Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Πρόσχημα για μη λύση του Κυπριακού η διατήρηση των εγγυήσεων
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
  • [03] Από αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις
  • [04] Β. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο μισό του 2016
  • [05] Ουκρανία: Κρίσιμες τοπικές εκλογές για τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Ποροσένκο
  • [06] Οι Αργεντινοί ψηφίζουν για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρό τους
  • [07] Τουλάχιστον 3 νεκροί στις ΗΠΑ από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε θεατές παρέλασης
  • [08] Μίνι σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες
  • [09] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό
  • [10] Ο ΠτΔ εγκαινιάζει αύριο την έκθεση «Το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο Έπος του ΄40», στη Θεσσαλονίκη
  • [11] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Β. Ντομπρόβσκις, αύριο το μεσημέρι
  • [12] Τρεις οι νεκροί της νέας τραγωδίας με μετανάστες στη Λέσβο
  • [13] Άρση της απαγόρευσης απόπλου στο Αιγαίο πέλαγος

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Πρόσχημα για μη λύση του Κυπριακού η διατήρηση των εγγυήσεων

    Την εκτίμηση ότι και η Άγκυρα γνωρίζει πλέον πως «δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση του Κυπριακού με διατήρηση του καθεστώτος των εγγυήσεων», διατυπώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Λευκωσία. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο κ. Κοτζιάς τονίζει πως διατήρηση των εγγυήσεων σημαίνει πρόσχημα για μη λύση του Κυπριακού.

    Όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το Κυπριακό χωρίς κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων, αναφέρει και προσθέτει ότι η συζήτηση έχει σε ένα βαθμό μετακινηθεί από το αν χρειάζεται ή όχι το καθεστώς των εγγυήσεων, στο τι μπορεί να το ακολουθήσει.

    Αξιολογώντας τις συζητήσεις που έχει για την κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων, επισημαίνει πως η Κίνα και η Ρωσία το κατανοούν θετικά, όπως και η Γαλλία. Υπέδειξε ότι η Βρετανία δεν ενδιαφέρεται να επιμείνει στα δικαιώματα εγγυήσεων, αλλά σε εκείνα των βάσεων, «θέμα το οποίο είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του κυπριακού κράτους».

    Ο Έλληνας υπουργός απορρίπτει τις όποιες προσπάθειες για συμπερίληψη σε μια συμφωνία παρεκκλίσεων από το κοινοτικό κεκτημένο, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Παράλληλα, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, υποδεικνύει πως η Ελλάδα αποτελεί, όπως και η Κύπρος, «έναν πόλο σταθερότητας και ασφάλειας εντός ενός ασταθούς τριγώνου, όπου οι γωνιές/άκρες του είναι η Ουκρανία, η Λιβύη και η Συρία/το Ιράκ».

    [02] Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

    Δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δηλώνει στην εφημερίδα «Real News» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    «Το μεν Ποτάμι» αναφέρει «αποδείχθηκε ένα κόμμα "επικοινωνιακός αφρός" ανερμάτιστο και αβαθές, με βαθιά συστημικό και συντηρητικό χαρακτήρα, παρά την προσπάθειά του να πλασαριστεί ως κάτι νέο, το δε ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να παρακολουθεί τους προβληματισμούς της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον». Ερωτηθείς δε για τη ΝΔ, σημειώνει: «Η ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας, με έντονα σημάδια κρίσης ταυτότητας. Δείχνει αδύναμη να αυτοαξιολογηθεί, να βγάλει συμπεράσματα για την ήττα της, να δώσει απαντήσεις πρώτα απ΄όλα στους φίλους της. Όλα αυτά αντανακλώνται στον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι αντιφατική γι αυτό δεν πείθει».

    Εξάλλου, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι οι «ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι, η χώρα μας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία, βεβαίως αποδεχόμενοι τους νόμους που ισχύουν στην Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».

    Τονίζει επίσης ότι το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό δεν εκφράζει την κυβέρνηση. «Πρόθεσή μας» σημειώνει «είναι να διαμορφώσουμε μια συνολική πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα στηρίζεται στη λογική της αλληλεγγύης των γενεών, της αναδιανομής και θα ενισχύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος».

    [03] Από αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

    Αύριο το πρωί φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να παραστεί στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».

    Στις 11 πμ θα μεταβεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία.

    Μετά το τέλος της δοξολογίας θα αναχωρήσει για την πλατεία Αριστοτέλους και στις 12:30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στο Περίπτερο 2 θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Το ΑΠΕ στο έπος του ΄40», που διοργανώνουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το αρχείο του Κώστα Γκιουλέκα, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην έκθεση με τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» στο Περίπτερο 3.

    Στη 1:30 μετά το μεσημέρι θα μιλήσει στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού.

    Στις 5:00 μμ θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, στη συνέχεια την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στις 6:00 μμ Θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

    Το πρωί της Τρίτης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

    Στις 6:15 μμ Θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

    Στις 7:10 μμ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις 11 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αμέσως μετά θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [04] Β. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο μισό του 2016

    Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016, και υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να συμβεί αυτό, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο κ. Ντομπρόβσκις, προσθέτει, ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

    Στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντομπρόβσκις, κάνει λόγο για μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και χάριτος, και σημειώνει ότι, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

    Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει ότι η νέα υπηρεσία για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, που έχει δημιουργήσει η Κομισιόν, παρέχει ήδη βοήθεια στην Ελλάδα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αναφέρει ότι «απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων».

    Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Β. Ντομπρόβσκις, αύριο το μεσημέρι

    [05] Ουκρανία: Κρίσιμες τοπικές εκλογές για τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Ποροσένκο

    Κουρασμένοι από τον πόλεμο και την οικονομική κρίση, οι Ουκρανοί ψηφίζουν σήμερα στις τοπικές εκλογές, που αποτελούν ένα τεστ για τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και που μπορεί να ενισχύσουν τη φιλορωσική αντιπολίτευση σε αρκετές ευαίσθητης σημασίας περιοχές.Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 και θα κλείσουν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας). Τα αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά για αρκετές ημέρες, δεδομένης της ιδιαίτερα περίπλοκης διαδικασίας καταμέτρησης. Τα εθνικά ινστιτούτα δημοσκόπησης δεν πραγματοποιούν κανένα exit poll.

    Οι εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων δεν θα διεξαχθούν στις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπου η σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων μαχητών και των ουκρανικών στρατευμάτων έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 8.000 ανθρώπων μέσα σε 18 μήνες.Ένδειξη της εύθραυστης εκεχειρίας: οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να μην διοργανώσουν εκλογές σε 122 πόλεις που ελέγχουν και βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου.

    [06] Οι Αργεντινοί ψηφίζουν για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρό τους

    Οι Αργεντινοί ψηφίζουν σήμερα για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρό τους, τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Ντανιέλ Σκιόλι ή τον συντηρητικό Μαουρίτσιο Μάκρι, έπειτα από 12 χρόνια προεδρίας του Νέστορ και της Κριστίνα Κίρχνερ.

    Ο 58χρονος Ντανιέλ Σκιόλι, που υποστηρίζεται από την απερχόμενη πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ και τον αριστερό συνασπισμό της, το Μέτωπο για τη Νίκη (FPV) είναι το μεγάλο φαβορί. Ο Σκιόλι προηγείται σχεδόν δέκα μονάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έναντι του πιο επικίνδυνου αντιπάλου του, του Μαουρίτσιο Μάκρι, του 56χρονου δημάρχου του Μπουένος Άιρες από το 2007.

    Ο μελλοντικός Πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 10 Δεκεμβρίου.

    [07] Τουλάχιστον 3 νεκροί στις ΗΠΑ από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε θεατές παρέλασης

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε μια παρέλαση στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στο Στιλγουότερ.

    Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως δεκάδες άνθρωποι τινάχθηκαν στον αέρα όταν ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Elantra, χρώματος γκρι, έπεσε πάνω στο πλήθος στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου και της λεωφόρου Hall of Fame στο Στιλγουότερ, 130χλμ περίπου βορειοανατολικά της πόλης Οκλαχόμα, καθώς ολοκληρωνόταν η παρέλαση για την ετήσια γιορτή αποφοίτων κολεγίου.Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οδηγός του οχήματος είναι η 25χρονη Αντάτσια Τσέιμπερες που φέρεται να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προφυλακίστηκε.

    [08] Μίνι σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες

    Με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό των ευρωπαϊκών κρατών που είναι εκτεθειμένα στη λεγόμενη «οδό των Βαλκανίων». Η άτυπη αυτή σύνοδος συνεκλήθη έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος έχει καλέσει στις Βρυξέλλες τους ηγέτες δέκα κρατών (Ελλάδας, Αυστρίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Κροατίας, ΠΓΔΜ, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και Σλοβενίας). Η «μίνι άτυπη Σύνοδος» θα ξεκινήσει το απόγευμα (17:00 ώρα Ελλάδας).

    Κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι στόχος του προέδρου της Ευρωπαΐκής Επιτροπής είναι να πείσει τις 10 χώρες για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού στο ζήτημα των ροών των μεταναστών και των προσφύγων, κυρίως δε σε σχέση με τον έλεγχο των συνόρων. Και όλα αυτά ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εντάσεις και οι απειλές των πολιτικών ηγεσιών ευρωπαϊκών χωρών για κλείσιμο των συνόρων τους.

    Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι πρώτη αναγκαία προϋπόθεση για να τεθεί ένα τέλος στην κρίση των προσφύγων είναι η παύση των εχθροπραξιών στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες. Δεύτερη αναγκαία προϋπόθεση είναι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η λήψη μέτρων από την πλευρά της Τουρκίας ούτως ώστε να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των εισερχομένων στην Ευρώπη. Η Τουρκία δεν μετέχει ωστόσο στη σημερινή σύνοδο. Ιδιαίτερο βάρος δίδει η ελληνική πλευρά και στο ζήτημα της διαχείρισης των προσφύγων που βρίσκονται εντός της ΕΕ θεωρώντας ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί. Ως προς την Ελλάδα, διαβουλεύσεις αναμένεται να υπάρξουν ως προς το ζήτημα των λεγόμενων hot spots, δηλαδή των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων.

    Η σημερινή συνάντηση κορυφής δεν αναμένεται να καταλήξει σε δεσμευτικές αποφάσεις, τις οποίες ως γνωστό μπορεί να υιοθετήσει μόνο η Σύνοδος Κορυφής των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

    [09] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο στο τμήμα της Εγνατίας Οδού μεταξύ ανισόπεδου κόμβου Γαληψού και ανισόπεδου κόμβου Μουσθένης, όπως γνωστοποιεί η αστυνομική διεύθυνση Κομοτηνής.

    Οι ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ λόγω της εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέων επαγωγικών βρόγχων για την ανίχνευση και καταμέτρηση της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό. Θα ισχύσουν μέχρι το πέρας των εργασιών (εκτός από Σαββατοκύριακα και αργίες), ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού.

    [10] Ο ΠτΔ εγκαινιάζει αύριο την έκθεση «Το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο Έπος του ΄40», στη Θεσσαλονίκη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει αύριο Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι, την Έκθεση με θέμα «Το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο Έπος του ΄40» την οποία οργανώνουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα, που διαθέτει υλικό από το προσωπικό του αρχείο, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ.

    Στην τελετή των εγκαινίων θα παρουσιαστεί και το λεύκωμα που κυκλοφόρησε με τηλεγραφήματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, όπως φιλοξενούνται σε εφημερίδες της εποχής.

    Θα μιλήσουν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος και ο Κώστας Γκιουλέκας, οι οποίοι στη συνέχεια θα ξεναγήσουν τον κ. Παυλόπουλο στην Έκθεση.

    Διαβάστε επίσης: Από αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

    [11] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Β. Ντομπρόβσκις, αύριο το μεσημέρι

    Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

    [12] Τρεις οι νεκροί της νέας τραγωδίας με μετανάστες στη Λέσβο

    Και τρίτος νεκρός, ένα βρέφος προστέθηκε στα θύματα της νέας τραγωδίας σήμερα στη Λέσβο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες. Από νωρίς το πρωί είχαν βρεθεί οι σοροί δυο ακόμα ναυαγών μιας γυναίκας κι ενός περίπου εξάχρονου παιδιού.Τραγική φιγούρα στην ακτή ο άντρας τής νεκρής γυναίκας και πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που βρήκε στην ακτή τα πτώματα των ανθρώπων του.

    Όπως έχει ήδη μεταδώσει από νωρίς το πρωί το ΑΠΕ-ΜΠΕ περίπου στις 6 το πρωί πλαστική λέμβος με 50 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.Οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι άλλοι 15 κατ΄ εκτίμηση άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία των διασωθέντων περίπου 13 άνθρωποι αγνοούνται.Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex που επιχειρούν στην περιοχή προσπαθούν να διασώσουν τους αγνοούμενους.

    Διαβάστε επίσης:Μίνι σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες

    [13] Άρση της απαγόρευσης απόπλου στο Αιγαίο πέλαγος

    Κανονικά εκτελούνται οι πλόες στο Αιγαίο πέλαγος, καθώς με την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε, από το πρωί, η άρση της απαγόρευσης απόπλου από τα λιμάνια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 October 2015 - 12:32:25 UTC