Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα για το προσφυγικό
  • [02] Προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Αμετάβλητοι οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα από την είσπραξη ενοικίων
  • [04] Κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
  • [05] Σύλληψη Τούρκου διακινητή στη Μυτιλήνη
  • [06] «Break the Chain»: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για την καταπολέμηση του trafficking
  • [07] Αμφιβολίες για τον πραγματικό στόχο της έρευνας για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 εκφράζει η Μόσχα
  • [08] Ρίχνονται στη «μάχη» του EuroCup ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ

  • [01] Σε εξέλιξη η διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα για το προσφυγικό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης είναι η αποτίμηση των έως τώρα δράσεων της κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός του έργου της επί του θέματος.

    Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετέχουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Λόγω απουσίας του σε αποστολή στο εξωτερικό δεν συμμετέχει στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

    Νωρίτερα νέος αρχηγός στόλου ορίστηκε ο αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγιώργης, όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, στη θέση του διοικητή ΑΣΔΕΝ τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Ηλιόπουλος.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν: Η στρατηγική της χώρας για τα Εθνικά Θέματα, το Προσφυγικό ζήτημα, και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

    Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΟΙΠ

    Πολύ σημαντική θα είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στο ΚΥΣΟΙΠ πρόκειται να συζητηθούν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η θεσμοθέτηση νέων αναπτυξιακών εργαλείων και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει στις 15.00 υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

    [02] Προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

    Αυξάνεται από τα 50.000 ευρώ στα 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, πάνω από το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους ενώ αντίστοιχα αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το ληξιπρόθεσμο (άνω των τεσσάρων μηνών) χρέος προς το Δημόσιο, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

    Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με τις υπόλοιπες διατάξεις που υπήρχαν στο σχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση.

    Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι «αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα από εκατό χιλιάδες ευρώ και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις Προϊσταμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ή Ελεγκτικών Κέντρων ή Τελωνείων για χρέη κατώτερα αυτού του ποσού, δεν εισάγονται για συζήτηση. Η αναστολή της παραγραφής των χρεών, κατώτερων του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ, για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση ποινικής δίωξης, λήγει με τη δημοσίευση του νόμου αυτού, η παραγραφή συνεχίζεται και δεν συμπληρώνεται πριν την πάροδο έτους από τη λήξη της αναστολής» .

    Παράλληλα με άλλη διάταξη προσθήκη στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι σε έναν ενιαίο λογαριασμό που θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του δημοσίου. Ο «Ενιαίος Λογαριασμός Θησαυροφυλακίου» θα συσταθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου, και μέσω αυτού ο υπουργός Οικονομικών θα παρακολουθεί και θα προγραμματίζει με ενιαίο τρόπο τις ταμειακές ροές από και προς αυτόν, θα προσδιορίζει το ύψος των διαθεσίμων και τις ανάγκες δανεισμού και θα διαχειρίζεται τα διαθέσιμα προς τοποθέτηση πλεονάσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρ. Μαντάς: Μεγάλη μάχη το ασφαλιστικό

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Αμετάβλητοι οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα από την είσπραξη ενοικίων

    Παραμένουν ως έχουν οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα από την είσπραξη ενοικίων, καθώς αποσύρεται πιθανότατα αύριο από το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η διάταξη με την οποία αυξάνονταν οι φορολογικοί συντελεστές αυτοί όπως ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

    Ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε να παγώσει η συζήτηση στις Επιτροπές, οι οποίες επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, ως προς τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 2 αφού προηγουμένως, κατά την ομιλία του, είχε προαναγγείλει αλλαγές, όπου απαιτηθούν, οι οποίες θα προκύψουν αφενός από την κοινοβουλευτική συζήτηση, αφετέρου από την συζήτηση που διεξάγεται με τα τεχνικά κλιμάκια στο υπουργείο Οικονομικών.

    Έτσι, μετά και την απόσυρση της παραγράφου 6 του άρθρου 2, δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση οι Σύλλογοι Γονέων και οι διαχειριστές πολυκατοικιών.

    Ως προς το θέμα των ανείσπρακτων ενοικίων, ο κ. Αλεξιάδης (σε ενημέρωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες) είπε πως καταργείται η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος φορολόγησής τους. Εφόσον προκύψει λύση για αυτό το θέμα από την συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια, η σχετική διάταξη θα ενσωματωθεί στο συζητούμενο νομοσχέδιο, αν ωστόσο δεν καταλήξει το θέμα, θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα. Ο αρμόδιος υπουργός, δήλωσε ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κατάργηση της εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο. Μάλιστα είπε πως αυξήθηκαν από τα 31 δισ. σε 81 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημόσιου.

    [04] Κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή

    Οι βιαιοπραγίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εισήλθαν σε ένα νέο στάδιο σήμερα μετά τον θάνατο τριών Ισραηλινών σε δύο επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα περισσότερα θύματα, ενώ κανείς δεν μοιάζει να μπορεί να ανακόψει αυτήν την κλιμάκωση της βίας.

    Για πρώτη φορά, Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εντός ενός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι σε μια πόλη όπου οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από τις Ιντιφάντα του 1987 και του 2000, όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονταν συχνά στόχος.

    Η ένταση παραμένει στα ύψη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι Παλαιστίνιοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια «ημέρα οργής» και νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων νεαρών που πέταγαν πέτρες και Ισραηλινών αστυνομικών στο Μπετ Ελ, κοντά στη Ραμάλα, την Καλαντίγια και τη Βηθλεέμ. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στα επεισόδια, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

    Δύο από τους τρεις Παλαιστίνιους που διέπραξαν τις επιθέσεις της Τρίτης σκοτώθηκαν, άλλος ένας έχει τραυματιστεί από σφαίρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

    Ηλικίας περίπου 20 ετών, οι δύο από τους τρεις, προέρχονταν από τη συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπαρ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανέφερε η αστυνομία.

    Νωρίτερα σήμερα το πρωί, δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας οπλισμένος με ένα πιστόλι, ο άλλος με δύο μαχαίρια έσπειραν τον τρόμο σε λεωφορείο της γραμμής 78 στην εβραϊκή συνοικία Αρμόν Χανατζίβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είπε ο Ρόζενφελντ που έκανε λόγο για 2 νεκρούς, ανάμεσά τους έναν άνδρα ηλικίας 60 ετών. Άλλοι τρεις επιβάτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους τραυματιοφορείς. Ο ένας εκ των δύο δραστών έχασε επίσης την ζωή του, ο δεύτερος έχει τραυματιστεί από τις σφαίρες αστυνομικών.

    «Άκουσα 20 ή 30 πυροβολισμούς να πέφτουν μεταξύ αστυνομίας και τρομοκρατών» περιέγραψε ένας περαστικός.

    Λίγα λεπτά αργότερα, ένας Παλαιστίνιος έπεσε με το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα πολιτών που περίμενε σε μια στάση λεωφορείου σε μια συνοικία στη Δυτική Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ελαφρά άλλον ένα.

    Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και έχουν ευρέως κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο διακρίνεται ο οδηγός να βγαίνει από το όχημά του και να μαχαιρώνει τουλάχιστον έναν άνθρωπο, προτού δεχθεί τα πυρά αστυνομικών και τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Συνολικά, 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

    Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς χαιρέτισε «τις επιχειρήσεις των ηρώων» και διακρίνει ενδείξεις ότι η «Ιντιφάντα κλιμακώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Σάμι Άμπου Ζούχρι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [05] Σύλληψη Τούρκου διακινητή στη Μυτιλήνη

    Περισσότερους από χίλιους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε στη Μυτιλήνη με το ξύλινο σκάφος του το περασμένο Σαββατοκύριακο Τούρκος διακινητής, εισπράττοντας περισσότερα από 1.500 ευρώ από τον καθένα.

    Ήταν μάλιστα τέτοιο το θράσος του που κατά την άφιξη του στη βόρεια Λέσβο φωτογραφίζονταν σίγουρος για την πράξη του! Οι φωτογραφίες του Πέτρου Τσακμάκη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

    Τελικά, χθες το απόγευμα, συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσαν στην περιοχή μαζί με στελέχη της FRONTEX. Σύμφωνα με πληροφορίες το δουλεμπορικό σκάφος, κινούμενο στη διαδρομή από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος) στην Εφταλού της Λέσβου, είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Οι διωκτικές αρχές τον άφησαν πρώτα να αποβιβάσει τους φυγάδες από τα απέναντι παράλια, προκειμένου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

    [06] «Break the Chain»: Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ για την καταπολέμηση του trafficking

    «Μη μένεις αμέτοχος/η», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας «Break the Chain», που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του trafficking. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων, το οποίο διοργανώνεται στις 24 και 25 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Μία «γιορτή» ενημέρωσης κι ανταλλαγής ιδεών, που θα γίνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και τη μοναδική συμβολή της τέχνης.

    Καλλιτέχνες, δημιουργικοί πολίτες και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις ως εργαστήριο φωτοθεραπείας και αγώνες ρητορικής.

    Στο διήμερο φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στη Τεχνόπολη, όλες οι μορφές τέχνης (θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις) θα «μιλήσουν» με τη δικιά τους γλώσσα για το θέμα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα οργανωθούν αλλεπάλληλα εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με στόχο τη βιωματική προσέγγιση πάνω στο θέμα της ανθρώπινης εμπορίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από πρωτότυπες ομιλίες, που στόχο έχουν να φωτίσουν το θέμα από διαφορετικές πτυχές.

    Τέλος, όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (ΜΚΟ και Δημόσιοι Φορείς) θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο, να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις δράσεις τους.

    [07] Αμφιβολίες για τον πραγματικό στόχο της έρευνας για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 εκφράζει η Μόσχα

    "Παράξενη" θεωρεί η Ρωσία την έκκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε προς τη Μόσχα να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

    Η Ρωσία ήταν ανέκαθεν πρόθυμη να συνεργαστεί με τους ερευνητές, είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Η Μόσχα διατηρεί εξάλλου "σοβαρές αμφιβολίες" για τον στόχο που είχε η διεθνής έρευνα.

    "Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν ο πραγματικός σκοπός της έρευνας που διεξήγαγε η Ολλανδία ήταν να καθοριστούν τα αληθινά αίτια της καταστροφής και όχι να δικαιολογηθούν οι κατηγορίες που είχε ήδη εξαπολύσει" η Χάγη σε βάρος της Μόσχας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    [08] Ρίχνονται στη «μάχη» του EuroCup ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ

    Στη «μάχη» του EuroCup ρίχνονται ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ. Οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ αγωνίζονται στην πρεμιέρα (14/10) με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εντός έδρας αγώνες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης θα πρέπει να μετακινηθεί.

    Συγκεκριμένα, για τον 4ο όμιλο, ο Άρης αγωνίζεται στην Τουρκία με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ουγγρική Ζολνόκι Ολάι για τον 5ο όμιλο, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί τη ρωσική Κράσνι Βόλγκογκραντ για τον 6ο όμιλο.

    Έξι όμιλοι των έξι ομάδων έχουν διαμορφωθεί στην κανονική περίοδο στο EuroCup (οι τρεις πρώτοι της Δυτικής Περιφέρειας και οι τρεις τελευταίοι της Ανατολικής), με την τελευταία αγωνιστική (10η) να έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου. Την πρόκριση στη φάση των «32» εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο. Από τις 24 ομάδες του EuroCup και τις 8 που θα αποκλειστούν από την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας θα προκύψουν οι 8 όμιλοι της φάσης των «32» (5 Ιανουαρίου-10 Φεβρουαρίου).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 October 2015 - 18:32:14 UTC