Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Λέσβο επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Βουλευτικές εκλογές στην Κροατία
  • [03] Μιανμάρ: Ελεύθερες εθνικές εκλογές, για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια
  • [04] Ο Τουσκ ζητά από το Βερολίνο αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους
  • [05] Σε εξέλιξη ο 33ος Μαραθώνιος Αθηνών
  • [06] Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια
  • [07] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία και προσφυγικό

  • [01] Τη Λέσβο επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 103ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στο θέμα των περιπολιών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο και εμμέσως πλην σαφώς αυτό θα είναι απάντηση στην πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στα όσα είπε εσχάτως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται στη Μυτιλήνη στις 10:15, όπου θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαλανός, και θα μεταβούν μαζί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεστεί δοξολογία.

    Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Ηρώο Πεσόντων για κατάθεση Στεφάνου, και αμέσως μετά στον χώρο της παρέλασης , στην προκυμαία Μυτιλήνης.

    Με το πέρας της παρέλασης ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου στο πλαίσιο ειδικής τελετής θα του επιδοθεί το Χρυσό Μετάλλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο έργο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

    Μεσολαβεί επίσημο γεύμα από τον δήμαρχο Μυτιλήνης προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος προβλέπεται να βρεθεί στο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Μανταμάδο Λέσβου.

    Το πρόγραμμα του Προέδρου ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο χωριό Σκάλα Συκαμιάς, όπου ο κ. Παυλόπουλος θα έχει συνάντηση με κατοίκους της περιοχής.

    [02] Βουλευτικές εκλογές στην Κροατία

    Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν σήμερα στην Κροατία για τις βουλευτικές εκλογές όπου αναμετρώνται ο κυβερνών κεντροαριστερός συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς και η συμμαχία του ηγέτη της συντηρητικής αντιπολίτευσης Τόμισλαβ Καραμάρκο.

    Περίπου 3,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 151 βουλευτές σε αυτή την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, που είναι ανεξάρτητη από το 1991 και η οποία έγινε το 2013 το τελευταίο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας και τα πρώτα μερικά επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ.

    [03] Μιανμάρ: Ελεύθερες εθνικές εκλογές, για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια

    Σε ένα αποφασιστικό βήμα για τη δημοκρατική μετάβαση που άρχισε το 2010 με την αυτοδιάλυση της χούντας που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα από το 1962, περίπου 30 εκατομμύρια πολίτες της Μιανμάρ ψηφίζουν σήμερα στις πρώτες ελεύθερες εθνικές εκλογές που διεξάγονται τα τελευταία 25 χρόνια.

    Το κόμμα της αντιπολίτευσης, Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία (NLD) αναμένεται να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και η επικεφαλής του Αούνγκ Σαν Σου Κι έχει δηλώσει ότι σε ενδεχόμενο νίκης της θα «ηγηθεί της κυβέρνησης» και θα βρίσκεται «πάνω από τον πρόεδρο» παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα της στερεί το δικαίωμα να καταλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας.

    Σύμφωνα με το BBC, στις ιστορικές εκλογές συμμετέχουν περισσότερα από 90 κόμματα και 6.000 υποψήφιοι διεκδικούν τις 664 έδρες, με το 25% των εδρών να είναι δεσμευμένο από το στρατό.

    [04] Ο Τουσκ ζητά από το Βερολίνο αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, κάλεσε σήμερα την Γερμανία να λάβει μέτρα καλύτερης προστασίας των συνόρων της ζώνης του Σένγκεν για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.Όπως ανέφερε ο Τουσκ, η στάση του Βερολίνου έναντι των μεταναστών είναι η «πιο ανοιχτόμυαλη και η πιο ανεκτική στην ιστορία της Ευρώπης», αλλά όπως πρόσθεσε θα πρέπει να πάρει στα σοβαρά το καθήκον του να υπερασπίζεται τα σύνορα της ΕΕ.

    «Κατανοώ ότι η Γερμανία, για ιστορικούς λόγους, μπορεί να βρίσκει δύσκολη την αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων. Αλλά καθήκον της Γερμανίας απέναντι στην Ευρώπη επίσης είναι -αν κριθεί απαραίτητο- να ελέγχει δυναμικά τα σύνορα της Ευρώπης σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επισήμανε ο Τουσκ.

    [05] Σε εξέλιξη ο 33ος Μαραθώνιος Αθηνών

    Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ στην εκκίνηση όλων των δρόμων θα έχουμε 43.000 δρομείς.Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναμένεται να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε να τρέξουν ελίτ αθλητές.

    Εξάλλου, ξεκίνησαν από χθες Σάββατο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Μαραθωνίου. Πιο συγκεκριμένα η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένουςπροκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας ξεκίνησαν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

    Η εκκίνηση του ΚΜΑ δόθηκε στις 09:00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος - Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Παράλληλα:

    Στις 07:45 έγινε η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

    Στις 08:45 έγινε η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

    Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10:30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

    09:05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

    10:40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

    16:00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    [06] Κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκατομμύρια δολάρια

    Μια κιθάρα που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως «She loves you» και το «All my loving» πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος Julien's Auctions.

    Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών. «Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ», πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.

    [07] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη κατοικία και προσφυγικό

    Υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και υπέρ της συγκρότησης ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος για τους πρόσφυγες, τάσσεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σημερινή, πολύωρη συνεδρίασή της.

    Ως προς το πρώτο θέμα, η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, προσθέτει, ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι.

    Η Πολιτική Γραμματεία στηρίζει την κυβέρνηση «στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών» και προσθέτει ότι θεωρεί «απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

    Για το προσφυγικό, η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «εξελίσσεται μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπου αντιπαρατίθενται από τη μία πλευρά, η αντίληψη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά, η αντίληψη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της ύψωσης φρακτών».

    Πρώτο μας μέλημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να είναι η σωτηρία των ανθρώπων από τα παγωμένα και ολοένα πιο αγριεμένα νερά του Αιγαίου και η ασφαλής δίοδος των προσφύγων και των παιδιών τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η ΠΓ, «το κόμμα μας θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης, ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 November 2015 - 7:32:22 UTC