Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Δεν σας εξουσιοδοτούμε εν λευκώ
  • [02] «H Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα» δηλώνει ο Β. Λεβέντης
  • [03] Τροπολογία για την κατά ένα έτος παράταση φορολογικού ελέγχου σε «ανοιχτές» υποθέσεις κατέθεσε ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Ο μακελάρης Μπρέιβικ θα καταθέσει μήνυση για την κράτησή του σε απομόνωση
  • [05] "Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο" κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Στ. Θεοδωράκης
  • [06] Δ. Κουτσούμπας: Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Δεν σας εξουσιοδοτούμε εν λευκώ

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον για θράσος, τόνισε ότι το κόμμα του δεν δίνει λευκή εξουσιοδότηση, ενώ υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε την βοήθεια των επιτρόπων και των αρχηγών των άλλων χωρών για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα.

    «Είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θα ψηφίσει το αδελφό κόμμα το νομοσχέδιο, Έτρεξε σαν παιδάκι που φωνάζει τη μαμά του να μας κάνει ντα. Εσείς ο αντιμερκελιστής, πήγατε να τους βάλετε όλους να μας πουν να τα ψηφίσουμε; Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίζουμε ότι είναι μη υφεσιακό, ότι είναι υπέρ του συμφέροντος της χώρας και θα καταψηφίζουμε ότι είναι αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό. Εν λευκώ εξουσιοδότηση δεν θα σας δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε ακόμα τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υφάρπαξε την ψήφο του λαού», και όπως είπε, αντίθετα από ότι του υποσχέθηκε κανένα μέτρο με πρόσημο κοινωνικό ή αναπτυξιακό δεν έφερε, «και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε.

    [02] «H Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα» δηλώνει ο Β. Λεβέντης

    Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα δήλωσε μιλώντας από του βήματος της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

    Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα εάν δεν γίνουν δεκτά τα εννέα σημεία που έχει εισηγηθεί.

    «Τα μέτρα είναι πολύ βαριά», είπε «γιατί αφαιρούν επιδόματα από ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για περιπτώσεις όπως οι 330.000 διπλοσυνταξιούχοι, τα ρετιρέ στις συντάξεις, και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ και εξακολουθούν να εργάζονται», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

    Συνεχίζοντας καταλόγισε «έλλειψη αξιοπιστίας» στα κόμματα της αντιπολίτευσης διότι ενώ ψήφισαν την αρχική συμφωνία τώρα αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα αν και η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας, ότι «θα μπορούσε να αποφύγει το ενέχυρο των 50 δισ. ευρώ, εάν είχε απομακρύνει εγκαίρως τους δραχμιστές», όπως τους απεκάλεσε.

    'Ασκησε επίσης κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ότι εμφανίζεται σήμερα κατά των φόρων, ενώ όσο κυβερνούσε έβαζε φόρους και υποστήριξε ότι υπάρχει συμμαχία ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού, για την οποία εκτίμησε ότι θα αποτύχει.

    [03] Τροπολογία για την κατά ένα έτος παράταση φορολογικού ελέγχου σε «ανοιχτές» υποθέσεις κατέθεσε ο Τρ. Αλεξιάδης

    Την τροπολογία, με την οποία παρατείνεται κατά ένα έτος η δυνατότητα του Δημοσίου να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο σε όσες υποθέσεις έχουν ήδη εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες ή εκδοθούν εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, κατέθεσε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Η τροπολογία κατατέθηκε σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

    «Η τροπολογία αυτή, κλείνει οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπήρχε και αναδείχθηκε αυτές τις μέρες» είπε ο κ. Αλεξιάδης και εξέφρασε την ελπίδα να ψηφιστεί ομόφωνα.

    [04] Ο μακελάρης Μπρέιβικ θα καταθέσει μήνυση για την κράτησή του σε απομόνωση

    O Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου 2011 στο νησάκι Ουτόγια στη Νορβηγία, που στοίχισε τη ζωή 77 ανθρώπων, θα υποβάλει μήνυση για να τερματίσει την κράτηση του στην απομόνωση, υποστηρίζοντας πως αυτοί οι αυστηροί περιοριστικοί όροι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, ανέφερε σήμερα ο δικηγόρος του.

    Ο Μπρέιβικ κρατείται σε απομόνωση από την σύλληψη του το 2011. Μόνο το προσωπικό των φυλακών, οι δικηγόροι του και η μητέρα του - που πέθανε από καρκίνο το 2013 - τον έχουν επισκεφτεί στις τουλάχιστον δύο φυλακές όπου εκτίει την ποινή του.

    Η ακρόαση για το αίτημα του θα γίνει τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους και οι δικαστικές αρχές του Όσλο έχουν ζητήσει να του επιτραπεί να παρευρεθεί στο δικαστήριο, δήλωσε ο δικηγόρος του Στόρβικ.

    "Θα πραγματοποιηθεί δίκη για τις συνθήκες φυλάκισης του", δήλωσε ο Στόρβικ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    "Η επιχειρηματολογία μας είναι πως οι συνθήκες κράτησης του συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κρατείται σε απομόνωση για 4 χρόνια", σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει αν ο Μπρέιβικ μπορεί να παρευρεθεί στο δικαστήριο.

    Ο διοικητής των φυλακών Ίλα, έξω από την πρωτεύουσα Όσλο, όπου στο παρελθόν ήταν φυλακισμένος ο Μπρέιβικ, είχε δηλώσει το 2013 πως η κράτηση του σε απομόνωση ήταν αναγκαία εξαιτίας του κινδύνου να πιάσει κάποιον όμηρο.

    [05] "Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο" κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Στ. Θεοδωράκης

    «Αν θέλετε να κάνετε οικονομίες και να ελαφρύνετε τους πολίτες από τα βάρη των Μνημονίων, ξεκινήστε από τον περίγυρό σας από τα ρετιρέ της εξουσίας», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του απόψε στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

    «Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο», συνέχισε, «ό,τι δεν εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά δίνει θαλπωρή στους κομματικούς παρατρεχάμενους».

    Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από την κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των υπουργείων και των Γενικών Γραμματειών, και να δημοσιοποιήσει τον πλήρη κατάλογο των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα και τους βουλευτές.

    Ζήτησε επίσης από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν, ότι «σε ένα χρόνο από τώρα οι μισοί από τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στα κόμματα και στους βουλευτές θα γυρίσουν στα σχολεία».

    Έθεσε επίσης το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αστοχίες, όπως η αδυναμία εξεύρεσης των ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί, πρόσθεσε, ότι το μέτρο δεν αποτελούσε επιλογή της Ευρώπης αλλά της ελληνικής κυβέρνησης η οποία το επέβαλε, «επειδή το θεωρούσε φόρο για τους πλούσιους».

    «Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πάντα κάποιος άλλος φταίει, κάποιος άλλος βολικός τους σπρώχνει προς τη λάθος κατεύθυνση», πρόσθεσε. «Η συμπεριφορά της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για παραχωρήσεις στη διαφθορά» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, και έκανε λόγο για «αντίληψη καθεστώτος».

    [06] Δ. Κουτσούμπας: Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή

    «Όσο πλησιάζει η ψήφος του νομοσχεδίου τόσο δυναμώνετε τα ντεσιμπέλ της προπαγάνδας σας για να συντηρήσετε αυταπάτες περί διορθωτικών κινήσεων, περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα. «Γι αυτό ισχυρίζεστε ότι η υλοποίηση του Μνημονίου θα αποτελέσει μια συγκρουσιακή διαδικασία πάνω στην οποία μια κυβέρνηση της αριστεράς θα προσπαθήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνική πλειοψηφία. Υλοποιείτε όλα όσα παραλάβατε μέχρι κεραίας και προσθέτετε και καινούργια και χειρότερα από αυτά που παραλάβατε», ανέφερε.

    Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί απομείωσης του χρέους καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αποκρύπτει από τον λαό, που δεν ευθύνεται γι αυτό, ούτε ωφελήθηκε τίποτα, πως θα κληθεί να το πληρώσει ολόκληρο.

    Ακόμη είπε προς την κυβέρνηση πως οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν πληρώνουν «για αυτό σας αγκαλιάζουν στοργικά και στο ελληνικό και στο αμερικανικό έδαφος» και πρόσθεσε πως την ίδια ώρα «εμπλέκετε τη χώρα στο επικίνδυνο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή». «Προχθές επιβεβαιώσατε την στατηγική συμπόρευση με τις ΗΠΑ ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα τα ατλαντικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή σε βάρος των ρώσικων ανταγωνιστικών σχεδίων» πρόσθεσε.

    Τέλος ο κ. Κουτσούμπας «προειδοποίησε» μην τολμήσετε να προχωρήσετε στις παροτρύνσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ για κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία με πρόσχημα το μεταναστευτικό πρόβλημα.

    Φορολογείτε τις μικρές μονάδες περισσότερο από τα πεντάστερα ξενοδοχεία, μειώνετε τα φορολογικά βάρη του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο θα αναλάβει με συμβάσεις παραχώρησης να αξιοποιεί περιουσιακά στοιχεία του κράτους με την απαλλαγή του ΤΑΙΠΕΔ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, ο παραχωρησιούχος θα φορολογείται μόνο για την επικαρπία ή το δικαίωμα επιφανείας. ανέφερε ο κ.ΚουτσούμπΑς υπογραμμίζοντας πως «πάλι το μεγάλο κεφάλαιο τη βγάζει λάδι».

    «Γι αυτό και τα διάφορα φασιστικά τσιράκια του συστήματος αυτή η σαπίλα των καθοδηγητών εγκληματιών ναζιστών που βρίσκονται σήμερα υπόδικοι, απόγονοι των συνεργατών του Χίτλερ που τον υπερασπίζονται δεν βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες, γίνονται λαγοί στο άκουσμα της λέξης Ζήμενς, που χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό τους πατέρα τον Χίτλερ ή τσιρίζουν για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θυμούνται διάφορα οικονομικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για τέτοιους τύπους ούτε το σάλιο δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 October 2015 - 20:32:14 UTC