Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άγνοια και ενόχληση της κυβέρνησης για τα περί Κέντρου Υποδοχής 50.000 προσφύγων
  • [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ
  • [03] Λ. Κρέτσος: Με τον νέο νόμο για τα ΜΜΕ λέμε όχι στη σύγκρουση συμφερόντων
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Οι άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης
  • [05] Δ. Μάρδας: Πώς θα φέρουμε επενδύσεις και θα αυξήσουμε τις εξαγωγές
  • [06] Αλέξης Χαρίτσης: Ήρθε η ώρα για ΕΣΠΑ χωρίς μεσάζοντες
  • [07] Β. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο μισό του 2016
  • [08] Ουκρανία: Κρίσιμες τοπικές εκλογές για τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Ποροσένκο
  • [09] Μ. Χούκλη στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ» για καρκίνο μαστού: Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος
  • [10] Επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας
  • [11] Τρεις οι νεκροί της νέας τραγωδίας με πρόσφυγες στη Λέσβο

  • [01] Άγνοια και ενόχληση της κυβέρνησης για τα περί Κέντρου Υποδοχής 50.000 προσφύγων

    Άγνοια, αλλά και ενόχληση της ελληνικής πλευράς έναντι του Βερολίνου, υποδηλώνουν οι σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού για τη Μεταναστευτική Πολιτική Ιωάννη Μουζάλα στο Mega, με τις οποίες απαντούσε στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία και η Επιτροπή ζητούν τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής στην Αθήνα για την υποδοχή έως και 50.000 προσφύγων.

    Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του Spiegel, ήρθε λίγες ώρες πριν αρχίσουν στις Βρυξέλλες οι εργασίες της ιδιότυπης Συνόδου Κορυφής που ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από σχετικό αίτημα της Γερμανίας σύμφωνα με πληροφορίες, στη οποία συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γερμανία, η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Κροατία που θεωρούνται χώρες -διάδρομοι για τις κινήσεις των προσφύγων προς την κεντρική Ευρώπη. Το δημοσίευμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στοχεύει στην άσκηση πιέσεων προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιοχής για συγκράτηση των προσφύγων στο έδαφός τους.

    Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα , η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε από το γερμανικό περιοδικό σχετικά με την υποτιθέμενη πρόταση της Γερμανίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία... «Από την πλευρά τής Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα». Ο κ. Μουζάλας πρόσθεσε ότι «μας ανησυχεί που στο Spiegel γράφεται κάτι τέτοιο».

    Σε περίπτωση που τεθεί το ζήτημα αυτό στη Σύνοδο, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι «όχι». «Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν μπορούμε να φτιάξουμε». Ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πάντως ότι αυτό που έχει συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και έχει τύχει της αποδοχής της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι το σχέδιο για τους δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000- 10.000 ανθρώπων ο καθένας, έναν στην Αττική και έναν στη Μακεδονία.

    [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

    Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το βράδυ του Σαββάτου και στο σύνολο και στα άρθρα του (μετά την επί της αρχής ψήφισή του την Παρασκευή) το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για τα ΜΜΕ, με τον τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης κ.α. διατάξεις».

    Τα άρθρα του νομοσχεδίου 2,3,4,9,11,12, 13,14,16,17,18, 21 έως και 43 και 55 (35 εν συνόλω) ψηφίστηκαν κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που αιτήθηκε η ΝΔ.

    Με διευρυμένη πλειοψηφία - καθώς πλην της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι - «πέρασαν» τα άρθρα 11, 12, 14 και 16.

    Με τα άρθρα 11 και 12 ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τους όρους προκήρυξης των αδειών από το ΕΣΡ. Το άρθρο 14 αφορά στους όρους χορηγούμενων αδειών και το άρθρο 16 αφορά στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας συνδεδεμένης με την ΕΡΤ.

    Τα υπόλοιπα άρθρα, ψηφίστηκαν με 154 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης), ενώ στο άρθρο 21 προστέθηκαν και οι ψήφοι του Ποταμιού. Επίσης τα άρθρα 41 και 42 έλαβαν μία επιπλέον ψήφο, από αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας (της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι).

    Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία:

    - Η ΝΔ ψήφισε «όχι σε όλα»

    - Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 4, 12, 13 και 16.

    - Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14 και 16, τα οποία υπερψήφισε.

    - Το ΚΚΕ, ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 16, 18, 21, 41, 42, 43

    - Το Ποτάμι, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14,16 και 21, τα οποία υπερψήφισε. Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ψήφισε επίσης τα άρθρα 41 και 42.

    - Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 2, 11 και 13.

    Ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών

    Επίσης, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα (πλην της Ένωσης Κεντρώων, που δήλωσε «παρών») η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1000 έως και 2000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλέον των 19.500 προσλήψεων που ήδη δρομολογήθηκαν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

    [03] Λ. Κρέτσος: Με τον νέο νόμο για τα ΜΜΕ λέμε όχι στη σύγκρουση συμφερόντων

    Αναλυτική συνέντευξη του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, με κύριο θέμα τον νέο νόμο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και τίτλο «Η τηλεόραση για τον ΣΥΡΙΖΑ: στοπ στη σύγκρουση συμφερόντων», φιλοξενεί σήμερα η ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιl Manifesto.

    Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κρέτσος τονίζει:

    «Το νομοσχέδιο αυτό θα έπρεπε να είχε έλθει στην ελληνική Βουλή εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Η χώρα μας καθυστέρησε πάρα πολύ θα ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και τον μιντιακό της χώρο. Ο χώρος της επικοινωνίας πατά και σχετίζεται με παρά σε πολύ ευαίσθητα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας. Μιλώ για το θέμα της διαφάνειας, της δυνατότητας να υπάρχουν σχέσεις "ιδιαίτερες" μεταξύ αυτών που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης και τραπεζικών ομίλων, αναφέρομαι στο ότι μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και την πολιτική τάξη. Στην Ελλάδα έχουμε ένα μεγάλο θέμα με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, γίνεται μια προσπάθεια όλα αυτά να ξεπερασθούν και να αλλάξει και το brand name της χώρας, για να πάψει να ταυτίζεται με αυτά τα θέματα. Καταβάλλουμε, επίσης, μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή του εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, από τη στιγμή που ένα μιντιακό σύστημα που δεν διέπεται από κανόνες και είναι άναρχο, ασκεί πιέσεις και επί των δημοσιογράφων».

    Ο κ. Κρέτσος, παράλληλα, μιλώντας στη Μanifesto, αναφέρει ότι «αυτό το νομοσχέδιο έθεσε σαφείς κανόνες σε σχέση με το ποιος μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού καναλιού εθνικής εμβέλειας, ψηφιακής εκπομπής» προσθέτοντας ότι «όποιος θέλει να είναι καναλάρχης θα πρέπει να βασίζεται στο πόθεν έσχες του, να μην έχει καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα, όπως η δόλια πτώχευση, ενώ δεν μπορεί μια επιχείρηση η οποία συνάπτει συμβάσεις με το δημόσιο να είναι συγχρόνως και ιδιοκτήτης ενός μέσου ενημέρωσης».

    Απαντώντας σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας για το αν, με τoν νόμο αυτόν, η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφευχθεί και στην Ελλάδα, το φαινόμενο του «μπερλουσκονισμού», ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει:

    «Νομίζω ότι οι Ιταλοί πολίτες μπορούν να κατανοήσουν την προσπάθεια που κάνει αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, αφενός λόγω του φαινομένου που βιώνει η χώρα τους όλα αυτά τα χρόνια, με την κυριαρχία των μέσων ενημέρωσης από τον Μπερλουσκόνι, αλλά και με την εμπειρία της πρόσφατης αδειοδότησης των παρόχων ψηφιακής εκπομπής στην Ιταλία. Και στην περίπτωση αυτήν, κάποια ισχυρά συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης, προσπάθησαν να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να ακυρώσουν τη διαδικασία».

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Οι άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

    Η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους και η καταβολή εθνικής σύνταξης, είναι οι δύο βασικοί άξονες της εισήγησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, προς την κυβέρνηση.

    Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», «όλα εξετάζονται με σκοπό να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προστασία. Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια. Σε περίπτωση που δεν συγχωνευτούν με την κύρια ασφάλιση θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα φέρει μειώσεις (...) Το άλλο σενάριο αντιμετωπίζει την κύρια και την επικουρική σύνταξη ως ενιαίο σύνολο, με σκοπό να προστατεύσει το άθροισμά τους ως συνολικό εισόδημα του συνταξιούχου, όσο μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας».

    Για την εθνική σύνταξη, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι «θα καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με χρηματοδότηση από τη φορολογία. Η εθνική σύνταξη δεν θα έχει χαρακτήρα προνοιακής καταβολής. Θα τη λαμβάνουν όσοι έχουν θεμελιώσει το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έχουν δηλαδή 15 έτη ασφάλισης. Οι ανασφάλιστοι θα προστατεύονται μέσω της πρόνοιας. Οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις, πάντως, θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών, εφόσον ληφθεί υπόψη και ο σχετικός δημόσιος διάλογος».

    Σε ερώτηση αν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής, ο υπουργός απαντά: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα, γιατί βρισκόμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης των διαφόρων σεναρίων και ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχυ της προστασίας όσο ψηλότερα γίνεται».

    Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος σημειώνει ότι «μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων θα δούμε πώς θα συνδυαστεί με την κοινωνική προστασία των ασφαλισμένων». Εξάλλου, υπολογίζει το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων σε 1,8% του ΑΕΠ, αλλά σημειώνει ότι αν συνυπολογιστούν τα χρήματα που οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ και τις καθυστερούμενες συντάξεις, τότε το έλλειμμα ξεπερνά το 3% και αγγίζει το 4% του ΑΕΠ. «Με τη μεταρρύθμιση επιδιώκουμε να περιορίσουμε το τεράστιο αυτό έλλειμμα, αλλά και τη διόγκωσή του στο μέλλον».

    Ο υπουργός αναφέρεται και στο ποσοστό αναπλήρωσης λέγοντας ότι ο τρόπος υπολογισμού του θα «θα γίνει με στόχο να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα. Οπωσδήποτε, θα πρέπει να βρούμε και νέους πόρους ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων και να εντείνουμε την προσπάθεια καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής».

    Για τον ΟΓΑ ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι η αύξηση των εισφορών θα γίνει κλιμακωτά, επισημαίνει ότι το εφάπαξ είναι εκτός μεταρρύθμισης, δηλώνει ότι είναι υπό συζήτηση η δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και τονίζει ότι οι δανειστές «κατ΄αρχήν έχουν αποδεχθεί την ιδέα της μεταρρύθμισης ως συνολικό ισοδύναμο των επιμέρους μνημονιακών δεσμεύσεων. Την τελευταία τους λέξη θα την ακούσουμε μόλις έχουμε ποσ

    [05] Δ. Μάρδας: Πώς θα φέρουμε επενδύσεις και θα αυξήσουμε τις εξαγωγές

    «Έχουμε μέτρα προώθησης των εξαγωγών ακολουθώντας, εκτός των άλλων, βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.«Βασικό στοιχείο για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι η απλοποίηση και η σταθερότητα του επενδυτικού και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η βελτίωση του χρόνου έγκρισης μιας ξένης επένδυσης», σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

    Αναφερόμενος στο εμπορικό ισοζύγιο υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός ο πρωτογενής τομέας και η ναυτιλία.«Η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα σημείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές», προσθέτει ο κ. Μάρδας, και αναφέρει ως παράδειγμα την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.Παράλληλα, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «υπάρχουν κλάδοι όπως η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία και οι εμπορεύσιμες υπηρεσίες, οι οποίοι μπορούν εξίσου ικανά να προσελκύσουν μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες».

    [06] Αλέξης Χαρίτσης: Ήρθε η ώρα για ΕΣΠΑ χωρίς μεσάζοντες

    «Ήρθε η ώρα τα ΕΣΠΑ να ανοίξουν στην κοινωνία» δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, και προσθέτει ότι με μια σειρά μέτρων που θα εφαρμοστούν, δεν θα υπάρχει λόγος οι ενδιαφερόμενοι να προσφεύγουν σε ειδικούς που πωλούν ελπίδα και όχι πραγματικές υπηρεσίες.

    Ο κ. Χαρίτσης, λέει ακόμη ότι «από τη Δευτέρα θα εκτελούνται απρόσκοπτα όλες οι εντολές πληρωμών έργων ΕΣΠΑ» ενώ προαναγγέλλει ένεση ρευστότητας 2 δισ. ευρώ.Αναφέρει επίσης, ότι οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ θα εστιάζουν στην ενίσχυση ήπιων και κοινωνικά χρήσιμων δομών, όπως ο αγροτοδιατροφικός τομέας, το φάρμακο, οι νέες τεχνολογίες, τα logistics, η βιομηχανία υλικών, η περιβαλλοντική βιομηχανία και ο τουρισμός.

    [07] Β. Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο μισό του 2016

    Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016, και υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να συμβεί αυτό, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο κ. Ντομπρόβσκις, προσθέτει, ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

    Στο θέμα του χρέους, ο κ. Ντομπρόβσκις, κάνει λόγο για μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και χάριτος, και σημειώνει ότι, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

    Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει ότι η νέα υπηρεσία για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, που έχει δημιουργήσει η Κομισιόν, παρέχει ήδη βοήθεια στην Ελλάδα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αναφέρει ότι «απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων».

    [08] Ουκρανία: Κρίσιμες τοπικές εκλογές για τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Ποροσένκο

    Κουρασμένοι από τον πόλεμο και την οικονομική κρίση, οι Ουκρανοί ψηφίζουν σήμερα στις τοπικές εκλογές, που αποτελούν ένα τεστ για τον φιλοδυτικό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και που μπορεί να ενισχύσουν τη φιλορωσική αντιπολίτευση σε αρκετές ευαίσθητης σημασίας περιοχές.Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 και θα κλείσουν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας). Τα αποτελέσματα δεν θα γίνουν γνωστά για αρκετές ημέρες, δεδομένης της ιδιαίτερα περίπλοκης διαδικασίας καταμέτρησης. Τα εθνικά ινστιτούτα δημοσκόπησης δεν πραγματοποιούν κανένα exit poll.

    Οι εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων δεν θα διεξαχθούν στις αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπου η σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων μαχητών και των ουκρανικών στρατευμάτων έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 8.000 ανθρώπων μέσα σε 18 μήνες.Ένδειξη της εύθραυστης εκεχειρίας: οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να μην διοργανώσουν εκλογές σε 122 πόλεις που ελέγχουν και βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου.

    [09] Μ. Χούκλη στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ» για καρκίνο μαστού: Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος

    Ένα μήνυμα εκ βαθέων απευθύνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη, μέσα από το Πρακτορείο FΜ και την εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Η Μαρία Χούκλη, μια γυναίκα που έχει νικήσει τον καρκίνο εδώ και αρκετά χρόνια, μιλάει για τα συναισθήματα του θυμού, του φόβου και του πόνου που βιώνει μια γυναίκα μέσα από αυτή την περιπέτεια. «Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου. Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα», λέει χαρακτηριστικά.

    «Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ. Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. Θα περάσετε απέναντι».

    [10] Επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

    Επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα αγνώστων, σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Αρχικά, οι άγνωστοι έριξαν μολότοφ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

    Λίγη ώρα αργότερα έκαναν ανάλογη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν έγινε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την επίθεση στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου συνελήφθη ένας 37χρονος Έλληνας.

    [11] Τρεις οι νεκροί της νέας τραγωδίας με πρόσφυγες στη Λέσβο

    Και τρίτος νεκρός, ένα βρέφος προστέθηκε στα θύματα της νέας τραγωδίας σήμερα στη Λέσβο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες. Από νωρίς το πρωί είχαν βρεθεί οι σοροί δυο ακόμα ναυαγών μιας γυναίκας κι ενός περίπου εξάχρονου παιδιού.Τραγική φιγούρα στην ακτή ο άντρας τής νεκρής γυναίκας και πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που βρήκε στην ακτή τα πτώματα των ανθρώπων του.

    Όπως έχει ήδη μεταδώσει από νωρίς το πρωί το ΑΠΕ-ΜΠΕ περίπου στις 6 το πρωί πλαστική λέμβος με 50 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.Οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι άλλοι 15 κατ΄ εκτίμηση άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία των διασωθέντων περίπου 13 άνθρωποι αγνοούνται.

    Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex που επιχειρούν στην περιοχή προσπαθούν να διασώσουν τους αγνοούμενους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 October 2015 - 10:32:24 UTC