Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να παραδώσει την έδρα αν προτίθεται να καταψηφίσει, καλεί τον Ν. Νικολόπουλο, ο Π. Καμμένος
  • [02] Απ. Τζιτζικώστας: Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες
  • [03] Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσήλθε για να καταθέσει ο Γ. Πανούσης
  • [04] «Η εξουσία είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις»
  • [05] Άγνωστοι σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου
  • [06] Έρευνες στην περιοχή των Βρυξελλών, σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι
  • [07] «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»
  • [08] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Ελληνογαλλικό σχολείο στην Αγία Παρασκευή
  • [09] Ένταση στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [10] Εικαστική έκθεση με «έναυσμα» την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη
  • [11] «Σπίτια της καρδιάς...», μια έκθεση φωτογραφίας στον «Ελληνικό Κόσμο»
  • [12] Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
  • [13] Την παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη, από το βουλευτικό αξίωμα, ζήτησε ο πρωθυπουργός
  • [14] Σαρλ Μισέλ: Θα επεκτείνουμε τη δράση μας κατά των τζιχαντιστών
  • [15] Ζέκα: «Δεν θα γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα»
  • [16] Δέλλας: «Η εθνική δεν έχει ομαδικό πνεύμα, κάποια μέρα θέλω να προπονήσω στην Ιταλία»
  • [17] Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Βέμερ

  • [01] Να παραδώσει την έδρα αν προτίθεται να καταψηφίσει, καλεί τον Ν. Νικολόπουλο, ο Π. Καμμένος

    «Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

    Νωρίτερα την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

    «Κάποιοι από εμάς είμαστε στη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί, τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αν προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει το δυσνόητο άρθρο 15 καταλαβαίνει ότι ελάχιστοι θα μπορέσουν να καλύψουν τις προϋποθέσεις, μόνον ένας στους δέκα».

    «Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στο λαό. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω» συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος, ενώ στην ερώτηση, αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ απάντησε: «Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα».

    [02] Απ. Τζιτζικώστας: Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες

    «Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια όλο συρρικνώνεται. Η ΝΔ δεν καταφέρνει να μιλήσει στην κοινωνία» δήλωσε ο Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στην κριτική ότι εάν εκλεγεί δεν θα μπορεί να παραστεί στη Βουλή διερωτήθηκε: «δεν έχουμε χάσει καμία μάχη στη Βουλή; Άρα σήμερα θα έχει πρόβλημα η ΝΔ αν έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό;».

    Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία της ΝΔ, υποστήριξε ότι η παράταξη «κλείστηκε στον εαυτό της, έγινε ένα κόμμα των λίγων κι άφησε απ'έξω όλα τα στελέχη που ήταν κοντά στην κοινωνία. Έγιναν αποκλεισμοί τα τελευταία χρόνια όλων των υγιών στελεχών, τα οποία ποτέ δεν τα ακούσαμε. Πηγαίναμε στα στελέχη μας, μόνο όταν τους θέλαμε για ψήφους».

    Αναφορικά με την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, απάντησε: «πρέπει να μιλάμε από τους πολίτες που είναι από δεξιά, μέχρι κεντροδεξιά. Εγώ ανήκω στην κεντροδεξιά. Δέχομαι τη στήριξη στελεχών από όλα τα πεδία».

    «Ενοχλώ τους βολεμένους, τους λίγους» υποστήριξε για να προσθέσει ότι «έχει φάει πολύ λάσπη τον τελευταίο καιρό».

    [03] Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσήλθε για να καταθέσει ο Γ. Πανούσης

    Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προσήλθε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με όσα έχει καταγγείλει περί ευθυνών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

    Επίσης, ο κ. Πανούσης θα καταθέσει σχετικά με τη μυνητήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο δεν προέβη σε καμιά δήλωση.

    [04] «Η εξουσία είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις»

    Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολιάζει το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του. «Η εξουσία είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις» τονίζει και προσθέτει: «Και ένας που τόλμησε να διαφωνήσει, κλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να φύγει από τη Βουλή. Και έφυγε. Προτίμησε δηλαδή να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί. Οι υπόλοιποι, τι θα πουν αύριο σε όλους αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους σβήσουν τα δάνεια;»

    «Πάντως οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους» αναφέρει το Ποτάμι.

    [05] Άγνωστοι σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου

    Μια ομάδα πολλών δραστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας την Τρίτη, ο οποίος και αναβλήθηκε, αναφέρει η Bild.

    Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι περιήλθε στην κατοχή της ένα έγγραφο το οποίο δόθηκε από τη γερμανική υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών στον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ την Τρίτη. Το περιεχόμενο του εγγράφου φέρεται να ήταν τόσο σοκαριστικό που οι αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακυρώσουν τον αγώνα.

    Βασιζόμενο σε πληροφορίες από μια ξένη υπηρεσία, το έγγραφο περιέγραφε λεπτομερώς πώς μια ομάδα αρκετών δραστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει εκρηκτικά στο στάδιο του Ανόβερου, καθώς και μία βόμβα στο κέντρο της πόλης.

    Οι δράστες σκόπευαν να μεταφέρουν κρυφά τα εκρηκτικά στο στάδιο μέσα σε ένα ασθενοφόρο, εξηγεί η Bild επικαλούμενη το έγγραφο. Ο αρχηγός της ομάδας επρόκειτο να βιντεοσκοπήσει την επίθεση στο στάδιο, ενώ μετά τα μεσάνυχτα είχε σχεδιαστεί μια άλλη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου.

    Παρόλα αυτά οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει εκρηκτικά στο γήπεδο.

    [06] Έρευνες στην περιοχή των Βρυξελλών, σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι

    Έρευνες πραγματοποιεί η βελγική αστυνομία στην περιοχή των Βρυξελλών στο «άμεσο περιβάλλον» του Μπιλάλ Χαντφί, ενός από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού.

    Οι αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες της περιφέρειας των Βρυξελλών, ανάμεσά τους στο Μόλενμπεκ, «στο άμεσο περιβάλλον του Χαντφί, της οικογένειάς του, φίλων του», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

    Ο Μπιλάλ Χαντφί, 20 ετών, γαλλικής εθνικότητας αλλά κάτοικος Βελγίου, είναι ένας από τους καμικάζι που έχασε τη ζωή του όταν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος στην πλατεία του Σταδίου της Γαλλίας, κοντά στο Παρίσι.

    Οι έρευνες διεξήχθησαν σε διάφορες συνοικίες της περιοχής των Βρυξελλών, μεταξύ τους οι Μόλενμπεκ-Σεν-Ζαν, Ζετ, Ικλ, διευκρινίζει η εισαγγελία.

    Εξάλλου άλλη έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη συνοικία Λάκεν των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα άτομο συνελήφθη.

    [07] «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»

    Δυσαρέσκεια και έκπληξη προκάλεσαν στην Έδρα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής, τα δεκάδες «δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω του μάρτυρα Δημοσθένη Δημητράκου, που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δούλευε στην καφετέρια "Κοράλλι".

    Ο μάρτυρας, αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας, απαντούσε στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων είτε ότι δεν θυμάται είτε ότι δεν γνωρίζει, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία τού είπε: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη».

    Και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου όμως δεν άφησε ασχολιαστη την στάση του μάρτυρα λέγοντάς του: "Μα δεν θυμάστε τίποτε... συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε ότι δεν είχατε καν την περιέργεια...».

    Ο Δημοσθένης Δημητράκος κατέθεσε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του βρέθηκαν στην καφετέρια για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρι Σεν Ζερμέν και ότι λόγω της μετάδοσης το μαγαζί ήταν γεμάτο. Κατέθεσε, επίσης, πως εντός της καφετέριας ο ίδιος δεν είδε κανέναν διαπληκτισμό ή λογομαχία μεταξύ των θαμώνων. Μετά το τέλος του αγώνα, όπως είπε ο μάρτυρας, όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του μουσικού και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ένας από την παρέα, κάνοντας ένα νεύμα προς την απέναντι πλευρά, του απάντησε: «οι φασίστες δεν μας αφήνουν να κυκλοφορο'υμε στη γειτονιά μας». Ο μάρτυρας είπε πως κοίταξε απέναντι και είδε τέσσερις φιγούρες και τον έπιασε κάτι σαν πανικός ότι θα «μπορούσε να γίνει τσαμπουκάς».

    [08] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Ελληνογαλλικό σχολείο στην Αγία Παρασκευή

    Φάρσα αποδείχθηκε, τελικά, το τηλεφώνημα που έκανε το πρωί άγνωστος στην Άμεση Δράση, αναφέροντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Ελληνογαλλικό σχολείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χλόης και Τρικάλων, στην Αγία Παρασκευή.

    Αμέσως εκκενώθηκε το σχολείο και αστυνομικοί έλεγξαν όλους τους χώρους του σχολείου, χωρίς, όμως, να βρεθεί το παραμικρό.

    Οι μαθητές έχουν επιστρέψει πλέον στις τάξεις τους και το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

    [09] Ένταση στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Ένταση επικρατεί από χθες, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ καθώς, σύμφωνα με κλιμάκιο της ΄Υπατης Αρμοστείας που βρίσκεται στην περιοχή, τους ανακοινώθηκε από τη γειτονική χώρα ότι, πλέον, θα επιτρέπεται η διέλευση προσφύγων μόνο από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ.

    «Παλεύαμε»όλη νύχτα προσπαθώντας να καθησυχάσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στον καταυλισμό ενώ η αστυνομία έλεγχε τα υπηρεσιακά τους σημειώματα ή τα διαβατήρια που κατείχαν προκειμένου να επιτρέψει τη διέλευση μόνο στις συγκεκριμένες εθνικότητες, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης της Ύπατης Αρμοστείας.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι σήμερα το πρωί, ομάδα περίπου 100 Ιρανών βρέθηκαν δίπλα στην ουδέτερη ζώνη, ζητώντας να περάσουν με αποτέλεσμα οι αρχές της ΠΓΔΜ να έχουν κλείσει τα σύνορα εδώ και περίπου 2 ώρες.

    [10] Εικαστική έκθεση με «έναυσμα» την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη

    Πώς μπορεί να... "εικαστικοποιηθεί" η λογοτεχνική δημιουργία;

    Μπορεί το δοκιμιακό κείμενο της "Ασκητικής" του Νίκου Καζαντζάκη να λάβει "σάρκα και οστά" στα εικαστικά έργα σύγχρονων δημιουργών 70 χρόνια μετά τη συγγραφή του;

    "Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή... Μα και ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάνουμε την ύλη ζωή"... (Καζαντζάκης, Ασκητική, 1945)...

    Πληγωμένες poupee (κούκλες) -εμβληματικά γλυπτά έμπλεα παιδικών τραυμάτων, ο γυναικείος κόλπος με κόκκινο (τραύμα) περίγραμμα, κηλιδωμένοι με αίμα τοίχοι - "κραυγάζουν" το γεγονός της γέννησης του καλλιτέχνη- διαβόλου, γυμνά γυναικεία σώματα "παλεύουν" με εμβληματικά της ανθρώπινης ζωής αντικείμενα (με θερμοκοιτίδα, ένα παιδικό καροτσάκι, ένα κρεββάτι, ένα πιάνο), ανθρώπινα χεριά τρίβουν και επιχειρούν επιμελώς να καθαρίσουν έναν ανθρώπινο σκελετό (εξοικείωση με το θάνατο) μια ξύλινη στιβαρή κατασκευή σκάλας "στηρίζεται" σε μια άλλη λεπτή, μεταλλική κι αυτή η δεύτερη - στην ξύλινη (η ένωση -συνύπαρξη αρσενικού - θηλυκού), αντικείμενα που συνθέτουν την καθημερινότητα στις παραγκουπόλεις του Μεξικού, μια "βαλίτσα" - προσευχητάρι (παραπέμπει στα αναθηματικού τύπου εικονοστάσια των δρόμων - που ανεγείρονται στην Ελλάδα στη μνήμη αποθανόντων σε τροχαία δυστυχήματα), είναι μερικά μόνο από τα έργα των 28 συνολικά καλλιτεχνών που συνδιαλέγονται μεταξύ τους και όλο μαζί με την "Ασκητική" του στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη.

    [11] «Σπίτια της καρδιάς...», μια έκθεση φωτογραφίας στον «Ελληνικό Κόσμο»

    Στην αντικρινή πλευρά του Αιγαίου, στην Κωνσταντινούπολη, την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την ενδοχώρα της Μικρασίας, τα νότια παράλια και φυσικά στις ακτές της Ιωνίας, μας ταξιδεύει η έκθεση φωτογραφίας της εκπαιδευτικού Αγγελικής Κίτσου-Μαγαράκη, που εγκαινιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

    Έντεκα φορές ταξίδεψε η φωτογράφος στη γειτονική χώρα, εστιάζοντας με τον φακό της στο ελληνικό στοιχείο, μέσω των σπιτιών, κατοικημένων και ακατοίκητων, που έχουν διατηρηθεί, αντιστεκόμενα στη λαίλαπα της ανοικοδόμησης, σε όλη την επικράτεια της σημερινής Τουρκίας.

    Περισσότερες από τετρακόσιες ήταν συνολικά οι φωτογραφίες που συγκέντρωσε, από τις οποίες οι εκατόν πενήντα εκτίθενται στον «Ελληνικό Κόσμο».

    «Η έκθεση πλαισιώνεται από κατατοπιστικούς χάρτες και κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών που μας μεταφέρουν στον χώρο και στον χρόνο, δίνοντας μία πλούσια γεύση της ειρηνικής ζωής των Ελλήνων που έζησαν εκεί, μέχρι το 1922» αναφέρει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο «με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, παρουσιάζει την έκθεση στον φιλόξενο χώρο του και σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις μέσω των εικόνων, που είναι το πιο δυνατό μέσο ανάκλησης της μνήμης».

    Παράλληλα, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος της Αγγελικής Κίτσου-Μαγαράκη με τίτλο «Σπίτια της καρδιάς...»

    [12] Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, ανακοίνωσε με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του.

    Τη θέση του κ. Σακελλαρίδη καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Σε δήλωσή του ο Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε: "Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο".

    Νωρίτερα την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. Αυτό έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όπου επισημάνθηκε ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο πως ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

    «Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

    [13] Την παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη, από το βουλευτικό αξίωμα, ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

    Αυτό γίνεται γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο πως ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

    [14] Σαρλ Μισέλ: Θα επεκτείνουμε τη δράση μας κατά των τζιχαντιστών

    Το Βέλγιο θα δαπανήσει επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ στον αγώνα κατά της βίας των τζιχαντιστών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Σαρλ Μισέλ, με τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την καταπολέμηση της διάδοσης της γλώσσας του μίσους, τον εντοπισμό πιθανών εξτρεμιστών και την ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών.

    Σε ομιλία του προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και ένα έτος, πρόσθεσε ότι το Βέλγιο θα εισαγάγει επίσης μια σειρά από μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, μεταξύ των οποίων θα είναι η φυλάκιση των τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία και το κλείσιμο μη αναγνωρισμένων τόπων λατρείας.

    Οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι, πρόσθεσε, έχουν τις ρίζες τους στη Συρία και "διαπράχθηκαν από έναν βελγο-γαλλικό πυρήνα". "Θα πολεμήσουμε τους εχθρούς της ελευθερίας, σεβόμενοι το κράτος δικαίου (...) Για τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν (από τη Συρία στο Βέλγιο), η θέση τους είναι στις φυλακές. Για τους άλλους ανθρώπους που θα εντοπίζονται" από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μια "υποχρεωτική διαδικασία" θα επιτρέπει να καταλήγουμε στο να "φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι" για να τους έχουμε υπό παρακολούθηση, σημείωσε.

    [15] Ζέκα: «Δεν θα γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα»

    «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα». Αυτό δήλωσε ο Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ζέκα, με αφορμή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του "Record". Αυτός είναι και ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο 27χρονος μέσος και αναφέρεται φυσικά στην νίκη που αναζητά ο Ολυμπιακός το Σάββατο, στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι με 11 νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς της σεζόν 1966-67, ένα ρεκόρ που κρατάει 49 ολόκληρα χρόνια.

    «Ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός, γεμάτος συγκινήσεις. Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει αυτό το ρεκόρ, αλλά εμείς δεν θα γίνουμε μέρος σε αυτό το ρεκόρ. Όμως, ακόμα και να μην υπήρχε αυτό το κίνητρο, ο Ολυμπιακός θα ήθελε να κερδίσει. Όπως και εμείς δεν θα αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το ρεκόρ, παίζουμε πάντα για να νικάμε τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους για να μειώσουμε την διαφορά μας από τον Ολυμπιακό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζέκα.

    [16] Δέλλας: «Η εθνική δεν έχει ομαδικό πνεύμα, κάποια μέρα θέλω να προπονήσω στην Ιταλία»

    Την επιθυμία να επιστρέψει στην Ιταλία σαν προπονητής αποκάλυψε ο Τραϊανός Δέλλας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Tuttomercatoweb.com.

    «Όταν έφυγα από την ΑΕΚ, προτίμησα να μείνω στην πόλη μου. Βρίσκομαι για λίγο καιρό στον Ατρόμητο, μία ομάδα που έχει στόχο να πάει καλά στην κατηγορία. Σκοπεύω να προπονήσω και έξω από την Ελλάδα, ίσως κάποια μέρα επιστρέψω στην Ιταλία με άλλο ένδυμα» τόνισε ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος αγωνίστηκε στη Ρόμα από το 2002 έως το 2005. Ίσως στην Τριγκορία (το προπονητικό κέντρο της Ρώμης) τον ρώτησαν; «Ας ελπίσουμε, αλλά ορισμένα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο μέσα από τη δουλειά. Τώρα σκέφτομαι να τα πάω καλά στην Ελλάδα, θα πρέπει να δείξω κάτι ενδιαφέρον για τους κορυφαίους συλλόγους» απάντησε ο παλαίμαχος διεθνής άσος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα, υπογραμμίζοντας:

    «Είναι κρίμα, η ποιότητα υπάρχει. Δυστυχώς, υπήρξε κάτι περισσότερο από μία δυσκολία, άλλαξαν πολλοί προπονητές τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα δεν είναι κακή, αλλά η ποιότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή. Για να στοχεύουμε ψηλά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης ομαδικό πνεύμα».

    [17] Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Βέμερ

    Η ατυχία του Γενς Βέμερ από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό δεν έχει προηγούμενο. Μόλις την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο έκανε το ντεμπούτο του στη Super League ο Γερμανός δεξιός μπακ, μετά τον τραυματισμό του στο ματς των play offs του Europa League με την Καμπάλα, ωστόσο, τραυματίστηκε ξανά και θα παραμείνει στα... πιτς για περίπου 3-4 εβδομάδες.

    Ο Βέμερ τραυματίστηκε στη διάρκεια της προπόνησης της Τετάρτης, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα. Δυστυχώς, όμως, για τον παίκτη, αλλά και την ομάδα του, ο τραυματισμός του ήταν αρκετά πιο σοβαρός, καθώς υπέστη θλάση βαριάς μορφής και θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης.

    Φυσικά και τίθεται «νοκ άουτ» από το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον «αιώνιο» αντίπαλο και, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, θα επιστρέψει στα τέλη του ερχόμενου μήνα ή στις αρχές του 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 November 2015 - 11:32:28 UTC