Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ
  • [02] «Η λύση του Κυπριακού προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων»
  • [03] Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
  • [04] Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο θέμα των προσφύγων
  • [05] Ν. Τόσκας: Να μην ταυτίζονται οι μετανάστες με τους τρομοκράτες
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ποροσένκο
  • [07] Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Οκτώβριο

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

    [02] «Η λύση του Κυπριακού προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων»

    Η Ελλάδα πιστεύει, ότι το κλειδί μιας συμφωνίας λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, και υπογράμμισε ότι «η λύση του Κυπριακού, αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, στην οποία η Ελλάδα προσβλέπει».

    Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, ο κ. Βούτσης κατέστησε σαφές ότι το Κυπριακό αποτελεί «πρωτίστως ένα διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής». Από την Τουρκία, είπε, αναμένουμε συγκεκριμένες, εποικοδομητικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες, «ως έμπρακτη απόδειξη των, κατά τα άλλα, καλοδεχούμενων ρητορικών διαβεβαιώσεών της, ότι στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία».

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επεσήμανε ότι για την επίλυση του Κυπριακού, η προσφορότερη μέθοδος είναι οι δικοινοτικές συνομιλίες στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και με την διευκολυντικού χαρακτήρα συνδρομή της αποστολής καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. «Άλλες μέθοδοι διαπραγμάτευσης τις οποίες κατά καιρούς προτείνει και ξαναπροτείνει η Τουρκία, κυρίως, εξυπηρετούν σκοπιμότητες παραγκωνισμού των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, υπονόμευσης της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, εξίσωσης των ευθυνών της κατοχικής δύναμης, που είναι η Τουρκία, με τις πολύπλευρες προσπάθειες της Ελλάδας να στηρίξει τη Κυπριακή Δημοκρατία και τη διαπραγματευτική προσπάθεια των δύο κοινοτήτων και της διαιώνισης του αναχρονιστικού και απαράδεκτου - για σύγχρονο κράτος και μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Κύπρος - συστήματος των εγγυήσεων του 1960», σημείωσε.

    [03] Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.

    Την έγκρισή του για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων έδωσε με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης από την ελληνική κυβέρνηση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων.

    Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την εξυπηρέτηση χρέους, καθώς και για τον συμψηφισμό οφειλών και τη συγχρηματοδότηση έργων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

    «Η απόφαση αυτή της εκταμίευσης από τον ESM αντανακλά την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα, η οποία εφάρμοσε μια εκτενή λίστα μεταρρυθμίσεων. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει βασικές μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι σημαντικές για την υπό εξέλιξη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο διοικητής του ευρωταμείου, Κλάους Ρέγκλινγκ.

    «Αν η εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν να γίνει ορατή πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας υγιούς ανάκαμψης», κατέληξε ο ίδιος.

    [04] Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο θέμα των προσφύγων

    Την πεποίθησή της ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, υπογράμμισε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό.

    Κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσο η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων στο έδαφός της, η Ν. Μπερτρό απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως η Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη που χρειάζεται η χώρα. «H Ελλάδα δεν είναι μόνη. Εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για να αυξήσουμε τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στις 50.000 θέσεις ως το τέλος του χρόνου», υπενθύμισε η Ν. Μπερτρό, σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, μέσω της επιδότησης ενοικίων.

    Συνεχίζοντας, η Ν. Μπετρό τόνισε για τον καλύτερο συντονισμό της Επιτροπής με τις ελληνικές αρχές, ο γενικός διευθυντής της Κομισιόν και υπεύθυνος για τα διαρθρωτικά ταμεία, Μάρτεν Φερβέι έχει μεταβεί στην Ελλάδα και εργάζεται γι? αυτόν τον σκοπό. Η ίδια εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει ήδη παράσχει μια πρώτη οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, και πως εξετάζονται τρόποι για να αποδεσμευθεί περεταίρω οικονομική στήριξη.

    [05] Ν. Τόσκας: Να μην ταυτίζονται οι μετανάστες με τους τρομοκράτες

    Την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να ταυτιστούν οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Παρίσι διήλθαν από την Ελλάδα, ο κ.Τόσκας διευκρίνισε πως "υπήρχαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές και τα οποία εντοπίστηκαν σε χρόνο - ρεκόρ. Πέρασαν από τη Λέρο, συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι».

    «Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο - ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως μιλάμε για 2 περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

    [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ποροσένκο

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα του Προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουκρανίας από τη Βουλή των Ελλήνων.

    Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προοπτική ενίσχυσης των ελληνο-ουκρανικών σχέσεων.

    [07] Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Οκτώβριο

    Αύξηση 812 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο τον Οκτώβριο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (οι οποίες δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους) ανήλθε σε 10,380 δισ. ευρώ έναντι 9,548 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

    Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο (παλαιών και νέων) ανέρχονταν στο τέλος Οκτωβρίου σε 82,294 δισ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 17:32:16 UTC