Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζετε τον τόπο
  • [02] Βουλή:Ο Ν. Κοτζιάς διέψευσε ότι ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε να ανοίξουν κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας
  • [03] Σκληρές απαντήσεις κύκλων του προέδρου της ΝΔ στις δηλώσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων
  • [04] Ενεργοποιείται αύριο η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης για περισσότερους από 145 χιλ. δικαιούχους
  • [05] Η έγκαιρη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης απέτρεψε οριστικά τον κίνδυνο για «κούρεμα» καταθέσεων
  • [06] «Πρόσφυγας ίσον...» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
  • [07] Αποκλειστική προδημοσίευση ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Νήσος Σαχαλίνη», το οδοιπορικό του Τσέχοφ
  • [08] Πρεμιέρα κάνει στις 17 Δεκεμβρίου η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος»
  • [09] Στις 13 Δεκεμβίου-σύμφωνα με πληροφορίες- οι εκλογές για πρόεδρο στην ΝΔ
  • [10] Ακλόνητος ο Ράφα Μπενίτεθ στη Ρεάλ
  • [11] Εγκώμια Γκουαρντιόλα για τον Ολυμπιακό
  • [12] Μάρκο Σίλβα: «Θα τα δώσουμε όλα για τον έναν βαθμό της πρόκρισης»
  • [13] Φώτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μπορούμε το διπλό με Καρσίγιακα»

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζετε τον τόπο

    «Το εμπόριο στην Ελλάδα έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα, μέσα στη δεινή οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μετά το 2009» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

    Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειές τους και σημείωσε: «Όπως επίσης, να εξάρω το γεγονός ότι αντέχετε, με προσωπικές σας θυσίες. Και θα σας παρακαλέσω να αντέξετε, γιατί χωρίς εσάς που είστε η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης, ούτε η οικονομία μπορεί να υπάρξει, ούτε η κοινωνική συνοχή μπορεί να είναι δεδομένη».

    Μάλιστα, τους διαβεβαίωσε ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, θα κάνω ό,τι μπορώ κατά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας να έχετε έναν δρόμο εφεξής που σας ταιριάζει, με τον δυναμισμό που έχετε δείξει και, κυρίως, με την έφεση που έχετε να στηρίξετε τον τόπο. Στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζετε τον τόπο. Αυτό θέλω να το γνωρίζετε. Σας το αναγνωρίζουμε και είναι προς τιμήν σας».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, αφού προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Ετήσια Έκθεση των πεπραγμένων τους, εξέφρασε την ελπίδα να έχουμε, όπως είπε, καλά νέα για το 2016 και τον ευχαρίστησε θερμά για την αναγνώριση των προσπαθειών τους.

    [02] Βουλή:Ο Ν. Κοτζιάς διέψευσε ότι ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε να ανοίξουν κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

    «Κάνουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Έχουμε σχέσεις με όλους βάσει των συμφερόντων μας και όχι βάσει με το τι μας λένε. Έχει αναβαθμιστεί η θέση της χώρας μας. Οι σχέσεις μας με τους εταίρους είναι ισότιμες».

    Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής, σχετικά με την πολιτική της χώρας μας στη Μέση Ανατολή, στο κυπριακό και στα Βαλκάνια.

    Ο κ. Κοτζιάς, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί κοινών περιπολιών Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι «από τη πρώτη στιγμή το καταδικάσαμε και οι ευρωπαίοι ζήτησαν συγνώμη δημόσια», υπεραμύνθηκε του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού στην 'Αγκυρα, ενώ διέψευσε ότι στις συζητήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να ανοίξουν κεφάλαια για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Κύπρου.

    [03] Σκληρές απαντήσεις κύκλων του προέδρου της ΝΔ στις δηλώσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων

    Κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν τα εξής για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ:

    «1.Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

    Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

    2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

    3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

    Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

    4.Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

    [04] Ενεργοποιείται αύριο η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης για περισσότερους από 145 χιλ. δικαιούχους

    Αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 145.333 δικαιούχων για πέμπτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Συνολικά το ποσόν υπερβαίνει τα 16 εκ. ευρώ και πρόκειται για την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

    [05] Η έγκαιρη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης απέτρεψε οριστικά τον κίνδυνο για «κούρεμα» καταθέσεων

    «Η έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης εντός του 2015 απέτρεψε οριστικά τον κίνδυνο για «κούρεμα» των καταθέσεων που θα οδηγούσε σε κατάρρευση της οικονομίας, καθώς από τις αρχές του 2016 τίθεται σε ισχύ κοινοτική οδηγία που αφήνει ακάλυπτες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, σε περίπτωση που ένα τραπεζικό ίδρυμα δεν μπορέσει να συγκεντρώσει από την αγορά τα αναγκαία ποσά για την κεφαλαιακή του ενίσχυση. Προς το σκοπό αυτό, επελέγη η ταχεία διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building), καθώς η κλασική διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν θα ολοκληρωνόταν, πριν το τέλος του έτους», επισημαίνουν πηγές της Αντιπροεδρίας, με αφορμή δημοσιεύματα για την ανακεφαλαιοποίηση.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι διεσώθησαν όλες οι μεγάλες τράπεζες, καθώς σε περίπτωση μη κάλυψης των βασικών κεφαλαιακών αναγκών τους από ιδιώτες τότε θα οδηγούμασταν σε διαδικασία εξυγίανσης (resolution), που θα απομάκρυνε τους επενδυτές και θα αύξανε σημαντικά το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης για το ελληνικό δημόσιο και συνεπώς το δημόσιο χρέος.

    Το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι το ποσό που θα αντληθεί από τον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ έναντι αρχικής εκτίμησης 25 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η μεγάλη αύξηση του δημοσίου χρέους, επισημαίνουν, επίσης.

    Υπογραμμίζουν ότι η μετοχική συμμετοχή του ΤΧΣ μπορεί μεν να είναι μικρότερη, αλλά θα είναι ουσιαστική, αφού οι νέες μετοχές θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου. Μέχρι τώρα, τα πλειοψηφικά ποσοστά συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών είχαν εξαιρετικά περιορισμένα δικαιώματα ψήφου, φαινόμενο που αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία.

    [06] «Πρόσφυγας ίσον...» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Συνάντηση καλλιτεχνών και επιστημόνων διοργανώνει, τη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και στην «προσπάθειά του να προσεγγίσει την έννοια του Πρόσφυγα, επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη πλευρά του θέματος, μέσα από τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς νεότερων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών».

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες, την προβολή της ταινίας «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, την θεατρική παράσταση «Ατρείδες: τετράδια κρίσης» - «μια διαδρομή στην ιστορία της κρίσης στην Ελλάδα. Κρίση ταυτότητας, κρίση υπαρξιακή, κρίση οικονομική», την οπτικοακουστική περφόραμανς «Ear To The Ground/Αφουγκράζοντας Το Χώμα», την περφόρμανς του Πέτρου Γάλλια «Τα σπίτια που είχα μου τα πήρανε», προβολή βίντεο «Το ταξίδι των προσφύγων προς την Ελλάδα όπως το κατέγραψαν οι ίδιοι», έκθεση φωτογραφίας, με φωτογραφίες από το μεγάλο οδοιπορικό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, την Ειδομένη, έκθεση σκίτσου «Τα συρματοπλέγματα της ντροπής» του Μιχάλη Κουντούρη.

    Παράλληλα, στο νέο εστιατόριο του Ιδρύματος διοργανώνεται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «μια ιδιαίτερη γιορτή με φαγητό, μουσική και παιχνίδι για τριάντα οικογένειες προσφύγων», η επιλογή των οποίων θα γίνει από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

    Η είσοδος στις εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] Αποκλειστική προδημοσίευση ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Νήσος Σαχαλίνη», το οδοιπορικό του Τσέχοφ

    Το οδοιπορικό «Νήσος Σαχαλίνη» του μεγάλου Ρώσου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Άντον Τσέχοφ, που καταγράφει τα φοβερά κάτεργα επί Τσάρου και εκδόθηκε το 1895 στην Ρωσία, κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λέμβος σε μετάφραση της Ελένης Κατσιώλη.

    Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο, που ο ίδιος το θεωρούσε το σπουδαιότερό του. Συνδυάζοντας αφηγηματική αμεσότητα, παραστατικές εικόνες, ελκυστικούς διαλόγους, ιστορικά γεγονότα και στατιστικά στοιχεία, αποτέλεσε για την εποχή του ένα βιβλίο-γροθιά στην ρώσικη κοινωνία, που μάθαινε πως αυτό το νησί το οποίο απέχει 9.400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα ήταν μια επίγεια κόλαση για βαρυποινίτες και πολιτικούς κρατούμενους-εχθρούς του τσαρικού καθεστώτος.

    Ο Τσέχοφ αποφάσισε να κάνει το ταξίδι αυτό το 1890, σε ηλικία 30 ετών, κάνοντας τρεις μήνες να πάει και τρεις μήνες να γυρίσει, αφού έμεινε εκεί άλλους τρεις μήνες. Επέστρεψε στην ρώσικη πρωτεύουσα αρχές Δεκέμβρη, παίρνοντας το πλοίο μέσω Σιγκαπούρης και Κεϋλάνης, για να φτάσει στην Οδησσό δια μέσου του Ινδικού ωκεανού και της διώρυγας του Σουέζ. Κίνητρό του , όπως έχει γράψει ο ίδιος, ήταν να υπηρετήσει παράλληλα με την συγγραφή και την ιατρική επιστήμη την οποία είχε κατά κάποιο τρόπο παραμελήσει και αυτό το πόνημά του θα το κατέθετε ως επιστημονική διατριβή στην ιατρική σχολή. Όμως η εργασία του - παρά τα πλούσια υγειονομικού ενδιαφέροντος ευρήματα - απορρίφθηκε γιατί ήταν γραμμένη λογοτεχνικά.

    Ήταν ο μοναδικός Ρώσος συγγραφέας που τόλμησε να φτάσει στην παγωμένη Σιβηρία και από εκεί στην τρομερή Σαχαλίνη όπου τον Ιανουάριο επικρατούσαν μείον 20 βαθμοί.

    [08] Πρεμιέρα κάνει στις 17 Δεκεμβρίου η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος»

    «Μια δυνατή ερωτική ιστορία δεν περιορίζεται από σύνορα, δεν έχει πατρίδα» είπε σήμερα ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλώντας στους δημοσιογράφους για το «Ένας άλλος κόσμος», την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Αν».Μια ταινία, που σε ένα σκηνικό οικονομικής κρίσης, κοινωνικών αναταραχών και υπαρξιακών επανατοποθετήσεων, επιχειρεί να μιλήσει για τον έρωτα μέσα σε μία συνθήκη απόλυτα πολιτική.

    «Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Μέσα από τρεις διαφορετικές ιστορίες- που ενώνουν τρεις γενιές Ελλήνων και ξένων πολιτών σε μία Ελλάδα που αλλάζει- η ταινία πραγματεύεται την αγάπη και την κρίση που στέκεται εμπόδιο. Κρίση, όχι μόνον οικονομική, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι μόνον αυτή η κρίση που βιώνουμε. Είναι και η κρίση των αξιών. Τελικά, βασικό εμπόδιο στον έρωτα είναι η ίδια η πραγματικότητα» ανέφερε ο σκηνοθέτης για τη νέα του ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου σε διανομή της Village.

    Ένα καστ ηθοποιών από Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Ανάμεσά τους, ο Αμερικανός Τζέι Κ. Σίμονς, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Whiplash», η Σουηδή Αντρέα Οσβαρτ, ο Σύριος Ταουφίκ Μπαρχόμ, ενώ από ελληνικής πλευράς παίζουν, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καβογιάννη, ο Μηνάς Χατζησάββας η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη Βακάλη και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

    «Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Στην ταινία βλέπουμε διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, πάνω σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, το εργασιακό, αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα» εξήγησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, σημειώνοντας ότι η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ολοκληρωθεί. «Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρεις διαφορετικές ταινίες» πρόσθεσε.

    Τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πλάκα, το κέντρο και το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ως την ως την Βοϊδοκοιλιά στην Πύλο. «Η πρώτη ιστορία πάντως δείχνει το σκληρό πρόσωπο της Αθήνας» είπε ο σκηνοθέτης, αναφερόμενος στον έρωτα ανάμεσα σε μια Ελληνίδα και έναν πρόσφυγα. Βέβαια, όπως δήλωσε ο ίδιος το σενάριο γράφτηκε το 2013 και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. «Τα πράγματα σε σχέση με το προσφυγικό τουλάχιστον, δεν ήταν ακόμα τόσο τραγικά όσο είναι σήμερα. Η μάλλον δεν μαθαίναμε ότι ήταν τόσο τραγικά» είπε.

    [09] Στις 13 Δεκεμβίου-σύμφωνα με πληροφορίες- οι εκλογές για πρόεδρο στην ΝΔ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

    [10] Ακλόνητος ο Ράφα Μπενίτεθ στη Ρεάλ

    Θέμα απομάκρυνσης του Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης δεν υφίσταται, τουλάχιστον, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της «βασίλισσας» Φλορεντίνο Πέρεθ στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Με αφορμή τη βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» και τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού, αλλά και την έντονη αμφισβήτηση που επικρατεί από το βράδυ του Σαββάτου, ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου έβαλε τα πράγματα στην θέση τους.

    «Τόσο εγώ, όσο και όλοι στη διοίκηση στηρίζουμε και πιστεύουμε απόλυτα τον Ράφα. Έχει την υποστήριξή μας για να ανατρέψει την κατάσταση και να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Ας τον αφήσουμε να δουλέψει και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει», ανέφερε ο Πέρεθ.

    [11] Εγκώμια Γκουαρντιόλα για τον Ολυμπιακό

    Κάθε άλλο παρά υποτιμά τον Ολυμπιακό ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Μπορεί η ομάδα του να είναι αυτή τη στιγμή μια από τις καλύτερες της Ευρώπης και να σαρώνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με κολακευτικά λόγια για την πειραϊκή ομάδα, ενόψει της αναμέτρησης στο Μόναχο, για την 5η αγωνιστική του Champions League.

    Ο προπονητής της Μπάγερν είπε μεταξύ άλλων: «Πολλοί έλεγαν πριν τον πρώτο αγώνα πως θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά όλοι είδαμε πόσο καλός είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία και διαθέτει πολύ καλούς και γρήγορους ακραίους. Για εμάς το παιχνίδι είναι ένας τελικός και θα παλέψουμε για να γίνουμε η πρώτη γερμανική ομάδα που θα περάσει στον επόμενο γύρο. Και πέρυσι τα είχε πάει εξαιρετικά καλά ο Ολυμπιακός, άρα δεν μου προκαλεί έκπληξη η πορεία του».

    [12] Μάρκο Σίλβα: «Θα τα δώσουμε όλα για τον έναν βαθμό της πρόκρισης»

    Έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια που απομένουν αναζητά ο Ολυμπιακός για να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League και ο Μάρκο Σίλβα θέλει να προσπαθήσει η ομάδα του να το πετύχει αυτό μέσα στο Μόναχο. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αναγνωρίζει τη μέγιστη δυσκολία που έχει η αναμέτρηση με την Μπάγερν, όμως αυτό δεν του στερεί το δικαίωμα να επιδιώξει την ισοπαλία και το είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

    Αρχικά, ρωτήθηκε αν θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι έχοντας την φιλοσοφία που είχε στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας ματς, με την Άρσεναλ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και απάντησε:

    «Φυσικά το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Όχι όσον αφορά την θέλησή μας και τον σκοπό μας, αλλά γιατί παίζουμε με τη συγκεκριμένη ομάδα στην συγκεκριμένη έδρα. Δηλαδή θα κάνουμε όλα όσα μας αφήσει ο αντίπαλος να κάνουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε έναν βαθμό».

    [13] Φώτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μπορούμε το διπλό με Καρσίγιακα»

    Ο Παναθηναϊκός υπέστη στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague την πρώτη ήττα του στο ΟΑΚΑ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα και είδε την... ασφάλεια που του παρείχαν οι εντός έδρας αναμετρήσεις να τον εγκαταλείπει. Πλέον, με απολογισμό 2 νίκες - 4 ήττες στον 3ο όμιλο, βλέπει την πρόκριση στη φάση των «16» να περνάει από το «σπίτι» της Καρσίγιακα (27/11, 19:45), με την οποία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση του ομίλου. Οι «πράσινοι» χρειάζονται... απελπισμένα το πρώτο φετινό «διπλό» στη διοργάνωση, όχι μόνο για να επιστρέψουν δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης, αλλά και για να αποφύγουν έναν... εκτροχιασμό που θα είναι ο πιο βαρύς της ευρωπαϊκής ιστορίας τους.

    Σε αυτή τους την προσπάθεια συμβάλλει θετικά η αναβολή της αναμέτρησης πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, λόγω του «κύματος» γαστρεντερίτιδας που έχει «χτυπήσει» τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει αρχίσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με την Καρσίγιακα και εστιάζει μόνο στο «σωτήριο» εκτός έδρας αποτέλεσμα.

    Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει της αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα, στάθηκε στα λάθη που έγιναν με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, αποφεύγοντας να μιλήσει για τη διαιτησία του αγώνα με τη ρωσική ομάδα, ενώ επισήμανε ότι οι «πράσινοι» οφείλουν -πρώτα απ' όλα στους εαυτούς τους- μία καλή εκτός έδρας εμφάνιση. Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ βλέπει την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα σαν μία καλή ευκαιρία για να δείξουν οι «πράσινοι» ποιοι πραγματικά είναι, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη.

    Όσο για το τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των Κυπελλούχων Ελλάδας ενόψει της εκτός έδρας κομβικής αναμέτρησης με την Καρσίγιακα; «Σίγουρα δεν υπάρχει φόβος. Μπορεί να βρίσκεται βαθιά στο μυαλό μας, αλλά έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 19:32:26 UTC