Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Μοσκοβισί: Ο χρόνος πια μας πιέζει
  • [02] Προπαρασκευαστική συνάντηση υπουργών από 60 χώρες, για τη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι
  • [03] Αποβιβάστηκαν 5.630 πρόσφυγες στον Πειραιά, το πρωί
  • [04] Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε για 2,41 εκατομμύρια δολάρια

  • [01] Π. Μοσκοβισί: Ο χρόνος πια μας πιέζει

    Την ανάγκη να υπάρξουν «στέρεες και συγκεκριμένες συμφωνίες τις επόμενες ημέρες σε όλα τα μεγάλα ανοικτά θέματα που τελούν υπό συζήτηση» επισημαίνει ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί. Σε συνέντευξή του στη «Real news», που όπως σημειώνει η εφημερίδα, την παραχώρησε την Παρασκευή, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει ότι «ο χρόνος πια μας πιέζει» και διατυπώνει την ελπίδα πως το Eurogroup της Δευτέρας «θα διευκολύνει να υπάρξει γρήγορα και άλλη πρόοδος στις συζητήσεις».

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρει ακόμη ότι «η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζει την οικονομία της για να ευχαριστήσει τους δανειστές της. Το κάνει για να δημιουργήσει τις συνθήκες επιστροφής στην ανάπτυξη, ώστε οι επιχειρήσεις να αρχίσουν να επενδύουν και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Το κάνει για να μπορεί να κοιτά μπροστά σε ένα σταθερό μέλλον ευημερίας στην ευρωζώνη».

    Ο Π. Μοσκοβισί εκτιμά ότι «η δυναμική μεταξύ της Ελλάδας, των "θεσμών" και των δανειστών παραμένει θετική. Ενώ νωρίτερα φέτος είχαμε καχυποψία, τώρα υπάρχει εμπιστοσύνη. Ενώ νωρίτερα φέτος είχαμε παντελή έλλειψη συνεννόησης, τώρα επικρατεί μια αμοιβαία επιθυμία να εργαστούμε από κοινού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά».Σε ερώτηση για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ υποστηρίζει ότι «η λύση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι επίσης κλειδί για την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος, την εξυγίανσή του και την επαναφορά της ροής πιστώσεων στην πραγματική οικονομία». Ως προς τη νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς «έχουμε έντονες συζητήσεις», αναφέρει «πάντα με στόχο να βρούμε μια στοχευμένη φόρμουλα που θα προστατεύει μόνο τις πλέον ευάλωτες ομάδες και θα αντιμετωπίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Είμαι βέβαιος» καταλήγει «ότι μια κοινά αποδεκτή και λειτουργική λύση μπορεί να βρεθεί».

    [02] Προπαρασκευαστική συνάντηση υπουργών από 60 χώρες, για τη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι

    Τρεις εβδομάδες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, την COP21, η οποία αναμένεται να σφραγίσει μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα, υπουργοί από 60 χώρες θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής συνάντησης, της «pre-COP», στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Επί τρεις ημέρες αρχίζοντας από σήμερα, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εκπροσωπούν όλες τις ομάδες χωρών που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις διαφορές τους, οι οποίες είναι ακόμη πολλές.Στόχος της συνάντησης, της τρίτης που πραγματοποιείται, «δεν είναι να επαναδιαπραγματευθεί το κείμενο» που ήταν το αποτέλεσμα του τελευταίου κύκλου διαπραγματεύσεων στη Βόνη, τον Οκτώβριο, αλλά να «διευκολύνει την τελική συμφωνία» που αναμένεται στο Παρίσι, με τις εργασίες να επικεντρώνονται στην επεξεργασία των όρων μιας συμβιβαστικής συμφωνίας», δήλωσε την Παρασκευή ο Λοράν Φαμπιούς, ο μελλοντικός πρόεδρος της COP21.

    [03] Αποβιβάστηκαν 5.630 πρόσφυγες στον Πειραιά, το πρωί

    Συνολικά 5.630 πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αναμένονται άλλοι 1.834. Συγκεκριμένα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετέφερε από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά, 2.496 άτομα, το πλοίο «Τέρα Τζετ», μετέφερε, επίσης από τη Μυτιλήνη, 1.739 και το πλοίο «Μπλου Σταρ Πάτμος», μετέφερε και αυτό από τη Μυτιλήνη 1.395.

    Αναμένεται να καταπλεύσει στο Λιμάνι του Πειραιά και το πλοίο «Αριάδνη» που μεταφέρει 1.834 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 1.219 επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και οι 615 στη Χίο.

    [04] Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε για 2,41 εκατομμύρια δολάρια

    Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως «She loves you» και το «All my loving» πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος Julien's Auctions.

    Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών. «Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ», πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 November 2015 - 9:32:21 UTC