Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Τίποτα για ισοδύναμα μέτρα από τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης
  • [03] Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει με την παραίτησή της
  • [04] Παράταση της προθεσμίας για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ως την ερχόμενη Παρασκευή
  • [05] Ρωσικό ήταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατερρίφθη στην Τουρκία, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο
  • [06] Πρώτο ταξίδι για «Το Πρακτορείο», το νέο εβδομαδιαίο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] «Επίσημη πρώτη» σήμερα για το hot spot στη Λέσβο
  • [08] Την Δευτέρα κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Διαψεύστηκε ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα
  • [10] --Παράταση όλων των φορολογικών υποθέσεων για ένα χρόνο
  • [11] Παράταση όλων των φορολογικών υποθέσεων για ένα χρόνο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
  • [12] Μάρκο Σίλβα: «Με ΑΕΚ, όπως με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ»

  • [01] Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο

    Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, αποφάσισε να διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, τα μεσάνυχτα απόψε, τόσο επί της αρχής.

    Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σε τέσσερα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ενόψει της αποψινής ολοκλήρωσης της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα ζητεί ονομαστική ψηφοφορία επί: του άρθρου 1, για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, του άρθρου 5, για τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, του άρθρου 13, για τις αλλαγές που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, και του άρθρου 21, το οποίο προβλέπει ότι η ειδική εισφορά των συνταξιούχων της επικουρικής ασφάλισης, η οποία τηρείται σε λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, δε μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξής για την κάλυψη ελλειμμάτων των Επικουρικών Ταμείων και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

    Νωρίτερα κοινή πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί πέντε άρθρων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.Το αίτημα υπογράφουν 15 βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και 9 από το Ποτάμι και ζητείται ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1, 2, 5, 13 και 21.Συγκεκριμένα, το άρθρο 1 αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, το άρθρο 2 φορολογικά, το άρθρο 5 είναι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, το άρθρο 13 είναι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 21 περιλαμβάνει καταργούμενες διατάξεις που είχαν ψηφιστεί στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

    [02] Τίποτα για ισοδύναμα μέτρα από τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης

    Για απουσία συγκεκριμένων προτάσεων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

    Όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός αφιέρωσε πολύ χρόνο για το μεταναστευτικό, δεν το έκανε όμως και για το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει η σημερινή μεταλλαγμένη κυβέρνησή του με τα σκληρά μέτρα, όπως είπε.

    «Έδειξε ο πρωθυπουργός ότι βρίσκεται αλλού. 'Ασκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν καταθέτουν προτάσεις. Αντί ο ίδιος να τοποθετηθεί για το παράλληλο πρόγραμμα, να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό ποιά είναι τα ισοδύναμε μέτρα στην εκπαίδευση, στο αγροτικό, έρχεται εδώ και το μόνο που κάνει είναι μαθήματα περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

    «Νομίζετε έτσι απλά θα τα ξεπεράσετε; Ότι θα συνεχίσετε να πορεύεστε με τον ίδιο τρόπο ενοχοποιώντας την αντιπολίτευση γιατί δεν υπέδειξε ισοδύναμα μέτρα; Εσείς θα βγάλετε το φίδι από τη τρύπα. Γιατί αυτό το βαρύ λογαριασμό εσείς τον φέρατε», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

    [03] Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει με την παραίτησή της

    Να διευκολύνει με την παραίτησή της ζητεί η κυβέρνηση από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, για την οποία εκκρεμούν δύο υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με την κ. Σαββαΐδου και να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση με την παραίτησή της.

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης. Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.

    [04] Παράταση της προθεσμίας για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ως την ερχόμενη Παρασκευή

    Η προθεσμία για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση που λήγει σήμερα θα παραταθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και έως τότε θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.Την σχετική ανακοίνωση, εκανε το Υπουργείο Οικονομικών.

    [05] Ρωσικό ήταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατερρίφθη στην Τουρκία, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο

    «Όλα δείχνουν» ότι το μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην Τουρκία είναι ρωσικό, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος, αντικρούοντας τα όσα υποστηρίζει η Μόσχα που διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή επιχειρούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

    «Όλα δείχνουν ότι, ναι, πρόκειται για ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» επισήμανε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ενώ διευκρίνισε ότι οι Σύροι δεν χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα αεροσκάφη σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει.

    [06] Πρώτο ταξίδι για «Το Πρακτορείο», το νέο εβδομαδιαίο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Έξτρα τηλεγράφημα» κυκλοφόρησε σήμερα από το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Το περιοδικό «Το Πρακτορείο. Έξτρα Τηλεγράφημα» του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε το πρώτο του ταξίδι με συρμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, μέσα από κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας καθώς και στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Από αυτή την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή θα κυκλοφορεί σε 40.000 αντίτυπα και θα μοιράζεται δωρεάν.

    "Το περιοδικό είναι η νέα προσπάθεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ να βγει προς την κοινωνία. Είναι ένα περιοδικό με τη Χαρούλα Αλεξίου, στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους. Θέλουμε να αναδείξουμε με αυτό το περιοδικό που θα βγαίνει κάθε Παρασκευή στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό αλλά και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας, τα προβλήματα της κοινωνίας, νέες ιδέες, νέες απόψεις, ανθρώπους που είναι κρυμμένοι πολλές φορές πίσω από τα προβλήματά τους. Αυτή είναι η προσπάθειά μας. Αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας να την αγκαλιάσουν" δήλωσε ο Μιχάλη Ψύλος, Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ που μαζί με δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, και διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μοίρασε σήμερα το μεσημέρι τεύχη του περιοδικού στο μετρό του Συντάγματος.

    Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «Το Πρακτορείο. Το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ» και με χαμόγελα στα χείλη διέδωσαν την είδηση της κυκλοφορίας του περιοδικού στους πολίτες που αντιδρούσαν θετικά. «Ωραίο. Με φωτογραφίες και μικρά κείμενα, ό,τι πρέπει για τις κοντινές διαδρομές στο Μετρό» σχολίασε η Ελένη, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής. Για ωραίες φωτογραφίες, μικρό κείμενο, σύγχρονο layout έκανε λόγο ο Μιχάλης , δημοσιογράφος που εργάζεται σε εφημερίδα, ενώ «ωραία δομημένο» το χαρακτήρισε και η Καλλιόπη, διαιτολόγος.

    Κάθε εβδομάδα το ΑΠΕ-ΜΠΕ περιμένει τις υποδείξεις , τις επισημάνσεις και τις ιδέες των αναγνωστών στη συντακτική επιτροπή του «Πρακτορείου» στο τηλέφωνο 210 6400560, στο e-mail: mag@ana-mpa.gr και στο facebook (Το Πρακτορείο magazine).

    Δείτε το νέο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ

    [07] «Επίσημη πρώτη» σήμερα για το hot spot στη Λέσβο

    Η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Καταγραφής Μεταναστών και Προσφύγων σε ένα παλιό στρατόπεδο στη Μόρια, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, το πρώτο από τα λεγόμενα hot spots που δημιουργεί η Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα επίσημα με τον Έλληνα επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο να σημειώνει σε δηλώσεις του πως «αυτό σηματοδοτεί ότι λειτουργεί ολοκληρωμένα το σχέδιο καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα σημαντικό ξεκίνημα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για την εφαρμογή hot spots και σε άλλες περιοχές, για την έναρξη των μετεγκαταστάσεων και τη βελτίωση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών».

    Μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο στη Λέσβο, επίσης, βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Συμβουλίου Ζαν Άσελμπορν, αλλά και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής της Μόριας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, διαπίστωσαν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και συνομίλησαν με επαγγελματίες του χώρου και εθελοντές που συμμετέχουν της διαχείρισης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που καθημερινά συρρέουν στις εκεί εγκαταστάσεις. Επίσης, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους υπευθύνους της Υπηρεσίας Ασύλου που λειτουργεί στο Κέντρο, και τους χώρους περίθαλψης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «αυτό που γίνεται σήμερα στη Λέσβο αν είχε γίνει 10 μήνες πριν θα είχαμε αποφύγει όσα ζήσαμε το καλοκαίρι. Το κυριότερο όμως είναι πως θα είχαμε αντιμετωπίσει με περισσότερη ανθρωπιά όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη».

    Ας σημειωθεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος με δήλωση του συνεχάρη τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για την προσπάθεια τους, ενώ δεν παρέλειψε και αυτός να συγχαρεί τον λαό της Λέσβου για την προσφορά και την αλληλεγγύη που έχει δείξει στους πρόσφυγες».

    Πριν αναχωρήσουν, οι τρεις αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το λιμάνι της Μυτιλήνης και παρακολούθησαν τη διαδικασία αναχώρησης μεταναστών και προσφύγων για τον Πειραιά με το ναυλωμένο από το ελληνικό κράτος πλοίο «Τέρα Τζετ». Επίσης, συναντήθηκαν με στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αποστολές αστυνομικών και ακτοφυλακής από τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.

    [08] Την Δευτέρα κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

    Η δεύτερη μεγάλη «μάχη», μετά τα προαπαιτούμενα, θα δοθεί στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάθεση του οποίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ήδη όμως το νομοσχέδιο διαβίβασε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

    «Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

    Ενώπιον των ευθυνών της είχε θέσει και υπουργός Επικρατείας την ΝΔ, όπως και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όταν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 7 Οκτωβρίου, ο κ. Παππάς ενημέρωσε το Σώμα για την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου και άσκησε κριτική για την αντιφατική στάση ιδίως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.

    «Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο κ. Παππάς, ο οποίος προανήγγειλε επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου». Ακόμη, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής «για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως είπε ο κ. Παππάς και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης έτσι ώστε «να διαμορφώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή του» .

    [09] Αλ. Τσίπρας: Διαψεύστηκε ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα

    "Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο.

    Σημείωσε, συνεχίζοντας, ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο και πως τα γνώριζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι "όταν ψηφίζατε μαζί μας τη συμφωνία". Παρατήρησε ότι ενώ αυτά τα κόμματα ψήφισαν τη συμφωνία, σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενά της. "Το ερώτημα είναι τι παριστάνετε σήμερα. Τους αντιμνημονιακούς;", είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα κόμματα που υποστήριζαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές.

    Για το προσφυγικό

    Σε θετική κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις χτεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

    Επισήμανε ότι ακόμα η Ευρώπη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ως προς αυτό το ζήτημα και ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις εντός της για την αντιμετώπιση, ασκώντας κριτική για ξενοφοβική, ακραία συντηρητική στάση κυβερνήσεων που υψώνουν τείχη και συρματοπλέγματα και απαντούν με βία στους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

    Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει το αίσχος της εκμετάλλευσης των προσφύγων από δουλέμπορους.

    [10] --Παράταση όλων των φορολογικών υποθέσεων για ένα χρόνο

    "Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, είτε στις υποθέσεις των περίφημων λιστών, είναι γελασμένοι", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για έναν χρόνο. "Όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του", σημείωσε.

    [11] Παράταση όλων των φορολογικών υποθέσεων για ένα χρόνο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

    "Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, είτε στις υποθέσεις των περίφημων λιστών, είναι γελασμένοι", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για έναν χρόνο. "Όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του", σημείωσε.

    Επιπλέον ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι ελπίζει να τηρήσει η αντιπολίτευση τη δέσμευση της και να ψηφίσει αυτή τη μεγάλη τομή.

    [12] Μάρκο Σίλβα: «Με ΑΕΚ, όπως με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ»

    Αγωνιστικό πρόσωπο, ίδιο με αυτό που παρουσίασαν στις αναμετρήσεις με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, ζήτησε ο Μάρκο Σίλβα από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στην ομιλία του ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 7η αγωνιστική της Super League.

    «Τα πήγατε περίφημα με την Άρσεναλ και τον ΠΑΟΚ. Πετύχατε δύο μεγάλες νίκες, επιδεικνύοντας μαχητικό πνεύμα. Το ίδιο μαχητές και με νοοτροπία νικητή θέλω να είστε και στα επτά πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Θέλω να παρουσιάσετε το ίδιο πρόσωπο. Να ξέρετε ότι όλοι θα χρειαστείτε, όλοι θα πάρετε τις ευκαιρίες σας και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση. Όπως έχετε διαπιστώσει, παίζουν σχεδόν όλοι. Θα παίξουν και όσοι δεν έχουν αγωνιστεί. Όλοι θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε. Αυτό που σας ζητάω είναι το κεφάλι κάτω και να μην σταματάμε να δουλεύουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

    Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε και ο Τζίμι Ντουρμάζ, καθώς αποθεραπεύθηκε και προπονήθηκε κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 October 2015 - 18:32:20 UTC