Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι λύσεις μπορεί να υπάρξουν μέσα από συνεννόηση και αλληλοκατανόηση
  • [02] Καταψήφισε η ελληνική αντιπροσωπεία στο συνέδριο του ΕΛΚ το προσχέδιο για το μεταναστευτικό
  • [03] Ό. Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνει την ειδική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας
  • [04] Τέλος του capital control το πρώτο εξάμηνο του 2016, προβλέπει ο Γιώργος Χουλιαράκης
  • [05] Ξεκίνησε η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ
  • [06] «Τα βρίσκουν» κυβέρνηση και θεσμοί στο ζήτημα των φαρμακείων
  • [07] Πορτογαλία: Οι κομμουνιστές έτοιμοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές
  • [08] Ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό αναμένει ο Σύλλογος Παραπληγικών
  • [09] Σε μέτρα για την έμπρακτη στήριξη της εθνικής κινηματογραφικής παραγωγής, προχωρά η κυβέρνηση
  • [10] «Πράσινο φως» στη μελέτη συντήρησης και στερέωσης των δύο Κούρων από την Κλένια Κορινθίας
  • [11] Νέα μόνιμη έκθεση στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα
  • [12] Να αφαιρεθούν σημεία κριτικής προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης στο συνέδριο του ΕΛΚ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι λύσεις μπορεί να υπάρξουν μέσα από συνεννόηση και αλληλοκατανόηση

    «Ο διαθρησκευτικός διάλογος σηματοδοτεί την ανάγκη να υπάρξουν λύσεις μέσα από τη συνεννόηση και μέσα την αλληλοκατανόηση. Και όταν οι εκπρόσωποι των διαφορετικών θρησκειών δίνουν αυτό το παράδειγμα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την πίστη των ανθρώπων για να σπείρουν έριδες διχόνοιες και πολεμικές συγκρούσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

    Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Αθήνα.

    [02] Καταψήφισε η ελληνική αντιπροσωπεία στο συνέδριο του ΕΛΚ το προσχέδιο για το μεταναστευτικό

    Παρά τις αλλαγές στο κείμενο του προσχεδίου για το μεταναστευτικό στο συνέδριο του ΕΛΚ μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τη μάχη που έδωσε με εντολή του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις επικριτικές αναφορές στην Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έμεινε ικανοποιημένη και το καταψήφισε.

    Η μάχη λένε τα στελέχη της ΝΔ θα συνεχιστεί μέχρι αύριο που θα έρθει το κείμενο στην ολομέλεια.

    [03] Ό. Γεροβασίλη: Η επίσκεψη Ολάντ επιβεβαιώνει την ειδική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

    «Επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας», χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολαντ στην Ελλάδα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Κάνει λόγο για επίσκεψη που επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, σχέση που, όπως σημειώνει, εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους.

    Επισημαίνει ως εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας «που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι επίσης θα εστιάσουν στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

    [04] Τέλος του capital control το πρώτο εξάμηνο του 2016, προβλέπει ο Γιώργος Χουλιαράκης

    Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μιλώντας επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Ο κ. Χουλιαράκης, εκτίμησε ότι ελληνική οικονομία θα εισέλθει σύντομα σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης και από το 2017 έως το 2019, θα μεγεθύνεται με ρυθμούς από 2,8% έως 3,1% το έτος. Προέβλεψε δε, ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έως το 2018, θα επιτρέψει ηπιότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι η ύφεση του 2015 είναι το αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής πτώσης των ιδιωτικών επενδύσεων, εξαιτίας της πιστωτικής ασφυξίας, την οποία δημιούργησε η άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης προκειμένου να οδηγήσει την κυβέρνηση της Αριστεράς στη συμφωνία.

    [05] Ξεκίνησε η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ

    Ξεκίνησε το πρωί η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2016

    Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό τους για να μπουν στο σύστημα θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015. Υπενθυμιζεται ότι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από το φόρο έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι ενώ διατηρήθηκε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

    Έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται για άγαμο με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τ.μ., και η αξία της ακίνητης περιουσίας του (εκτός των αγροτεμαχίων) δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ εάν είναι άγαμος, τις 150.000 ευρώ αν είναι έγγαμος και τις 200.000 ευρώ για έγγαμο με δύο παιδιά.

    Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται σε τρίτεκνους-πολύτεκνους και ΑΜΕΑ άνω του 80%, με εισόδημα έως 12.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

    [06] «Τα βρίσκουν» κυβέρνηση και θεσμοί στο ζήτημα των φαρμακείων

    Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός με τους θεσμούς, και η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων - όλα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο - ενώ σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

    Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

    Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς

    Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων θα τεθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς, αύριο στις 11 το πρωί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

    Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι με αυτήν την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί, ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.

    [07] Πορτογαλία: Οι κομμουνιστές έτοιμοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές

    Το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι έτοιμο να στηρίξει "μια κυβέρνηση με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό Κόμμα", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΠΚΚ Ζερόνιμο ντε Σόουζα, επιβεβαιώνοντας έτσι πως το σύνολο της αριστεράς ετοιμάζεται να εμποδίσει την ανάδειξη μιας κυβέρνησης μειοψηφίας της δεξιάς.

    "Υπάρχει μια πλειοψηφία βουλευτών επαρκής για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος", δήλωσε ο κομμουνιστής ηγέτης κατά την έξοδό του από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    Την προγουμένη, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα και η εκπρόσωπος του Αριστερού Μπλοκ Καταρίνα Μαρτίνς είχαν ήδη ανακοινώσει πως η αριστερά είναι έτοιμη να συμμαχήσει, παρά τις διαφορές της σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

    Επικεφαλής του συνασπισμού της δεξιάς που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, χάνοντας ωστόσο την απόλυτη πλειοψηφία, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Πέντρο Πάσος Κοέλιο διεκδίκησε κι αυτός χθες την θέση του πρωθυπουργού.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Αριστερό Μπλοκ και ο συνασπισμός κομμουνιστών-πρασίνων κέρδισαν συνολικά 122 έδρες από τις 230 που διαθέτει το κοινοβουλιο, έναντι 107 για τον συνασπισμό της δεξιάς.

    [08] Ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό αναμένει ο Σύλλογος Παραπληγικών

    Αποχώρησε πριν από λίγη ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, αφού συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Τα οκτώ μέλη της αντιπροσωπείας έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ζητώντας κυρίως την μη περικοπή επιδομάτων, συντάξεων και μισθών τους αλλά και τη μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα άτομα που έχουν πάνω από 80% αναπηρία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Βίγλα, υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά των παραπληγικών, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιχτούν τα κεκτημένα τους.

    Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Βίγλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένουν σήμερα να λάβουν ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί αυτή τη φορά, θα μπορέσει απευθείας να ακούσει τα προβλήματά μας», τόνισε ο κ. Βίγλας.

    Η κινητοποίηση των παραπληγικών ατόμων ξεκίνησε με διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Αρχικά, αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με μέλη του προεδρείου.

    Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και σταμάτησαν μπροστά από το μπλόκο των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα επετράπη στην οκταμελή αντιπροσωπεία τους να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [09] Σε μέτρα για την έμπρακτη στήριξη της εθνικής κινηματογραφικής παραγωγής, προχωρά η κυβέρνηση

    Μέτρα για την έμπρακτη στήριξη της εθνικής κινηματογραφικής παραγωγής θα προωθήσει η κυβέρνηση, με αρχή την επαναφορά του Ειδικού Φόρου επί των εισιτηρίων των κινηματογραφικών αιθουσών.

    Το θέμα θα τεθεί στις συζητήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο με τους θεσμούς και μάλιστα μέχρι την οριστική διευθέτησή του θα πιστωθεί σχετικό ποσό. Ταυτόχρονα, θα γίνουν τα βήματα που απαιτούνται, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να διαθέτουν ποσοστό του ετήσιου κύκλου εργασιών ή των ετήσιων διαφημιστικών εσόδων τους για την παραγωγή ή συμπαραγωγή κινηματογραφικών έργων. Σε αυτό το κλίμα ξεκινά ευρύτατος διάλογος για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

    Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα την εθνική κινηματογραφική παραγωγή επανέλαβαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετικό αίτημά τους, με εκπροσώπους της Ένωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων.

    [10] «Πράσινο φως» στη μελέτη συντήρησης και στερέωσης των δύο Κούρων από την Κλένια Κορινθίας

    Η ιστορία τους θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για αστυνομικό μυθιστόρημα. Η κατάσχεση των δύο δίδυμων αρχαϊκών Κούρων στα χέρια αρχαιοκαπήλων το 2010 και η υπόδειξη της θέσης εύρεσής τους στην Κλένια Κορινθίας, που οδήγησε στον εντοπισμό όχι μόνο του νεκροταφείου όπου ανήκαν, αλλά και τμημάτων των ίδιων των αγαλμάτων, είναι μερικές μόνο πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

    Οι δίδυμοι Κούροι, οι οποίοι χρονολογούνται στον 6ο αι. πΧ, βρέθηκαν σε κομμάτια, όπως δυστυχώς επιτάσσει η εγκληματική συνήθεια των αρχαιοκαπήλων, καθώς σπασμένα τα έργα μεταφέρονται και κρύβονται ευκολότερα. Σε φυσικό ύψος, κάτι παραπάνω από 1,80 και με μικρή διαφορά ύψους, τα δύο αγάλματα σώζονται σήμερα σε 12 συγκολλούμενα τμήματα το πρώτο (που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση διατήρησης) και σε 14 το δεύτερο. Ο εντοπισμός τους εμπλούτισε τις γνώσεις μας για την αρχαϊκή τέχνη (ανήκουν σε περίοδο και περιοχή από τις οποίες δεν υπάρχουν πολλά παρόμοια δείγματα), ενώ βοήθησε στην ανεύρεση ενός εκτεταμένου νεκροταφείου των 6ου, 5ου και 4ου αι. πΧ. Εντός του βρέθηκαν και οι μοναδικοί σε αυτό το νεκροταφείο δίδυμοι σαρκοφάγοι, πάνω από τους οποίους έστεκαν ως επιτάφια σήματα οι δύο κούροι.

    Χθες, το θέμα απασχόλησε έντονα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε η μελέτη συντήρησης και στατικής επάρκειας των δύο αγαλμάτων. Και τα δύο σκέλη της μελέτης πήραν το «πράσινο φως» από τα μέλη του ΚΑΣ με οριακή πλειοψηφία, τουλάχιστον όσον αφορά την πρόταση για τη στατική επάρκεια των μνημείων. Η συζήτηση αφορούσε, κυρίως, τη μεθοδολογία, όπως η χρήση ενιαίων ράβδων τιτανίου στο εσωτερικό των ποδιών των δύο Κούρων και, κυρίως, οι διατρήσεις που μοιραία θα ανοιχτούν για τη στερέωσή τους στην αντισεισμική βάση, που ως επέμβαση είναι μη αναστρέψιμη.

    [11] Νέα μόνιμη έκθεση στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

    Με νέα μόνιμη έκθεση υποδέχεται από τις 18 Οκτωβρίου τους επισκέπτες του το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, που έχει έδρα το Ναύπλιο. Η έκθεση "Οι συλλογές: ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο" είναι αφιερωμένη στις συλλογές του Ιδρύματος, που αριθμούν σήμερα περίπου 45.000 αντικείμενα. Σε μια ελεύθερη και τολμηρή εγκατάσταση, στην οποία διαγράφεται η πορεία από τον 19ο στον 21ο αιώνα, επιλεγμένα αντικείμενα σε θεματικές ενότητες μας ταξιδεύουν στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του ελληνικού ιστορικού χώρου και χρόνου.

    Το κοινωφελές Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» ιδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου στη μνήμη του πατέρα της Βασιλείου, με στόχο την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Το 1981 βραβεύτηκε με το European Museum of the Year main Award (EMYA) για την έκθεση του «Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή φυσικών υφαντικών υλών», αλλά και για την προσφορά του στη μελέτη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, το μέγεθος και την ποιότητα των συλλογών του, την εκπαιδευτική και καινοτόμο -από αισθητικής πλευράς- έκθεση και την πρωτοτυπία των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων. Είναι το μοναδικό ελληνικό μουσείο που του έχει απονεμηθεί αυτό το βραβείο μέχρι σήμερα.

    [12] Να αφαιρεθούν σημεία κριτικής προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης στο συνέδριο του ΕΛΚ

    Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη και της ελληνικής αντιπροσωπείας στο συνέδριο του ΕΛΚ, στη Μαδρίτη, προκαλεί το κείμενο του προσχεδίου για το μεταναστευτικό, όπου ασκείται κριτική στη χώρα μας.

    Με εντολή του κ. Μεϊμαράκη, ζητείται διαπραγμάτευση προκειμένου να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία του κειμένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 October 2015 - 14:32:36 UTC