Σαν άνθρωπος έχω πολλές ταυτότητες: είμαι άνδρας, ετεροφυλόφιλος, ψυχίατρος, άτομο με αναπηρία και πολλά άλλα. Και δεν θέλω να κρύψω κάτι, αφού αυτός είμαι!».

    Αποσπάσματα της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στη Ματίνα Μπάλτα:

    Μεγαλωμένος σε ένα νησί της άγονης γραμμής, την Κάρπαθο, o καθηγητής ρομποτικής χειρουργικής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους χειρουργούς με παγκόσμια αναγνώριση.

    Ο δρ. Κωνσταντινίδης, που έφερε ακόμη μία διάκριση για το έργο του στην Ελλάδα, αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ, λέει με νόημα ότι«η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής χειρουργικής παγκόσμια. Μπορούμε, πλέον στην Ελλάδα, ρομποτικά, να αντιμετωπίσουμε σχεδόν όλες τις ασθένειες, κάτι που εξασφαλίζει ακόμα και στα δύσκολα χειρουργεία, ταχύτατη και ασφαλή ανάρρωση, χωρίς ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

    [09] Το νοσοκομείο «Σωτηρία» αφηγείται την ιστορία του

    Ένα «ταξίδι» 115 χρόνων, όσα είναι τα χρόνια που λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», το οποίο από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, τάχθηκε στην πρώτη γραμμή του ελληνικού αντιφυματικού αγώνα για να μετεξελιχθεί στην πορεία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο σε σύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν όσοι επισκεφτούν αύριο το ίδρυμα.

    Ένα «ταξίδι», στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορέσει να αντιληφθεί με ποιους τρόπους αντιμετωπίζονταν μία από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες, που έπληξαν τον κόσμο τον προηγούμενο αιώνα, η φυματίωση ή φθίση όπως την έλεγε ο λαός. Θα δει ένα διαφορετικό νοσοκομείο, προσαρμοσμένο για την αντιμετώπιση της φοβερής αυτής επιδημίας, με αρκετό πράσινο, με χώρους μεγάλους και μεγάλα μπαλκόνια στα διώροφα κτίσματα που στεγάζεται, διότι ο καθαρός αέρας συνέβαλλε και αυτός στη θεραπεία.

    Ένα «ταξίδι» στον πόνο των ασθενών και των συγγενών τους και στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών, που εκτός από την επιστημονική κατάρτιση διέθεταν και «γενναιότητα», αφού η ασθένεια ήταν μεταδοτική.

    [10] «Πάμε για ορθοπεταλιές» μέσα από έκθεση κλασικού ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη

    «Φόρτσα στο πεντάλι, να 'ρθουνε κι οι άλλοι, πάμε για ορθοπεταλιές».... προτρέπει τους επισκέπτες η έκθεση «Γνωρίστε το κλασικό ποδήλατο» που φιλοξενείται στον πολυχώρο WE με χορηγούς επικοινωνίας το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο 104,9 FM.

    Στην ξεχωριστή συλλογή των ποδηλάτων συμπεριλαμβάνεται ένα χειροποίητο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας Raleigh, το οποίο κατασκευάστηκε κατά την περίοδο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και πάνω στον σκελετό του φέρει ένα ξεχωριστό φανάρι, το οποίο λειτουργούσε με ασετιλίνη προκειμένου να φωτίζει τον δρόμο. Επίσης, στη συλλογή υπάρχει ένα στρατιωτικό ποδήλατο μάρκας BSA που έφεραν παράλληλα με τον εξοπλισμό τους οι Εγγλέζοι αλεξιπτωτιστές κατά την περίοδο των εκστρατειών τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    [11] Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

    Σοβαρή καταγγελία για βία και ύβρεις από την πλευρά συνηγόρου κατηγορούμενου της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε βάρος δύο ατόμων που παρακολουθούν τη διαδικασία, κάνει η πολιτική αγωγή.

    Σύμφωνα με την καταγγελία της πολιτικής αγωγής, που θα αναγνωσθεί σε λίγο στο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης Στάθης Καρυδομάτης απώθησε βίαια και χαστούκισε έναν 28χρονο αλλοδαπό δημοσιογράφο καθώς και μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθούν τη διαδικασία.

    Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέστησαν και στους δύο να προχωρήσουν στην υποβολή μηνύσεων ώστε να κινηθεί σε βάρος του συνηγόρου η αυτόφωρη διαδικασία.

    Σύμφωνα με τον 28χρονο δημοσιογράφο,Alp Kayserilioglou,ο ίδιος καθώς και η νεαρή κοπέλα στο διάλειμμα της διαδικασίας, προσπαθώντας να περάσουν από τον χώρο που κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης για να βγουν έξω, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τον κ. Καρυδομάτη, ο οποίος σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες απώθησε πιάνοντας από το πιγούνι τον 28χρονο και χαστούκισε την κοπέλα.

    [12] Ο Κ. Γκιουλέκας στο Πρακτορείο 104,9 FM:Τα άδεια ταμεία θα απασχολήσουν το νέο αρχηγό της ΝΔ

    Η συζήτηση για τα χρέη και τα άδεια ταμεία της ΝΔ θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών, είπε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα. Επισήμανε δε, ότι ο νέος αρχηγός, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να φροντίσει είναι αυτό.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΝΔ οδεύει προς τις εκλογές με άδεια ταμεία και ανοικτά ερωτήματα για το κόστος των εκλογών, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια συζήτηση και επέκρινε «όσους είχαν την ευθύνη για τα οικονομικά του κόμματος».

    «Φυσικά αναλαμβάνει η ΝΔ την ευθύνη για τα οικονομικά της δεν μπορεί να τη μεταθέσει αλλού και πρέπει οπωσδήποτε ο νέος αρχηγός που θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες το πρώτο πράγμα που θα φροντίσει να είναι αυτό» είπε ο κ. Γκιουλέκας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα που καταρρέει οικονομικά να μπορέσει να αποτελέσει αξιόπιστη πολιτική δύναμη.

    [13] Η Μ. Χρυσοβελώνη στο Πρακτορείο 104,9 FM: Ανοιχτοί σε κυβερνητική συνεργασία που είναι ως προς το συμφέρον της χώρας

    Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι αντίθετοι σε κυβερνητική συνεργασία που στοχεύει στο συμφέρον της χώρας, είπε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι -μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής πλειοψηφίας.

    «Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε συνεργασία, πλην συνεργασίας ΠΑΣΟΚ υπό την καθοδήγηση του κ. Βενιζέλου, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αλλά από 'κει και πέρα, αν είναι κάτι προς το συμφέρον της χώρας, εμείς ασφαλώς θα το δεχτούμε» επισήμανε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. είπε επίσης ότι -προς το παρόν- δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία και υπογράμμισε ότι κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή, ηκοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ το εξετάζει και συναποφασίζει τι θα πράξει στην κάθε περίπτωση, έχοντας -όπως είπε- ως στόχευση το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

    [14] Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις εκδηλώσεις της 6ης Δεκεμβρίου

    Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, ήδη από χτες, ενόψει της μεθαυριανής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια σαν τα περσινά.

    Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα θα ξεπεράσουν τις 5.000.

    Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

    Ο προβληματισμός των αστυνομικών επιτελείων, όμως, εστιάζεται στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια πέρσι και ειδικότερα από ομάδες νεαρών που «κατέλαβαν» ταράτσες κτιρίων, από όπου πετούσαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 αστυνομικοί.

    Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό, από τις προηγούμενες μέρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλέγουν πληροφορίες για τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ την Κυριακή θα πετάει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, απ' όπου θα δίνονται κατευθύνσεις.

    [15] Συνδικάτα της ΔΕΗ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Πτολεμαΐδα

    Τη θλίψη τους για το θάνατο εργαζόμενου σε εργατικό ατύχημα στο λιγνιτωρυχείο Νότιου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα, εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και το Σωματείο Σπάρτακος.

    Σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι πρόσφατα υλοποιήθηκαν δράσεις από τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία με θέμα «Μηδέν ατυχήματα στους χώρους των Ορυχείων».

    Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Οι συνδικαλιστές καταλογίζουν ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ και στην κυβέρνηση για την απαγόρευση προσλήψεων στην επιχείρηση.

    [16] Η Κίνα υπόσχεται 60 δισεκ. δολάρια για την ανάπτυξη της Αφρικής

    Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε στους προέδρους της Αφρικής κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής ότι η χώρα του θα παράσχει 60 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη τριετία για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην αφρικανική ήπειρο.

    Κατά τη διάρκεια του φόρουμ για τη Σινοαφρικανική Συνεργασία το οποίο παρακολουθούν αρκετοί αρχηγοί αφρικανικών χωρών, ο Σι παρουσίασε το περίγραμμα ενός αναπτυξιακού σχεδίου 10 σημείων, λέγοντας ότι θέλει να οικοδομήσει μια σχέση ίσων.

    αρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, ο Σι είπε ότι η Κίνα θα ενισχύσει τις επενδύσεις στα εργοστάσια μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην Αφρική, επιπρόσθετα της κατασκευής δρόμων, λιμανιών και σιδηροδρόμων σε μια ήπειρο που εδώ και καιρό θεωρείται βασική πηγή εμπορευμάτων για την Κίνα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 11:32:29 UTC